Airfryer-gebruikers opgelet: zo maak je de perfecte popcorn!

© Vasiliy | Adobe Stock

Airfryer-gebruikers opgelet: zo maak je de perfecte popcorn!

Geplaatst: 1 december 2023 - 17:44

Aangepast: 28 mei 2024 - 12:52

Redactie ID.nl

Een verse kom popcorn bereid in de airfryer is de perfecte snack voor elk moment van de dag. In slechts 10 tot 15 minuten tover je een bak lekkere, knapperige popcorn op tafel, naar keuze zonder olie of andere ongezonde toevoegingen. De airfryer is namelijk ideaal om dankzij de warme luchtcirculatie in de mand popcorn te bereiden.

Benodigdheden ~ Duur: 10 minuten
Handje popcornmais
Olie uit een sprayflesje
Eventueel: zout, boter, suiker, kaneel, kaas : maak het zo gek als je wilt

Kies de juiste popcornmais

Voor het maken van popcorn in de airfryer is het belangrijk dat je speciale popcornmais gebruikt. Dit zijn kleine harde maiskorrels met precies de juiste samenstelling en vochtgehalte om te kunnen ploffen als je ze verhit. Normale maiskorrels die je bijvoorbeeld in blikken mais of als losse groente koopt, worden namelijk niet zomaar popcorn in de airfryer. Echte popcornmais is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, bij de snackschap of in het rek bij de andere gedroogde producten, zoals bonen.

Airfryer

© escapejaja

Popcorn maken in de airfryer

Om de popcornmais goed te laten ploffen, is de bereiding en timing belangrijk. Doe de popcornmais in de mand van de airfryer en bespuit de korrels licht met olie uit een spuitflesje, zodat ze een dun laagje olie krijgen. Verhit vervolgens de airfryer 2 à 3 minuten voor op 200 graden, doe de popcornmais erin en laat zo'n 10 minuten poffen. Als de meeste korrels geploft zijn en je minder geluid hoort, is het tijd om de airfryer uit te zetten en even te wachten tot de laatste korrels gesprongen zijn.

Je wilt natuurlijk niet dat de popcorn tegen het warmte-element van je airfryer springt, dus gebruik iets als een afdekrekje om je mand te sluiten. Veel mensen gebruiken een spatdeksel om het hitte-element te beschermen.

Leestip: Waar voor je geld: 5 airfryers met een grote capaciteit

 

© PXimport

Popcorn op smaak brengen

Zodra al je popcorn gepoft is, kun je de popcorn op smaak brengen. Strooi er ruim zout overheen voor de traditionele smaak en bite. Zeker als je olie hebt gebruikt, blijft het zout redelijk plakken aan de korrels.

Maar je kunt popcorn ook combineren met zoete of hartige smaakmakers. Smelt wat roomboter om de popcorn romiger te maken of strooi er suiker en kaneel over voor een zoete touch. Maar ook curry, kaas of karamel maken je popcorn écht next level. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tip: Houd popcorn wel het lekkerst door de smaakmakers direct na het bakken toe te voegen, dan blijft het knapperig!

0

Powered by

logo

Meld je aan en ontvang het Airfryerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Airfryerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten