ID.nl logo
20 handige browserextensies voor meer surfgemak
© SpicyTruffel - stock.adobe.com
Huis

20 handige browserextensies voor meer surfgemak

Welke browser je ook gebruikt, het is vast een van de meest gebruikte programma’s. Met de juiste extensies maak je je surfervaring nog vlotter, veiliger of gewoonweg prettiger. In onze lijst met 20 browserextensies zitten er ongetwijfeld een paar bij die je aanspreken. Tenzij anders vermeld, vind je de deze in de webstores van zowel Chrome als Firefox.

Gebruik je Chrome of Firefox, dan hebben wij 20 extensies voor je waarmee je je browser nog wat meer naar je hand kunt zetten. Wat dacht je van:

  • Meerdere links in één keer openen
  • De kijkervaring van YouTube verbeteren
  • Een geavanceerdere leesmodus
  • Trackers blokkeren
  • Het uiterlijk van bekende websites personaliseren

Voordat je allerhande extensies gaat installeren: Zo kun je zien of een Chrome-extensie veilig is

WebChatGPT

We kunnen niet om het razend populaire ChatGPT heen en de eerste vijf extensies draaien helemaal rond deze intelligente chatbot. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bing Chat of Google Bard kan ChatGPT vooralsnog geen actuele informatie uit het web opdiepen. Met WebChatGPT is dit wel mogelijk. Je ChatGPT-invoerbalk krijgt dan meteen enkele knoppen bij, waarbij je zelf aangeeft hoeveel webbronnen de tool moet raadplegen, binnen welke periode en in welke regio. WebChatGPT maakt hiervoor gebruik van DuckDuckGo. Je kunt ook specifieke sites en DuckDuckGo Bangs aanspreken, bijvoorbeeld met /page:<webpagina> <zoekterm> of /!<bang> <zoekterm>. Zorg er wel voor dat de knop Web access is ingeschakeld.

ChatGPT for Google

De kans is groot dat Google ook jouw favoriete zoekmachine is. Alleen jammer dat die geen interactie heeft met ChatGPT. Dit probleem los je handig op met ChatGPT for Google. Naast de zoekresultaten van Google verschijnt nu ook de respons van ChatGPT. Klik op het tandwielpictogram om aan te geven dat je deze respons alleen wilt wanneer je je zoekterm met een vraagteken afsluit of wanneer je op een knop drukt. Je kunt ook aangeven dat je GPT-4 wil gebruiken (althans voor ChatGPT Plus-gebruikers).

Merlin

Merlin omschrijft zichzelf als een ChatGPT-assistent voor alle websites. Wanneer je namelijk na je aanmelding bij Merlin op Ctrl+M drukt, verschijnt een pop-upvenster met een ChatGPT-prompt. Het antwoord kun je naar het klembord kopiëren en het is tevens mogelijk je prompts te bewaren. Ook handig: wanneer je een YouTube-video bekijkt, volstaat een klik op Summarize this video voor een mooi overzicht van wat er in de video te zien is, op basis van het bijbehorende transcript. In de gratis versie ben je beperkt tot 51 dagelijkse prompts. Kies je voor GPT-4, dan vreet één vraag wel meteen 10 prompts op.

FancyGPT

De antwoorden van ChatGPT zijn behoorlijk indrukwekkend, maar de lay-out beperkt zich overwegend tot ‘platte tekst’, hooguit met een tabel of woorden in cursief of vetgedrukt. Echt ‘fancy’ oogt zo’n respons dus niet, maar FancyGPT stopt alles in een fraaier jasje. Zodra de conversatie klaar is, open je de extensie en klik je op Make your ChatGPT fancy. Je belandt in een eenvoudige editor waar je een geschikte stijl selecteert (zoals Neon, Sketch en Light), eventueel een extra titel invult en de onderdelen van de chat aanklikt die je liever buiten het resultaat houdt. Ten slotte bewaar je het resultaat als afbeelding, pdf of tekstbestand. Deze extensie alleen beschikbaar voor Chromium-browsers.

Het resultaat van ChatGPT hangt nog altijd af van wat jij invoert: Haal betere resultaten uit ChatGPT met slimme prompts

Superpower ChatGPT

Deze extensie zorgt voor enkele handige extra’s in ChatGPT. Zo kun je chats uit je geschiedenis selecteren en die lokaal bewaren met Export All (bijvoorbeeld in Markdown). Via My Prompt History krijg je een overzicht van reeds uitgevoerde prompts. Deze kun je bijvoorbeeld in Community Prompts plaatsen, waar je ook prompts van andere gebruikers kunt bekijken, met filters als Category en Language.

Net boven de promptbalk kun je uit diverse commando’s kiezen die inwerken op de vorige response, zoals Rewrite, Expand en Summarize. Via Settings kun je deze commando’s aanpassen en ook allerlei opties instellen.

Linkclump

Wanneer je op een webpagina meerdere interessante links ziet die je wilt bekijken, dan hoef je die met Linkclump niet langer allemaal afzonderlijk te openen. Je trekt met ingedrukte Z-toets en linkermuisknop een tekstkader rond de links en alle links binnen dit kader zullen zich automatisch en op afzonderlijke tabbladen in je browser openen.

DownThemAll!

Als je frequent mediabestanden of documenten van internet downloadt, en vaak meerdere op één webpagina, kan DownThemAll je heel wat klikken en tijd besparen. Wanneer je op een webpagina DownThemAll selecteert, verschijnt er een venster waar je de gewenste links selecteert en eventueel ook aangeeft tot welke bestandsformaten je de downloads wilt beperken (op bestandstype of met reguliere extensies). Vervolgens selecteer je een geschikt sjabloon voor de bestandsnaam en ben je klaar om te downloaden. Op een vergelijkbare manier kun je ook bestanden op alle geopende tabbladen downloaden. Of je drukt op OneClick om zonder verdere vragen te downloaden, overeenkomstig je instellingen.

SingleFile

Als je een webpagina lokaal wilt bewaren vanuit je browser, worden alle pagina-objecten standaard opgeslagen in afzonderlijke bestanden. Als je alles liever in één bestand wilt hebben (wanneer een schermafbeelding niet voldoet), regelt SingleFile dit voor je. Met één druk op de knop kun je het resultaat even later als lokale html-pagina bekijken, inclusief css, fonts, frames, afbeeldingen, enzovoort. Er zijn nog meer opties beschikbaar via het contextmenu, zoals Save Selected Links, Annotate and Save the page, Auto-save enzovoort.

Web Archives

Soms vind je niet meer precies wat je zoekt op internet, omdat webpagina’s vaak worden bijgewerkt of verwijderd. In dat geval kan Web Archives je helpen. Deze extensie maakt het mogelijk om te zoeken in verschillende zoekmachines die gearchiveerde en gecachete pagina’s hebben geïndexeerd, zoals WayBack Machine en Archive.is. Met één klik krijg je toegang tot de geopende webpagina, met een tijdsbalk bovenaan. Je kunt een specifiek tijdstip selecteren om de bijbehorende versie van de pagina te bekijken.

Enhancer for YouTube

Enhancer for YouTube is een handige extensie voor fans van YouTube-video’s die hun kijkervaring willen verbeteren. Met deze extensie kun je advertenties uitschakelen, het volume en de afspeelsnelheid aanpassen met je muiswiel en taken automatiseren, zoals het selecteren van de optimale afspeelkwaliteit. Bovendien kun je sneltoetsen configureren om YouTube efficiënter te bedienen. Via een extra knoppenbalk heb je toegang tot talrijke handige functies bij het bekijken van een video en je kunt alle opties aanpassen op de instellingenpagina.

ScrollAnywhere

Met ScrollAnywhere kun je de navigatie op webpagina’s aanzienlijk verbeteren. Je kunt namelijk scrollen in alle richtingen, ongeacht de positie van de muis, door middel van een muisknop naar keuze. Je bent dus niet langer beperkt tot de standaard scrolbalken, wat met name handig is bij het bekijken van grote afbeeldingen of lange tabellen. Hoewel het lijkt alsof het een eenvoudig hulpje is, biedt het veel instelbare opties. Zo kun je de snelheid, versnelling en het uiterlijk van de cursor tijdens het scrollen aanpassen, de grootte en kleur van de scrolbalken wijzigen en nog veel meer.

Zonder muis is het lastig scrollen

Hier vind je een grote collectie

Reader View

Reader View is een handigere optie voor browsers dan de ingebouwde leesmodus. Door op de Reader View-knop te klikken bij het openen van een webpagina met afbeeldingen en advertenties, wordt alleen de tekst weergegeven in een gemakkelijk leesbare lay-out. Als je de afbeeldingen toch wilt bekijken, kun je deze met één klik weergeven. Reader View biedt ook de mogelijkheid om tekst te verwijderen, bewerken, markeren of toe te voegen en om de tekst te laten voorlezen, ook in het Nederlands. Je kunt de fontgrootte en achtergrondkleur aanpassen en het document gemakkelijk afdrukken, opslaan (als html) of direct verzenden naar je standaard e-mailprogramma.

