ID.nl logo
HomePod mini reset: zo ga je te werk
Huis

HomePod mini reset: zo ga je te werk

Als je een HomePod mini reset wil uitvoeren, dan is het goed om te weten hoe je dat op een veilige manier doet. In dit artikel behandelen daarom drie methoden, zodat je dat op een manier kunt doen waarmee je zelf het meest vertrouwd bent.

Een HomePod mini reset uitvoeren doe je om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat je het apparaat wil verkopen of wanneer je een probleem wil oplossen. Ook doe je dit wanneer je de slimme speaker naar Apple stuurt, ter reparatie of voor onderhoud.

 

Kortom: drie goede redenen om het apparaat terug te brengen naar de fabrieksinstellingen, zodat je gegevens nooit in verkeerde handen terecht kunnen komen. Resetten kan op drie manieren: dat kun je regelen via het apparaat zelf, maar ook via een iPhone of iPad, of een Mac- of Windows-computer.

HomePod mini reset: via de speaker

Eén van de gemakkelijkste manieren om de HomePod min reset voor elkaar te krijgen, is via het apparaat zelf te werk te gaan. Je hebt dan geen hulp van een smartphone, tablet of computer nodig. Je begint met de stekker uit het stopcontact te halen; je moet ervoor zorgen dat het kleine gevaarte minimaal tien seconden geen stroom krijgt.

 

Stop nu de stekker weer in het stopcontact en wacht nog eens minimaal tien seconden. Leg nu je vinger bovenop de Apple-speaker en wacht tot het licht bovenop van wit naar rood gaat. Nu geeft stemassistent Siri aan dat de speaker gereset wordt. Zodra je drie piepjes hoorde, kun je je vinger van de bovenkant halen. De speaker doet dan de rest.

HomePod min reset: via een iPhone of iPad  

Hoewel de bovenstaande methode de gemakkelijkste is, zullen veel mensen de HomePod mini reset ongetwijfeld regelen via hun iPhone of iPad. Op één van die apparaten open je eerste de Woning-app en controleer je of je bent ingelogd met het juiste account. Het account binnen de app moet hetzelfde account zijn dat je reeds installeerde op de HomePod mini.

 

Als je het account wil controleren, tap dan op het huisicoon dat je links bovenin aantreft. Ga vervolgens naar je woning en de instellingen, en ga daarna naar de naam van de eigenaar. Hier check je wel e-mailadres geregistreerd staat. Om de mini te resetten, houd je het icoon van de speaker ingedrukt. Tap nu op de optie om de HomePod mini te verwijderen en bevestig je keuze.

HomePod min reset: via een computer  

Mocht je liever via een pc werken, geen probleem. Want de HomePod mini reset kun je ook gewoon uitvoeren via een Mac- of Windows-computer. Sluit eerst de mini-speaker op de computer aan via een usb-c-kabel. Open vervolgens op macOS de Finder. Ben je een Windows-gebruiker? Open dan het programma iTunes (dat als het goed is op je computer staat).

 

Hoe je ook werkt, binnen de geopende venster zie je als het goed is een icoon staan van de HomePod mini. Klik daar op en geef vervolgens aan dat je de HomePod wil herstellen. Nu verschijnen er een aantal prompts in beeld, die gelukkig voor zichzelf spreken; volg de stappen gewoon op en voor je het weet heb je de HomePod min reset volledig uitgevoerd via de computer.

Wat als de HomePod mini reset niet werkt?  

We gaan er niet vanuit dat er iets misgaat met de bovenstaande stappen. Maar mocht de HomePod mini reset toch niet goed werken, dan hebben we daar gelukkig nog wat oplossingen voor. Eén van de redenen kan namelijk een verkeerd Apple ID-account zijn. Zorg er altijd voor dat de apparaten en de Apple Woning-app gebruikmaken van hetzelfde account om fouten te voorkomen.

 

Daarnaast moet je natuurlijk de juiste knoppen lang genoeg ingedrukt houden. Zeker wanneer je een tijdje de bovenkant van de slimme speaker ingedrukt moet houden. Haal je vingers of hand niet te vroeg weg, want dan krijg de HomePod mini het signaal dat de reset toch niet uitgevoerd hoeft te worden. Je moet echt wachten totdat je Siri en de drie piepjes gehoord hebt.

 

Daarnaast zijn er nog twee veelvoorkomende fouten: het kan zijn dat je de HomePod mini enkel opnieuw opstart als je de stekker er te vlug in doet of niet lang genoeg wacht. Ook moet je ervoor zorgen dat de mini en de iPad, iPhone of computer (waarmee je de reset mogelijk uitvoert) allemaal gekoppeld zijn aan hetzelfde wifi-netwerk. Anders ‘zien’ de apparaten elkaar niet.

Ook voor andere HomePods

Mocht je je afvragen of de bovenstaande stappen ook werken voor de grote versie van de HomePod, dan is het antwoord: ja. In principe wel, al werkt het resetten van het apparaat (zonder tussenkomst van app of programma) net even anders. Daarom voeren veel mensen de reset uit via de Woning-app, omdat dat één van de meest toegankelijke en algemene manieren is.

Heb je nog niet zo'n slimme speaker van Apple in huis? Koop de HomePod mini dan hier bij Bol.com of vergelijk HomePod mini-prijzen via Kieskeurig.nl.

▼ Volgende artikel
Lucid Air: lijkt een hoogstaand stukje technologie, maar presteert gemiddeld
Mobiliteit

Lucid Air: lijkt een hoogstaand stukje technologie, maar presteert gemiddeld

Er is een handjevol Amerikaanse start-ups dat net als Tesla onze wereld met hightech elektrische voertuigen een stukje mooier en schoner wil maken. Denk aan Fisker, Canoo of Rivian. Soms met succes, maar gezien het recente faillissement van Fisker niet zonder risico. Een kanshebber is echter Lucid. Mede dankzij de nodige liquiditeit uit Saoedi-Arabië, een partnership met Aston Martin en een top-engineer die aan de wieg van de Tesla Model S stond. Irwin van InstaAutoVlog reed dan ook met de Lucid Air en vertelt er in dit artikel en video meer over.

Extreem lage CW-waarde

Met een lengte van 4,97 meter en een breedte van 1,93 meter concurreert de Air met auto’s als de Tesla Model S of de BMW i5. Opvallend is echter het hoogteverschil. De Air is met 1,41 meter zo’n tien centimeter lager dan de BMW, iets wat ongetwijfeld met de zeer lage CW-waarde van de Air heeft te maken. Deze bedraagt slechts 0,21 en dat moet een gunstig effect op het energieverbruik en dus ook de maximale range hebben. 

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Op de bok 

Die lage CW-waarde staat een enigszins comfortabele instap in de weg, zeker gezien de hedendaagse tendens van auto's met een hogere instap. Het zitcomfort is daarentegen goed. De stoelen zijn fors en goed gevormd en het enige wat opvalt is de wat 'op de bok'-zitpositie. Dit is het gevolg van de batterij die in de bodem is verwerkt, waardoor de stoel niet lager gezet kan worden. 

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Toonbeeld van fraaie materialen

In het interieur is de Lucid Air, zelfs bij het instapmodel, een toonbeeld van fraaie materialen als velours, echt leder en fraaie stiksels. De afwerking staat op een hoog niveau, maar teleurstellend (qua kwaliteitsbeleving) zijn de enigszins gammele schakelaars ten behoeve van de climate control en die op het stuurwiel. 

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Scherm swipen 

Kijken we naar de drie displays, dan zien we dat de Air in de basis al wat ouder is. De menustructuur is prima, de werking ook. Met name de matige snelheid ervan valt tegen en de opstartprocedure van bijvoorbeeld het navigatiesysteem mag vlotter. Fraai is wel het digitale instrumentarium en het verticale scherm wat lager op de middenconsole. Hier kun je de auto naar smaak finetunen. Een leuke gadget is de mogelijkheid om dit scherm omhoog te swipen, waarna je er extra opbergruimte achter aantreft. 

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Ruim en riant

Achterin is de Air comfortabel. Voor wat betreft de zit-, been- en ook zeker de hoofdruimte overklast 'ie de BMW én Tesla. Ook de kofferruimte is met 480 of maximaal 1835 liter fors en er voorin ook nog opslagruimte, ook wel bekend als frunk. De inhoud hiervan is met 285 liter uiterst riant. 

©Irwin Versteegh - Duijnstee

1251pk 

De Air is in vier smaken leverbaar. Als geteste RWD Pro met 442 pk en 747km range, als AWD Touring met 629 pk en 725 km range, AWD Grand Touring met 812 pk en 839 km range en als topper de AWD Sapphire met een duizelingwekkende 1251 pk. De eerste twee versies hebben een 92kWh batterij, een 22kW boordlader en een DC-pieksnelheid van 200kW, mede dankzij 800volt-technologie. Vanaf de Grand Touring zien we echter een immense 112kWh-accu en ligt ook de DC-snelheid hoger met een maximum van 253kW.  

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Premium rijdynamiek

Voor de test is gereden met een oud model Pro. In tegenstelling tot de nu leverbare Pro is deze auto van een extra elektromotor op de vooras voorzien. Net als met het interieur heeft Lucid zich met de Air gefocust op sportieve en premium rijeigenschappen, iets waarin ze zeker zijn geslaagd.

De auto rijdt prettig, is aangenaam stabiel en ook de rijdynamiek, het stuurgevoel en balans zijn op niveau. Toch is het niet een auto die uitnodigt. Zo betrekt een BMW i5 je meer bij het rijden, terwijl de Model S dankzij luchtvering rondom (de Lucid Air heeft een normaal onderstel) een iets betere allrounder is. 

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Minder zuinig dan verwacht

Waar 'ie wel excelleert is de rechtuit-stabiliteit en het rijcomfort op hogere snelheid. Iets wat je, dankzij de ingenieuze techniek, die in eigen huis is ontwikkeld en waardoor het merk als hofleverancier voor toekomstige elektrische Aston Martins mag worden gezien, zelfs lang moet vol kunnen houden.

De praktijk? Iets minder gunstig dan gedacht. De Lucid Air Pro AWD verbruikte gedurende de test gemiddeld 17kWh/100km. Vergelijkbaar met de BMW i5 die ik eerder heb getest en zelfs iets onzuiniger dan de Tesla Model S Long Range. 

©Irwin Versteegh - Duijnstee

Video

Meer weten en zien over de Lucid Air? Bekijk dan de video:

Watch on YouTube

  

▼ Volgende artikel
Zo zet je reclame op je LG televisie uit
Huis

Zo zet je reclame op je LG televisie uit

Sinds dit jaar toont LG op het Home-scherm van webOS en de screensaver niet alleen content-gerelateerde aanbevelingen, maar ook commerciële reclames, bijvoorbeeld voor sportwinkels en automerken. Vind je die advertenties storend? Gelukkig kun je ze met een paar instellingen uitschakelen!

In dit artikel lees je:

  • Hoe je reclame op het Home-scherm van je LG-tv uitschakelt
  • Hoe je inhoudsaanbevelingen en promoties uitschakelt
  • Hoe je advertenties op de screensaver verwijdert
  • Hoe je de tracking van je kijkgedrag beperkt

Lees ook: Zo optimaliseer je de beeldkwaliteit van een LG-televisie

Reclame op het Home-scherm van smart tv’s is niets nieuws, maar tot nu toe bleef dit beperkt tot content-gerelateerde aanbevelingen, zoals een nieuwe Disney+ of Prime Video-serie. Dit soort aanbevelingen kunnen we nog accepteren – tot op zekere hoogte. Want de manier waarop LG tijdens de meest recente Streaming Week bijna het complete Home-scherm vulde met reclame hiervoor, daar was ook niet iedereen blij mee. En LG is dit jaar nog verder gegaan door ook commerciële advertenties te tonen, zoals voor een sportwinkel en een automerk. Voor veel mensen is dat echt een stap te ver.

Deze reclames kun je gelukkig uitschakelen via de instellingen. Voor de duidelijkheid, reclames die verschijnen op live tv-zenders, YouTube of in FAST-kanalen (Free Ad-supported Streaming Television) schakel je hiermee niet uit. Het gaat enkel om de reclames die LG zelf toont binnen webOS.

De belangrijkste advertenties uitschakelen

Ga naar de instellingen, Algemeen, Systeem, Aanvullende instellingen, Startpagina-instellingen. Schakel in elk geval Home-promotie uit. Daarmee verdwijnt alle reclame bovenaan het Home-scherm. In plaats daarvan krijg je een eenvoudig sfeerscherm te zien met een link Ga naar Apps.

©Eric Beeckmans

Inhoudsaanbevelingen uitschakelen

Wie nog een stap verder wil gaan, dan kun je ook de inhoudsaanbevelingen uitschakelen. Dat doe je door in Algemeen, Systeem, Aanvullende instellingen, Startpagina-instellingen de instelling Inhoudsaanbeveling uit te vinken. Daarmee wordt de onderste rij aanbevelingen op het Home-scherm vervangen door een rij tips. De meest linkse tegel blijft verwijzen naar de laatst gebruikte bron (Recente Invoer). Ook de aanbevelingen die webOS toont als je verder naar onder scrolt worden dan verborgen. Het Home-scherm beslaat zo nog maar één pagina. Als je de aanbevelingen zelden gebruikt is dat zeker een aanrader.

©Eric Beeckmans

Promoties in Ouderlijk toezicht uitschakelen

Voor de volledigheid ga je ook even langs Algemeen, Systeem, Veiligheid (Ouderlijk toezicht). Onderaan in die instellingen vink je Aanbevelingen en promotie startscherm uit.

©Eric Beeckmans

Screensaver-promoties uitschakelen

Ook op de screensaver kan LG reclame tonen. Vooral voor oled-schermen is dat irritant, want die springen vrij snel naar de screensaver. Gelukkig kun je ook deze reclame uitschakelen, zodat de screensaver een neutraal uiterlijk krijgt. Daarvoor ga je naar Algemeen, Systeem, Aanvullende instellingen en vink je Schermbeveiliging promotie uit.

©Eric Beeckmans

Tracking beperken

Wie alle instellingen hierboven heeft uitgeschakeld, wordt al niet meer lastiggevallen door reclame op het Home-scherm. Wil je echt nog een stap verder gaan, dan zijn er nog een aantal opties. Dat tv’s ons kijkgedrag volgen is bekend, dat is uiteraard nodig als je persoonlijke aanbevelingen wil krijgen. Wil je dat soort zaken echt maximaal beperken, dan kan dat.

Ga naar de instellingen Privacy en voorwaarden, Advertentie. Daar kun je de AD ID van de tv resetten, en vervolgens Ad-tracking beperken aanvinken.

©Eric Beeckmans

Extra privacy-opties

Tot slot kun je in Privacy en voorwaarden, Gebruikersovereenkomsten een aantal zaken uitschakelen. Nadat je dat gedaan hebt, zal de tv herstarten. Wat mag je uitschakelen? Alles behalve het eerste item, de Gebruiksvoorwaarden.

Wat zeker uit mag:

Overeenkomst voor op interesses gebaseerde advertenties

Overeenkomst voor marketingcommunicatie

Wat uit mag als je je kijkgedrag niet wilt laten tracken, en/of als je geen spraakgegevens wilt delen (in dat geval kun je geen spraakcommando’s meer geven of zoekopdrachten inspreken).

Overeenkomst inzake Gegevens over het kijkgedrag

Spraakgegevens

©Eric Beeckmans

Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je de meeste reclames op je LG-tv uitschakelen en het Home-scherm weer overzichtelijk maken. Hoewel het uitschakelen van deze advertenties de ervaring een stuk rustiger maakt, blijft het belangrijk om te weten dat je kijkgedrag nog steeds gevolgd kan worden voor persoonlijke aanbevelingen. Als je dat wilt beperken, kun je ook de trackinginstellingen aanpassen. Zo heb je meer controle over wat je ziet en deelt, en maak je jouw kijkervaring precies zoals jij het wilt.