ID.nl logo
De 9 leukste apps om in de lente te duiken
© PXimport
Huis

De 9 leukste apps om in de lente te duiken

Afgelopen winter werden we al getrakteerd op een paar zonnige dagen. Als dit een voorbode is voor de lente, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Wij hebben negen leuke lente-apps voor je uitgezocht om het tot een onvergetelijk voorjaar te maken.

1. Buienradar

Het belangrijkste is natuurlijk dat we het zonnetje weer zien stralen. Buienradar is een goede applicatie om er achter te komen wat voor weer het wordt. Je wilt natuurlijk niet zonder jas naar buiten lopen om een paar uur later drijfnat thuis te komen door een onverwachte bui.

Met Buienradar kun je een korte blik in de toekomst werpen met behulp van radar- en satellietbeelden en krijg je de hele dag weersvoorspellingen. Je weet dus precies welke dag je wel of niet een jas aanmoet.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store.

2. Natuur Routes Natuurmonumenten

Als je dan goedgekleed het huis uitgaat, weet je dan ook waar je naartoe moet? De app van Natuurmonumenten helpt je daarbij. Je kunt routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

3. Op Stap met de Hond

Als je er graag op uittrekt met je hond, dan is Op Stap met de Hond een ideaal hulpmiddel om te bepalen waar je heengaat. In het startmenu geef je aan in welke provincie je gaat wandelen, waarna de beste opties worden getoond.

Als je er een aanklikt krijg je informatie over de route/streek. Zo weet je precies wanneer de route open is voor honden, of de hond mag loslopen en of er uitrustlocaties aanwezig zijn om een drankje en een hapje te nuttigen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hond alleen buiten moet wachten.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

4. Fietstijden.nl

Je kunt ook op zoek zijn naar een sportievere aanpak in de lente. Voor de fietsers is Fietstijden.nl een handige applicatie om te meten hoeveel kilometers je rijdt, welke route je hebt gereden en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je hoeft niet online te zijn om je progressie bij te houden, via gps wordt alle info verzameld. Er is ook een audiocoach aanwezig die je tijdens het rijden meldt hoe hard je rijdt en hoeveel kilometers je hebt gereden.

De tijden en uitkomsten van je rit kun je met anderen vergelijken die de app ook gebruiken.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

5. Looptijden.nl

De looptijden-applicatie werkt exact hetzelfde als de fietstijden-app. Je hebt toegang tot een audiocoach, met gps wordt je progressie bijgehouden en aan het eind van de tocht weet je precies hoeveel pondjes eraf zijn. Er is ook een hartslagmeter aanwezig en je kunt hardloopschema's en -doelen vastleggen. Achteraf kun je de tijden delen met vrienden of natuurlijk je eigen tijden met elkaar gaan vergelijken.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

6. Visplanner

Je hoeft niet per se van actieve sporten of huisdieren te houden om de twee aspecten met elkaar te combineren. Je kunt ook je visgerei uit de kast halen en op zoek gaan naar een lekker stekkie om rustgevend in het lentezonnetje wat uren door te brengen. Dit kan met Visplanner.

Je vult de postcode of plaatsnaam in waar je wilt vissen en de app geeft aan welke stekkies er in de buurt zijn. Vergeet niet dat je wel een visvergunning nodig hebt. Je vult bij de instellingen jouw type vispas in en op basis daarvan worden resultaten weergegeven. Je weet dan precies waar je mag vissen met jouw pas.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

7. Mountainbike Kalender

De Mountainbike Kalender is niet specifiek gericht op de lente, maar geeft ook in die maanden aan waar er toertochten worden gehouden. Je vult je adres in en geeft aan hoe ver je wilt reizen om aan een tocht mee te doen. De app houdt je dan op de hoogte welke evenementen er in de buurt zijn. Je kunt ook zoeken op alle evenementen die in Nederland gehouden worden. Zo weet je precies wat er speelt en aan welke toertochten je mee kunt doen.

Mocht er een rit afgelast worden, dan krijg je dat direct te zien. Het is een leuke applicatie als je echt graag je mountainbike smerig wilt zien, in plaats van schoon in de schuur.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

8. BBQ app

Geen zin om weg te gaan en geniet je liever thuis van het zonnetje? Nodig dan je familie en vrienden uit om te barbecueën. In Nederland blijft het weer onvoorspelbaar, maar met de BBQ app weet je snel genoeg of het weer goed genoeg is om een barbecue te organiseren.

De app geeft aan wat de kans op neerslag is, hoe warm het is en geeft direct een simpel antwoord op de vraag: is het barbecueweer? Luister trouwens niet altijd naar deze app, want ook onder een afdakje kun je het lekkerste vlees grillen voor je gasten. Dan maakt het niet uit hoe hard het regent.

©PXimport

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

9. Spring HQ Live Wallpapers

Als je altijd de lente bij je wilt hebben op je tablet of smartphone, dan heb je toegang tot tientallen applicaties in de App Store en Play Store. Hierbij is het ook de moeite waard om naar de kleinere apps te kijken. Zoals bijvoorbeeld Spring HQ Live Wallpapers, waarbij een korte installatie voldoende is om je achtergrond telkens te laten veranderen in een ander lentekiekje. Elke keer als je dan je hardware opstart, zie je de lente bloeien. En eerlijk, wie wil dat nou niet?

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

▼ Volgende artikel
Nooit meer zoeken naar de tijd: zo zet je een stijlvolle klok op je bureaublad
© danielkosh - stock.adobe.com
Huis

Nooit meer zoeken naar de tijd: zo zet je een stijlvolle klok op je bureaublad

Je hebt een systeemklokje in de rechterbenedenhoek van je computerscherm, maar leuker is je bureaublad een persoonlijke toets te geven met een stijlvolle klok en eventueel de datum. En wie nog verder wil gaan, vindt in dezelfde oplossing nog meer widgets en mini-toepassingen.

In drie snelle stappen laten we zien hoe je een stijlvolle klok aan je bureaublad toevoegt met Rainmeter:

  • Download en installeer Rainmeter
  • Voeg een skin toe
  • Configureer de positie, transparantie van de klok naar jouw smaak.

Lees ook: Bewegende bureaubladachtergrond: een kijkbuis op je computer

Stap 1: Installeren

Om je bureaublad te pimpen is Rainmeter een van de beste oplossingen zowel voor Windows 10 en 11. Rainmeter is een gratis programma om je bureaublad aan te passen. Download de laatste release, versie 4.5.20, via www.rainmeter.net. Je kunt een standaard of draagbare versie installeren. Wij gaan voor de standaardversie. Geef bij de set-up aan dat Rainmeter mag draaien nadat de computer is opgestart. Voltooi de installatie. Wanneer je nu naar het bureaublad gaat, met Windows-toets+D, zul je merken dat er al een aantal technische widgets op het bureaublad zijn geplaatst. Die zijn misschien wel nuttig, maar verre van mooi. Wat je hier ziet, is de skin Illustro, het allereerste basispakket van Rainmeter.

De standaardversie van Rainmeter is misschien wel nuttig, maar niet mooi.

Stap 2: Skin toevoegen

Open de internetbrowser en surf naar https://visualskins.com. Daar kun je door de verschillende thema’s bladeren. Wij vinden bijvoorbeeld ClockWorld, NeoClock en Elegant Clock erg stijlvol. Selecteer een klokwidget die je mooi vindt en scrol naar beneden tot je de blauwe download-knop ziet. Het is telkens een heel klein bestand. Het rmskin-bestand vind je in de map Downloads. Open deze map en dubbelklik op dit bestand. Hierdoor opent de Rainmeter Skin Installer. Klik dan op de knop Install.

Er is een ruime keuze aan klok-widgets.

Liever een fysieke klok op je bureau?

De keuze is reuze!

Stap 3: Parameters

Vervolgens open je het systeemvak, rechts van de taakbalk. Daar vind je het pictogram om Rainmeter te beheren. In het eerste vak kun je de skins selecteren. Als je bijvoorbeeld de skin Elegant Clock selecteert en dan op de knop Laden klikt, zal die op het bureaublad verschijnen. Heb je genoeg van een skin, dan selecteer je hem in het linkervak en klik je op Uitladen. Onderaan kies je het beeldscherm waarop de widget te zien moet zijn. Dit is handig als je met meerdere beeldschermen werkt. Bovendien kun je een aantal parameters instellen. Je kunt de widget sleepbaar maken, de positie opslaan, de transparantie instellen en het is mogelijk om aan te geven wat er met de skin gebeurt wanneer je hem aanwijst. Wil je hem bijvoorbeeld laten infaden, uitfaden of verbergen?

Je kunt de parameters van iedere widget aanpassen.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch
Huis

Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch

Miele heeft een nieuwe generatie koel- en vrieskasten geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor inbouw onder het werkblad. Deze zijn ideaal voor kleine huishoudens en komen met verbeterde energiezuinigheid, meer gebruiksgemak en ergonomische details. Klanten kunnen kiezen uit vier koelkasten en twee vrieskasten.

Bij deze onderbouwapparaten is bukken onvermijdelijk, maar slimme oplossingen maken het gebruik aangenamer. De lades in alle apparaten zijn gemakkelijk uitneembaar, waardoor ze rechtopstaand gevuld, gesorteerd of schoongemaakt kunnen worden. De deurvakken van de koelkasten zijn in hoogte verstelbaar voor meer flexibiliteit.

Het deelbare 'FlexiBoard' glazen plateau biedt variabiliteit, waardoor hoge containers of verpakkingen rechtop en binnen handbereik kunnen worden geplaatst.Bijzonder praktisch in een relatief kleine koelkast is het dynamische koelsysteem 'DynaCool'. Dit zorgt voor een constante temperatuur in het hele interieur, zodat het niet nodig is om de inhoud na het boodschappen doen te herschikken.

De nieuwe generatie wordt compleet gemaakt door uitgebreide, vaatwasserbestendige accessoires, zachte deursluiting dankzij 'SoftClose', de handige 'NoFrost'-functie voor vriezers (geen handmatig ontdooien meer) en netwerkfunctionaliteit.Om een consistent keukenontwerp te garanderen, biedt Miele apparaten met de standaard nishoogte van 82 centimeter, evenals één model per categorie voor de nieuwe comforthoogte van 86 tot 92 centimeter. Dit betekent dat een extra paneel in deze nissen niet langer nodig is. Er is ook een model met uittrekbare trolleys beschikbaar. Hier vervangen uittrekbare elementen de gebruikelijke lades en worden ze direct van bovenaf bediend.

Energiezuiniger

Alle apparaten van de nieuwe generatie zijn aanzienlijk energiezuiniger. De modellen vallen in energieklasse C of D, waardoor ze één klasse zuiniger zijn dan hun voorgangers."We hebben bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie koelkasten bijzondere aandacht besteed aan de combinatie van ergonomie en duurzaamheid," zegt Ursula Wilms van Miele.

Beschikbaarheid en prijzen

Alle modellen uit de nieuwe generatie Miele koel- en vrieskasten zijn per direct verkrijgbaar in de winkels. Exacte adviesprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Bekijk hier andere Miele-koelkasten op Kieskeurig.nl: