De 9 leukste apps om in de lente te duiken

© PXimport

De 9 leukste apps om in de lente te duiken

Geplaatst: 27 maart 2014 - 07:53

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Redactie

Afgelopen winter werden we al getrakteerd op een paar zonnige dagen. Als dit een voorbode is voor de lente, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Wij hebben negen leuke lente-apps voor je uitgezocht om het tot een onvergetelijk voorjaar te maken.

1. Buienradar

Het belangrijkste is natuurlijk dat we het zonnetje weer zien stralen. Buienradar is een goede applicatie om er achter te komen wat voor weer het wordt. Je wilt natuurlijk niet zonder jas naar buiten lopen om een paar uur later drijfnat thuis te komen door een onverwachte bui.

Met Buienradar kun je een korte blik in de toekomst werpen met behulp van radar- en satellietbeelden en krijg je de hele dag weersvoorspellingen. Je weet dus precies welke dag je wel of niet een jas aanmoet.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store.

2. Natuur Routes Natuurmonumenten

Als je dan goedgekleed het huis uitgaat, weet je dan ook waar je naartoe moet? De app van Natuurmonumenten helpt je daarbij. Je kunt routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

3. Op Stap met de Hond

Als je er graag op uittrekt met je hond, dan is Op Stap met de Hond een ideaal hulpmiddel om te bepalen waar je heengaat. In het startmenu geef je aan in welke provincie je gaat wandelen, waarna de beste opties worden getoond.

Als je er een aanklikt krijg je informatie over de route/streek. Zo weet je precies wanneer de route open is voor honden, of de hond mag loslopen en of er uitrustlocaties aanwezig zijn om een drankje en een hapje te nuttigen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hond alleen buiten moet wachten.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

4. Fietstijden.nl

Je kunt ook op zoek zijn naar een sportievere aanpak in de lente. Voor de fietsers is Fietstijden.nl een handige applicatie om te meten hoeveel kilometers je rijdt, welke route je hebt gereden en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je hoeft niet online te zijn om je progressie bij te houden, via gps wordt alle info verzameld. Er is ook een audiocoach aanwezig die je tijdens het rijden meldt hoe hard je rijdt en hoeveel kilometers je hebt gereden.

De tijden en uitkomsten van je rit kun je met anderen vergelijken die de app ook gebruiken.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

5. Looptijden.nl

De looptijden-applicatie werkt exact hetzelfde als de fietstijden-app. Je hebt toegang tot een audiocoach, met gps wordt je progressie bijgehouden en aan het eind van de tocht weet je precies hoeveel pondjes eraf zijn. Er is ook een hartslagmeter aanwezig en je kunt hardloopschema's en -doelen vastleggen. Achteraf kun je de tijden delen met vrienden of natuurlijk je eigen tijden met elkaar gaan vergelijken.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

6. Visplanner

Je hoeft niet per se van actieve sporten of huisdieren te houden om de twee aspecten met elkaar te combineren. Je kunt ook je visgerei uit de kast halen en op zoek gaan naar een lekker stekkie om rustgevend in het lentezonnetje wat uren door te brengen. Dit kan met Visplanner.

Je vult de postcode of plaatsnaam in waar je wilt vissen en de app geeft aan welke stekkies er in de buurt zijn. Vergeet niet dat je wel een visvergunning nodig hebt. Je vult bij de instellingen jouw type vispas in en op basis daarvan worden resultaten weergegeven. Je weet dan precies waar je mag vissen met jouw pas.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

7. Mountainbike Kalender

De Mountainbike Kalender is niet specifiek gericht op de lente, maar geeft ook in die maanden aan waar er toertochten worden gehouden. Je vult je adres in en geeft aan hoe ver je wilt reizen om aan een tocht mee te doen. De app houdt je dan op de hoogte welke evenementen er in de buurt zijn. Je kunt ook zoeken op alle evenementen die in Nederland gehouden worden. Zo weet je precies wat er speelt en aan welke toertochten je mee kunt doen.

Mocht er een rit afgelast worden, dan krijg je dat direct te zien. Het is een leuke applicatie als je echt graag je mountainbike smerig wilt zien, in plaats van schoon in de schuur.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

8. BBQ app

Geen zin om weg te gaan en geniet je liever thuis van het zonnetje? Nodig dan je familie en vrienden uit om te barbecueën. In Nederland blijft het weer onvoorspelbaar, maar met de BBQ app weet je snel genoeg of het weer goed genoeg is om een barbecue te organiseren.

De app geeft aan wat de kans op neerslag is, hoe warm het is en geeft direct een simpel antwoord op de vraag: is het barbecueweer? Luister trouwens niet altijd naar deze app, want ook onder een afdakje kun je het lekkerste vlees grillen voor je gasten. Dan maakt het niet uit hoe hard het regent.

© PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

9. Spring HQ Live Wallpapers

Als je altijd de lente bij je wilt hebben op je tablet of smartphone, dan heb je toegang tot tientallen applicaties in de App Store en Play Store. Hierbij is het ook de moeite waard om naar de kleinere apps te kijken. Zoals bijvoorbeeld Spring HQ Live Wallpapers, waarbij een korte installatie voldoende is om je achtergrond telkens te laten veranderen in een ander lentekiekje. Elke keer als je dan je hardware opstart, zie je de lente bloeien. En eerlijk, wie wil dat nou niet?

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000