In 3 stappen Dropbox op je NAS met Cloud Sync

© PXimport

In 3 stappen Dropbox op je NAS met Cloud Sync

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 juni 2016 - 03:10

Aangepast: 24 november 2022 - 11:59

Robbin Ooijevaar

Dankzij Cloud Sync kun je Dropbox en andere clouddiensten synchroniseren met je Synology-NAS. Zo kun je je Dropbox eenvoudig back-uppen of opnemen in het back-upschema van je NAS. Ook heb je op je thuisnetwerk sneller toegang en hoeft Dropbox niet actief te zijn op je computer.

Stap 1: DSM

Cloud Sync is een app voor DSM, het besturingssysteem van Synology. Naast Dropbox kun je met Cloud Sync ook andere populaire clouddiensten synchroniseren zoals OneDrive, Google Drive, Box en meer. We nemen Dropbox als voorbeeld. Lees ook: De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.

Meld je met je browser aan bij DSM. Maak met File Station een map aan op je NAS waarin je je Dropbox wilt binnenhalen, bijvoorbeeld een standaardmap of een map voor alle netwerkgebruikers. Ga nu via de startknop (linksboven in DSM) naar Package Center. Installeer de Cloud Sync-app en start Cloud Sync via de DSM-startknop.

© CIDimport

Installeer Cloud Sync via Package Center op je Synology-NAS.

Stap 2: Cloud Sync

De eerste keer dat je Cloud Sync start, kun je direct je Dropbox-synchronisatie instellen met de gelijknamige knop. Je wordt doorgestuurd naar www.dropox.com om toestemming te geven voor deze actie. Je keert vervolgens terug naar de Cloud Sync-app voor enkele aanvullende instellingen. Kies bij Lokaal pad de map die je bij de vorige stap hebt aangemaakt. Bij External pad kun je een map binnen je Dropbox opgeven. Dit is alleen handig als je uitsluitend je belangrijkste Dropbox-mappen wilt synchroniseren. Met de optie Gegevenscodering worden bestanden versleuteld in je Dropbox. Deze optie is alleen door experts te gebruiken omdat de bestanden in je Dropbox mogelijk onleesbaar worden.

Stap 3: Instellingen

De keuze die je maakt bij Synchronisatierichting is essentieel. Standaard worden aanpassingen die je doet in de Dropbox-map van je NAS bijgewerkt naar de clouddienst, precies op de manier zoals je Dropbox ook gebruikt op je computer. Deze instelling heet Bidirectioneel. Je kunt ervoor kiezen om je Dropbox alleen te back-uppen naar je NAS (in plaats van synchroniseren). Verander in dit geval de instelling Synchronisatierichting naar Alleen externe wijzigingen downloaden. De optie Alleen lokale wijzigingen uploaden werkt omgekeerd.

© CIDimport

Experts kunnen Cloud Sync-instellingen verfijnen.

Je synchronisatie wordt automatisch uitgevoerd. Bij de instellingen van je Cloud Sync-profiel kun je aangeven hoe vaak dit moet gebeuren, bandbreedte-beperkingen opgeven en andere opties bewerken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000