ID.nl logo
Consumenten testen: de Philips 7000 Series handstomer
© Philips
Huis

Consumenten testen: de Philips 7000 Series handstomer

Het liefst zou je natuurlijk elke dag in gestreken kleding rondlopen, maar niet alle kledingstukken en momenten zijn daar zomaar voor geschikt. Voor die momenten is een handstomer een uitkomst. De Philips 7000 Series handstomer is een populaire keuze. Het Review.nl Testpanel heeft de handstomer aan een grondige test onderworpen. Het resultaat lees je hier.

In samenwerking met Philips

Met de 7000 Series handstomer stoom je je kleding altijd en overal. Je hebt geen strijkplank nodig, en je kleding wordt toch keurig netjes glad en strak. Binnen dertig seconden is de stomer klaar voor gebruik, dus ook als je op het laatste moment een outfit kiest, ga je toch tiptop in orde de deur uit.

De stomer heeft een verstelbare kop die volgens Philips uniek is op de markt. Daarmee kun je onder elke hoek je kledingstukken stomen. Horizontaal of verticaal: het kan allemaal. De spitse punt aan het uiteinde zorgt ervoor dat je kreuken met nog meer precisie glad kunt strijken. Ook knopen, ritsen en kragen vormen door de spite punt geen enkel probleem. Daarnaast is de handstomer voorzien van de speciale zogeheten OptimalTEMP-technologie. Dat wil zeggen dat de stomer altijd werkt met de juiste temperatuur en stoomhoeveelheid voor alle kledingstoffen, zonder risico op brandplekken.

©Philips

De 7000 Series handstomer heeft twee standen: een Eco-stand voor langdurig stomen zonder te veel water te gebruiken, en een Max-stand voor wat extra power. Bovendien worden twee watertanks meegeleverd, een kleinere van 100 milliliter voor veel bewegingsvrijheid door een lager gewicht en een grotere 200 milliliter-tank om je hele outfit in één keer te ontkreuken.

En het is niet alleen uiterlijk vertoon. De hete stoom verwijdert tot wel 99,9 procent van alle bacteriën op je kleding. Dat zorgt ervoor dat ook gedragen kleding weer lekker fris wordt en fijn ruikt.

Verder is er nog een StyleMat beschikbaar, die ervoor zorgt dat je op elke ondergrond kunt stomen zonder dat je die ondergrond aantast met de hete stoom. De stoom dringt met de mat ook beter door in de kleding.

Vouwen gladstrijken

De stoom zelf komt tot met tot wel 28 gram per minuut uit het apparaat. Op die manier kunnen vouwen snel worden gladgestreken en ziet je kleding er binnen een mum van tijd weer prachtig uit. Tot slot is het een zeer duurzaam apparaat: hij gaat tot wel 70 procent langer mee dan andere populaire handstomers.

Genoeg om te testen dus, en dus is het hoog tijd om het Review.nl Testpanel aan het woord te laten over de Philips 7000 Series handstomer.

Resultaat

Uiteindelijk draait alles natuurlijk om het resultaat, en daarover is het testpanel het in elk geval alvast eens: het resultaat is erg goed. "Voor lichte kreukels met gemakkelijk strijkbare stof is het een ideale en snelle oplossing", zegt een van de testers. "Hij doet wat hij moet doen, en de kreukels én de geur zijn zo uit je overhemd."

Daar zijn de andere testers het roerend mee eens. "Voor lichte kreukels doet het apparaat precies wat het moet doen", zegt een van hen, en een ander beaamt: "Bij dunnere stoffen worden verdwijnen de kreukels razendsnel."

Wat de testers wel merkten, is dat de handstomer bij dikkere stoffen en diepe kreukels op sommige momenten wat kracht tekortkomt. "Bij dikkere stoffen moet je toch even langer stomen voor een goed resultaat", zegt een van hen, en een ander is het daarmee eens: "Vooral bij stoffen die de neiging hebben hardnekkige kreukels lang vast te houden, was het lastig de diepere kreukels te verwijderen."

©Philips

Gebruiksgemak

Het testpanel is unaniem positief over het gebruiksgemak van de handstomer. "Het apparaat ligt goed in de hand en is snel klaar voor gebruik, erg fijn voor als je even snel een kledingstuk wil stomen." Dat aspect noemden meer testers als voorbeeld: "Het apparaat is eenvoudig te bedienen, en het snelle opwarmen, waardoor de handstomer binnen enkele ogenblikken klaar voor gebruik is, valt op."

Een van de testers gebruikt een vergelijking met een gewoon strijkijzer: "Ik woon vrij klein en ik vind het uitklappen van de strijkplank en het aanzetten van de stoomgenerator altijd zo'n gedoe. Deze handstomer is lekker compact, wat voor mij ideaal is."

Een andere tester moest in het begin even wennen aan het gebruik, maar dat kwam snel goed: "In het begin moest ik er even handigheid in krijgen om een overhemd met de ene hand vast te houden en met de andere te stomen, maar oefening baart kunst."

Diezelfde tester noemt ook expliciet de verschillende standen. "Ik vind het vooral handig dat je kunt kiezen tussen de Eco- en de Max-stand. Zo kun je de hoeveelheid stoom precies aanpassen aan wat je nodig hebt."

Ook een ander testpanellid vond het gebruiksgemak misschien wel het grootste pluspunt. "Het afneembare waterreservoir is erg handig. Het is makkelijk te vullen en het levert voldoende stoom voor een strijksessie." En dat is nog niet alles: "Het compacte formaat en het lichtgewicht ontwerp maken het ook een handig apparaat voor op reis." Tot slot werd ook de handige opbergzak nog als extra pluspunt genoemd, net als de beschermende handschoen die bij het apparaat wordt geleverd.

Ontdek de Philips 7000 Series handstomer

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Strijken is voor veel mensen een vervelend klusje, maar met de Philips 7000 Series-handstomer is dat probleem deels verleden tijd. Het testpanel was in de basis zeer te spreken over de prestaties van de handstomer, vooral bij dunnere stoffen en Easy Iron-overhemden. Glad krijgen van zwaardere stoffen hadden wel wat meer voeten in de aarde, en voor echt diepe kreuken is een gewoon strijkijzer of stoomgenerator het overwegen waard, maar in de meeste gevallen redde de handstomer zich meer dan prima.

De 7000 Series onderscheidt zich verder vooral in zijn gebruiksgemak. Het apparaat is licht en makkelijk op te pakken en is razendsnel klaar voor gebruik. De twee verschillende standen werden veel genoemd als groot pluspunt, net als de twee afneembare en makkelijk te vullen waterreservoirs.

Al met al is het Review.nl Testpanel zeer te spreken over de Philips 7000 Series handstomer, en de 8,5 die als gemiddeld eindcijfer uit de test is gekomen is dan ook meer dan verdiend.

▼ Volgende artikel
WhatsApp of Signal: kies je voor meer functies of voor meer privacy?
© Ascannio - stock.adobe.com
Huis

WhatsApp of Signal: kies je voor meer functies of voor meer privacy?

In Nederland stappen steeds meer mensen over van WhatsApp naar Signal. De focus op privacy en anonimiteit trekt een groeiende groep gebruikers aan die bewuster omgaan met hun digitale gegevens. In dit artikel zetten we de verschillen tussen beide apps op een rij, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij jou past.

Bij WhatsApp blijven of overstappen op Signal? Om te weten welke app het beste bij jou past, hebben we ze vergeleken op onderstaande punten: • Privacy en beveiliging • Anonimiteit • Functionaliteit en gebruiksgemak • Populariteit en bereik • Kosten en verdienmodel

Lees ook: Van Facebook tot TikTok: welk van deze acht diensten past bij jou?

Privacy en beveiliging

Een van de grootste verschillen tussen WhatsApp en Signal ligt in de manier waarop deze diensten met jouw gegevens omgaan. WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waardoor alleen jij en de ontvanger je berichten kunnen lezen. Dat is goed, dus. Maar… WhatsApp verzamelt metadata, zoals wie je berichten stuurt en wanneer, en deelt deze gegevens met moederbedrijf Meta (voorheen Facebook). Dit kan worden gebruikt voor advertenties en andere commerciële doeleinden.

Signal kiest een radicaal andere aanpak. Ook hier is alles wat je deelt is end-to-end versleuteld, en zelfs Signal zelf kan jouw berichten niet lezen. In tegenstelling tot WhatsApp verzamelt Signal vrijwel geen metadata en slaat geen informatie op over wie je berichten stuurt of wanneer je dat doet. De app is bovendien volledig open-source, wat betekent dat iedereen de code kan controleren op veiligheid en transparantie.

Anonimiteit

Bij Signal heb je de mogelijkheid om een gebruikersnaam aan te maken. Hiermee kun je communiceren zonder je telefoonnummer te delen. Je telefoonnummer blijft standaard verborgen, tenzij je ervoor kiest om dit weer te geven. Let wel: contacten die jouw nummer al in hun telefoon hebben opgeslagen, blijven dit zien.

WhatsApp werkt volledig op basis van telefoonnummers. Iedereen die jouw nummer heeft, kan je een bericht sturen, tenzij je specifieke blokkades instelt. Signal biedt met gebruikersnamen een extra laag anonimiteit en privacy, wat handig is in situaties waarin je liever niet je nummer deelt, bijvoorbeeld in groepchats of bij zakelijke contacten.

Functionaliteit en gebruiksgemak

WhatsApp is al jaren een van de meest gebruikte berichtenapps en heeft een uitgebreid scala aan functies. Naast tekst- en spraakberichten kun je videobellen, statusupdates plaatsen (vergelijkbaar met Instagram Stories) en eenvoudig bestanden delen. De app biedt ook een koppeling met cloudopslagdiensten zoals Google Drive en iCloud, zodat je back-ups van je gesprekken kunt maken. Let wel: deze back-ups zijn niet altijd versleuteld.

Signal richt zich op eenvoud en privacy. Je kunt er uiteraard mee bellen, berichten sturen en media delen, maar zonder toeters en bellen. Wat Signal uniek maakt, zijn functies zoals verdwijnende berichten en een blur-tool om gezichten in foto’s onherkenbaar te maken. Het ontbreken van uitgebreide opties zoals statusupdates maakt de app minder veelzijdig, maar dat is voor veel gebruikers geen probleem.

🔐Back-ups versleutelen in WhatsApp doe je zo Als je gebruikmaakt van Google Drive of iCloud om een back-up van je WhatsApp-chats op te slaan, worden deze gegevens standaard zonder extra beveiliging opgeslagen. Gelukkig kun je dit zelf aanpassen door end-to-end encryptie in te schakelen. Hiermee zorg je ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je back-up, beveiligd met een wachtwoord of een unieke encryptiesleutel. Zo stel je het in:

  1. Ga naar de WhatsApp-instellingen.
  2. Kies Chats en vervolgens Back-up chats.
  3. Activeer de optie voor End-to-end versleutelde back-up.
  4. Stel een wachtwoord of encryptiesleutel in.

Versleutelde back-up WhatsApp

Let op: WhatsApp kan deze gegevens niet herstellen als je ze vergeet. Zorg dus dat je je wachtwoord of sleutel niet kwijtraakt!

Populariteit en bereik

WhatsApp heeft in Nederland ruim 11 miljoen dagelijkse gebruikers en is hier verreweg de populairste app voor berichten. Signal heeft een veel kleiner gebruikersbestand (rond een miljoen), maar zit sinds januari 2025 wel flink in de lift: op moment van schrijven staat het op nummer 1 van de meest gedownloade sociale netwerk-apps in de App Store van Apple en Google Play voor Nederland. Ook op Wikipedia wordt sinds het begin van het jaar flink meer gezocht naar Signal (blauw is WhatsApp, groen is signal).

©Pageviews Analysis

Kosten en verdienmodel

Zowel WhatsApp als Signal zijn gratis te downloaden en te gebruiken. WhatsApp verdient echter geld door zakelijke diensten aan te bieden en door gegevens te delen binnen het Meta-ecosysteem. Signal heeft geen commerciële belangen en wordt gefinancierd door donaties van gebruikers. Dit maakt de app onafhankelijk van adverteerders en andere commerciële partijen.

WhatsApp of Signal?

De keuze tussen WhatsApp en Signal hangt af van jouw prioriteiten. Hecht je vooral waarde aan gebruiksgemak en een groot netwerk van gebruikers, dan is WhatsApp in ieder geval op dit moment nog een logische keuze. Wil je meer controle over je privacy en zoek je een app die zo min mogelijk gegevens verzamelt, dan is Signal een beter alternatief.

Downloaden

Signal

WhatsApp

Ouderwetse versleuteling?

💌 Briefgeheim!

▼ Volgende artikel
Borax: het middel dat je in huis wilt hebben
© JCM - stock.adobe.com
Huis

Borax: het middel dat je in huis wilt hebben

Borax (boorzuurpoeder in het Nederlands) is een natuurlijk en veelzijdig poeder. Het is biologisch afbreekbaar, bevat geen chemische stoffen en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Zeven schoonmaakklussen waar je dit wondermiddel allemaal voor kunt gebruiken.

Dit artikel in het kort: • Boorzuurpoeder is een natuurlijk mineraal dat wordt gewonnen uit droogstaande zoutmeren. • Toepassingen: allesreiniger, ontvetter, tapijtreiniger, onkruidverdelger, vuilnisbakreinigerwasmiddel, zilverpoets en wasmiddel. • Gebruik handschoenen bij het schoonmaken, want het kan huid en ogen irriteren.

Lees ook: 10x (goedkoop!) je huis schoon met soda, groene zeep en azijn

Wat is boorzuurpoeder?

Boorzuurpoeder, ook wel borax, natriumtetraboraat of dinatriumtetraboraat, wordt gewonnen uit droogstaande zoutmeren. Het mineraal heeft een poedervorm en is gemakkelijk op te lossen in water. Het lijkt op soda, maar is nóg effectiever. Met boorzuurpoeder kun je afscheid nemen van talloze schoonmaakflessen, want het vervangt meerdere producten in je keukenkastje.

VEILIG GEBRUIK VAN BORAX Hoewel boorzuurpoeder een natuurlijk middel is, kan het huid- en oogirritatie veroorzaken. Gebruik daarom altijd handschoenen en spoel oppervlakken grondig na met schoon water. Houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Allesreiniger

Maak eenvoudig een krachtige allesreiniger door één eetlepel boorzuurpoeder te mengen met warm water. Giet het mengsel in een sprayflacon en gebruik het om je badkamer, keuken, vloer en meubels schoon te maken. Voor hardnekkige aanslag in het toilet strooi je een kopje boorzuurpoeder in de pot. Laat het intrekken, borstel na en spoel door.

©Brian Jackson

Ontvetten

Boorzuurpoeder werkt ook als een krachtige ontvetter en is dus ideaal om vet en olie te verwijderen. Meng daarvoor het boorzuurpoeder met warm water en maak met het mengsel de oven, het rooster van de barbecue en keukenapparatuur schoon.

Tapijt reinigen

Heb je een mooi tapijt, maar is het door de jaren heen wat minder mooi geworden? Verwijder vlekken uit je tapijt door een mengsel te maken van gelijke delen boorzuurpoeder, warm water en een drupje afwasmiddel. Spray dit op de vlek, laat een uur intrekken en dep daarna met een natte doek. Zuig de restjes op voor een schoon resultaat.

©Andrey Popov

Onkruid verdelgen

Boorzuurpoeder is ook een ideaal middel tegen onkruid. Het doodt effectief onkruid. Het is wel verstandig om maar een kleine hoeveelheid van het poeder op onkruid te strooien. Te veel poeder kan ook andere planten in je tuin laten afsterven.

De vuilnisbak reinigen

Maden, nare geuren of schimmel in je vuilnisbak? Gebruik dan boorzuurpoeder om de vuilnisbak schoon te maken. Je maakt een mengsel van het poeder en warm water en maakt hiermee de vuilnisbak schoon. Het verwijdert vuil, vet en vieze geurtjes.

Zilverpoets

Dof zilveren bestek of sieraden? Breng ze weer tot leven door ze te laten weken in een oplossing van water en boorzuurpoeder. Na het weken spoel je het af en poets je het met een zachte doek weer op. Je sieraden of bestek stralen weer als nieuw.

Wasmiddel

Voor frissere, helderdere was voeg je een half kopje boorzuurpoeder toe aan de wasbeurt. Voor hardnekkige vlekken zou je – op eigen risico — je 'laundry stripping' proberen: laat kleding weken in heet water met een mengsel van soda, boorzuurpoeder en wasmiddel. Spoel goed uit en was de kleding met de wasmachine zonder wasmiddel.