Waar voor je geld: 5 robotstofzuigers van max 360 euro

© Spyrakot

Waar voor je geld: 5 robotstofzuigers van max 360 euro

Geplaatst: 7 maart 2024 - 11:24

Aangepast: 10 april 2024 - 11:43

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare robotstofzuiger? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken robotstofzuigers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 360 euro. De prijzen kunnen schommelen.

iRobot Roomba Combo i8

Heb je een hekel aan stofzuigen en dweilen? Dat komt mooi uit, want deze huishoudelijke taken besteed je eenvoudig uit aan de iRobot Roomba Combo i8. Het apparaat brengt op eigen houtje de ruimte in kaart en stippelt vervolgens een optimale route uit. Voor een doelgerichte schoonmaakronde selecteer je eventueel in de app welke zones de robot mag overslaan. Zodra de stofzuiger een sterk vervuilde plek tegenkomt, verhoogt hij automatisch de zuigkracht. Hierdoor blijven er nergens kruimels of zandkorrels liggen.

Zodra de accu bijna lees is, keert de Roomba Combo i8 vanzelf terug naar het laadstation. Na het opladen gaat de stofzuiger verder waar hij was gebleven. Wees overigens niet bang dat je over de ronde behuizing struikelt: het apparaat gaat desgewenst automatisch voor je aan de slag zodra je de woning verlaat. Bij thuiskomst stopt het apparaat met stofzuigen en/of dweilen. Meerdere Kieskeurig.nl-bezoekers zijn zeer te spreken over dit product, want zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 8,6. Onder de productnaam Roomba Combo i8+ kun je deze robotstofzuiger ook inclusief automatisch leegstation kopen.

0

Powered by

logo

Blaupunkt Bluebot Xboost

Blaupunkt bewijst dat een goede robotstofzuiger helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Lees maar eens deze overwegend positieve reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers. Gebruikers waarderen onder meer de dweilfunctie, het geringe onderhoud en de eenvoudige bediening via een app op een smartphone. Je kiest een schoonmaakschema en leunt vervolgens lekker achterover. Dankzij de geïntegreerde turbofunctie met ronddraaiende borstels zet de Bluebot Xboost zo nodig een tandje bij, zodat alle kruimels in de opvangbak van 600 milliliter terechtkomen. Een microvezeldoek ‘raapt’ al het fijnstof van de vloer.

De behuizing is nog geen acht centimeter hoog. Hierdoor rijdt de stofzuiger probleemloos onder jouw meubilair. Het waterreservoir heeft een inhoud van 350 milliliter, zodat je deze dweilrobot met gemak op een grote ruimte kunt loslaten. Mag de Bluebot Xboost niet overal komen? Dat geef je met behulp van meegeleverde magneetstrip simpel aan. Onder de motorkap zorgt een oplaadbare accu van 2500 mAh voor de energievoorziening. Volgens de fabrikant resulteert dat in een werktijd tot ongeveer twee uur.

0

Powered by

logo

TP-Link Tapo RV30

De TP-Link Tapo RV30 is een betaalbare robotstofzuiger met een hoge zuigkracht van 4200 Pa. Daarnaast heeft dit apparaat nog meer interessante eigenschappen. Ben je thuis aan het werk, dan activeer je eventueel de stille modus. Het volumeniveau bedraagt hierbij slechts 55 decibel. Normaal is dat 60 decibel. Verder is er een flinke accu met een capaciteit van 5000 mAh ingebouwd. Hierdoor gaat de Tapo RV30 tot drie uur continu voor je aan het werk. Naast de rol van stofzuiger fungeert dit product ook als dweilmachine.

Voor de bediening gebruik je een app op een smartphone. Stel voor elke kamer een apart schoonmaakschema in. Aan de hand van een geavanceerd lasersysteem creëert het apparaat een plattegrond van jouw woning. Voeg zo nodig virtuele muren toe voor plekken waar de schoonmaakhulp niet mag komen. Zodra de robotstofzuiger een tapijt tegenkomt, wordt automatisch de zuigkracht verhoogd. Heb je een speaker of televisie met Google Assistent-ondersteuning in huis? In dat geval kun je de Tapo RV30 optioneel met spraakopdrachten aansturen. Tegen een meerprijs is dit product óók met een automatisch leegstation te koop. Lees hier reviews van consumenten.

0

Powered by

logo

Lees ook: Liever lui dan moe? Ga voor een robotstofzuiger

Imou RV-L11-A

Volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is de Imou RV-L11-A op het moment van schrijven goedkoper dan ooit. Het basisstation is voorzien van een stofzak, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt. Na elk schoonmaakrondje leegt de robotstofzuiger namelijk zelfstandig zijn interne opvangbak van 300 milliliter. De fabrikant claimt dat je de stofzak pas na zo’n dertig dagen dient te legen. De RV-L11-A genereert via het zogenoemde Lidar-lasersysteem een kaartje van elke kamer. Op basis van deze informatie kiest de robot een efficiënte route zonder daarbij obstakels te raken. Als de RV-L11-A op zijn route tapijt detecteert, verhoogt het apparaat de direct zuigkracht.

Deze prijsvriendelijke robotstofzuiger heeft een goede reputatie. Meerdere testers komen op Kieskeurig.nl tot een gemiddelde score van een 8,1. De gebruikers kunnen onder meer de lage behuizing wel waarderen. Onder kasten stofzuigen is zo geen enkel probleem. Een ander veelgenoemd pluspunt is de dweilfunctie. Het apparaat bevat hiervoor een dweildoekhouder en watertank van 250 milliliter. Geef in de app aan hoeveel water je voor deze taak wilt gebruiken. Je dweilt op die manier bijvoorbeeld grondiger in de keuken dan in de slaapkamer.

0

Powered by

logo

Dreame D10 Plus

De Dreame D10 Plus is op Kieskeurig.nl één van de best beoordeelde robotstofzuigers in deze prijsklasse. Niet vreemd, want met een respectabele zuigkracht tot 4000 Pa blijft er nergens vuil liggen. Daarnaast kan dit apparaat ook nog eens dweilen. Voor het vaststellen van een gunstige route ondersteunt het product lasernavigatie. De plattegronden van alle kamers verschijnen tijdens het eerste verkenningsrondje vanzelf in de app. Als je niet overal wilt stofzuigen, kun je de route eenvoudig aanpassen.

Het laadstation heeft een stofzak met een capaciteit van maar liefst 2,5 liter. Kortom, het duurt dus wel even voordat die vol is. Na het stofzuigen leegt de D10 Plus meteen zijn opvangbak van 400 milliliter. Bezitters van een grote woning kunnen prima met deze robotstofzuiger uit de voeten. De accu van 5200 mAh is volgens de specificaties namelijk goed voor een werktijd van ongeveer 170 minuten. Je maakt met dit apparaat oppervlakten tot hoogstens 270 vierkante meter schoon.

0

Powered by

logo

Lees ook: Zo onderhoud je een robotstofzuiger

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten