ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 inbouw-vaatwassers met energielabel A
© ronstik
Huis

Waar voor je geld: 5 inbouw-vaatwassers met energielabel A

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een energiezuinige vaatwasser die je in een keukenkast kunt plaatsen? Vandaag hebben we vijf producten voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bosch SMD6TCX00E

De fabrikant hanteert voor deze luxe inbouwvaatwasser weliswaar een stevige adviesprijs van 1709 euro, maar meerdere (web)winkels duiken ruimschoots onder de prijsgrens van duizend euro. Dankzij een breedte van zestig centimeter kun je de Bosch SMD6TCX00E in een standaard-keukenkastje kwijt. Een pluspunt is het nogal lage stroomverbruik van 54 kilowattuur per honderd cycli. Verder bedraagt de waterconsumptie nog geen tien liter per wasbeurt. Dit product is dan ook gecertificeerd met energielabel A. Daarnaast valt het geluidsniveau van 44 decibel erg mee.

De binnenzijde heeft drie laden, zodat er voldoende ruimte is voor servies van een groot gezin. Voor vaatwasserbegrippen telt dit product behoorlijk wat programma’s, waaronder een nacht- en ecomodus. Tijdens het wassen schijnt er continu een rode stip op de vloer. Als het programma is afgerond, merk je aan de afwezige stip dat je de vaatwasser kunt uitruimen. Een leuk extraatje is dat je de SMD6TCX00E vrijblijvend met wifi verbindt. Bekijk vervolgens de status in een app op je smartphone en bedien het apparaat met je stem. Je ontvangt daarnaast een pushbericht zodra de vaatwastabletten bijna op zijn.

Whirlpool W7I HF60 TU

Op zoek naar een energiezuinige én stille inbouwvaatwasser? De breed verkrijgbare Whirlpool W7I HF60 TU voldoet aan alle eisen. Wegens een geluidsniveau van maar 42 decibel kun je dit apparaat prima in een levendige woonkeuken kwijt. Je kunt ongestoord gesprekken aan de keukentafel blijven voeren terwijl het apparaat zijn werk doet. Volgens de specificaties van het A-energielabel komt het stroomverbruik bij honderd cycli uit op 55 kilowattuur. Dat is erg weinig! Verder verbruikt dit witgoedproduct bij elk programma 9,5 liter water.

Deze vaatwasser heeft plek voor servies van maar liefst vijftien personen. De binnenzijde bestaat dan ook uit drie laadniveaus, waaronder een besteklade bovenin. Handig is dat je sterk vervuilde borden niet hoeft voor te spoelen. Dankzij een krachtig sproeisysteem doet de W7I HF60 TU zelfstandig het noodzakelijke voorwerk. Afhankelijk van hoeveel servies je in de vaatwasser stopt, kiest het apparaat op eigen houtje optimale programma-instellingen. Na afloop opent vanzelf de deur. Op die manier kan de vaat gelijkmatig drogen. Ook handig: je ziet tijdens het uitruimen geen enkel koffiekopje of theelepeltje over het hoofd, want de binnenkant telt twee felle ledlampen.

Siemens SX85TX00CE

In de Siemens SX85TX00CE plaats je met een gerust hart jouw duurste glazen. Deze vaatwasser gaat middels de zogeheten glassZone namelijk zorgvuldig met het kwetsbare glaswerk om. Zes zachte sproeiers reinigen de glazen grondig. Daarnaast vangt de siliconen onderkant schokken en trillingen op. Een andere belangrijke pijler is het lage energieverbruik. Per wasprogramma verbruikt de SX85TX00CE zo’n 0,54 kilowattuur stroom en 9,5 liter water. Gunstig, want daarmee voldoet het product aan de eisen van het A-energielabel. Het opgegeven geluidsniveau is 44 decibel.

Je verbindt deze vaatwasser optioneel met jouw draadloze netwerk, waarna je in de Home Connect-app op elk moment statusgegevens opvraagt. Verder kun je vanaf een smartphone bepaalde instellingen aanpassen, zoals de spoelsnelheid. Opvallend is dat de SX85TX00CE jouw schone vaat droogt met behulp van zeolietkorrels. Hierdoor drogen plastic borden, bekers en bakjes sneller. Gebruikers hebben keuze tussen acht programma’s. Heb je eenmaal een cyclus gekozen, dan projecteert het apparaat de resterende tijd op de vloer.

Lees ook: Je vaatwasser inruimen? Dit is de beste manier!

Beko BDIN38660C

De Beko BDIN38660C is momenteel een van de betaalbaarste inbouwvaatwassers met energielabel A. Uit de gegevens van dit label blijkt dat honderd wasbeurten goed zijn voor een stroomverbruik van zo’n 56 kilowattuur. Logischerwijs is dat ook afhankelijk van welk programma je selecteert. Bij de ecomodus bedraagt de temperatuur bijvoorbeeld vijftig graden, maar bij een sterk vervuilde vaat kun je ook een intensief programma van zeventig graden kiezen. Per wascyclus gebruikt de BDIN38660C bijna tien liter water.

Verdeeld over drie laadniveaus stop je servies van maximaal zestien personen in deze vaatwasser. Nuttig zijn de speciale plekken voor wijnglazen. Die houden elk glas inclusief steel netjes op hun plek. Tijdens het wasprogramma schijnt er een rood ledlampje op de vloer. Gaat de verlichting uit, dan is de vaat klaar. Overige voordelen zijn het lage geluidsniveau van 44 decibel en de uitgestelde startfunctie. De fabrikant geeft tien jaar garantie op de motor.

Miele G 7472 SCVi

Wie een kwalitatieve inbouwvaatwasser van Miele wil kopen, kan dit breed verkrijgbare exemplaar overwegen. Hierbij doet de gerenommeerde Duitse fabrikant een opvallende belofte: klanten zijn twintig jaar gedekt tegen waterschade als gevolg van een defect aan het waterbeveiligingssysteem in deze vaatwasser. Vanzelfsprekend is het hierbij wel een voorwaarde dat de G 7472 SCVi correct is geïnstalleerd. Diverse bezoekers van Kieskeurig.nl zijn enthousiast over het product. Zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 9,3.

Deze vaatwasser is vergeleken met veel vergelijkbare producten nét even stiller. Het volumeniveau bedraagt 42 decibel, zodat je hem prima in de buurt van een keukentafel kunt opstellen. Opvallend is het nogal lage waterverbruik van 8,4 liter per wascyclus. Als klap op de vuurpijl slurpt de G 7472 SCVi bij een cyclus gemiddeld slechts 0,54 kilowattuur stroom. Je bekijkt op het display het verwachte energie- en waterverbuik van een gekozen programma. Dankzij drie laadniveaus plaats je moeiteloos meerdere pannen, grote borden, bekers, schalen en lepels. Deze vaatwasser heeft plek voor servies van veertien personen. Installeer desgewenst de Miele-app op een smartphone en ontvang een pushbericht zodra de vaat klaar is.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Vandaag hebben we vijf 4K QLED-tv's onder de 500 euro voor je gevonden. Ideaal voor wie wil genieten van haarscherpe beelden en realistische kleuren zonder zijn of haar budget te overschrijden.

Disclaimer

Op het moment van schrijven zijn de televisies bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.


Hisense 43A7NQ

De Hisense 43A7NQ biedt verrassend veel voor zijn formaat en prijs. Deze 43 inch QLED-tv levert levendige kleuren dankzij Quantum Dot Color en biedt ondersteuning voor maar liefst vier HDR-formaten, waaronder Dolby Vision IQ en HDR10+. De 4K AI-upscaler tilt oudere content naar een hoger kwaliteitsniveau, zodat ook SD- en HD-beelden scherp en helder ogen. Het geluid wordt verzorgd door twee speakers met Dolby Atmos, wat zorgt voor een ruimtelijk en indrukwekkend geluid. De tv draait op het overzichtelijke VIDAA-platform en ondersteunt handige functies zoals spraakbesturing, bluetooth-koppeling en Game Mode.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: Quantum Dot Color, AI-upscaling, Dolby Atmos, Game Mode

TCL 43P7K

De TCL 43P7K is een veelzijdige 43 inch QLED-tv met een hoge helderheid van 430 nits en ondersteuning voor alle gangbare HDR-formaten zoals HDR10+ en Dolby Vision. Hierdoor ogen beelden levendig en scherp, met mooie kleurgradaties. Deze televisie draait op Google TV, wat betekent dat je kunt rekenen op een slimme en overzichtelijke interface met ondersteuning voor spraakbediening via Google Assistent of Alexa. Ook stream je gemakkelijk content vanaf je smartphone met Apple AirPlay of ingebouwde Chromecast. De Game Master-modus en ALLM maken dit een goede keuze voor casual gamers.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Google TV
Bijzonderheden: Google Assistent, Game Master, 430 nits helderheid, AirPlay

Samsung QE50Q60D

De Samsung QE50Q60D is een 50 inch televisie met QLED-schermtechnologie die garant staat voor levendige kleuren en een hoge helderheid. Dankzij Quantum HDR en 100% kleurvolume oogt elk beeld natuurgetrouw, met rijke details en krachtig contrast. De Dual LED-achtergrondverlichting verbetert bovendien de kijkhoek, waardoor iedereen in de kamer geniet van hetzelfde beeld. De tv draait op het gebruiksvriendelijke Tizen-platform, dat snelle toegang geeft tot je favoriete apps. Ook bijzonder is de ondersteuning voor cloud gaming – je hebt geen console nodig om meteen te spelen. Met het Air Slim Design is deze tv slechts 26 mm dun, en de in hoogte verstelbare voet biedt ruimte voor een soundbar. Je krijgt er bovendien een Solar One Remote bij waarmee je meerdere apparaten aanstuurt.

Beelddiagonaal: 50 inch (126 cm)
HDR-ondersteuning: HDR10, HDR10+
Smart TV-platform: Tizen
Bijzonderheden: verstelbare standaard, cloud gaming, Solar Remote, slechts 26 mm dik

Salora 43QLED320

Met de Salora 43QLED320 haal je een compacte 43 inch QLED-tv in huis die qua beeldkwaliteit verrassend goed presteert. De combinatie van HDR10, Dolby Vision en HLG zorgt voor diepe contrasten en heldere kleuren, ook bij donkere scènes. Dankzij het Android TV-platform heb je toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Disney+. De ingebouwde Chromecast maakt streamen vanaf je telefoon of laptop bijzonder eenvoudig. Ook zijn er drie HDMI 2.1-poorten aanwezig, ideaal voor het aansluiten van een gameconsole. Het frameloze ontwerp geeft deze televisie een moderne uitstraling, terwijl bluetooth en wifi zorgen voor goede draadloze connectiviteit.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Android TV
Bijzonderheden: ingebouwde Chromecast, HDMI 2.1, frameloos design

Hisense 55E7NQ PRO

De Hisense 55E7NQ PRO is een serieuze kandidaat voor wie zowel wil genieten van films als games. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor FreeSync Premium loopt alles vloeiend en zonder haperingen. Het 55 inch QLED-paneel toont heldere kleuren en diepe zwarttinten, terwijl de Dolby Vision IQ-technologie zich aanpast aan de lichtomstandigheden in je kamer. De Dolby Atmos-audio zorgt ervoor dat het geluid net zo meeslepend is als het beeld. Het VIDAA-platform biedt toegang tot alle bekende apps en reageert snel en intuïtief. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten is aansluiten van je game-pc of console geen enkel probleem.

Beelddiagonaal: 55 inch (139 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HRD10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: 144 Hz, FreeSync Premium, IMAX Enhanced, 40 watt audio

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