Asus laat 'teleurstellend' Windows RT vallen

© PXimport

Asus laat 'teleurstellend' Windows RT vallen

Computer accessoires

Geplaatst: 31 juli 2013 - 05:22

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Jasper Bakker

Asus stopt per direct met de ontwikkeling van Windows RT-tablets. Dat laat topman Jonney Shih deze week weten. De pc- en tabletmaker zegt vooralsnog geen toekomst te zien in het 'teleurstellende' Windows-besturingssysteem voor tablets.

De grondlegger van de Taiwanese elektronicafabrikant zegt dat Windows RT tot op heden de enige gok van zijn bedrijf is die niet is uitgekomen. Hij noemt de uitgeklede variant van Windows 8 niet erg veelbelovend. Shih doet deze uitspraken in een interview met techblog AllThingsD van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Windows RT in de steek gelaten

Terwijl de eigen VivoTab RT-apparaten geen succes zijn gebleken, zegt de topman niet dat Asus zich nooit meer zal wagen aan Windows RT-producten. Maar wat Windows betreft, steekt hij al zijn tijd en energie in apparaten met Intel-processors. Die draaien dan de volledige uitvoering van Windows 8 waar ook traditionele pc-applicaties op werken.

Dit voorname verschil tussen de twee Windows-varianten lijkt Microsofts pc-partners parten te spelen. Andere pc- en tabletmakers zijn Asus al voorgegaan in het laten vallen van Windows RT. Microsoft zelf heeft net een afschrijving van 900 miljoen dollar moeten doen op zijn eigen Surface RT-tablets.

Shih stelt dat Microsoft zich heeft verkeken op de aanhoudende populariteit van 'oude' Windows-programma's en ook van de bekende Start-knop. Één van de meest populaire apps voor Windows 8, zegt Shih, is een programma dat het klassieke Start-menu terugbrengt naar de huidige versie van Microsofts besturingssysteem. In het aankomende Windows 8.1 brengt Microsoft de Start-knop deels terug.

Android-geëxperimenteer

Asus heeft in de loop der jaren flink geëxperimenteerd en doet dat nu nog steeds. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de eerste netbooks, die later een flinke hype zijn geworden. Anno nu maakt Asus naast laptops ook tablets, inclusief de Google-eigen Nexus 7 waarvan nu de tweede generatie uit is. Een recent experiment is smartphone/tabletdock de PadFone2 en de Windows/Android-combinatie Transformer Book Trio.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000