Consumenten testen: de Philips 7000 Series handstomer

© Philips

Consumenten testen: de Philips 7000 Series handstomer

Geplaatst: 2 juli 2024 - 12:28

Partnerredactie

Het liefst zou je natuurlijk elke dag in gestreken kleding rondlopen, maar niet alle kledingstukken en momenten zijn daar zomaar voor geschikt. Voor die momenten is een handstomer een uitkomst. De Philips 7000 Series handstomer is een populaire keuze. Het Review.nl Testpanel heeft de handstomer aan een grondige test onderworpen. Het resultaat lees je hier.

In samenwerking met Philips

Met de 7000 Series handstomer stoom je je kleding altijd en overal. Je hebt geen strijkplank nodig, en je kleding wordt toch keurig netjes glad en strak. Binnen dertig seconden is de stomer klaar voor gebruik, dus ook als je op het laatste moment een outfit kiest, ga je toch tiptop in orde de deur uit.

De stomer heeft een verstelbare kop die volgens Philips uniek is op de markt. Daarmee kun je onder elke hoek je kledingstukken stomen. Horizontaal of verticaal: het kan allemaal. De spitse punt aan het uiteinde zorgt ervoor dat je kreuken met nog meer precisie glad kunt strijken. Ook knopen, ritsen en kragen vormen door de spite punt geen enkel probleem. Daarnaast is de handstomer voorzien van de speciale zogeheten OptimalTEMP-technologie. Dat wil zeggen dat de stomer altijd werkt met de juiste temperatuur en stoomhoeveelheid voor alle kledingstoffen, zonder risico op brandplekken.

Handstomer van Philips

© Philips

De 7000 Series handstomer heeft twee standen: een Eco-stand voor langdurig stomen zonder te veel water te gebruiken, en een Max-stand voor wat extra power. Bovendien worden twee watertanks meegeleverd, een kleinere van 100 milliliter voor veel bewegingsvrijheid door een lager gewicht en een grotere 200 milliliter-tank om je hele outfit in één keer te ontkreuken.

En het is niet alleen uiterlijk vertoon. De hete stoom verwijdert tot wel 99,9 procent van alle bacteriën op je kleding. Dat zorgt ervoor dat ook gedragen kleding weer lekker fris wordt en fijn ruikt.

Verder is er nog een StyleMat beschikbaar, die ervoor zorgt dat je op elke ondergrond kunt stomen zonder dat je die ondergrond aantast met de hete stoom. De stoom dringt met de mat ook beter door in de kleding.

Vouwen gladstrijken

De stoom zelf komt tot met tot wel 28 gram per minuut uit het apparaat. Op die manier kunnen vouwen snel worden gladgestreken en ziet je kleding er binnen een mum van tijd weer prachtig uit. Tot slot is het een zeer duurzaam apparaat: hij gaat tot wel 70 procent langer mee dan andere populaire handstomers.

Genoeg om te testen dus, en dus is het hoog tijd om het Review.nl Testpanel aan het woord te laten over de Philips 7000 Series handstomer.

Resultaat

Uiteindelijk draait alles natuurlijk om het resultaat, en daarover is het testpanel het in elk geval alvast eens: het resultaat is erg goed. "Voor lichte kreukels met gemakkelijk strijkbare stof is het een ideale en snelle oplossing", zegt een van de testers. "Hij doet wat hij moet doen, en de kreukels én de geur zijn zo uit je overhemd."

Daar zijn de andere testers het roerend mee eens. "Voor lichte kreukels doet het apparaat precies wat het moet doen", zegt een van hen, en een ander beaamt: "Bij dunnere stoffen worden verdwijnen de kreukels razendsnel."

Wat de testers wel merkten, is dat de handstomer bij dikkere stoffen en diepe kreukels op sommige momenten wat kracht tekortkomt. "Bij dikkere stoffen moet je toch even langer stomen voor een goed resultaat", zegt een van hen, en een ander is het daarmee eens: "Vooral bij stoffen die de neiging hebben hardnekkige kreukels lang vast te houden, was het lastig de diepere kreukels te verwijderen."

Consumenten testen: de Philips 7000 Series handstomer-fVhWW_WqS52-sfCkCbdgZg

© Philips

Gebruiksgemak

Het testpanel is unaniem positief over het gebruiksgemak van de handstomer. "Het apparaat ligt goed in de hand en is snel klaar voor gebruik, erg fijn voor als je even snel een kledingstuk wil stomen." Dat aspect noemden meer testers als voorbeeld: "Het apparaat is eenvoudig te bedienen, en het snelle opwarmen, waardoor de handstomer binnen enkele ogenblikken klaar voor gebruik is, valt op."

Een van de testers gebruikt een vergelijking met een gewoon strijkijzer: "Ik woon vrij klein en ik vind het uitklappen van de strijkplank en het aanzetten van de stoomgenerator altijd zo'n gedoe. Deze handstomer is lekker compact, wat voor mij ideaal is."

Een andere tester moest in het begin even wennen aan het gebruik, maar dat kwam snel goed: "In het begin moest ik er even handigheid in krijgen om een overhemd met de ene hand vast te houden en met de andere te stomen, maar oefening baart kunst."

Diezelfde tester noemt ook expliciet de verschillende standen. "Ik vind het vooral handig dat je kunt kiezen tussen de Eco- en de Max-stand. Zo kun je de hoeveelheid stoom precies aanpassen aan wat je nodig hebt."

Ook een ander testpanellid vond het gebruiksgemak misschien wel het grootste pluspunt. "Het afneembare waterreservoir is erg handig. Het is makkelijk te vullen en het levert voldoende stoom voor een strijksessie." En dat is nog niet alles: "Het compacte formaat en het lichtgewicht ontwerp maken het ook een handig apparaat voor op reis." Tot slot werd ook de handige opbergzak nog als extra pluspunt genoemd, net als de beschermende handschoen die bij het apparaat wordt geleverd.

Ontdek de Philips 7000 Series handstomer

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Strijken is voor veel mensen een vervelend klusje, maar met de Philips 7000 Series-handstomer is dat probleem deels verleden tijd. Het testpanel was in de basis zeer te spreken over de prestaties van de handstomer, vooral bij dunnere stoffen en Easy Iron-overhemden. Glad krijgen van zwaardere stoffen hadden wel wat meer voeten in de aarde, en voor echt diepe kreuken is een gewoon strijkijzer of stoomgenerator het overwegen waard, maar in de meeste gevallen redde de handstomer zich meer dan prima.

De 7000 Series onderscheidt zich verder vooral in zijn gebruiksgemak. Het apparaat is licht en makkelijk op te pakken en is razendsnel klaar voor gebruik. De twee verschillende standen werden veel genoemd als groot pluspunt, net als de twee afneembare en makkelijk te vullen waterreservoirs.

Al met al is het Review.nl Testpanel zeer te spreken over de Philips 7000 Series handstomer, en de 8,5 die als gemiddeld eindcijfer uit de test is gekomen is dan ook meer dan verdiend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten