© PXimport

Alternatieven voor de AirPods

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 januari 2019 - 15:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Draadloze in-ear oordopjes zoals de AirPods zijn praktisch, maar geef toe: je loopt voor schut met die Apple-tandenborstelkopjes in je oren. Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven om uit te kiezen.

De dagen dat de draadloze in-ear oordopjes van ondergeschikte kwaliteit waren ten opzichte van de bekende oordopjes met kabel, zijn al een tijdje voorbij. Niet alleen de geluidskwaliteit van deze koptelefoons is verbeterd, maar ook het design ervan. En niet te vergeten de stabiliteit, met enkele grote verbeteringen in Bluetooth 4.0 en andere draadloze technologieën.

Enig nadeel: ze zijn vaak nog wel duurder dan oordopjes met een snoertje, maar dat is de prijs die je betaalt voor wat meer gebruikersgemak.

Apple heeft duidelijk een slag geslagen op de markt voor draadloze oordopjes en de AirPods werken perfect met een iPhone, klinken goed en gaan betrekkelijk lang mee zonder op te hoeven laden. Heb je geen iPhone, dan vallen evenwel een groot deel van de voordelen al weg. Wat overblijft zijn vrij dure oordopjes, die in geluid en design voorbij worden gestreefd door de concurrentie.

Met andere hoofdtelefoons kun je, mede door stembediening, net iets gemakkelijker en sneller je muziek bedienen. Daar kan Siri niet tegen op. Veel muziekliefhebbers zullen dan graag naar de alternatieven voor AirPods zoeken, zeker degenen die geen iPhone hebben. Welke je moet hebben? Wij zetten drie tips op een rijtje.

Jabra Elite Sport

De Jabra Elite Sport komt vooral tijdens het sporten volledig tot zijn recht. De behuizing is van siliconen en volledig waterdicht en Jabra biedt zelfs een garantie van drie jaar tegen zweetschade. Helemaal uniek zijn de ingebouwde hartslagmeter en een drie-assige snelheidsmeter. De Jabra Elite Sport is wel wat duurder dan veel andere draadloze oordopjes, maar je krijgt er ook veel voor terug.

© PXimport

RHA TrueConnect Earbuds (€170)

TrueConnect is de eerste draadloze hoofdtelefoon van het Britse RHA en is meteen een schot in de roos. De hoofdtelefoon gaat in principe 25 uur mee voordat je deze moet opladen, maar in totaal kun je er circa vijf uur lang muziek mee luisteren. Het opbergdoosje dient als oplader en tegelijk als powerbank, waarmee je de oordopjes circa vier keer kunt opladen voordat je het opbergdoosje weer van stroom moet voorzien. Jabra mag dan wel de standaard hebben gezet voor draadloze oordopjes, de TrueConnect van RHA scoort beduidend beter op geluidskwaliteit en stabiliteit.

© PXimport

Sony WF-1000X (€132)

Deze oordopjes van Sony zijn eveneens een aanbeveling, onder meer vanwege de simpele manier om de WF-1000X te verbinden aan je smartphone en het indrukwekkende bereik. De bijbehorende app geeft je bovendien veel mogelijkheden om het geluid aan te passen, terwijl de actieve noise-cancelling verrassend goed werkt. De oordopjes liggen inmiddels alweer een tijdje in de winkels, waardoor ze flink in prijs zijn gedaald. Hierdoor is de WF-1000X zeker een koopje geworden.

© PXimport

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000