Dark Reader

Sommige webpagina’s zien er aantrekkelijker uit in een donkere modus. Dark Reader biedt de mogelijkheid om deze modus volledig aan te passen aan jouw voorkeuren, waarbij je zelf de (tekst)stijl binnen de modus kunt instellen met schuifbalken zoals Helderheid, Contrast, Sepia en Grijswaarden. Met Dark Reader kun je eenvoudig schakelen tussen de donkere en lichte modus. Bovendien kun je een lijst van sites aanleggen waarin je kunt aangeven welke modus standaard actief moet zijn.

CrxMouse Chrome Gestures

Als je niet graag steeds naar het toetsenbord grijpt om in je (Chromium-)browser te navigeren, is CrxMouse een handig programma om te installeren. Het wordt geleverd met een reeks standaard muisbewegingen waaraan bepaalde handelingen zijn gekoppeld, zoals Terug, Vooruit, Scrol omhoog/omlaag, Tabblad sluiten, Rechter tabblad, Opnieuw laden en meer. Je kunt ook andere muisbewegingen (met ingedrukte rechtermuisknop) aan deze acties koppelen. CrxMouse tekent de uitgevoerde muisbeweging even uit op de webpagina voordat de handeling wordt uitgevoerd. Ook leuk is dat je de muiscursor kunt wijzigen en hiervoor zelfs een eigen afbeelding gebruiken.

Glasp

Je komt regelmatig interessante webpagina’s tegen, maar de url noteren of de pagina afdrukken is weinig efficiënt. Glasp biedt een praktischer oplossing. Meld je aan en label de bezochte webpagina’s, voeg commentaar toe of markeer belangrijke zinsdelen in de kleur van je keuze. Al je acties worden overzichtelijk op je persoonlijke Glasp-pagina bewaard. Bovendien is er een AI-gestuurde knop waarmee je een beknopte samenvatting van de pagina kunt genereren en kopiëren.

Privacy Badger

Veel websites proberen je surfbewegingen te volgen door gebruik te maken van onzichtbare trackers. Privacy Badger, een extensie van Electronic Frontier Foundation, biedt weerstand tegen deze praktijken. In plaats van een lijst met te blokkeren items bij te houden, detecteert de app automatisch trackers op basis van hun gedrag. Als de website automatisch doorgestuurde verzoeken om je niet langer te traceren negeert, zal Privacy Badger deze trackers automatisch blokkeren. Een teller geeft aan hoeveel trackers op een pagina zijn geblokkeerd. Indien gewenst, kun je ze alsnog toestaan.

Of stap over op DuckDuckGo: DuckDuckGo-browser komt met speciale privacytool voor tracking

Read Aloud

De naam van deze extensie is duidelijk: zodra je de Read Aloud-knop indrukt, begint een stem je actieve webpagina voor te lezen met behulp van tekst-naar-spraaktechnologie. De applicatie detecteert automatisch de juiste taal en ondersteunt tientallen talen, waaronder Nederlands. De meeste stemmen klinken levensecht en via het optievenster kun je bij de meeste talen uit diverse stemmen kiezen. Voor het Nederlands zijn er vijf beschikbaar (drie vrouwelijke, twee mannelijke). Je kunt de voorleessnelheid en toonhoogte aanpassen en de voorgelezen alinea wordt standaard gemarkeerd in een afzonderlijk venster. Met een muisklik kun je Read Aloud een ander tekstdeel laten voorlezen.

Imagus

Op diverse mediasites, zoals Google Afbeeldingen en YouTube, krijg je vaak kleine voorbeelden van afbeeldingen of video’s te zien. Als je het vervelend vindt om deze steeds te moeten aanklikken (en ook terug te keren), installeer dan Imagus. Je hoeft dan alleen maar met de muisaanwijzer over zo’n voorbeeld te gaan om dit uitvergroot op je scherm te zien. Via talrijke instellingen kun je voor veel bekende sites bovendien zelf bepalen hoe je dit precies wilt zien.

Stylish

Ben je uitgekeken op de standaardweergaven van bekende sites? Met Stylish kun je deze snel een ander uiterlijk geven. Je kunt kiezen uit een indrukwekkend aantal stijlen (van medegebruikers) waardoor je niet alleen de achtergrond, maar bijvoorbeeld ook de lettertypen, het kleurenschema en zelfs animaties aanpast. Klik op See all styles om per site of trefwoord uit een nog uitgebreidere themabibliotheek te kiezen. Gevorderde gebruikers kunnen zelfs een volledig eigen schema ontwerpen met de ingebouwde CSS Editor.

ColorPicker Eyedropper

Deze extensie is wellicht niet zo vaak nodig, maar wel erg handig wanneer je bijvoorbeeld je eigen webpagina’s ontwerpt of een afbeelding uit een pagina downloadt en tekst of andere objecten dezelfde of een passende kleur wilt geven. Druk op de ColorPicker-knop en klik met het kruisje op de plek waarvan je de kleur wilt weten. Van hieruit kun je doorklikken naar een webpagina waar je de kleurwaarden in zowel HEX, RGB, HSL als HSV kunt opvragen en waar je ook andere kleuren (complementair, contrasterend enzovoort) kunt genereren.

▼ Volgende artikel
Stroomvreters: deze apparaten in huis verbruiken meer energie dan je denkt
Energie

Stroomvreters: deze apparaten in huis verbruiken meer energie dan je denkt

De stijgende energieprijzen hebben er misschien ook bij jou thuis voor gezorgd dat je bewuster omgaat met het gebruik van elektrische apparaten. Van de wasdroger weten we wel dat het een echte energievreter is, maar hoe zit het met andere apparaten in huis? Hieronder vind je een lijstje van apparaten die stiekem meer stroom verbruiken dan je denkt.

🔌 Na het lezen van dit artikel weet je welke apparaten in huis je meer geld kosten dan je denkt en hoe het zit met energielabels. Weten welke duurzame maatregelen je nog meer kunt treffen voor jouw woning? Lees dan Energieneutraal wonen, kan ik dat ook?

Check altijd het energielabel

Als het tijd is om een apparaat in huis te vervangen, werp dan in de winkel eerst een blik op het energielabel. Dat zegt namelijk alles over het stroomverbruik. Wil je nog zeker een paar jaar door met het huidige apparaat, dan is het slim om te kijken hoe je er zuiniger mee om kunt gaan. Bijvoorbeeld door naar de instellingen van de standby-stand te kijken of het door apparaat alleen aan te zetten op momenten dat je minder energiekosten betaalt. Dat kan je echt tientallen euro’s schelen.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een apparaat is. Een A+++-label is het zuinigst, label G het minst zuinig. Het energielabel is er voor wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten, vriezers en beeldschermen, maar zal aan steeds meer apparaten worden toegevoegd. Bekijk hier een uitgebreide uitleg over de energielabels.

©Lenti Hill - stock.adobe.com

1. Kokendwaterkraan

Dit apparaat is er zo eentje in de categorie ‘als je ‘m eenmaal hebt, dan wil je nooit meer zonder’. De kraan die meteen zorgt voor kokend water is handig, maar tegelijkertijd prijzig. De Quooker moet het water namelijk niet alleen koken, maar ook op temperatuur houden – en dat laatste kost 10 joule per seconde en 87 kWh per jaar. Met de huidige stroomprijs van gemiddeld 0,40 euro per kWh loopt dat op tot bijna 35 euro per jaar.

Tóch een kokendwaterkraan in huis?

Hier vind je de nieuwste modellen voor de beste prijs!

2. Wifi-versterker

Overal goede wifi in huis is een must, zeker als je veel thuiswerkt en pubers in huis hebt. Zitten er op strategische plekken in huis wifi-versterkers of repeaters in de stopcontacten? Dan zitten deze er meestal 24/7 in en dat kost je meer geld dan je misschien denkt. De gemiddelde wifi-versterker – je hebt ze met verschillende wattages – verbruikt jaarlijks 88 kWh à 35 euro, en dan hebben we het er nog maar over één exemplaar. Reken maar uit…

Andere repeater nodig?

Kijk hier voor een paar hele mooie deals!

3. Grote televisie

Wist je dat het stroomverbruik van een televisie afhankelijk is van het formaat van het scherm? Een 65inch-televisie verbruikt bijvoorbeeld twee keer zo veel stroom als een 43inch-exemplaar met hetzelfde energielabel. Jouw thuisbioscoop kost je daardoor misschien heel wat meer dan je dacht.

Vooral de resolutie van het scherm maakt veel uit voor het verbruik. Grotere beeldschermen hebben een hogere resolutie om een scherp beeld te krijgen, zoals een 4K- of zelfs 8K-resolutie. 8K-televisies verbruiken flink meer energie dan een 4K-televisie die net zo groot is, terwijl je het verschil waarschijnlijk niet eens goed ziet. Kijk op Kieskeurig.nl energiezuinige televisies bij de Black Friday-aanbiedingen.

Kan je tv wel een upgrade gebruiken?

Kijk dan hier vast voor de beste Black Friday-aanbiedingen!

©Casa imágenes - stock.adobe.com

4. Extra koelkast

Ben jij een van die Nederlanders die een extra koelkast in de garage of bijkeuken heeft omdat de inbouwkoelkast eigenlijk te klein is of omdat hamsteren je hobby is? Dan gaat het vaak om een ouder exemplaar met een energielabel dat richting de G gaat en dat slurpt energie. Kies in de plaats daarvan voor één grotere koelkast en bekijk kritisch naar wat je er allemaal in stopt: jouw voorraad frisdrank kun je prima bewaren op een andere plek en pas koelen als de vorige fles bijna op is. Wil je de tweede koelkast toch houden, zet hem dan alleen aan als je ‘m gaat gebruiken. Energiezuinige koelkasten vind je op de speciale Black Friday pagina met aanbiedingen.

Nieuwe zuinige koelkast nodig?

Bekijk hier vast alle Black Friday-aanbiedingen!

5. Gaming-pc’s

Heb je gamers in huis of ben je zelf ook niet vies van een potje Fortnite op z'n tijd? Dan kan al dat gegame jouw energierekening naar serieuze hoogten brengen. Vooral game-pc's zijn echte energieslurpers: het jaarverbruik zo'n machine komt gemiddeld per jaar – inclusief monitor – uit op ongeveer 1.400 kWh. En dat staat gelijk aan het energieverbruik van drie koelkasten. Staat er een Xbox of PlayStation te loeien in huis, dan verbruikt deze tussen de 150 en 160 watt per uur. Game je 3 uur per dag, dan zit je per jaar zo aan de 70 euro.

Tip! Door de spelcomputer in de slaapmodus te zetten, bespaar je veel geld. Nog beter is het om hem helemaal uit te schakelen als je ‘m niet gebruikt.

Toch lekker gamen?

Hier vind je de dikste pc's voor de beste prijs!

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000-serie handstomer
© Philips
Gezond leven

Consumenten testen: de Philips 5000-serie handstomer

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om kleding er verzorgd uit te laten zien zonder gedoe met strijkplanken of zware strijkijzers? De Philips 5000-serie handstomer biedt een gebruiksvriendelijke oplossing die is ontworpen voor gemak en snelheid. De bevindingen van het Review.nl Testpanel tonen aan dat dit apparaat geliefd is bij een breed publiek.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

Het ontwerp van de Philips 5000-serie handstomer (STH5020/40) is een van de sterkste punten volgens onze testers. Dankzij een laag gewicht en een ergonomische vorm ligt het apparaat prettig in de hand en is het eenvoudig te gebruiken, zelfs voor langere sessies. Het compacte formaat maakt het bovendien een ideale metgezel voor op reis. Meerdere testers, waaronder Manonv, prezen dat aspect: "Hoe handig is deze stomer voor op reis! Hij warmt binnen 30 seconden op en stoomt kreukels er makkelijk uit, zelfs als je kleding op een hanger blijft hangen."

Daarnaast benadrukken testers het intuïtieve gebruiksgemak. Het apparaat is direct na het inschakelen klaar voor gebruik en heeft geen ingewikkelde instellingen. Dat maakt 'm geschikt voor zowel ervaren gebruikers als nieuwkomers als het aankomt op handstomers. Toch werd er door sommige testers, zoals MandyK, opgemerkt dat het snoer wat langer had mogen zijn om volledige bewegingsvrijheid te bieden.

©Philips

Prestaties: snelheid en resultaat

Wat betreft prestaties maakt deze handstomer indruk met zijn vermogen om kledingstukken snel op te frissen. Het apparaat biedt twee standen: Eco voor een energiezuinige stoomproductie en Max voor intensere toepassingen. Tester Saliziia benadrukte de flexibiliteit van de standen: "De Eco-stand werkt fijn voor lichte opfrissingen, maar de Max-stand is een uitkomst bij hardnekkige kreukels. Het is geen vervanging voor een strijkijzer, maar het komt aardig in de buurt."

De testers waren vooral te spreken over de snelheid waarmee het apparaat zijn werk doet. Binnen 30 tot 35 seconden is het apparaat volledig opgewarmd en klaar voor gebruik, wat ideaal is voor wie weinig tijd heeft. Het verwijderen van lichte kreukels is zo gepiept en zelfs stoffen met details, zoals ruches en plooien, worden snel gladgemaakt dankzij de verstelbare stoomkop. Hoewel dikkere stoffen zoals jeans of zware gordijnen minder gemakkelijk glad worden, zijn de meeste testers het erover eens dat het apparaat uitblinkt in alledaags gebruik.

“Binnen 35 seconden is hij klaar voor gebruik. Ideaal voor een snelle touch-up!”

- Ilse de Haas

Flexibiliteit en accessoires

Deze handstomer van Philips onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en de meegeleverde accessoires, zoals een handschoen en een extra waterreservoir. De verstelbare kop maakt het mogelijk om kleding in verschillende posities te stomen, zowel hangend als liggend. Tester Bentesara kon dat wel waarderen: "De verstelbare kop maakt het richten van de stoom veel makkelijker, vooral bij kledingstukken met lastige hoeken of details."

De handschoen, bedoeld om de handen te beschermen tegen de hete stoom, wordt door veel testers als handig ervaren, hoewel de grootte van de handschoen wel tegenvalt. Ilse de Haas merkte op: "De handschoen is aan de grote kant, waardoor je wat grip verliest tijdens het stomen, maar gelukkig is het niet per se nodig om hem te gebruiken." Het extra waterreservoir bleek voor veel testers een welkome toevoeging, omdat je nu meerdere kledingstukken kunt stomen zonder tussendoor bij te hoeven vullen.

©Philips

Vormgeving en duurzaamheid

Het design van de Philips 5000-serie is modern en strak, maar over de kleur waren de meningen verdeeld. Terwijl sommigen, zoals Rocky1998, het ontwerp prachtig vonden, gaf tester MandyK aan dat de echte kleur wel een beetje tegenviel in vergelijking met de afbeelding op de verpakking. Desondanks werden het compacte formaat en de robuuste afwerking door bijna iedereen gewaardeerd. Clemens benadrukte het gemak van opbergen: "Het apparaat is licht en compact, waardoor hij makkelijk in een kast of koffer past."

Wat betreft duurzaamheid scoort de handstomer hoog. De testers merkten op dat het apparaat stevig aanvoelt en bestand lijkt tegen intensief gebruik.


✅ Pluspunten

  • Snel opwarmen: Binnen 30 seconden gebruiksklaar

  • Compact en licht: Gemakkelijk mee te nemen en op te bergen

  • Flexibel: Geschikt voor hangende en liggende kledingstukken

  • Veiligheid: Handschoen beschermt tegen hete stoom

  • Eco- en Max-standen: Aanpasbaar aan verschillende stofsoorten en kreukels

❌ Minpunten

  • Minder effectief bij zware stoffen: Beperkte werking bij dikke stoffen of diepe kreukels

  • Kort snoer: Beperkt de bewegingsvrijheid

  • Grootte van de handschoen: Niet voor iedereen comfortabel

  • Klein waterreservoir: Sneller bijvullen bij intensief gebruik


Conclusie

Met een gemiddelde score van een 8,2 overtuigt de Philips 5000-serie handstomer als een veelzijdige oplossing voor het snel opfrissen van kleding. Het apparaat biedt snelheid, gebruiksgemak en flexibiliteit, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die tijd willen besparen en toch netjes voor de dag willen komen. Tester Joyce vat de algemene ervaring samen: "Het is geen vervanging voor een strijkijzer, maar het werkt perfect voor een snelle opfrisbeurt en haalt lichte kreukels moeiteloos weg."

Hoewel het apparaat enkele beperkingen heeft, zoals de effectiviteit bij dikkere stoffen en de grootte van de handschoen, wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Voor dagelijks gebruik of als reisgenoot is deze Philips-handstomer een waardevolle toevoeging aan elke garderobe.

De uitgebreide reviews van het Review.nl Testpanel lees je hier!