ID.nl logo
9 tips om af te vallen met je smartphone
© PXimport
Zekerheid & gemak

9 tips om af te vallen met je smartphone

De feestdagen zijn voorbij, tijd om het nieuwe jaar fit te beginnen. Je smartphone kan hierbij een goede hulp zijn. Niet alleen zijn er genoeg sport-apps te vinden, je smartphone kan je ook helpen bij jouw motivatie, om bewegingen bij te houden en gegevens van accessoires te integreren.

Tip 1: Apple Gezondheid

Met de release van iOS 8 werd Apple Health gelanceerd. Alle iPhone-modellen met tenminste iOS 8 hebben sindsdien een aparte app genaamd Gezondheid. Open de app en je ziet in het Dashboard meteen hoeveel stappen je vandaag hebt gelopen. Hier hoef je niks voor te activeren, je iPhone houdt dit volledig automatisch bij. Je hebt hier wel minstens een iPhone 5S voor nodig. Je ziet bovendien wat je gemiddelde aantal stappen per dag is. Voor een gezonde levensstijl worden minstens 10.000 stappen per dag aangeraden. Dit is ongeveer zeven tot negen kilometer per dag en kun je al bereiken door twee tot drie keer op een dag een wandeling te maken van een halfuurtje. Tik op Gegevens om allerlei extra informatie over je gezondheid in te zien. Kies bijvoorbeeld Conditie > Traplopen en zet de schuif achter Toon in dashboard aan. Soms heb je extra apps of accessoires nodig om deze gegevens te kunnen volgen.

Tip 2: Google Fit

Google heeft een vergelijkbare dienst genaamd Google Fit. De app Google Fit is verkrijgbaar voor smartphones met Android 4.0 of hoger en haal je op uit de Play Store.

De dienst is eveneens standaard op alle Android Wear-smartwatches geïnstalleerd en hier heb je zelfs in je browser toegang tot Google Fit. Leuk is dat je met de app dagelijkse doelen kunt stellen, Google vindt dat je minstens een uur per dag moet bewegen en toont in het hoofdscherm of je dit doel al hebt bereikt. Waar Apple Gezondheid vooral een medische en vrij zakelijke benadering heeft, is Google Fit meer een soort motivatiecoach voor fitness-doeleinden. Wil je je doelen bijstellen, dan klik je op Instellingen en kies je Dagelijkse doelen. Als je tijdens een workout je smartphone niet bij je wilt hebben, dan kun je ook naderhand aangeven wat je hebt gedaan en hoelang je dit hebt volgehouden. Net als bij Apple Health kun je ook apps van andere fabrikanten aan Google Fit koppelen.

©PXimport

Google Fit is meer gericht op fitness en werkt niet alleen op je Android-smartphone. Ook op een Android-tablet of gewone pc kun je activiteiten toevoegen.

Tip 3: Rennen en fietsen

Eén van de makkelijkste manieren om fit te worden, is door te gaan hardlopen of fietsen. Er is een aantal goede apps om bij te houden hoe snel je hebt gerend of gefietst en wat de totale afstand is geweest. De bekendste apps voor zowel iOS als Android zijn Runtastic, Runkeeper, Endomondo en Strava. Van deze apps zijn allemaal gratis versies verkrijgbaar waarmee je basisdingen kunt bijhouden.

Bijna alle apps hebben ingebouwde functies voor zowel hardlopers als fietsers. Bij alle apps kun je je met je Facebook-account of via een normaal e-mailadres aanmelden. In Strava kun je hierna bijvoorbeeld kiezen voor Opnemen om een activiteit te laten tracken door de app. Linksbovenin staat standaard een fiets, tik erop om dit te wijzigen in wandelschoenen voor een hardloopsessie. Zodra je op de opnameknop tikt, begint de app met het opnemen van je route. Op basis van je gps-locatie en andere sensoren in je smartphone wordt er berekend hoe hard je fietst en hoe ver je fietst. De andere apps werken op een vergelijkbare manier.

©PXimport

De betaalde versie van Runkeeper kan een persoonlijke assistent voor je zijn.

Tip 4: Motivatie

Tot zover de basis. Interessanter wordt het als je een app een soort persoonlijke assistent laat worden. Alle bekende apps hebben een betaalde versie waarmee je goede trainingsplannen kunt samenstellen.

In Runkeeper heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om jezelf doelen te stellen of samen met vrienden doelen te verwezenlijken. Tik op Mijn schema en kies voor Help me een doel te stellen. Er staan een aantal opties open, kies bijvoorbeeld voor Fit worden en geef je niveau aan in het volgende scherm. Daarna kun je aangeven wat het langste is dat je ooit hebt hardgelopen en hoe vaak je per week wilt trainen.

De app maakt een realistisch doel aan, bijvoorbeeld een maand lang drie keer per week een bepaalde afstand rennen of een intervaltraining die door app geleid wordt. Als je het plan hebt aangemaakt, moet je op Upgrade naar Runkeeper Go tikken. Dit kost je wel 9,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Endomondo is iets goedkoper overigens, hier krijg je een vergelijkbare functie voor 5,99 euro per maand.

Tip 5: Marathon

Heb je de smaak te pakken en wil je weleens proberen een halve of hele marathon te lopen, installeer dan de app Gipis. Helaas is de app alleen voor de iPhone beschikbaar, maar in het kader 'C25K' zie je een alternatief voor Android. In de app tik je op Learn what makes your plan unique en doorloop je de aanmeldingsstappen. Tik op Join now en kies om in te loggen de optie Facebook of Email. Geef je geboortedatum aan en nog wat persoonlijke informatie zoals je gewicht, lengte en geslacht. In het volgende scherm geef je aan wat je snelste recente hardlooptijd was.

Het is belangrijk om hier eerlijk te zijn, anders zit je straks opgescheept met een niet-realiseerbaar trainingsplan. Als je nog nooit een marathon hebt gerend, tik je op I don't run. Daarna geef je aan wat je doel is. Als je bijvoorbeeld een keer de 4 Mijl van Groningen wilt lopen, kun je als doel 5 km opgeven. Hierna geef je aan op welke dagen je wilt gaan hardlopen en of je wilt trainen voor een echte wedstrijd. Als je dit met Yes beantwoordt, moet je de datum van de wedstrijd ingeven. Als je klaar bent, geeft de app aan dat je op die datum een afstand gaat rennen in een bepaalde tijd. Dat is nog eens een mooie motivatie! Tik op Get plan en je persoonlijke trainingsplan wordt weergegeven. Als je een training begint, staat er precies hoelang je moet hardlopen en welk tempo je moet aanhouden. Als je te snel loopt, zal de app tegen je zeggen dat je langzamer moet lopen. Je ziet het tempo ook op je display.

C25K

Voor Android-gebruikers is de app C25K een goed alternatief voor Gipis. C25K staat voor Couch to 5K, waarbij 5K voor een hardloopwedstrijd van 5 kilometer staat. De app berekent net als Gipis een persoonlijk trainingsschema en belooft dat als je je aan het schema houdt, je na acht weken in staat bent om een 5K-race te lopen. C25K is overigens ook voor iOS beschikbaar.

©PXimport

De app C25K is een goed alternatief voor Android.

Tip 6: Fitness

Fit worden heeft natuurlijk niet alleen met beweging te maken, ook de spieren moeten getraind worden. Sworkit Lite is een gratis app voor zowel iOS als Android en is handig als je per dag een paar fitness-oefeningen wilt doen om fit te blijven. Ook bij deze app kun je je via e-mail of met Facebook aanmelden en moet je basisinformatie over jezelf aangeven. Geef aan wat je doel is door bijvoorbeeld op Build Muscle Mass te tikken. Tik vervolgens op de Home-knop en kies één van de vier trainingsopties: Strength, Cardio, Yoga of Stretching. Selecteer welke spiergroepen je wilt trainen en tik op Begin Workout. Je ziet vijf seconden lang de oefening in beeld en de app geeft heldere instructies in het Engels.

Daarna moet je een halve minuut de oefening zelf doen. Aan het einde van de vijf minuten durende workout zie je hoeveel calorieën je hebt verbrand. Hoe meer workouts je doet, des te meer medailles je kunt verdienen. Deze kun je vervolgens delen op Facebook, dit kan helpen als extra motivatie. Als je de oefeningen in alle rust eens wilt proberen, tik dan op Exercise List en selecteer één van de oefeningen. Er zijn 226 oefeningen in Sworkit te vinden en je kunt alle oefeningen combineren tot gepersonaliseerde workouts door in het thuisscherm op + Custom Workout te tikken en Design a New Workout te kiezen. Je kunt ook bestaande programma´s kiezen door op Copy a Popular Workout te tikken. Andere handige fitness-apps voor beide platformen zijn WOD Deck of Cards, Nike+ Training Clubs en 7 Minute Workout.

Tip 7: Smartwatch

De smartwatch is uitermate geschikt als apparaat om je fitness-doelen mee te tracken. Je hebt een smartwatch toch al de hele dag om je pols en je hoeft er niet aan te denken tijdens een workout. Er zijn talloze smartwatches op de markt. Sommige focussen meer op sport-toepassingen, andere zijn meer een soort digitaal horloge en weer andere zijn allrounders waarmee je allerlei smartphone-functies mee kunt overnemen. De Apple Watch is het enige officiële iOS-apparaat, maar het is goed om te weten dat veel smartwatches compatibel zijn met je iPhone.

Voor Android is de markt een stuk groter en zijn er smartwatches in elke prijscategorie verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar een goede fitness-smartwatch, dan kan het handig zijn om te kijken naar een smartwatch die waterproof is. Ook de batterijduur kan van toepassing zijn. Een geavanceerde smartwatch als de Apple Watch, de Sony Smartwatch 3 of de LG Watch Urbane is natuurlijk te gek, maar je moet deze apparaten wel vaker opladen. Een meer basic smartwatch als de Pebble Time Steel ziet er weliswaar niet zo fancy uit, maar draait wel honderd tot honderdvijftig uren op één batterij.

©PXimport

Smartwatches zoals de Adidas miCoach Smart Run zijn speciaal gemaakt voor fitness-doeleinden.

Tip 8: Fitness-armband

Je hebt natuurlijk niet per se een smartwatch nodig om tijdens workouts informatie in te kunnen zien. Er zijn talloze andere zogenoemde wearables in de winkel verkrijgbaar. De bekendste zijn waarschijnlijk fitness-armbanden zoals de Fitbit, Jawbone Up en de Nike+ FuelBand. De functies van deze wearables kunnen verschillen, zo is de Jawbone Up2 geschikt om je beweging gedurende de dag bij te houden en slaappatronen te registreren, terwijl de Fitbit Charge HR een hartslagmeter combineert met een activiteitentracker. Sommige wearables hebben displays en wifi-mogelijkheden zodat de grens tussen een wearable en een smartwatch bijna verdwijnt, andere wearables hebben geen hightech display en zijn er juist voor bedoeld om in allerlei omstandigheden te functioneren. Dus ook als het regent of je je in een zwembad bevindt.

Tip 9: Accessoires

Dan zijn er ook nog gespecialiseerde accessoires die je met je smartphone kunt verbinden. Hier gaat het dan bijvoorbeeld om fietsaccessoires. Een goed voorbeeld is een cadanssensor. Dit apparaatje monteer je op het frame van je fiets monteert en het registreert vervolgens de omwentelingen van je fietsband. De cadansmeter communiceert via bluetooth met je smartphone en veel fiets-apps kunnen informatie van zo'n cadansmeter uitlezen.

Een wearable kan soms ook je hartslag meten, maar een losse hartslagmeter die je om je borst bindt tijdens het sporten, werkt meestal veel beter. De hartslagmeter staat ook middels bluetooth in verbinding met je smartphone. Naast specifieke accessoires voor tijdens het sporten zijn er ook veel medische accessoires te vinden die in contact staan met je smartphone. Wat te denken van een weegschaal die via bluetooth je dagelijkse gewichtsmeting aan je smartphone doorgeeft? Een bekende fabrikant van dit soort apparatuur is het Nederlandse Medisana, die naast weegschalen ook bloeddrukmeters, bloedglucosemeters en bewegingstrackers in het assortiment heeft.

©PXimport

De producten van Medisana werken met de app VitaDock+ op je smartphone samen en zo heb je altijd je medische gegevens bij de hand.

▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger