Goed gereedschap voor werk, studie én ontspanning

© CIDimport

Goed gereedschap voor werk, studie én ontspanning

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2021 - 09:19

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:45

Redactie

Of je nu thuis werkt, studeert of ontspant: voor alle activiteiten heb je de juiste gear nodig. Bijvoorbeeld een stabiel en sterk draadloos netwerk, maar ook een goed beeldscherm. Hoe maak je nu de juiste keuze en weet je zeker dat je producten in huis haalt voor zowel werk, studie en ontspanning? Wij bekijken de mogelijkheden.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HUAWEI.

Stabiel netwerk

Snelheid en stabiliteit zijn belangrijke kenmerken van een goed werkend draadloos netwerk. Merk je dat de prestaties van het netwerk soms tegenvallen? Je bent helaas niet de enige. Verschillende factoren kunnen in de praktijk zorgen voor mindere prestaties: bijvoorbeeld de gebruikte apparatuur, maar ook de plaatsing van het draadloze toegangspunt en de obstakels in de woning. Met een mesh-netwerk zet je relatief eenvoudig een draadloos netwerk op dat je overal in huis voorziet van een stabiel en sterk signaal. Zo kun je met een product als de WiFi Mesh 3 en WiFi Mesh 7 van HUAWEI je netwerk een flinke oppepper geven. Met de WiFi Mesh 3 kun je tot 600 vierkante meter voorzien van een draadloos signaal, terwijl je met de WiFi Mesh 7 tot 835 vierkante meter beslaat.

Meer controle

Prettig aan de WiFi Mesh-systemen van HUAWEI is de aandacht voor het instelgemak. Hiervoor is de AI Life-app verantwoordelijk. Zo kun je in één oogopslag zien hoe het draadloze netwerk presteert, maar ook welke apparaten zijn verbonden. Bovendien kun je zien welke apparaten een minder goede verbinding hebben en zelfs apparaten uitsluiten van het netwerk. De veiligheid gaat overigens nog verder: met de ingebouwde HomeSec-beveiliging worden de verbonden apparaten beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Ook kun je gebruik maken van functies op het gebied van ouderlijk toezicht en bijvoorbeeld instellen dat de kinderen tijdelijk geen verbinding mogen maken.

 

Snelheid

Het is prettig om te zien dat de WiFi Mesh 3 en WiFi Mesh 7 ondersteuning bieden voor Wi-Fi 6 Plus. Voor de WiFi Mesh 3 betekent dit dat je een maximale snelheid van 3000 Mbps tot je beschikking hebt. De WiFi Mesh 7 doet daar nog een schepje bovenop en ondersteunt snelheden tot 6600 Mbps. Je hebt uiteraard niets aan dergelijke snelheden als de verbinding wordt onderbroken als het apparaat naar een andere zender wordt overgezet (bijvoorbeeld wanneer je naar een andere verdieping loopt). Het onderdeel HarmonyOS Mesh+ zorgt er echter voor dat dit razendsnel gebeurt, zodat je hiervan geen hinder hebt.

© CIDimport

 

Beeldscherm

In het kader van ‘Work hard, play hard’ is het juiste beeldscherm ook van belang. Een beeldscherm dat zich leent voor werk en studie, is helaas niet automatisch geschikt voor entertainment, zoals het spelen van een game of kijken van een film. Gelukkig hoef je alsnog niet twee verschillende beeldschermen in te zetten. Met een beeldscherm zoals de HUAWEI MateView GT 27-inch haal je een scherm in huis dat je voor alle doeleinden kunt inzetten. Het scherm heeft een afmeting van 27-inch en biedt een resolutie van 2560 bij 1440 beeldpunten. Bovendien heeft het een curve van 1500R, zodat je – bijvoorbeeld bij een game – onderdeel wordt van de actie. Over games gesproken: uiteraard is daarbij de refresh-rate van het scherm ook van belang. Dat heeft HUAWEI ook ingezien: de MateView GT 27-inch heeft dan ook een flinke refresh-rate van 165 Hz. Ook over de aansluitingen is nagedacht: het beeldscherm is uitgerust met een HDMI 2.0-aansluiting, een DisplayPort 1.2-verbinding en een USB Type C-connectie.

© CIDimport

Gebruiksvriendelijkheid

Behalve technologische vooruitgang, is het positief te zien dat fabrikanten veel aandacht besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van producten. Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid bij de WiFi Mesh 3 en WiFi Mesh 7 om de telefoon simpelweg tegen het apparaat te houden om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk. Het handmatig invoeren van gegevens is niet meer nodig. Een ander voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid vinden we bij de MateView GT 27-inch: met behulp van een slimme joystick bedien je het On Screen Display-menu en stel je de scherminstellingen in.

Specificaties

Om het beeldscherm niet alleen voor serieuze zaken, maar ook voor ontspanning geschikt te maken, hebben de makers verder gezorgd voor een schermhelderheid van 350 nits en een contrast-ratio van 4000:1. Zo weet je zeker dat je ook in donkere gedeelten alle details blijft zien en dat de beeldkwaliteit nooit wordt beperkt door de schermhelderheid. Om verder te ‘helpen’ – bijvoorbeeld bij het spelen van een game – kun je gebruik maken van de functie Dark Field Control. Deze past het contrast aan tijdens het gamen. Het resultaat: ook verborgen tegenspelers komen hiermee duidelijk in beeld. Om je high-score nog meer te verbeteren is er de Crosshairs-functie, die je bijvoorbeeld tijdens een First Person Shooter-game helpt bij het richten op een vijand. Alles voor de punten!

Bezoek de pagina Boost je multimedia, game en smart home beleving op Kieskeurig.nl voor meer informatie over de juiste selectie voor werk, studie en ontspanning.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000