ID.nl logo
Huis

De 15 beste iPhone-apps voor een onvergetelijke wintersport

Kou en sneeuw weerhouden de echte iPhone-fans er niet van om hun smartphone tevoorschijn te halen op de piste. Met de beste wintersport-apps worden de voorbereiding, het skiën en snowboarden zelf en de rustige uurtjes erna nog leuker.

Sneeuwhoogte+

Hoewel de app Sneeuwhoogte+ al een jaar geen update heeft gekregen, is de functionaliteit nog steeds erg fijn. Maak favoriete locaties aan en bekijk de hoeveelheid sneeuw, informatie over de skiliften en check het weerbericht voor de komende dagen. Per locatie kunnen ook webcams live worden bekeken. Het hoofdmenu is een soort socialmedia-blog waarin gebruikers foto's plaatsen die je vervolgens kunt liken. Sneeuwhoogte+ scoort hoog met gebruikersgemak, informatie en voorpret.

Plus Veel informatie en foto's van gebruikers.

Min Kan wel een update gebruiken.

Prijs Gratis

Score 4,5 / 5

©PXimport

Bergfex/Ski

Bergfex heeft een prima vormgeving die het gebruik alleen maar aangenamer maakt. Locaties kunnen als favoriet worden opgeslagen, waarna je door te vegen in één keer de webcams of de weersberichten voor deze locaties te zien krijgt. De informatie concentreert zich op het Alpengebied. In de instellingen bepaal je welke landen worden weergegeven op de uitgebreide en overzichtelijke weerkaart. Wil je gedetailleerde weersinformatie zien, dan is er de betaalde app van 1,79 euro. In die app kun je ook webcambeelden tot 14 dagen geleden terugzien.

Plus Ziet er mooi uit.

Min Gratis versie geeft beperkte weersinformatie.

Prijs Gratis

Score 3,5 / 5

©PXimport

Ski Tracks Lite

Als je eenmaal op de piste bent, komt een app als Ski Tracks goed van pas. Als je hebt ingevuld welke activiteit je onderneemt, bijvoorbeeld skiën of snowboarden, kun je met deze app nauwkeurig bijhouden wat je doet. Informatie als de afstand, snelheid, hoogte en duur worden opgeslagen in een gps-track. In de betaalde versie van 0,89 euro kun je deze informatie exporteren naar Google Earth en nog eens thuis in 3D terugkijken. Ook delen op Facebook is mogelijk met de betaalde app.

Plus Duidelijke interface voor onderweg.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

©PXimport

Trace Snow

De app Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker (een mond vol) heette voorheen AlpineReplay, maar afgezien van een andere naam en een nieuw logo biedt de app nog steeds dezelfde functionaliteit. Met gps houdt de app een track bij van je ski- of snowboardactiviteiten. Het meet bijvoorbeeld afstand, hoogte, sprongen en de verbrande calorieën. De fraaie app werkt zelfs op een iPhone 3GS, maar moet wel verbinding met internet hebben. Ook moet worden ingelogd met een eigen account of via Facebook.

Plus Fraaie app met nieuwe update.

Min Internetverbinding en inloggen verplicht.

Prijs Gratis (+in-app-aankoop)

Score 3,5 / 5

©PXimport

Sneeuwhoogte.nl

De Nederlandstalige app Sneeuwhoogte.nl biedt uitgebreide informatie over sneeuwhoogtes, het weer, pistes en liften. Vooral de weersinformatie is erg duidelijk gepresenteerd en geeft per locatie een handige overzichtspagina waarin per dag wordt vermeld wat de verwachte temperatuur en sneeuwval is. Er zijn allerlei sneeuwkaarten met verschillende verwachtingen en een weergave van de hoeveelheid gevallen sneeuw. In de top 50 kun je zien in welke gebieden de meeste sneeuw ligt. Via een socialmedia-functie deel je foto's en verhalen met reisgenoten.

Plus Overzichtelijk ingedeeld.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

©PXimport

Sneeuwhoogte Bizztravel

Sneeuwhoogte Bizztravel is iets minder populair dan Sneeuwhoogte+ en Sneeuwhoogte.nl, maar biedt genoeg informatie over wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. De app van reisbureau Bizztravel kan berichten sturen als er sneeuw valt in een van de als favoriet aangemerkte gebieden. Ondanks een wat ouderwets ogende interface staat de app vol goede content, zoals duidelijke weers- en sneeuwinformatie, foto's en informatie over pistes en liften. De weervideo's voegen weinig toe.

Plus Biedt genoeg informatie.

Min Oogt wat ouderwets.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

©PXimport

Mountago

Mountago is vooral bedoeld voor leuke activiteiten naast het skiën en snowboarden zelf. Het heeft elementen van Yelp, Foursquare en Iens is vooral bedoeld om leuke restaurantjes, cafés en andere points of interest aan de gebruiker voor te schotelen. Eerst selecteer je een plaats om daarna via de tabbladen voor hotels, restaurants, cafés, spullen en leraren de juist informatie in beeld te brengen. Natuurlijk word je zelf ook aangemoedigd een bijdrage te leveren. Ook handig om telefoonnummers en locaties op de kaart te zoeken.

Plus Handig voor après-ski.

Min Weer- en trackonderdeel stellen niet veel voor.

Prijs Gratis

Score 3,5 / 5

©PXimport

Edge Ski

Misschien lijkt een smaakvolle vormgeving van weinig betekenis als je op de piste staat, maar Edge Ski is in ieder geval een van de beter ogende apps op wintersportgebied. De app kan kaarten opslaan voor offline gebruik, maar leuker is dat de trackinginformatie (dus zaken als afstand en snelheid van je ski-acties) kan worden opgeslagen en vergeleken met vrienden. Het is zelfs mogelijk om je skivrienden uitdagingen te sturen. Bij de wintersportoorden staan het weer en leuke lokale hotspots vermeld.

Plus Mooi vormgegeven app.

Min Inloggen is verplicht.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

©PXimport

Afdaling

De Nederlandse app Afdaling richt zich precies op het onderwerp van de titel: de afdaling op ski's of een snowboard. Deze app is niet gevuld met talloze functies als weerberichten en socialmedia-blogs, maar concentreert zich op uitgebreide informatie over de afdaling die je hebt gemaakt, inclusief grafieken en de mogelijkheid om de route op te slaan en te delen. Een leuke speelse toevoeging vormen de trofeeën, virtuele prijzen die je krijgt voor bijvoorbeeld de eerste afdaling of een snelheid boven de 50 kilometer per uur.

Plus Grafieken na afdaling.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs € 0,89

Score 4 / 5

©PXimport

The Snow Report

Qua informatie stelt The Snow Report van outdoorkledingmerk The North Face weinig voor. Veel belangrijke Europese wintersportplaatsen worden niet gevonden en zelfs de top 10 met meeste sneeuwval (die wel in de interface aanwezig is) kan niet worden geladen. De locaties die wel zijn toegevoegd kunnen met sleepbewegingen worden geordend. Het nieuwsonderdeel is daarentegen wel erg boeiend en toont allerlei artikelen over de wereld van wintersport, met tips, verhalen en nieuwsberichten inclusief mooie foto's. Voor wie serieus met zijn sport omgaat, valt daar heel wat moois te halen.

Plus Boeiend nieuwsonderdeel voor sportfanaten.

Min Informatie lijkt zinloos voor Europeanen.

Prijs Gratis

Score 2,5 / 5

©PXimport

Packing Pro

Als je graag goed voorbereid op reis gaat, is Packing Pro je beste vriend. In plaats van een simpele taken-app helpt Packing Pro je met een uitgebreide collectie voorwerpen en acties die handig in allerlei categorieën en subcategorieën zijn onderverdeeld. Je kunt zelf lijsten maken, zodat je bijvoorbeeld in één keer een inpaklijst voor de wintersport op het scherm tovert. Ook kun je de koffers scheiden per persoon. Zelfs de instellingen zijn zeer uitgebreid en bieden bijvoorbeeld ondersteuning voor iCloud en een exportfunctie via e-mail of iTunes.

Plus Ongelooflijk uitgebreide inpakassistent.

Min Helaas niet Nederlandstalig.

Prijs € 2,69 (+ in-app-aankopen)

Score 4,5 / 5

©PXimport

Snowciety

Maak je graag een sociale belevenis van het skiën, dan is de Nederlandse app Snowciety zeer geslaagd. Het zoekt vrienden in je Facebook- of Twitter-account of in je contactenlijst en biedt dan de mogelijkheid om je locatie op de piste en afgelegde routes te delen met vrienden. Zaken als snelheid, afstand en duur worden opgeslagen in een route. Ook foto's en berichten kunnen worden gedeeld met vrienden die dezelfde app gebruiken. Vooral leuk als je met een vriendengroep op wintersport gaat.

Plus Leuk om samen met vrienden te gebruiken.

Min Zonder internet niet zo interessant.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

©PXimport

The Snowman and the Snowdog Game

Na een drukke actieve dag mogen de kinderen 's avonds lekker onderuitzakken met een leuke game op iPhone of iPad. The Snowman and the Snowdog is de vervolgfilm op de klassieke Engelse tekenfilm The Snowman uit de jaren tachtig. In het origineel ontmoet een jongen een sneeuwpop die hem meeneemt op avonturen en hem laat vliegen. In het iPhone-spel van deze film vliegen de sneeuwpop en de jongen samen door dorpjes en langs akkers, pikken ze sneeuwvlokken op en ontwijken ze auto's en andere gevaren.

Plus Onschuldig en simpel vertier.

Min In de gratis versie raken levens snel op.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Score 3 / 5

©PXimport

Frozen Free Fall

Het leidt geen twijfel wat de favoriete film van de kinderen is die het beste bij winterse sferen past: de Disney-film Frozen. Het grote succes van dit avontuur heeft geleid tot allerlei broodtrommels, rugzakken en pennendozen, maar natuurlijk ook tot de nodige videogames. Frozen Free Fall is een vermakelijk puzzelspel waarin de bekende gezichten uit de film te zien zijn. Het doel is drie of meer gekleurde blokjes weg naast elkaar te zetten.

Plus Herkenbare personages en speelstijl.

Min Niet zo origineel.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Score 3,5 / 5

©PXimport

Talking Snowball

Wij hebben de virtuele dieren en monstertjes die terugpraten al vaker gezien in de App Store, maar kleine kinderen lijken er geen genoeg van te krijgen. Talking Snowball is een nogal boosaardig ogende sneeuwbal met mensenogen. Hij praat je na als je iets in de microfoon roept, laat zich kietelen en als je hem zat bent, schop je de sneeuwbal gewoon over het hek. Met de opnamefunctie maak je een filmpje dat je kunt bewaren of kunt delen via e-mail, Facebook of YouTube.

Plus Kinderen blijven ermee bezig.

Min Zwarte balken en advertenties.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

©PXimport

▼ Volgende artikel
Vaatwasmiddel op? Dit zijn de 5 beste alternatieven!
© brizmaker
Huis

Vaatwasmiddel op? Dit zijn de 5 beste alternatieven!

O nee! Heb je net de vaatwasser met veel pijn en moeite ingeruimd, blijkt dat het vaatwasmiddel op is. Een blik op je horloge vertelt je dat de supermarkt ook net dicht is. Net nu je morgen een feestje hebt en de schone vaat dus meer dan nodig is! Geen zorgen, je hoeft niet alles eruit te halen en met de hand af te wassen. Er zijn alternatieven die jouw vaat net zo blinkend schoonmaken als vaatwasmiddel.

In dit artikel ontdek je dat:

  • Je best een drupje afwasmiddel mag gebruiken in de vaatwasser
  • De combinatie baking soda en azijn ook goed werkt
  • Het wondermiddel borax voor de vaat te gebruiken is
  • Witte azijn niet al te vervuilde vaat schoonmaakt
  • Je zelf met maar een paar ingrediënten vaatwasmiddel maakt

Dit artikel vind je vast ook interessant: Vaatwasser kopen? Hier moet je op letten

Afwasmiddel

Heb je nog wel een fles afwasmiddel op het aanrecht staan? Doe een drupje (of een paar druppels) in het doseerbakje van de vaatwasser. Opgepast: gebruik absoluut niet te veel, anders heb je binnen de kortste keren een schuimparty in de keuken. Te veel afwasmiddel zorgt voor een enorme hoeveelheid schuim dat uit de vaatwasmachine lekt. Met slechts een paar druppels tot maximaal een theelepeltje krijg je de vaat weer stralend schoon. Doe het niet te vaak; het is slechts een tijdelijke oplossing. Het middel kan op lange termijn schade aanbrengen aan je vaatwasser.

Baking soda en azijn

Een andere manier om je vuile vaat toch schoon te krijgen, is door baking soda en azijn te gebruiken. Beide middeltjes hebben de meeste mensen wel in huis. Je hebt een half kopje bakpoeder nodig. Vul hiermee het doseerbakje. Het reservoir voor glansspoelmiddel vul je met azijn. Deze middelen breken het vet af en verwijderen viezigheid. De azijn zorgt bovendien voor een mooie glans van je vaat.

©africa-studio.com

Boorzuurpoeder (Borax)

We schreven al eerder een artikel wat je allemaal met boorzuurpoeder kunt doen. Wist je dat je het ook als vaatwasmiddel kunt gebruiken? Het mineraal breekt niet alleen het vuil af, maar maakt het kalkrijke water ook nog eens zachter. Gooi een kwart kopje boorzuurpoeder in het doseerbakje, samen met een kwart kopje bakpoeder. Vaatwasser aan en de middeltjes doen de rest.

Witte azijn

Witte azijn ontkalkt en maakt schoon. Daarom kun je het ook gebruiken als vervanger voor je vaatwastabletten of vaatwaspoeder. Je doet één kopje in het doseerbakje en zet de vaatwasser op het gewone programma aan. De truc met dit middel is wel dat de vaat niet zwaar vervuild is. Witte azijn maakt namelijk wel schoon, maar met hardnekkige vlekken heb je sterker geschut nodig. Baking soda bijvoorbeeld.

©Sabrina

Zelf vaatwasmiddel maken

Überhaupt geen zin om nieuwe vaatwastabletten in de supermarkt te kopen? Maak dan zelf vaatwastabletten of -poeder. De vaatwastabletten maak je door een kwart kopje zout, één kopje bakpoeder en maximaal twee eetlepels citroenzuur te mengen. Doe er nog een kwart kopje water bij en meng goed. Doe het mengsel in ijsblokvormpjes en laat het een hele dag en nacht drogen. Daarna is het middel klaar voor gebruik!

Of maak zelf vaatwaspoeder door een kopje baking soda en een kopje citroenzuur te mixen. Daarna bewaar je het mengsel in een luchtdichte weckpot, buiten bereik van kinderen. Voor een schone vaat heb je maar een paar eetlepels nodig.

▼ Volgende artikel
Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files
© PixieMe - stock.adobe.com
Huis

Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files

Wie regelmatig reist of naar zijn werk pendelt, vertrouwt waarschijnlijk op Google Maps. Niet voor niets hebben veel mensen het navigatiesysteem van hun auto verruild voor deze gratis app. De app beschikt over een set tools om je trip vlot te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de verkeersdrukte volgen.

In dit korte artikel laten we zien hoe je de verkeerslaag in Google Maps gebruikt:

  • Stel je route in en schakel de verkeerslaag in via het lagenmenu
  • Bekijk de actuele verkeersdrukte aan de hand van kleuren op de kaart
  • Ontvang meldingen over verkeersdrukte bij opgeslagen locaties

Ook interessant om te lezen: Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

De laag Verkeer

Open Google Maps op je smartphone en geef het vertrekpunt en de bestemming in. Daarna tik je onderaan op Route. Boven de kaart kies je de manier hoe je je verplaatst: auto, tram, metro, te voet of per fiets. Onderaan de kaart lees je alvast de afstand en de reistijd. Tik daarna op het pictogram Lagen in de rechterbovenhoek van het scherm. In de groep Kaartgegevens selecteer je Verkeer. Hierdoor wordt de verkeerslaag over de Google Maps-kaart gelegd. Verlaat het gedeelte Lagen door op het kruisje in de rechterbovenhoek te tikken.

Op de kaart worden de wegen ingekleurd op basis van de actuele verkeersdichtheid. Groen betekent dat je op een normaal tempo kunt rijden. Oranje staat voor langzaam rijdend verkeer en rood betekent dat het verkeer stilstaat. Niet tevreden met de route die Google Maps heeft geselecteerd? Bekijk dan alle alternatieve routes die als grijze lijnen op het scherm worden weergegeven. Tik op een van de opties om een ​​alternatieve route te selecteren.

De verkeersdrukte wordt met kleuren weergegeven.

Google Maps in de auto gebruiken?

Dan is een telefoonhouder een must

Live verkeer

Op de computer open je de webbrowser en surf je naar Google Maps. Weer zoek je de bestemming, zodat Maps de route tevoorschijn kan halen. Daarna beweeg je de muisaanwijzer over het pictogram Lagen linksonder. Klik op de laag met het label Verkeer. Opnieuw zal Google de wegen inkleuren volgens verkeersdrukte. Je kunt de weergave Live verkeer in- en uitschakelen door op de schakelaar in het onderste deel van het scherm te klikken.

Op de computer kun je de weergave Live verkeer in- en uitschakelen.

Meldingen ontvangen

Het is mogelijk om van Google Maps meldingen te ontvangen wanneer er drukte ontstaat in de buurt van een locatie die je in Maps hebt opgeslagen. Hiervoor tik je rechtsboven op het pictogram van je Google-account. Daarna kies je Instellingen en dan Meldingen. Op de iPhone controleer je of het schuifje bij Plaatsen en evenementen aanstaat. Op een Android-apparaat tik je bij Navigeren / Verkeer bij nabije evenementen op Aan of Alleen in de app.

Wil je verkeersupdates ontvangen over plaatsen die je hebt opgeslagen?

Watch on YouTube