Review: Flowfitness Turner DHT250I Iconsole

Review: Flowfitness Turner DHT250I Iconsole

Fitness

Geplaatst: 27 februari 2015 - 09:00

Druk, druk, druk en niets willen missen wat er op tv en het net gebeurt? Dan blijft er vaak te weinig tijd over om naar de sportschool te gaan. Flowfitness zorgt voor een pasklare oplossing met de hometrainer Turner DHT250I Iconsole.

Hometrainer

We moeten meer bewegen, maar als je een druk leven hebt is het vaak lastig om regelmatig naar de sportschool te gaan en het Hollandse weer leent zich niet altijd even goed voor een activiteit buiten. Een hometrainer is dan een uitkomst, maar dan nog kan de ‘workout’ best wel saai zij en daar heeft Flowfitness een slimme oplossing voor: een hometrainer met een digitale twist.

Lees ook: Hou je aan je goede (sport)voornemens met deze apps

Flowftiness tablet en smartphone standaard

De hometrainer zelf is er een met een 12 kilo zwaar vliegwiel en een digitaal beeldscherm met 18 programma’s. Via de handsensoren op het stuur kan het apparaat uw hartslag in de gaten houden en eventueel kan ook een hartslagmeter worden gekoppeld. De mogelijkheden van een standaard hometrainer heeft het apparaat gewoon en via de knoppen is hij simpel in te stellen. Handig is het handje voor het bedieningspaneel waarop een tablet of smartphone neergezet kan worden. Zo kunt u tijdens het fietsen gewoon doorgaan met internetten, televisiekijken, een spelletje spelen of naar uw favoriete muziek luisteren.

IConsole+ applicatie

Flowfitness hometrainer biedt echter meer, via bluetooth kunt u een Android of mobiel Apple-product aansluiten op het apparaat en besturen via de gratis IConsole+-app. Op deze manier krijgt u de beschikking over een veel uitgebreider digitaal touch-bedieningspaneel zoals dat alleen op de allerduurste modellen te vinden is. Daarnaast kun u via de app uw prestaties loggen. Ook kunt u langs een route fietsen waarbij plaatjes van Google Streetview worden getoond. Dat is leuk, maar het is jammer dat Streetview geen videobeelden bevat, waardoor deze functie een soort diashow is.  

Conclusie

Hometrainer die dankzij de bluetooth-koppeling mooie functionaliteit biedt via een app op tablet of smartphone.

Pluspunten: Handige log en bedieningsfuncties via app

Minpunten: Geen vloeiend beeld bij Streetview

Adviesprijs: €599,–

Voor meer informatie: www.flowfitness.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000