Black Friday: zo vind je de ideale laptop met hoge korting

© Acer

Black Friday: zo vind je de ideale laptop met hoge korting

Geplaatst: 19 november 2023 - 11:32

Partnerredactie

November staat in het teken van Black Friday. Als je op zoek bent naar nieuwe gear, dan is Black Friday de ideale dag om te gaan shoppen. En dat is helemaal het geval als je een nieuwe laptop nodig hebt, want die zijn dan juist vaak in de aanbieding. Met deze gids weet je precies waar je op moet letten als je tijdens Black Friday een nieuwe laptop gaat kopen.

In samenwerking met Acer


De ene laptop is de andere niet. Ben je net klaar om te gaan werken, studeren of gamen, kom je erachter dat je accu alweer halfleeg is, dat de kabel van je tweede scherm niet past of dat je je koptelefoon helemaal niet kunt aansluiten. Die problemen kun je gelukkig vooraf al oplossen. Hoe? Door de tips in dit artikel ter hand te nemen. Dan weet je precies waar je op moet letten als je een nieuwe laptop gaat kopen. Als je goed op deze punten let, hengel je tijdens Black Friday de ideale laptop binnen.

Prestaties

De prestaties zijn natuurlijk het allerbelangrijkst, want je wil niet met een vastloper komen te zitten tijdens die grote opdracht of je potje gamen. Vooral als je veel met beeld werkt, moet je goed nadenken over de hardware. De processor speelt een grote rol: Intel is het bekendste merk, en een Core i5 of i7 is voor zware taken wel aan te raden – al kunnen velen het ook prima met een i3 af. Concurrent AMD maakt ook zeer goede en snelle chips.

Vergeet ook het werkgeheugen niet: als je foto's en video's gaat bewerken heb je minstens 16 GB toch wel nodig, voor andere taken is vaak 8GB voldoende. En waar sla je je bestanden op? Een ssd is stukken sneller én veiliger dan een traditionele harde schijf, en tegenwoordig is het prijsverschil lang niet meer zo groot. Bij veel Black Friday-deals, zoals in de Acer Aspire 3 en 5 serie, kun je zélf kiezen hoe groot je ssd moet zijn. En over grootte gesproken: ga je voor een handzaam scherm van 14 inch, of wil je juist liever wat groter, zoals een 17 inch scherm?

Acer Aspire 5

© Acer

Batterijduur

Je neemt je laptop natuurlijk overal mee naartoe. Wel zo handig dus als hij een beetje een flinke accu heeft. De batterijduur van laptops is de laatste jaren flink verbeterd, maar er zijn toch nog grote verschillen. Er zijn genoeg laptops met een accuduur van minstens 8 uur, toch wel het minimum dat je nodig hebt om een werkdag mee door te kunnen. Denk er ook over na om een usb-c-oplader te kiezen, want dan laadt je laptop tussendoor een stuk sneller op en overweeg een powerbank voor die extra late uurtjes in de UB of onderweg.

Gewicht en draagbaarheid

De tijd dat we kilo's en kilo's aan hardware moesten meezeulen, is gelukkig wel voorbij. Een laptop hoeft helemaal niet meer zo zwaar te zijn. Veel laptops wegen tegenwoordig rond de 2 kilo, maar er zijn ook nog lichtere modellen op de markt. Los van het gewicht is ook de accuduur belangrijk: wil je een hele dag kunnen werken, of vind je het prima om hem af en toe even aan de lader te hangen? Ook voor gamers is er goed nieuws: gaminglaptops kun je tegenwoordig ook prima meenemen, zoals de Acer Nitro V 15 ANV15-51-51MR en Acer Nitro V 15 ANV15-51-71NF bewijzen.

Acer Nitro V 15

© Acer

Besturingssysteem

Wat de besturingssystemen betreft, zijn er drie voor de hand liggende opties: Windows, macOS en ChromeOS. Windows kent een grote gebruikersschare wereldwijd, kan met ongeveer elk programma overweg en is onmisbaar voor gamers. macOS draait op alle Apple-laptops en werkt extra goed samen met iCloud en iPhones.

Als je vooral online bezig bent, kun je ook overwegen om voor een Chomebook met ChromeOS te gaan, bijvoorbeeld deze Acer Chromebook 514. En ben je de hele dag onderweg? Dan is een Chromebook Spin perfect voor jou: die kun je namelijk omklappen tot een handige tablet!

Acer Chromebook Spin

© Acer

Aansluitmogelijkheden

Even je telefoon opladen, een externe schijf aan je laptop hangen, een presentatie op een stick zetten, een tweede scherm gebruiken en je koptelefoon aansluiten, je propt je laptop al snel vol met externe apparatuur en kabels. Check dus goed welke aansluitingen er allemaal te vinden zijn: het traditionele usb wordt steeds vaker vervangen door usb-c-poorten en er is lang niet altijd een koptelefooningang of HDMI-poort meer aanwezig. Lukt het niet helemaal? Overweeg dan een externe usb-hub met alle aansluitingen die je nodig hebt.

Acer laptop

© Acer

Prijs

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar de prijs bepaalt wel voor een groot deel je mogelijkheden. Windows-laptops zijn er in letterlijk alle prijsklassen, en ook bij Chromebooks heb je tegenwoordig veel keuze. Voor MacBooks betaal je gemiddeld wat meer. Bepaal vooraf wat je ongeveer aan je nieuwe laptop wilt uitgeven, en probeer daar ook weer niet al te veel vanaf te wijken. Dikke kans dat jouw favoriete laptop tijdens Black Friday ineens een stuk goedkoper is!

Black Friday

Black Friday is het ideale moment om een nieuwe laptop te kopen. De keuze is enorm en er wordt vaak gesmeten met grote kortingen. En staar je niet blind op Black Friday zelf: de hele week vooraf – en zelfs de hele maand november – zijn er al flinke prijsverschillen te vinden. Houd dus je favoriete merken in de gaten en wie weet ben jij binnenkort de trotse eigenaar van een gloednieuwe laptop.

Op zoek naar een nieuwe laptop?

Bekijk alle laptops van Acer op Kieskeurig.nl!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000