Supersola: zonnepanelen zonder zorgen om terugleverkosten

© Supersola

Supersola: zonnepanelen zonder zorgen om terugleverkosten

Geplaatst: 27 juni 2024 - 11:16

Aangepast: 28 juni 2024 - 06:04

Partnerredactie

Onzeker over de afschaffing van de salderingsregeling en de komst van terugleververgoedingen? Met twee supersola-zonnepanelen op je dak ben je van die zorgen af. Je voorkomt terugleveren, bespaart tot 300 euro per jaar op je energierekening én draagt bij aan de energietransitie. De ideale duurzame oplossing voor elk huishouden!

In samenwerking met supersola

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Nederland is volop bezig met de overstap naar duurzame bronnen, maar voor veel mensen brengt dat vooral onzekerheid met zich mee. De afschaffing van de salderingsregeling in 2027 en onduidelijkheid over terugleverkosten en andere maatregelen halen bijna dagelijks het nieuws. Zonde, want de transitie biedt juist kansen voor iedereen.

© Supersola

De zonnepanelen van supersola kun je overal plaatsen, ook in de tuin.

Salderingsregeling wordt terugleververgoeding

Laten we beginnen met de salderingsregeling. Momenteel kunnen huishoudens met zonnepanelen de opgewekte stroom die ze niet zelf verbruiken aan het net terugleveren. Deze teruggeleverde stroom wordt verrekend met het eigen verbruik, wat de energierekening aanzienlijk kan verlagen. Hoewel er nu al terugleverkosten worden geheven, kunnen deze nog worden 'weggestreept' tegen het eigen verbruik.

Vanaf 2027 verandert dat echter. De salderingsregeling wordt dan afgeschaft, wat betekent dat je de teruggeleverde stroom niet meer kunt verrekenen met je eigen verbruik. Je blijft terugleverkosten betalen, maar kunt deze niet meer compenseren. Dat kan resulteren in een aanzienlijke kostenpost voor huishoudens met zonnepanelen die meer opwekken dan ze verbruiken.

Supersola: zonnepanelen zonder zorgen om terugleverkosten-Al9Ta6rCSYuVVRtIT2PJbg

© Supersola

De supersola-oplossing

De oplossing? Zorg ervoor dat je de opgewekte stroom zelf verbruikt en niets teruglevert. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld met twee supersola-zonnepanelen. Deze zonnepanelen met een stekker dekken gemiddeld je volledige dagelijkse 'sluipverbruik', zoals de stroom voor je tv, koelkast en cv-ketel. De opgewekte energie wordt dus direct in huis gebruikt. Geen gedoe met salderingsregelingen of terugleververgoedingen, maar gewoon een slimme en duurzame manier om jaarlijks tot wel 300 euro te besparen.

Voor alle huishoudens

Het mooie is dat deze oplossing voor elk huishouden is weggelegd. De supersola's vinden gemakkelijk een plekje op je dak, aanbouw of zelfs in de achtertuin. En ja, met twee panelen alleen los je het energievraagstuk natuurlijk niet volledig op. Maar als alle Nederlanders dit zouden doen, verdubbelen we in één klap het aantal zonnepanelen in ons land zonder gevolgen voor het elektriciteitsnet. Een belangrijke stap vooruit!

Pak die kans!

De energietransitie brengt wel degelijk de nodige veranderingen met zich mee, maar biedt vooral kansen. Kansen om te verduurzamen, te besparen en onze CO₂-uitstoot flink te verlagen. Laten we die vervelende onzekerheid van ons afschudden en deze kansen met beide handen aangrijpen. Want alleen samen realiseren we een duurzame en betaalbare energievoorziening voor de toekomst. De supersola is daarbij een slim, eenvoudig en betaalbaar begin voor iedereen.

Bij twee supersola's krijg je 100 euro korting en bij drie supersola's krijg je 300 euro korting! Deze actie geldt tot 31 augustus. Ontdek de aanbieding!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten