ID.nl logo
Haarscherpe foto's thuis afgedrukt: met deze tips vind jij de perfecte fotoprinter
© Anna Khomulo - stock.adobe.com
Huis

Haarscherpe foto's thuis afgedrukt: met deze tips vind jij de perfecte fotoprinter

Voor scherpe fotoafdrukken hoef je al lang niet meer naar de plaatselijke drogist of copyshop. Je kunt je kiekjes immers op zo’n beetje elke inkjetprinter afdrukken, al zijn er wel kwaliteitsverschillen. Wil je thuis haarscherpe foto’s uitprinten? Lees dan door, want in dit artikel vertellen we op welke aspecten van een printer je moet letten.

Na dit artikel gelezen te hebben, weet je precies op welke punten je moet letten als je een fotoprinter aan wilt schaffen:

  • Aantal cartridges
  • Printresolutie
  • Netwerkfunctie
  • Papierlades

Lees ook: Beste mobiele printers: Ze zijn in elk formaat te koop

Tip 01: Aantal cartridges

Voor het uitprinten van foto’s is de aanschaf van een capabele inkjetprinter een goede keuze. Dit apparaat bevat duizenden dunne spuitmondjes die minuscule inktdruppels aan het fotopapier afgeven. Dat gebeurt zeer accuraat, waardoor uitgeprinte beelden veel details bevatten. De goedkoopste inkjetprinters hebben slechts twee cartridges. Hierbij zit zwart in één inktpatroon, terwijl de kleuren cyaan, geel en magenta in de andere cartridge zijn gebundeld. Hierdoor is het totale kleurbereik relatief beperkt, dus apparaten met twee cartridges zijn voor het afdrukken van scherpe, kleurrijke foto’s eigenlijk geen optie.

Voor een levendigere kleurenweergave verdient een inkjetprinter met minimaal vijf gescheiden cartridges de voorkeur. Elke kleur heeft op die manier zijn eigen inktpatroon. De vijfde cartridge bevat idealiter ‘fotozwarte’ inkt. Hierdoor krijgen uitgeprinte foto’s nauwkeurige zwart- en grijstinten, zodat bijvoorbeeld schaduwen realistischer ogen, en ook contrasten vloeiender in elkaar overlopen.

In professionele fotoprinters gaan vaak nóg meer cartridges, zoals grijs, rood, licht-cyaan en licht-magenta. Er gaan hierbij zes, acht, tien of misschien wel twaalf inktpatronen in de behuizing. Dat resulteert in fotoafdrukken met nog subtielere kleurdetails. Overigens zorgen gescheiden cartridges doorgaans voor een zuiniger verbruik. Wanneer een bepaalde kleur op is, kun je het bijbehorende inktpatroon immers afzonderlijk vervangen.

In deze nogal prijzige fotoprinter van Canon passen maar liefst twaalf verschillende cartridges.

Pocketprinters Er bestaan ook fotoprinters op zakformaat. Deze zogeheten pocketprinters neem je gemakkelijk mee. Met behulp van de aanwezige accu druk je op elke (afgelegen) plek kiekjes af. Het is in feite de moderne vervanger voor de polaroidcamera. Een pocketprinter maakt via bluetooth verbinding met een smartphone, en zo verzend je de foto’s naar het afdrukapparaat. Sommige pocketprinters ondersteunen ook wifi.

Vanwege de compacte behuizing is er geen plek voor reguliere cartridges. In plaats daarvan gebruiken deze producten meestal speciaal zinkpapier. Hierbij reageren meerdere gekleurde laagjes microkristallen op een bepaalde temperatuur. Op die manier verschijnen de juiste kleuren op het papier. Sommige merken zoals Fujifilm gebruiken echt fotopapier dat tijdens het afdrukken belicht wordt.

De bekende fabrikanten Canon, HP en Fujifilm produceren diverse pocketprinters. Overigens is de afdrukkwaliteit vergeleken met inkjetprinters wel wat lager. Daarnaast is het vereiste papier duurder dan gewoon fotopapier.

De Fujifilm Instax Mini Link 2 is een pocketprinter waarmee je altijd en overal kunt afdrukken.

Tip 02: Printresolutie

Inkjetprinters ondersteunen over het algemeen een hogere afdrukresolutie dan laser- en ledprinters. De meeste modellen hebben een respectabele resolutie van 4800 × 1200 dpi, zoals diverse apparaten van Canon en HP. Dpi staat voor dots per inch, oftewel het maximaal aantal inktdruppeltjes op een enkele vierkante inch (2,54 × 2,54 centimeter). Bij genoemde resolutie gebruikt een printer voor elke inch 4800 druppels horizontaal en 1200 druppels verticaal.

Met name bij het afdrukken van gekleurde afbeeldingen is de resolutie een belangrijke factor. Hoe hoger deze waarde, hoe scherper de foto. Het zorgt voor een gedetailleerder beeld, mits je hiervoor kwalitatief fotopapier gebruikt.

Wil je een betaalbare inkjetprinter die scherpe afdrukken maakt? Kijk dan eens naar producten van Epson. Deze fabrikant hanteert voor veel prijsvriendelijke modellen een resolutie van 5760 × 1440 dpi. Daarnaast ondersteunen bepaalde professionele printers een resolutie van 4800 × 2400 dpi of zelfs 9600 × 2400 dpi. Dergelijke producten zijn logischerwijs een stuk duurder. Overigens vereisen hogere waarden wel iets meer inkt; de inktdruppeltjes zitten namelijk dichter op elkaar.

Sommige professionele fotoprinters printen op een resolutie van 9600 × 2400 dpi, zoals deze Canon Pixma iP8750.

Tip 03: Netwerkfunctie

Schaf bij voorkeur een fotoprinter met een netwerkaansluiting aan. Daarmee meld je het apparaat aan op het (draadloze) thuisnetwerk. Vervolgens verstuur je vanaf elke pc, laptop, tablet en smartphone je printopdrachten. Op die manier voorkom je dat je eerst foto’s naar een computer dient over te zetten. Een voorwaarde is wel dat deze apparaten eveneens zijn verbonden met het thuisnetwerk.

Nagenoeg alle moderne fotoprinters ondersteunen wifi om de printer met het draadloze thuisnetwerk te verbinden, maar de meeste modellen kunnen alleen overweg met de 2,4GHz-band. Het nadeel daarvan is dat in stedelijke gebieden veel naburige netwerken op dezelfde frequentie uitzenden. Vanwege interferentie is het signaal mogelijk gevoeliger voor storingen. Sommige printers kunnen ook overweg met de 5GHz-band; dat biedt meer mogelijkheden om een evenwichtig signaal te realiseren.

Hecht je veel waarde aan een betrouwbare netwerkverbinding? Kies dan voor een printer met een ethernetpoort. Hierin prik je een netwerkkabel, waarna het afdrukapparaat vanaf elke computer, tablet en smartphone toegankelijk is. Een fotoprinter met een bekabelde netwerkaansluiting plaats je bijvoorbeeld in de buurt van een router, switch of powerline-adapter.

Een fotoprinter met een ethernetpoort realiseert een stabiele verbinding met het thuisnetwerk.

Tip 04: Mobiel printen

Zodra een fotoprinter met het thuisnetwerk is verbonden, start je de afdruktaken eenvoudig vanaf smartphones en tablets. Controleer in de specificaties of het beoogde product de protocollen Apple AirPrint en Mopria ondersteunt om rechtstreeks vanuit de mobiele besturingssystemen iOS (iPhone en iPad) en Android af te kunnen drukken. Open maar eens een afbeelding in je fotobibliotheek en kies in het menu Druk af of Afdrukken en selecteer vervolgens de juiste printer. Verder kun je ook nog allerlei zaken instellen, zoals het papierformaat, de afdrukkwaliteit en het aantal exemplaren. Bij aanwezigheid van meerdere lades geef je optioneel ook aan welk papier je wilt gebruiken.

Ondersteunt jouw fotoprinter geen AirPrint en/of Mopria? Dan kun je alsnog afdruktaken vanaf een mobiel apparaat starten, mits de printer verbonden is met het netwerk. Installeer hiervoor uit de App Store of Play Store de juiste print-app. Iedere bekend merk heeft hiervoor een geschikte app, zoals Canon PRINT, HP Smart en Epson iPrint.

Als de printer Apple AirPrint ondersteunt, print je vanaf een iPhone vlot je mooiste foto’s uit. 

Inkttankprinters Maak je vaak fotoafdrukken, dan raken je cartridges al gauw leeg. Uiteraard kun je ze vervangen, maar nieuwe originele inktpatronen zijn relatief duur. Wie op de printkosten wil besparen, kan een zogeheten inkttankprinter overwegen. In plaats van nieuwe cartridges vul je de reservoirs eigenhandig bij met speciale flesjes. Een flessenset is bij de aanschaf inbegrepen.

Inkttankprinters kunnen over het algemeen veel meer pagina’s printen op één inktset dan reguliere inkjetprinters. Vooral Epson ontwikkelt met zijn populaire EcoTank-lijn diverse interessante producten waarmee je prima foto’s kunt afdrukken. Daarnaast fabriceren Canon (MegaTank-serie) en HP (Smart Tank-serie) ook enkele inkjetprinters met navulbare inkt.

Is een bepaalde inktkleur bijna leeg, dan kun je het reservoir zelf bijvullen.

Tip 05: Kaartlezer en usb

Als je regelmatig met een digitale fotocamera op pad gaat, bewaar je de fotobestanden op een geheugenkaart. In dat geval komt een printer met een kaartlezer goed van pas. Je prikt de geheugenkaart rechtstreeks in de behuizing van de printer, waarna je op het display de gewenste fotoafdruk selecteert. Handig, want het is op die manier niet per se nodig om de bestanden eerst naar een computer te kopiëren. In de specificaties kun je zien welke geheugenkaarten de fotoprinter accepteert. De meeste apparaten kunnen overweg met SD- en microSD-kaarten (via adapter).

Verder hebben veel fotoprinters een usb-poort. Hierop kun je een digitale camera rechtstreeks aansluiten. Een voorwaarde is wel dat de gebruikte camera de zogenoemde PictBridge-standaard ondersteunt. Je kiest hierbij de gewenste afdrukinstellingen doorgaans op het display van de camera. Daarnaast gebruik je de usb-poort eventueel ook om een usb-stick met fotobestanden aan te sluiten.

Dankzij een kaartlezer druk je foto’s af zonder tussenkomst van een computer of mobiel apparaat.

Tip 06: Display

Het is om verschillende redenen prettig wanneer de printer een groot display heeft. In de eerste plaats gebruik je dit aanraakscherm voor het kiezen van diverse instellingen. Denk bijvoorbeeld aan het uitlijnen van de printknop, installeren van firmware en opgeven van wifi-gegevens. Verder gebruik je het display ook om scan- en kopieertaken te starten. Kortom, een ruim scherm is voor een soepele bediening wel zo comfortabel.

Wanneer je foto’s direct vanaf een geheugenkaart of digitale camera afdrukt, toont de printer eerst een voorbeeldweergave. Ruime schermafmetingen zorgen ervoor dat je de foto goed kunt beoordelen. Ook om die reden is een display met een diagonaal van 4,3 inch of groter een goede keuze. Tot slot is het fijn wanneer je het bedieningspaneel kunt kantelen; daarmee stel je voor het scherm een aangename hoek in.

De meeste hedendaagse inkjetprinters bedien je via een aanraakscherm.

Tip 07: Scannen en kopiëren

Heb je op zolder nog dozen of albums met oude foto’s liggen en wil je die in een goede kwaliteit digitaliseren? Dat kan met elke zogeheten all-in-one-printer. Leg de fotoafdruk ondersteboven op de glasplaat en start een scantaak. Even later verschijnt er een digitale versie van de foto op het computerscherm. Net als bij afdrukken is de resolutie een belangrijk aspect. Let daarom op de dpi-waarde van de geïntegreerde scanner. Overigens heeft bij scantaken een hoge resolutie vooral nut wanneer je de foto flink wilt uitvergroten.

Gebruik je de all-in-one-printer ook voor het scannen en kopiëren van documenten, dan komt een automatische documentinvoer-functie goed van pas. Je kunt dan bovenop in een speciale houder bijvoorbeeld twintig of vijftig vellen kwijt. Vervolgens scan of kopieer je deze documenten in één keer. Dat gaat veel sneller dan het telkens verwisselen van A4’tjes op de glasplaat. Lijkt dubbelzijdig scannen en kopiëren je handig? Controleer dan in de producteigenschappen of de printer deze functie ondersteunt.

Veel all-in-one-afdrukapparaten kunnen trouwens ook automatisch dubbelzijdig printen. Dat is met name een voordeel wanneer je weleens (lange) rapporten, handleidingen en verslagen uitprint. Je bespaart zo eenvoudig op de papierkosten.

Als je fotoafdrukken wilt digitaliseren, is een all-in-one-printer een goede keuze.

Aan enkel een printer heb je niets

Want wat moet je zonder fotopapier?

Tip 08: Papierlade(s)

De betere inkjetprinters hebben een aparte invoerlade voor fotopapier. Je kunt daar bijvoorbeeld vellen met een standaardformaat van 15 × 10 centimeter in kwijt. Voor het uitprinten van documenten op A4-formaat gebruik je de reguliere papierlade. De aanwezigheid van twee lades voorkomt dat je bij elke afdruktaak vellen moet verwisselen. De meeste fotoprinters hebben in de standaardpapierlade plek voor zo’n honderd vellen.

Wie geregeld foto’s uitprint, schaft het best een exemplaar met een aparte fotopapierlade aan.

Tip 09: Formaat behuizing

Fotoprinters voor thuisgebruikers zijn meestal niet zo groot. Dat komt mooi uit, want hierdoor kun je het apparaat bijvoorbeeld op het hoekje van je bureau of in een kast kwijt. Fabrikanten bedenken doorgaans slimme oplossingen om printers makkelijker op te bergen, zoals inklapbare papierlades en een kantelbaar bedieningspaneel.

Fotoprinters voor (semi)professioneel gebruik zijn vaak iets groter, omdat ze meerdere cartridges herbergen. De meeste fotoprinters ondersteunen A4-vellen als grootste papierformaat. Daarnaast zijn er ook uitgebreidere modellen te koop waarin je A3-vellen kunt plaatsen. Vanzelfsprekend is de behuizing van dergelijke producten een stuk groter.

Reserveer voor een A3-fotoprinter, zoals deze Canon Pixma TS9550, voldoende ruimte.

Tip 10: Software en apps

Printermerken ontwikkelen allerlei handige programma’s en apps. Op de websites van Canon, Epson en HP kun je de productnaam van de printer invoeren, waarna er een overzicht met beschikbare applicaties verschijnt. Nuttig voor het geval je op voorhand wilt weten welke toepassingen je kunt gebruiken.

Vaak kun je met een speciaal programma voorafgaand aan een fotoafdruk nog wat kleine correcties uitvoeren of een filter toevoegen. Print de foto daarna op het gewenste formaat uit.

Canon ontwikkelt met Easy PhotoPrint Editor een handig programma voor het afdrukken van (geoptimaliseerde) foto’s.

Kooptips

Op zoek naar een goede printer die foto’s in een hoge kwaliteit afdrukt? We zetten drie interessante producten in de schijnwerpers.

Epson Expression Photo XP-8700

Deze all-in-one-printer kan kopiëren, scannen en uiteraard afdrukken. Het ruime 4,3inch-scherm valt direct op. Prik een geheugenkaart of usb-stick in de behuizing en print direct foto’s uit. Vanzelfsprekend start je net zo makkelijk afdruktaken vanaf allerlei (mobiele) apparaten nadat je de printer met het draadloze thuisnetwerk hebt verbonden. Pluspunt is de hoge printresolutie van 5760 × 1440 dpi, waardoor fotoafdrukken veel details laten zien. Bovendien is de kleurenweergave dik in orde; de Epson Expression Photo XP-8700 bevat namelijk zes cartridges. In de praktijk is de aparte fotopapierlade erg handig, zodat je reguliere A4’tjes niet hoeft te verwijderen. Tot slot kan deze veelzijdige printer ook nog automatisch dubbelzijdig afdrukken.

Canon PIXMA TS8350a

Het formaat van deze fraai ogende printer valt erg mee. Dankzij het kantelbare bedieningspaneel en de inklapbare papierlades steekt er bovendien niets uit, zodat je hem makkelijk in een kast kunt plaatsen. Het is een all-in-one-printer, waardoor je met dit apparaat ook kunt scannen en kopiëren. Een voordeel is dat de Canon PIXMA TS8350a met draadloze 2,4GHz- en 5GHz-netwerken kan communiceren; daarmee vergroot je de kans op een stabiele wifi-verbinding en kun je vanaf elk (mobiel) apparaat printtaken starten. Staan de fotobestanden op een geheugenkaart? Stop die dan in de printer en bepaal op het 4,3inch-display welke foto je wilt uitprinten. In deze printer gaan zes cartridges.

Canon imagePROGRAF PRO-300

Voor fanatieke (hobby)fotografen voldoet deze kwalitatieve fotoprinter van Canon prima. De tien gescheiden cartridges zorgen voor fotoafdrukken met levendige kleuren. Een ander pluspunt is de ondersteuning voor het A3-papierformaat, zodat je je mooiste foto’s zonder witranden op posterformaat uit kunt printen. Je kunt de imagePROGRAF PRO-300 zowel met een bekabeld als draadloos netwerk verbinden, waarna je het apparaat vanaf elke computer, tablet en smartphone aanstuurt. Ook de hoge resolutie van 4800 × 2400 dpi is een pluspunt. De adviesprijs is weliswaar fors, maar meerdere (web)winkels rekenen een lagere prijs.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Samsung brengt krachtige Bespoke AI Jet Ultra steelstofzuiger uit
Huis

Samsung brengt krachtige Bespoke AI Jet Ultra steelstofzuiger uit

Samsung Electronics heeft de wereldwijde uitrol van de Bespoke AI Jet Ultra aangekondigd. Deze snoerloze steelstofzuiger wordt omschreven als een zeer krachtig model, en werd eerder onthuld tijdens het Welcome to Bespoke AI-evenement.

Het apparaat beschikt over een verbeterde AI Cleaning Mode 2.0 en een geavanceerd HEPA-filtratiesysteem. De Bespoke AI Jet Ultra heeft volgens tests een zuigkracht tot 400 W. De HexaJet-motor speelt hierbij een belangrijke rol: de zeshoekige statorstructuur met een tweefasige diffuser en dunnere waaier verbeteren de luchtstroom en verhogen de efficiëntie. In de minimale vermogensstand kan de stofzuiger tot ongeveer 100 minuten werken op één accu. 

"Dit nieuwe model bouwt voort op het eerdere succes van de Bespoke AI Jet," aldus Jeong Seung Moon, EVP en hoofd van het R&D-team voor Digital Appliances Business bij Samsung Electronics.

Intelligente schoonmaakondersteuning

Het toestel is uitgerust met de verbeterde AI Cleaning Mode 2.0. In deze modus worden de druk op de borstel en de luchtdruk tijdens het stofzuigen gedetecteerd, waarna zes verschillende schoonmaakomgevingen kunnen worden herkend. De schoonmaakprestaties worden vervolgens automatisch aangepast. De Active Dual Brush kan onderscheid maken tussen normale en hoogpolige tapijten, terwijl de Slim LED Brush+ hoeken kan detecteren. 

Door het vermogen en de borstelsnelheid aan verschillende schoonmaakomgevingen aan te passen, verbruikt de batterij volgens Samsung tot 21 procent minder energie en neemt de wendbaarheid tot 8 procent toe met prestaties die vergelijkbaar zijn met de middelste vermogensstand. 

Verbeterd filtratiesysteem

Samsung heeft het filtratiesysteem verbeterd om stofdeeltjes op te vangen wanneer de lucht uit de stofzuiger wordt geblazen. De Bespoke AI Jet Ultra beschikt over een meerlaags filtersysteem dat fijnstof effectief opvangt. Binnenkomende lucht passeert interne compartimenten zoals de cycloon en een filter van metaalgaas die achtereenvolgens stofdeeltjes opvangen, wat volgens het bedrijf resulteert in een filtratie-efficiëntie van 99,999 procent. 

Het HEPA-filtersysteem vangt stofdeeltjes op tot 0,3 µm, waardoor er minder stof in de lucht terechtkomt. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Bespoke AI Jet Ultra is verkrijgbaar in twee kleuren: Satin Black en Satin Mint. De adviesprijs voor beide modellen is 1349 euro. De stofzuiger zal vanaf eind april te koop zijn in de Benelux.

▼ Volgende artikel
Goed alternatief voor EasyPark? Zo werkt de Q-Park-app
© Алексей Закиров - stock.adobe.com
Huis

Goed alternatief voor EasyPark? Zo werkt de Q-Park-app

Nu de parkeer-app EasyPark onder vuur ligt vanwege de fors hogere servicekosten die vanaf 1 mei 2025 in rekening worden gebracht, is het tijd om eens te kijken naar alternatieven. De app van Q-Park bijvoorbeeld: stukken goedkoper en ook nog eens makkelijk in gebruik.

Om te beginnen download je de Q-Park-app via Apple App Store of Google Play Store . Open na de installatie de app en druk op Inloggen wanneer je al een account hebt, of kies voor Account aanmaken om je registratie te voltooien. Je ontvangt ook nog een bevestigingscode per mail die je moet invullen tijdens de registratie. Een werkend e-mailadres is dus belangrijk.

Voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en tik op Bevestigen. Eenmaal ingelogd krijg je toegang tot het hoofdscherm, waar je beschikbare parkeergarages in jouw buurt vindt.

View post on TikTok

Dit scherm toont in real time hoeveel plaatsen er nog vrij zijn en wat de verwachte kosten zijn. Wil je direct instructies naar een locatie? Raak dan Navigeren aan en gebruik de ingebouwde routebeschrijving van je toestel. Houd er rekening mee dat je soms toestemming moet geven voor locatiediensten, wat je bij de eerste keer gebruik in de systeeminstellingen kunt regelen. Zo ben je binnen enkele minuten klaar om overal vlot te parkeren, zonder eindeloos rondjes te hoeven rijden in drukke stadscentra. 

Betalen en tariefoverzicht

Per parkeergarage of -terrein kun je direct zien hoeveel elektrische oplaadpunten er zijn. Als je echter benieuwd bent naar de parkeerkosten, dan wordt het je in de app niet heel gemakkelijk gemaakt. Die kosten zijn namelijk niet opgenomen in de app: je wordt doorverwezen naar de website van Q-Park, waar je vervolgens alsnog handmatig de parkeerlocatie moet invoeren. Niet heel gebruikersvriendelijk.

Parkeren op straat gaat gelukkig wel iets eenvoudiger: daar hoef je alleen de parkeersessie te starten. Als je creditcard of bankrekening is gekoppeld, hoef je vervolgens verder nergens meer naar om te kijken.

De app houdt de duur van je parkeeractie bij en rekent automatisch het juiste bedrag af. Zo voorkom je onnodige boetes. Zodra je terug bij je auto bent, beëindig je de sessie via Parkeersessie stoppen. Houd er rekening mee dat sommige locaties een maximaal dagtarief hanteren. Door dit vooraf te checken, kom je nooit voor verrassingen te staan. Ook prettig is dat je geen transactiekosten betaalt als je op straat parkeert, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij EasyPark.

Makkelijk garages inrijden

Een andere handige optie is de functie mobiel parkeren. Als je dit in de app instelt, kun je voortaan automatisch parkeergarages van Q-Park inrijden waar nummerbordherkenning is ingeschakeld. Welke dat zijn, zie je in de app. In de app geef je daartoe het nummerbord van je auto op, maak je een koppeling met iDeal of je creditcard en na het verifiëren van je rekeningnummer door middel van een machtiging van één cent wordt de betaling voortaan automatisch afgeschreven wanneer je de parkeergarage of het parkeerterrein afrijdt. Je betaalt in deze gevallen ook geen 40 cent transactiekosten. En: zowel bij het in- als uitrijden wordt de slagboom automatisch voor je geopend.

Handige tips

Het leuke aan de de Q-Park-app is dat deze meer biedt meer dan alleen het parkeren zelf. Zo kun je meldingen inschakelen door op Instellingen en vervolgens Pushmeldingen te tikken. Hierdoor ontvang je een notificatie wanneer je parkeersessie bijna afloopt of wanneer er een actietarief geldt.

Stel je voor dat je met vrienden dineert in een onbekende stad: de functie Vind mijn auto wijst je exact de weg terug naar je parkeerplek. Alles werkt intuïtief, omdat de app een overzichtelijke interface heeft en jou begeleidt bij elke stap. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kun je met Help direct contact opnemen met de supportafdeling. Let op dat je je gegevens up-to-date houdt, zodat je altijd toegang hebt tot de juiste betaalopties.

Meerdere auto's

Heb je meerdere auto's of wil je je account delen met anderen? Dat kan ook: in je profiel kun je namelijk meerdere nummerborden toevoegen. Logt iemand anders op een andere telefoon in met hetzelfde account, dan kan deze persoon de app dus ook gebruiken voor zijn of haar auto.

Tot slot

De Q-Park-app bespaart je kostbare tijd door parkeren makkelijk te maken en automatisch je betalingen te regelen. Dankzij de duidelijke interface en realtime informatie vind je moeiteloos beschikbare parkeerlocaties. Bovendien kun je snel je parkeeractie verlengen en betaalopties beheren, zodat je nooit meer onnodig betaalt. Prettig daarbij is dat je geen transactiekosten betaalt.