Waar voor je geld: 5 levensgrote televisies om het EK voetbal te volgen

© haizon

Waar voor je geld: 5 levensgrote televisies om het EK voetbal te volgen

Geplaatst: 25 mei 2024 - 10:26

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zin in het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen? Gun jezelf dan een grote televisie, zodat je alles op de voet kunt volgen. Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

LG OLED77C35LA

Voor een oled-tv van 77 inch valt de prijs nog alleszins mee. Met een beelddiagonaal van maar liefst 1,95 meter weet je zeker dat alle voetbalacties in vol ornaat op het flinterdunne scherm verschijnen. Mooi meegenomen is bovendien de vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Hierdoor bewegen de spelers en de bal vloeiend. Hoewel het EK voetbal niet in 4K wordt uitgezonden, ondersteunt de LG OLED77C35LA een resolutie van 3840 × 2160 pixels. Wie weet zenden enkele providers de aankomende Olympische Spelen trouwens wél in 4K uit, want hierover is er op het moment van schrijven nog geen duidelijkheid. Met deze kolossale televisie ben je in elk geval goed voorbereid.

Met behulp van vier HDMI-poorten sluit je meerdere randapparaten aan, zoals een tv-decoder en gameconsole. Fijn is daarnaast de ondersteuning voor AirPlay 2. Hiermee stream je vanaf een iPhone of iPad eenvoudig (eigen) beeldmateriaal. Uiteraard heb je ook toegang tot diverse video-apps. Installeer in het WebOS-platform de toepassingen die jij graag gebruikt, zoals Netflix, NPO Start, NLZiet en Videoland. Vind je deze televisie van 77 inch wel erg groot? Geen probleem, want dit tv-toestel is ook in een kleiner formaat van 42 inch, 48 inch, 55 inch of 65 inch verkrijgbaar.

0

Powered by

logo

Hisense 75A79KQ

Zoek je een grote smart-tv voor een zacht prijsje? Kijk dan eens naar deze Hisense 75A79KQ, want veel goedkoper ga je een 75inch-televisie vermoedelijk niet vinden. Dit model heeft een indrukwekkend schermdiagonaal van 1,91 meter. Heb je daarvoor geen ruimte, dan schaf je tegen een lagere aanschafprijs gewoon een kleiner maatje aan. Kies in dat geval een televisie van 43 inch, 50 inch of 65 inch. Ondanks de lage prijs heeft de 75A79KQ goede specificaties. Naast een respectabele resolutie van 3840 × 2160 pixels ondersteunt het tv-toestel diverse HDR-formaten, zoals Dolby Vision en HDR10+.

Anders dan voorheen is er in het VIDAA-smartplatform tegenwoordig een breed app-aanbod beschikbaar, waaronder Nederlandse diensten als NPO Start, NLZiet en Videoland. Verder voeg je aan de hand van drie HDMI-poorten eventueel eigen videobronnen toe. Bezitters van een Apple-apparaat kunnen eenvoudig videocontent streamen; deze veelzijdige smart-tv kan namelijk overweg met AirPlay 2. Tot slot heeft de achterzijde een optische uitgang, zodat je een geschikte receiver of soundbar kunt aansluiten.

0

Powered by

logo

Sony KD-85X80L

Kijk je met een groot gezelschap naar het EK voetbal, dan is een forse beeldbuis geen overbodige luxe. De betaalbare Sony KD-85X80L heeft een schermdiagonaal van maar liefst 85 inch (2,16 meter)! Overigens produceert het Japanse merk deze televisie ook in kleinere uitvoeringen, namelijk 75 inch, 65 inch, 55 inch, 50 inch en 43 inch. Een belangrijk speerpunt is de aanwezigheid van Google TV. Installeer dus direct vanuit de Play Store jouw favoriete video-apps. Verder kun je de televisie en andere apparaten met je stem aansturen. Dat werkt via de dienst Google Assistent. Handig is ook dat je met behulp van de geïntegreerde Chromecast-module beeldmateriaal vanaf een smartphone of tablet kunt streamen. Overigens kan dit model ook overweg met Apple AirPlay 2.

De KD-85X80L biedt prima beeldprestaties. Met een maximale resolutie van 3840 × 2160 pixels en vernieuwingsfrequentie van 120 Hz verschijnen series, films, tv-programma’s en sportwedstrijden vloeiend op het scherm. Er is ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 ingebakken, zodat je in een hoge kwaliteit naar recente videostreams kunt kijken. De achterzijde telt onder meer vier HDMI-ingangen, een optische aansluiting en twee usb-poorten.

0

Powered by

logo

Philips 65OLED708/12

Zoek je een prijsvriendelijke oled-tv? Dat komt mooi uit, want volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is de Philips 65OLED708/12 op het moment van schrijven goedkoper dan ooit. Dit 65inch-model heeft een behoorlijke schermdiagonaal van 1,65 meter. Je kunt als alternatief ook een kleiner exemplaar van 55 inch of 48 inch overwegen. Oled heeft zich als schermtechniek inmiddels allang bewezen. Het paneel bestaat uit talloze zelfoplichtende pixels. De aanwezige beeldprocessor kan deze pixels tijdens donkere scènes zo nodig uitschakelen. Hierdoor ontstaan er diepzwarte contrasten. Bovendien toont een oled-tv natuurgetrouwe kleuren.

Hoewel je voor de 65OLED708/12 niet de hoofdprijs betaalt, voorzag Philips dit model van Ambilight. Hierbij schijnen drie ledstrips aan de achterkant van de beeldbuis overeenkomstige televisiekleuren op de muur. Wek daarmee de illusie van een nóg groter beeld. Het werkt bovendien sfeerverhogend. Tijdens een voetbalwedstrijd kleurt bijvoorbeeld een groot deel van de kamer groen. Verder is de aanwezigheid van Google TV een pluspunt. Installeer je favoriete video-apps, bedien de televisie (en andere smarthome-apparaten) met je stem en stream eigen videocontent vanaf een smartphone. Deze veelzijdige oled-tv ondersteunt een maximale resolutie van 3840 × 2160 pixels en vernieuwingsfrequentie van 120 Hz.

0

Powered by

logo

Samsung 75LS03B (QE75LS03BGUXXN)

Deze 75inch-televisie uit de populaire The Frame-reeks van Samsung oogt als een heus schilderij van 1,91 meter. Staat het toestel ‘uit’, dan kun je een kunstwerk (of fotogalerij) tonen. Maak het zo na afloop van een EK-voetbalwedstrijd extra gezellig. Een leuke optie is dat je de lijst kunt verwisselen. De fabrikant levert weliswaar twee voetjes mee, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je deze slanke beeldbuis strak tegen de wand monteert. Hiervoor is een geschikte muurbeugel bijgesloten. Onder de televisie loopt er een dunne transparante kabel naar de zogeheten One Connect Box. Sluit op dit aparte kastje diverse zaken aan, zoals netvoeding, internet en HDMI-bronnen. Het voordeel hiervan is dat er onder de televisie niet allerlei lelijke kabels bungelen.

Buiten een stijlvol uiterlijk levert de 75LS03B ook goede beeldprestaties. Het 4K-scherm ondersteunt een vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Het QLED-paneel heeft bovendien een matte afwerking. Tijdens sportwedstrijden met daglicht hebben kijkers zo geen last van weerspiegelingen. Wanneer de televisie met internet is verbonden, kun je vanuit het Tizen-smartplatform alle bekende video-apps installeren. Je dient hiervoor wel een Samsung-account aan te maken. Naast deze 75inch-uitvoering kun je ook een ander formaat kiezen, namelijk 43 inch, 50 inch, 55 inch, 65 inch of 85 inch.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten