Consumenten testen de JURA E8-koffiemachine

© JURA

Consumenten testen de JURA E8-koffiemachine

Geplaatst: 21 november 2023 - 15:22

Partnerredactie

De JURA E8 (EC) is een koffiemachine die zich onderscheidt met een indrukwekkend gebruiksgemak, mede dankzij een intuïtief bedieningspaneel. Maar hoe presteert deze machine op andere vlakken zoals koffiekwaliteit, onderhoud en meer? In deze uitgebreide review nemen we de testresultaten door om dat te ontdekken.

Partnerbijdrage – in samenwerking met JURA


Als onderdeel van de Kieskeurig.nl Koffiewijzer is deze JURA E8 uitgebreid getest door minimaal vijf testers, die de koffiemachine twee weken hebben geprobeerd. Wil je meer weten over de testprocedure of over de resultaten van de andere deelnemende modellen? Klik dan op onderstaande knop!

De Kieskeurig.nl Koffiewijzer

16 koffiemachines getest door consumenten!

Gebruiksvriendelijk 

De JURA E8 blinkt uit in gebruiksgemak, een kenmerk dat door veel testers wordt benadrukt. Het menu is duidelijk en het aanpassen van de koffiespecialiteiten gaat soepel. Een duidelijk kleurenscherm toont je de keuze uit 17 verschillende koffiedranken.

Dat scherm is trouwens geen touchscreen, wat meerdere testers wel hadden verwacht voor deze prijs. "De indeling van dit scherm is aanpasbaar. De koffie die je veel drinkt kun je hierdoor op het eerste scherm zetten, zodat je snel je keuze kunt maken", schrijft tester Wessel hierover. De bediening gebeurt via de knoppen naast het scherm.  

Snelheid van zetten 

De snelheid waarmee de JURA E8 een kop koffie zet, vinden alle acht testers prima. Tester Mila zegt hierover: "Na het opstarten heeft de machine 10 seconden nodig om op te warmen en de uitloop door te spoelen. Het zetten van de koffiespecialiteiten is snel gedaan. Koffie met melk duurt natuurlijk wel wat langer dan een zwarte koffie." 

Jura E8 nieuw

© JURA

Temperatuur van de koffie 

De temperatuur van de koffie krijgt veel lof. Het apparaat slaagt erin om een consistent goede temperatuur te leveren, zonder dat de koffie te heet of te koud is. Tester Nils: "De temperatuur van de koffie vind ik erg goed. Je kunt het zelf ook regelen, mocht je het te lauw of te warm vinden. Dat is echt een persoonlijke keuze en hangt puur van de smaak af. Dat bedien je eenvoudig met het menu."  

Onderhoud

Het onderhoud van de machine roept gemengde reacties op. Enerzijds wordt het dagelijks onderhoud, zoals het legen van de lekbak en het bijvullen van het waterreservoir, als eenvoudig ervaren en vindt een deel van de testers het apparaat ook gemakkelijk schoon te houden. Anderzijds merken sommige testers op dat het onderhoud intensiever is dan verwacht. De machine heeft een handige naspoelfunctie die helpt bij het schoonhouden.

Tester Nils: "Het onderhoud van de machine wordt duidelijk beschreven in de handleiding. Je kunt alle delen eenvoudig uit elkaar halen en daarna schoonmaken. Het koffiedik wordt netjes in een bakje opgevangen." Wessel voegt hieraan toe: "Het melkschuim komt erg mooi uit de machine. Het schoonmaken van dit onderdeel is gemakkelijk te doen: simpelweg uit elkaar halen en even afspoelen met lauw water."  

Functies en mogelijkheden 

De JURA E8 is rijk aan functies en mogelijkheden, iets wat door vrijwel alle testers wordt gewaardeerd. Van espresso tot cappuccino, de machine biedt een breed scala aan koffievariaties. De mogelijkheid om instellingen aan te passen is een groot voordeel, waardoor je de koffie echt naar eigen smaak kunt maken. Ook kun je met één druk op de knop een extra shot espresso aan je drank toevoegen. Wessel: "Het gedeelte waar de koffie uit komt is gemakkelijk in hoogte verstelbaar, zodat ook hogere bekers eronder kunnen."

Jura E8 nieuw

© JURA

Design 

Het design van de JURA E8 wordt zeer positief ontvangen. De machine heeft een robuuste en kwalitatieve uitstraling die bijdraagt aan het algehele gevoel van een premium apparaat. Het elegante design wordt vaak genoemd als een van de sterke punten van de machine.  

Geluidsniveau 

Op het gebied van geluid presteert de machine prima. "Het malen van bonen zit op een acceptabel niveau. Tijdens het zetten van de koffie is hij mooi stil. Alleen het opschuimen van de melk geeft dan weer wat meer geluid, maar is niet echt storend", aldus tester Remco. Bijna alle testers vinden het geluidsniveau een pluspunt, vooral voor degenen die de machine in een open keuken hebben staan.

Conclusie 

De JURA E8 is een uitstekende allrounder die gemiddeld met een 8,8 wordt beoordeeld. Of je nu houdt van een simpele espresso of een complexere cappuccino, deze machine maakt het voor je. Ondanks enkele kleine minpunten, zoals het ontbreken van een touchscreen, zijn de prestaties over de hele linie indrukwekkend. Het is een betrouwbare, veelzijdige en stijlvolle koffiemachine die aan de behoeften van de meest veeleisende koffieliefhebbers zal voldoen.

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk menu 

  • Koffie consistent goede temperatuur 

  • 17 koffievariaties  

  • Temperatuur en sterkte aanpasbaar 

  • Robuuste en kwalitatieve uitstraling 

  • Relatief stil 

Minpunten

  • Geen touchscreen 

  • Geen app* 

"Al met al een hele mooie machine die echt heerlijke koffie en koffievariaties zet. Het eenvoudige schoonmaken is toch zeker een heel groot pluspunt van deze machine. Alleen is de prijs wel even slikken..."

- Remco

De JURA E8 (EC) scoort een 8,8!

Bekijk dit product op Kieskeurig.nl!

*Noot van de fabrikant: voor dit product is Wifi-connect apart aan te schaffen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten