ID.nl logo
Ring Pan-Tilt Indoor Camera - Elk hoekje van je huis in beeld
Zekerheid & gemak

Ring Pan-Tilt Indoor Camera - Elk hoekje van je huis in beeld

Beveiligingscamera's zijn bijzonder handig, maar een van de nadelen is dat je vaak een wat klein gezichtsveld hebt, waardoor je belangrijke informatie zomaar kunt missen. Met de Ring Pan-Tilt Indoor Camera is dat verleden tijd: niet alleen kan de Pan-Tilt 360 graden draaien, hij kan ook nog eens verticaal kantelen. Tijd om eens te kijken van de Pan-Tilt allemaal kan.

Partnerartikel - in samenwerking met Ring

Beeld

Het is een bekend probleem bij beveiligingscamera's: de kijkhoek. De meeste camera's kunnen wel wat draaien of bewegen, maar een volledig beeld van je woonkamer krijgen blijft lastig. Met de Pan-Tilt Indoor heeft Ring daar iets op gevonden. De camera kan namelijk een volledige cirkel van 360 graden draaien, zodat je elke hoekje van de kamer kunt zien. En dat is nog niet alles. De Pan-Tilt draait namelijk niet alleen, maar kan ook nog eens tot 169 graden kantelen, helemaal van het plafond tot aan de vloer. Gecombineerd met de draaibeweging hoef je dus helemaal niets meer te missen van wat zich in je huis afspeelt.

Vooraf een camerastandpunt kiezen is ook niet nodig. Vanuit de gratis Ring-app kun je het beeld van de camera eenvoudig bedienen, waar je ook bent. Je hoeft dus niet eens thuis te zijn om de hele kamer te beveiligen. Steek de stekker in het stopcontact, en de camera begint al meteen te werken.

Natuurlijk krijg je de beelden rechtstreeks in HD-kwaliteit doorgestuurd, dus je ziet ook ruim voldoende details. Bovendien is de Pan-Tilt uitgerust met nachtzicht in kleur, een functie die er bij donkere omstandigheden voor zorgt dat er toch nog voldoende licht door de lens valt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor vage zwart-witbeelden: door speciale technologie zijn ook de 's nachts gemaakte beelden in kleur. 

©Ring

Spraak en geluid

De Ring Pan-Tilt Indoor Camera biedt niet alleen perfect zicht op alles wat er in je huis gebeurt, ook het geluid wordt niet vergeten. De Pan-Tilt is namelijk uitgerust met tweerichtingsspraak. Daardoor hoor je niet alleen wat er in je woonkamer gebeurt, je kunt er ook zelf op reageren. Of het nu is om je kinderen even te roepen voor het eten of je puppy van de bank te jagen, het is allemaal mogelijk dankzij de spraaktechnologie. Je hoeft alleen maar de app te openen, en je kunt in real-time communiceren met de personen of dieren die je op de camerafeed ziet. Mocht het nodig zijn, dan is er nog een handige functie in de camera gebouwd: een sirene. Die zet je snel en makkelijk aan via de app op je telefoon. Zijn er personen in je huis die er niet horen, of wil je de aandacht van je huisdier even hebben? Dan laat je via de app een luide sirene afgaan.

Beweging

Maar de Pan-Tilt heeft veel meer slimme functies. Zo is er bijvoorbeeld de bewegingsdetector. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, krijg je een melding op je telefoon, zodat je zelf kunt zien wat er aan de hand is. Je kunt zelfs specifieke zones instellen die de camera in de gaten moet houden – of juist niet, om valspositieve meldingen door je ventilator of wapperende gordijnen te voorkomen. Extra handig is de Advanced Pre-Roll-functie. Daarmee wordt bij elke beweging een paar seconden extra beeld opgenomen, zodat je niet alleen live kunt meekijken, maar ook kunt zien wat er kort voor een situatie is gebeurd.

©Ring

Privacy

De Ring Pan-Tilt Indoor Camera heeft bovendien een aantal handige privacyfuncties. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer de camera actief is, en wanneer je hem liever even uit hebt staan. Ook kun je in de app aangeven wie er allemaal kan meekijken met de live-feed. Alle feeds zijn end-to-end versleuteld, dus er kunnen in elk geval geen vreemden meekijken. En ook fysiek heeft de Pan-Tilt een extra privacy-optie. De camera wordt namelijk geleverd met een handige kap. Die kun je over de camera schuiven om het opnemen van beeld en geluid tijdelijk stop te zetten. Schuif je de kap weer voor de camera weg, dan houdt hij weer alles in de gaten. 

Ring Protect

Ring Protect is een uitgebreid digitaal beveiligingspakket. In de gratis versie vind je onmisbare functies als meldingen op je telefoon, livebeelden, tweerichtingspraak en geavanceerde bewegingsdetectie. Daarnaast zijn er nog twee extra abonnementen, met nog meer functies. Video's die de Pan-Tilt opneemt, kunnen tot wel 180 dagen worden teruggekeken. Foto's die genomen zijn, kun je tot een week bekijken in je account. Zo weet je ook achteraf wat er gebeurt. 

Conclusie

Met de Ring Pan-Tilt Indoor Camera is het probleem van een lastige kijkhoek voorgoed voorbij. De camera kan een volledige cirkel van 360 graden draaien, en bovendien kan hij ook nog eens van boven naar beneden bewegen. Je hoeft dus geen enkel hoekje van je huis meer te missen. De beelden krijg je in HD-kwaliteit te zien, met een Ring Protect-abonnement tot wel een half jaar nadat ze zijn opgenomen. Ook de audio is van hoge kwaliteit, en werkt twee kanten op: je kunt tegen personen en dieren praten terwijl je zelf niet eens thuis bent, en je kunt zelfs een sirene laten afgaan om ze af te schrikken of de aandacht te vragen. De Ring Pan-Tilt Indoor Camera is een uitgebreide oplossing voor de beveiliging van je huis. Geef inbrekers geen kans en houd een oogje in het zeil, en je kunt met een gerust hart de deur uit.

Tot slot hebben we recentelijke een testpanel uitgevoerd voor de Ring Pan Tilt Indoor Camera, waarbij het product is beoordeeld met een 8,7. De gebruikers waren vooral te spreken over de kwaliteit van de beelden en de eenvoudige installatie. Een reviewer merkte op: "Handig en scherp, de bewegingsdetectie werkt perfect en het geeft een veilig gevoel."

Benieuwd naar meer ervaringen? Bekijk de volledige reviews hier.

De Ring Pan-Tilt Indoor Camera bekijken? Bij Bol, Coolblue en MediaMarkt is de Ring Pan-Tilt Indoor Camera te koop. Voor de actuele prijzen check de links hieronder!

Bol
Coolblue
MediaMarkt
▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 betaalbare compacte televisies voor in de camper of caravan
Huis

Waar voor je geld: 5 betaalbare compacte televisies voor in de camper of caravan

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom speuren we een paar keer per week binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je een camper- of caravanbeziiter? Dan hebben we voor jou een selectie gemaakt van compacte 24-inch televisies voor in die caravan of camper (of elke andere plek met beperkte ruimte)!

Ook op vakantie wil je af en toe een film kunnen kijken of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen via het nieuws op tv. Daarom kan een televisie in je camper of caravan best handig zijn. Maar welke moet je dan hebben? De ruimte is vaak wat beperkt, dus een 48-inch televisie zit er dan niet in. De helft daarvan blijkt echter een prima formaat, als het op het woongedeelte aankomt.

Salora CUBE24 

De Salora CUBE24 is een stijlvolle 24-inch HD Ready led-tv met Android TV. Met ingebouwde Chromecast en Bluetooth biedt deze tv toegang tot streamingdiensten en draadloze connectiviteit. Dankzij HDR10-ondersteuning en Dolby-audio levert hij een helder beeld en rijk geluid. Drie hdmi-poorten en een slank ontwerp maken hem veelzijdig en geschikt voor diverse ruimtes. En dankzij Android TV kun je allerlei streaming-apps installeren, zoals Netflix of Disney+.

Philips 24PHS6808

Deze Philips 24-inch HD Ready tv combineert eenvoud met slimme functies. Met Pixel Plus HD-technologie biedt hij scherpe beelden en levendige kleuren. De tv ondersteunt HDR10 en HLG, en beschikt over Dolby Atmos-geluid. Met drie hdmi-poorten en ingebouwde wifi is hij ideaal voor kleinere ruimte

Samsung UE24N4305AKXXC

Deze smart-tv van Samsung heeft een led-display en een helderheid van 400 cd/m. De tv beschikt over wifi, twee hdmi-poorten en een usb-aansluiting, en ondersteunt diverse digitale signalen. Dankzij het slimme besturingssysteem kun je op deze Samsung-tv ook al je favoriete streaming-apps installeren.

