Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal

Geplaatst: 9 juli 2023 - 17:30

Aangepast: 19 juni 2024 - 10:44

Joris Peterse

Wat krijg je als je lego combineert met een koptelefoon? De Repeat Audio Prince. Zonder gekheid, omdat je de Repeat Audio Prince zelf moeiteloos in elkaar zet, is het ook mogelijk deze losse onderdelen te bestellen bij een defect. Hoe de koptelefoon in praktijk bevalt lees je in deze Repeat Audio Prince review.

8,0

Repeat Audio Prince

Pluspunten

Gebalanceerd geluid

Toegankelijk modulair ontwerp

Accuduur

Omgevingsgeluidmodus

Minpunten

Oorschelp kwam los

Geen app

Ruisonderdrukking niet heel indrukwekkend

Conclusie

Natuurlijk, de Repeat Audio Prince is niet zo sexy als de iPods Max, klinkt niet zo goed als de Sony WH1000-XM5 en is niet zo scherp geprijsd als een JBL Tune. Maar in tegenstelling tot de andere merken biedt Repeat Audio wél een duurzaam verhaal. Bovendien biedt Repeat Audio dit zonder dat je tekortkomt op geluidskwaliteit, afspeelmodi, draagcomfort, accuduur en functies. Sterker nog, Repeat Audio laat zien dat je nog best een stoer ontwerp kunt bieden met een toegankelijk modulair ontwerp....
Lees meer

Het avontuur begint wanneer je de doos met de Repeat Audio Prince voorgeschoteld krijgt. Deze rechthoekige verpakking is toch veel te plat om een over-ear koptelefoon in  te plaatsen? Wanneer je de verpakking opent zie je dat de losse onderdelen netjes zijn gepresenteerd, met een handleiding in de binnenzijde van de doos.

Dat is overigens niet iets waar je je door moet laten afschrikken. Kun je aan een knop draaien en een usb-stekkertje aansluiten, dan kun je de koptelefoon binnen enkele minuten in elkaar zetten. Assemblage kan ook niet verkeerd gaan. Daar kwam ik zelf ook achter toen ik de oorschelp op de hoofdband zet. Aanvankelijk deed ik dit ondersteboven, waardoor ik het stekkertje niet kon aansluiten waarmee de oorschelpen verbonden worden. Zo kan er niks verkeerd gaan.

Lees ook: de beste koptelefoons van nu

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal-58836323

Kunnen wij het maken?

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal-58836325

Nou en of!

Duurzamere koptelefoon

Dat je de koptelefoon eenvoudig in elkaar zet maakt het voor Repeat Audio ook mogelijk de losse onderdelen aan te bieden op de site. Ideaal als je koptelefoon defect raakt, het onderdeel dat niet meer werkt kun je eenvoudig opnieuw bestellen en vervangen.

En daarmee laat Repeat Audio een duurzaam geluid horen. Letterlijk en figuurlijk. En duurzaamheid is juist een gebied waarin veel verbeterd kan worden. Vooral sinds de komst van draadloze in-ears, die door de kleine accuutjes snel slijten en daarna weggegooid kunnen worden omdat deze accu’s onvervangbaar zijn.

Fijn is ook dat Repeat Audio ook voor mooi materiaal kiest voor de koptelefoon. Natuurlijk zijn er plastic onderdelen. Maar de hoofdband en oorkussens beschikken over een leren afwerking, maar ook is er metaal in de afwerking gebruikt. Dat geeft wel een stoere look, zoals Sennheiser dat ook met zijn Momentum 3-koptelefoons laat zien. Net als de Momentum 3-koptelefoon is er wel een minpunt: het ontwerp laat het niet toe om dubbel te vouwen. Ook een draagetui ontbreekt.

Het duurzame geluid komt ook uit een andere hoek: de aanwezigheid van de 3,5 mm jack. Dankzij de audio-aansluiting kun je gewoon muziek blijven luisteren, ook als de accu van je koptelefoon leeg of versleten is.  Of je koptelefoon aansluiten op audio-apparatuur zonder bluetooth. Dit is een gebied waarop bijvoorbeeld FairPhone flink de plank mis slaat als het aankomt op duurzaamheid met de  Fairbuds XL, door zowel de audiopoort als zinnige argumenten achterwege te laten.

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal-58836565

Bediening gaat traditioneel met knopjes.

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal-58836566

De oorkussens zijn comfortabel.

Repeat Audio Prince: koptelefoon-ontwerp in praktijk

Zoals ik al zei, de koptelefoon is makkelijker in elkaar te zetten dan een simpele legoset. Toch zijner in de bouwkwaliteit kleine verbeterpuntjes. Zo klikt het oorkussen niet vast wanneer je deze aan de oorschelp-speakers draait. Hierdoor kwam het voor dat ik koptelefoon-onderdelen van de grond moest rapen toen ik in aan de kassa van een winkel de koptelefoon even afschoof.

De constructie zorgt er ook voor dat tikbediening op de oorschelp niet tot de mogelijkheden behoort. Jammer, maar begrijpelijk. De bediening gebeurt met knopjes aan de onderzijde van de oorschelpen. Links zijn er naast de usb-c-poort een knop waarmee de koptelefoon aan zet of in pairingmodus zet en een knop waarmee je de ruisonderdrukkings- en transparantiemodus bedient. Rondom de audiopoort van de rechteroorschelp vind je een plus- en minknopje om het geluidsvolume te bedienen. Door een van de knoppen ingedrukt te houden kun je het volgende of vorige nummer afspelen.

Zelfs het voeren van een gesprek is mogelijk met je koptelefoon en muziek op.

-

Zo klinkt de Repeat Audio Prince

De Repeat Audio Prince koptelefoon doet het qua geluidskwaliteit prima. De geluidskwaliteit is vooral gebalanceerd afgesteld, zodat hoge-, midden- en lage tonen elkaar niet overstemmen en alle geluidsdetails hoorbaar blijven. Het maakt de koptelefoon geschikt voor all-round gebruik, van muziek tot podcasts en videochats, want ook de microfoon maakt je goed verstaanbaar.

Luister je graag opzwepende dancemuziek of heb je om andere redenen meer voorkeur voor meer nadruk op een krachtig geluid of basgeluid, dan is deze koptelefoon wat minder geschikt. Een merk als JBL scoort hier beter in. Repeat Audio biedt ook geen app aan, waardoor bijvoorbeeld een equalizer niet voorhanden is om het geluid naar eigen wens af te stemmen. Het benadrukt wel dat Repeat Audio met zijn gebalanceerde afstemming hier een juiste keuze mee heeft gemaakt.

De Repeat Audio Prince gebruikt de aptX-codec voor audio via het bluetooth signaal, dat in staat is geluid in hoge kwaliteit door te geven. Voor Apple-apparaten dat (net als alle andere koptelefoons) AAC.

Er zijn twee luistermodi beschikbaar: ruisonderdrukking en een modus die juist omgevingsgeluid door laat komen. De ruisonderdrukking valt in praktijk wat tegen. Er blijft toch wat omgevingsgeluid doorheen lekken. De modus die juist omgevingsgeluid versterkt werkt ontzettend goed. Je hoort al het omgevingsgeluid, terwijl je nog gewoon je muziek beluistert. Zelfs het voeren van een gesprek is mogelijk met je koptelefoon en muziek op.

Functioneel in orde, ook zonder app

De Repeat Audio Prince biedt met een volle accu ongeveer 35 uur luistertijd. Daarmee scoort de koptelefoon goed. Hiervoor moet de omgevingsgeluidmodus of ruisonderdrukking wel uitgeschakeld zijn. Dat doe je door het ANC-knopje ingedrukt te houden. Staat een van deze afspeelmodi aan, dan heb je ongeveer 30 uur accuduur.

Tevens ondersteunt de koptelefoon bluetooth multipoint, waardoor het mogelijk is om met meerdere apparaten tegelijk te verbinden. Bijvoorbeeld je smartphone en laptop. Handig als je bijvoorbeeld op het ene apparaat muziek luistert en je gebeld wordt op je smartphone. Geluid loopt naadloos over.

Review Repeat Audio Prince - Hoofdtelefoon met een duurzaam verhaal-58836567

Conclusie: Repeat Audio Prince kopen?

Natuurlijk, de Repeat Audio Prince is niet zo sexy als de AirPods Max, klinkt niet zo goed als de Sony WH1000-XM5 en is niet zo scherp geprijsd als een JBL Tune. Maar in tegenstelling tot de andere merken biedt Repeat Audio wél een duurzaam verhaal. Bovendien biedt Repeat Audio dit zonder dat je tekortkomt op geluidskwaliteit, afspeelmodi, draagcomfort, accuduur en functies. Sterker nog, Repeat Audio laat zien dat je nog best een stoer ontwerp kunt bieden met een toegankelijk modulair ontwerp.

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten