ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 snelle printers voor jouw (thuis)kantoor
© Canon
Huis

Waar voor je geld: 5 snelle printers voor jouw (thuis)kantoor

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een snelle printer waarmee je uitgebreide documenten kunt afdrukken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

Deze betaalbare all-in-one-laserprinter drukt zowel zwart-witte als gekleurde pagina’s op een hoge snelheid af. Volgens HP haalt de Color LaserJet Pro MFP M283fdw een snelheid tot 22 pagina’s per minuut. Dankzij de functie automatisch dubbelzijdig afdrukken beperk je het papierverbruik. Ideaal voor het uitprinten van lange rapporten en verslagen! De onderste papierlade heeft plek voor 250 vellen, zodat je niet om de haverklap A4’tjes hoeft te vervangen. Daarnaast bevindt zich bovenop een papierhouder voor vijftig vellen. Hiermee kun je in één klap meerdere documenten scannen of kopiëren.

Op het gebied van connectiviteit kun je alle kanten op. Koppel een computer rechtstreeks via usb of verbind de laserprinter met een bekabeld netwerk. Het apparaat bevat ook een wifi-adapter, zodat je hem op het draadloze netwerk kunt aanmelden. Start vervolgens vanaf elke smartphone, tablet, laptop of pc afdruktaken. Toestellen met Android en iOS zoeken direct contact met de M283fdw. Hierdoor hoef je geen aparte print-app te installeren. Vanwege een afdrukresolutie van 600 × 600 dpi leent deze laserprinter zich met name voor het verwerken van documenten.

Epson EcoTank ET-8500

Zoek je voor jouw (creatieve) thuiskantoor een goede inkjetprinter met lage verbruikskosten? De Epson EcoTank ET-8500 maakt dankzij zes navulbare inktreservoirs kleurrijke afdrukken. In combinatie met een hoge resolutie van 1440 × 5760 dpi is deze printer zeer geschikt voor het uitprinten van scherpe foto’s. Volgens de fabrikant is de meegeleverde flessenset goed voor een opbrengst van 1800 fotoprints. Daarmee kun je dus wel even vooruit. Deze all-in-one-machine is met een opgegeven snelheid tot 32 pagina’s per minuut ook nog eens pijlsnel. Een pluspunt is de functie automatisch dubbelzijdig afdrukken.

De behuizing bevat een usb- en ethernetpoort, zodat je de printer aan een computer en/of thuisnetwerk kunt koppelen. Verder is er ook wifi-ondersteuning ingebakken. Een voordeel is dat de EcoTank ET-8500 met Apple AirPrint en Mopria overweg kan. Daardoor druk je vanaf vrijwel elke smartphone of tablet eenvoudig af. Je kunt als alternatief ook de Epson Smart Panel-app installeren. Voor printerbegrippen heeft dit model een uitgebreid touchscreen van 4,3 inch. Start hierop bijvoorbeeld een kopieer- of scantaak.

HP OfficeJet Pro 9012e

De prijsvriendelijke HP OfficeJet Pro 9012e is erg veelzijdig. Je kunt met deze inkjetprinter namelijk afdrukken, scannen, kopiëren én faxen. Print je regelmatig een vuistdik rapport, dan hoef je daarop niet zo lang te wachten. Het apparaat print namelijk 18 pagina’s in kleur per minuut. Als het document alleen uit zwarte letters bestaat, is de afdruksnelheid met 22 pagina’s per minuut nog iets hoger. In de invoerlade onderin de behuizing passen maximaal 250 A4’tjes. Dankzij ondersteuning voor automatisch dubbelzijdig afdrukken raakt die niet zo gauw leeg.

De OfficeJet Pro 9012e is in de eerste plaats uitermate geschikt voor het vlot uitprinten van documenten. Verder gebruik je het apparaat net zo goed voor het afdrukken van kiekjes, want je kunt bijvoorbeeld vijftig 15×10-fotovellen in de invoerlade kwijt. De respectabele resolutie van 1200 × 4800 dpi is hoog genoeg om dierbare foto’s te vereeuwigen! Voor verbinding met het (thuis)netwerk kies je tussen wifi en ethernet. Bovendien kun je via usb ook direct een computer aansluiten. In deze all-in-one-printer gaan vier cartridges.

Lees ook: Haarscherpe foto's thuis afgedrukt: met deze tips vind jij de perfecte fotoprinter

Canon Maxify GX7050

Ben jij het gebruik van cartridges zat? Overweeg dan eens een printer met navulbare inktreservoirs. Canon claimt met zijn Maxify GX7050 fors lagere verbruikskosten. Aan de voorzijde van dit model lees je het huidige inktniveau af, waarna je een kleur zo nodig met een speciaal flesje kunt bijvullen. Zwart heeft een extra grote capaciteit en gaat om die reden lang mee. Het apparaat print tekstdocumenten uit op een behoorlijke snelheid van 24 pagina’s per minuut. Je kunt uiteraard ook in kleur afdrukken, maar dat gaat met een snelheid van 15,5 pagina’s per minuut iets trager.

De Maxify GX7050 print op een resolutie van 600 × 1200 dpi. Voor tekst en afbeeldingen voldoet dit product prima, terwijl je ook nog fotoafdrukken kunt maken. Pluspunten zijn de functies automatische documentinvoer en dubbelzijdig afdrukken. In de dubbele papierlade onderin de behuizing passen maar liefst 500 A4’tjes. Deze printer heeft een usb-aansluiting, ethernetpoort en wifi-adapter. Kortom, je start vanaf verschillende (mobiele) apparaten afdruktaken. Mooi meegenomen is de ondersteuning voor Apple AirPrint en Mopria.

Brother MFCJ6940DW

Als je grote A3-vellen wilt afdrukken, is dit all-in-one-model van Brother een interessante optie. Vanzelfsprekend kan de MFCJ6940DW ook uit de voeten met kleinere papierformaten. Zo passen er in de twee papierladen zo’n 500 A4’tjes. Dankzij een printsnelheid van 21 pagina’s per minuut belandt dat uitgebreide verslag of rapport vlot op je bureau. Deze snelheid is inclusief het gebruik van de functie automatisch dubbelzijdig afdrukken. De maximale resolutie bedraagt 1200 × 4800 dpi.

Deze printer kan een stapel paperassen snel scannen of kopiëren. Je legt hiervoor een stapel van hoogstens vijftig vellen in de bovenste houder, waarna de MFCJ6940DW alle documenten binnen mum van tijd verwerkt. Wil je een waardevolle fotoafdruk in een hoge kwaliteit digitaliseren? Die leg je dan op de glasplaat. Voor toegang vanaf meerdere apparaten koppel je deze inkjetprinter aan een draadloos of bekabeld netwerk. Als alternatief is er ook nog een usb-aansluiting beschikbaar. Er gaan in dit model vier cartridges.

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90
© Philips
Huis

Consumenten testen: de Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90

Met de Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90 haal je een authentieke tapervaring in huis. Dit apparaat houdt een 6-litervaatje tot 30 dagen vers en gekoeld, met een instelbare temperatuur tussen 0 en 12 graden. Maar hoe presteert deze biertap volgens gebruikers? Biedt hij echt de café-ervaring thuis? Het Review.nl Testpanel deelt zijn ervaringen.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

De Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90 is ideaal voor bierliefhebbers die thuis willen genieten van vers getapt bier. Met een digitaal display waarop de temperatuur, versheid en het resterende biervolume af te lezen zijn, is het een heel gebruiksvriendelijk apparaat. De tap kan bier op een gewenste temperatuur tussen 0 en 12 graden houden en zorgt met een constante druk voor een stevige schuimkraag.

De Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90 heeft van de testers een gemiddelde reviewscore van 8,5 gekregen. Vooral de gebruiksvriendelijkheid, de smaak van het bier en de temperatuurregeling worden geprezen. Hieronder worden de ervaringen van de testers uitgebreid besproken.

Installatie

Veel testers noemen de eenvoudige installatie als een groot pluspunt. MaikeZ zegt: "Het installeren van het apparaat is erg eenvoudig. Dankzij de bijgevoegde afbeeldingen kun je stap voor stap zonder problemen het vaatje plaatsen." Tester G. is het hier helemaal mee eens: "De onderdelen waren eenvoudig in elkaar te plaatsen. Ook het plaatsen van een vaatje gaat vlug. Even goed doorduwen zodat het tapsysteem op het vat klikt, in de machine plaatsen en klaar."

©Philips

Temperatuurregeling en koelproces

Een van de belangrijkste aspecten van een thuistap is de temperatuurregeling, en hier zijn de meeste testers positief over. Tester G. zegt: "Het bier blijft mooi koel op de ingestelde temperatuur." Ook KevinH merkt op dat het bier altijd perfect koel is.

Wel vinden testers dat het koelen van een nieuw vaatje tijd kost. Tester MaikeZ zegt: "Na het installeren duurt het even voordat je kunt genieten, want het duurt ongeveer 12 uur om een vaatje op kamertemperatuur volledig te koelen." Tester B. vult aan: "Bij het plaatsen van het eerste vat duurt het ongeveer 12-14 uur voordat het vat gekoeld was."

Smaak en kwaliteit van het bier

Bijna alle testers zijn enthousiast over de smaak van het bier uit de PerfectDraft HD3770/90. Tester R. zegt: "Qua smaak is het beter dan het flesje of blikje, en dat hebben al mijn gasten en vrienden gemerkt." KevinH noemt het "een droom voor thuis: het  smaakt als vers bier van de tap." Tester R. zegt: "De schuimlaag is top!" Tester E. voegt toe: "De biertjes hebben een constante druk, en daardoor krijg je keer op keer een perfect getapt glas." Een enkeling vindt dat de keuze in bier niet groot genoeg is. Zo zegt Tester B.: "Het aanbod aan biersoorten is niet zo groot als in de supermarkt, en je bent gebonden aan de merken die geschikt zijn voor de PerfectDraft." Tester M. wijst echter op de site PerfectDraft.com: "Daar heb je een heel ruim assortiment aan bier dat je kunt bestellen." Dat kun je overigens ook doen via de handige PerfectDraft-app.

©Philips

Schoonmaak en hygiëne

De meeste testers vinden het schoonmaken van deze thuistap makkelijk. Tester H. zegt: "Bakjes kunnen in de vaatwasser." Tester G. merkt op: "Na het tappen lekken er wat druppels uit de tap die worden opgevangen in een lekbakje. Dit kun je er heel eenvoudig uithalen en reinigen." Jos vult nog aan: "Het hygiënische systeem, waarbij je voor elk vat een nieuwe tapbuis gebruikt, is een pluspunt."

"Het bier is altijd perfect koel en smaakt als vers bier van de tap."

- KevinH

Geluidsniveau en formaat

Hoewel de meeste testers tevreden zijn, wordt het geluidsniveau af en toe als een minpunt genoemd. Tester G. zegt: "Het lawaai is aanwezig, je hoort het, maar het is acceptabel. Omdat het in de keuken staat is het niet storend." Zo zegt een van de testers: "Het is een vrij groot apparaat en de biervaatjes (6l) zijn ook vrij groot. " Of de tap iets voor je is, zal dus ook afhangen van hoeveel plaats er in de keuken is." Bij Tester B. is dat in ieder geval geen probleem: "Het design van het apparaat vind ik persoonlijk geslaagd. Het oogt mooi en de afmetingen zijn ideaal voor mijn keuken, niet te groot en niet te klein."

©Philips

✅ Pluspunten

  • Makkelijk te installeren

  • Perfect gekoeld bier

  • Duidelijke display

  • Smaak beter dan uit fles of blik

❌ Minpunten

  • Lange koeltijd

  • Geluid bij koelen en tappen

Eindoordeel

De Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90 is een gebruiksvriendelijke en stijlvolle biertap waarmee bierliefhebbers thuis kunnen genieten van een vers getapt glas bier. Testers waarderen vooral de smaak, temperatuurregeling en het gemak van installatie. Het gemiddelde cijfer van een 8,5 laat zien dat zij dik tevreden zijn.

Ontdek de Philips 7000 Series PerfectDraft Thuistap HD3770/90

Op Kieskeurig.nl
▼ Volgende artikel
Zo vind je altijd en overal toegankelijke routes met Google Maps
© Aga Rad
Huis

Zo vind je altijd en overal toegankelijke routes met Google Maps

Wist je dat je met Google Maps toegankelijke plekken in de buurt kunt opzoeken? In dit korte tipartikel leggen we uit waar je de instelling binnen de app vindt. Dan kun je wellicht jezelf of een ander daarmee helpen.

Mocht je meteen willen weten waar je moet zijn, volg dan de onderstaande stappen:

  • Open Google Maps
  • Tik op je profielfoto
  • Ga naar de instellingen
  • Tik op Toegankelijkheidsinstellingen
  • Zet de grijze schuifregelaar om
  • Nu kun je met deze extra filter zoeken

Google Maps heeft een verborgen instelling waarmee plekken die verschillende toegankelijkheidsopties bieden zichtbaar worden. Je kunt die om verschillende redenen nodig hebben: je loopt bijvoorbeeld achter een kinderwagen, je zit in een rolstoel of je wilt juist iemand in een rolstoel begeleiden. Wat de reden ook is, met deze handige tip maak je het jezelf en een ander gemakkelijker.

Zodra je de toegankelijkheidsmogelijkheden in de app hebt geactiveerd, krijg je toegang tot een aantal nieuwe filters, zoals een rolstoel. Zo kun je dus van tevoren bekijken of een bepaalde plek ruimte biedt voor objecten met grote en kleine wielen.

Toegankelijkheidsopties Google Maps activeren

Het activeren van die verborgen Toegankelijkheidsopties is zo gepiept. Open de app Google Maps op je Android-toestel, iPhone of iPad en tik vervolgens op je profielfoto. Er verschijnt een contextueel menu waarin je onderin Instellingen ziet staan. Tik daarop en scrol daarna naar beneden voor het kopje Toegankelijkheidsopties. In dit venster zie je tekst en uitleg staan, evenals een enkele schuifregelaar. Als het goed is, is die grijs. Door er één keer op te tikken, verplaats je de schuif naar rechts en krijgt die een kleurtje.

Hiermee heb je de extra filters binnen Google Maps geactiveerd. Als je nu op zoek gaat naar een plek die je wilt bezoeken, kun je bijvoorbeeld de rolstoelknop selecteren om te zien of het gebouw toegankelijk is voor mensen die niet of moeizaam lopen. Mocht je een plek of stad willen verkennen, dan staat er voortaan ook een rolstoelpictogram bij de standaardinformatie, zodat je in één oogopslag kunt zien waar je terechtkunt. Selecteer de plek die je wilt bezoeken en druk op het informatieknopje. Vervolgens kun je zien wat de plek dan rolstoeltoegankelijk maakt.