Thomson Google TV 24

Deze slimme tv van Thomson 24HG2S14C is een 24-inch HD Ready televisie, voorzien van een lcd-display en direct-led-achtergrondverlichting. Hij ondersteunt meerdere digitale signalen en biedt zowel wifi als Ethernet-connectiviteit. Met een brede kijkhoek van 178 graden en een verversingssnelheid van 60 Hz levert hij goede beeldkwaliteit, zonder dat je voor dit toestel de hoofdprijs betaalt. Dankzij Google TV installeer je ook op deze televisie je favoriete (streaming-)apps. De televisie is geschikt voor het 12-Volt stroomnetwerk of de sigarettenaansteker in de caravan of camper.

Lenco DVL-2483BK

Deze veelzijdige Lenco DVL-2483BK is een HD Ready smart-tv met ingebouwde dvd-speler en 12V auto-adapter, waardoor deze makkelijk is aan te ideaal voor onderweg. Met HDR-ondersteuning, Dolby Digital Plus-geluid en een helderheid van 300 cd/m² biedt hij een goede kijkervaring. De tv draait op een Linux-besturingssysteem en is voorzien van diverse aansluitmogelijkheden. Ook hier is het erg prettig dat er een 12 Volt-aansluiting aanwezig is, waardoor je deze televisie heel gemakkelijk op het interne stroomnetwerk van je caravan of camper of de sigarettenaansteker kunt aansluiten. Met de voorgeïnstalleerde apps van Amazon Prime, Deezer, Facebook, Netflix, Twitch en YouTube kun je meteen aan de slag.

▼ Volgende artikel
Koelkast optimaal indelen: zo blijft je eten langer vers
© Odua Images
Huis

Koelkast optimaal indelen: zo blijft je eten langer vers

De temperatuur in je koelkast is niet overal hetzelfde. Zet je alles zomaar ergens neer, dan is de kans groot dat eten sneller bederft of je onnodig ruimte verspilt. Door bewust te kiezen wat je waar plaatst, blijft je eten langer vers en houd je je koelkast overzichtelijk.

Onderin de koelkast is het kouder dan bovenin. Zet je alles op de juiste plek, dan blijft je eten langer vers. In dit artikel leggen we uit hoe de temperatuurzones in je koelkast werken en wat je het beste waar kunt neerzetten.

Lees ook: Is het tijd voor een nieuwe koelkast?

Hoe koud moet je koelkast eigenlijk zijn?

Op veel verpakkingen staat dat je voedingsmiddelen koel moet bewaren, bijvoorbeeld onder de 7 graden. Maar dat is eigenlijk te warm. De ideale temperatuur in de koelkast is 4 graden. Nieuwe koelkasten kun je vaak zelf instellen op een exacte temperatuur. Bij oudere koelkasten stel je de temperatuur in met een draaiknop, meestal van 1 tot 5 of 1 tot 7. Veel mensen denken dat stand 1 het koudst is, maar het is juist andersom: hoe hoger de stand, hoe kouder de koelkast. Staat je koelkast op 1 en is het niet koel genoeg? Kies dan een hogere stand.

Hoe koud of warm het precies is, kun je aan zo'n draaistand helaas niet aflezen. Een koelkastthermometer biedt dan uitkomst. Die laat zien of je de koeling moet bijstellen.

©Christopher Habermann

Waar in de koelkast is het het koudst?

Elke koelkast is zo ontworpen dat het onderin het koudst is. Ook achterin is het kouder dan voorin. Hoe hoger je komt, hoe minder koud het wordt – relatief gezien dan. De deur is de warmste plek, omdat je die vaak opent en sluit. Daardoor stroomt er telkens warme lucht naar binnen, wat de temperatuur op die plek minder constant maakt. Onderin, vlak boven de groentelade, bewaar je dus het best bederfelijke producten zoals vlees, vis en vleeswaren. Laat die het liefst in de originele verpakking of doe ze in een goed afgesloten zakje, zoals een ziplock. Heb je verstelbare planken? Zorg dan dat je genoeg ruimte maakt op deze onderste plank.

De groentela is voor: groenten!

Bij veel mensen liggen er flessen frisdrank of blikjes bier in de groentela. Logisch, want liggend past dat vaak net wat makkelijker en je pakt het snel. Wil je je groenten langer vers houden? Dan kun je die flessen en blikjes beter ergens anders bewaren en de groentela gebruiken waarvoor hij bedoeld is!

Wel of niet in de koelkast bewaren?

Hieronder vind je een lijst met populaire groenten en fruit die je wel en niet in de koelkast bewaart. Dit helpt bij het tegengaan van bederf én smaakverlies. Tip: twijfel je? Kijk of de groente of het fruit in de supermarkt buiten de koeling ligt. Dat is vaak een goede aanwijzing.

✅ Wel in de koelkast bewaren

  • Bladgroenten zoals sla, spinazie en andijvie

  • Broccoli en bloemkool

  • Wortels

  • Radijs

  • Prei

  • Boontjes

  • Asperges

  • Champignons

  • Andijvie

  • Rode biet

  • Bosui

  • Kool (wit, rood, spitskool)

  • Bessen, aardbeien, frambozen (kort bewaren, bij voorkeur in het originele bakje)

❌ Niet in de koelkast bewaren

  • Tomaten (worden melig en verliezen aroma)

  • Komkommer (gevoelig voor kou, krijgt snel plekken)

  • Paprika (kan rimpelen en zachter worden)

  • Courgette

  • Avocado (tenzij rijp en nog niet gegeten)

  • Uien (liever droog en donker bewaren)

  • Knoflook

  • Aardappels

  • Pompoen

  • Aubergine

  • Tropisch fruit zoals bananen, mango, ananas

  • Citrusvruchten

Wat zet je op de andere planken?

Helemaal bovenin is een handige plek voor blikjes, pakjes en flesjes drinken. Ook sauzen en geopende potjes, zoals augurken of pesto, zet je hier overzichtelijk bij elkaar. Een plankje lager leg je producten als kaas, humus en andere spreads. Ook margarine, roomboter en bakboter kunnen daar prima staan — niet te koud en niet te warm.

Dit bewaar je in de deur van de koelkast

Onderin de deur van de meeste koelkasten zit een rek voor flessen en pakken. Daar zet je bijvoorbeeld melk, yoghurt, drinkzuivel, sap of witte wijn. Let er wel op dat de koelkast eigenlijk te koud is om wijn direct op drinktemperatuur te houden. Haal de fles dus op tijd uit de koeling.

Verder naar boven zit meestal een eierrekje en een paar smalle plankjes. Die zijn handig voor potjes mosterd, kleine flesjes met kappertjes of andere smaakmakers. Helemaal bovenin in de deur leg je Parmezaanse kaas of zakjes geraspte kaas

Ook interessant: Tips voor een lager verbruik van je koelkast en vriezer

Houd het netjes!

Vind je het lastig om je koelkast netjes te houden? Dan kunnen speciale koelkastdozen uitkomst bieden. Daarmee houd je bijvoorbeeld alle beleg bij elkaar, of kleine potjes. Er zijn ook handige mandjes die je onder een plank kunt hangen – ideaal om bijvoorbeeld tubes overzichtelijk te bewaren.

©Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio

Algemene indelingstips

Na het herindelen ziet je koelkast er weer netjes uit. Maar om dat zo te houden, is wat discipline nodig. Zet gelijksoortige potten en flesjes bij elkaar en plaats aangebroken verpakkingen vooraan, zodat je ze als eerste gebruikt. Nieuwe potten saus hoeven nog niet in de koelkast; pas na openen zet je ze erbij. Heb je meerdere soorten vleeswaren of plakken kaas? Dan is een belegdoos met meerdere vakjes handig. Zo houd je alles overzichtelijk én goed afgesloten. Doe je net boodschappen en vul je een grotendeels lege koelkast weer helemaal? Zet dan tijdelijk de temperatuur iets lager, zodat alle producten snel afkoelen. En zet geen warme restjes rechtstreeks in de koelkast: die zorgen voor temperatuurstijging, wat slecht is voor de houdbaarheid van de andere etenswaren.

Toe aan een nieuwe koelkast?

Wil je vanaf het eerste moment een opgeruimde koelkast, denk dan vooraf goed na over hoeveel ruimte je nodig hebt. Hoe groot is je huishouden? Koop je vaak in één keer veel boodschappen of juist vaker kleine beetjes? Op witgoedsites kun je makkelijk filteren op inhoud van het koel- en vriesgedeelte. Let niet alleen op de inhoud in liters, maar ook op de indeling. Een slimme indeling met verstelbare planken of lades maakt vaak meer verschil dan een paar liter extra ruimte. Ook kun je meteen filteren op modellen die speciale vershoudzones hebben, voor groente/fruit en/of vlees en vis. Zo zie je meteen welke modellen passen bij jouw situatie.