ID.nl logo
Dyson V15s Detect Submarine - Alleskunner
Huis

Dyson V15s Detect Submarine - Alleskunner

Dyson staat bekend om zijn stofzuigers, en de Dyson V15s Detect Submarine is het volgende pareltje in een lange rij. Allereerst is het natuurlijk gewoon een stofzuiger van hoge kwaliteit, met veel extra functies, laserdetectie, een display en handige opzetstukken. Maar de V15s is meer dan dat: je kunt hem namelijk in een handomdraai veranderen in een dweilmachine. Reden genoeg dus om de Dyson V15s Detect Submarine eens aan een gebruikerstest te onderwerpen. Vijf testers van Review.nl kregen de stofzuiger een paar weken in huis. Hun bevindingen en eindoordeel vind je in dit artikel.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Dyson

Wil je meer weten over de Dyson V15s Detect Submarine?

Neem dan een kijkje op de site van Dyson!

Gebruik: 'Leuk en makkelijk'

Over het algemene gebruik was elk lid van het testpanel het eens: de Dyson V15s Detect Submarine is een ontzettend handige stofzuiger. Een van de testers, die zelf een Dyson V12 bezit, vindt de V15s prettiger, lichter en wendbaarder, en vond het niet altijd even prettige stofzuigklusje zelfs leuk en makkelijk, al is het apparaat bij langer gebruik wel wat zwaar. Ook andere testers merken op dat de stofzuiger makkelijk te manoeuvreren is, ook in lastige hoekjes van je huis. De accuduur, vaak een knelpunt bij draadloze stofzuigers, is makkelijk lang genoeg om een flink huis te stofzuigen, én te dweilen - want dat is natuurlijk wel waar het bij de Submarine allemaal om draait.

Dweilfunctie: 'Schoner dan ooit'

Het unieke aan de Dyson V15s Detect Submarine is de ingebouwde dweilfunctie. De zuigmond kan zonder veel moeite worden omgedoopt tot een dweilapparaat, en dat vonden de testers een absolute uitkomst: echt dé reden om 'm aan te schaffen, aldus een van hen. Of het nu pvc, tapijt, tegels of laminaat is, de Submarine kan overal uit de voeten. Het opzetstuk is ook geschikt om vocht op de grond op te dweilen, dus ook als er een beker drinken op de grond valt, gaat kun je de Dyson erbij pakken. Het vuile water wordt goed apart gehouden, waardoor je vloer goed schoongemaakt wordt, bij een van de testers zelfs schoner dan ooit tevoren.

Laserdetectie: 'Motiverend'

Een andere handige functie is de Optic Fluffy zuigmond, een innovatie van Dyson waar de testers geen genoeg van kunnen krijgen. In de zuigmond zit een laserstraal, die precies in de juiste hoek op stofdeeltjes schijnt. Daardoor zie je stofdeeltjes die je met het blote oog nooit zou hebben gezien. Een van de testers vond het enorm motiverend om te zien hoe het stof voor je ogen verdwijnt, en vooral voor lastige plekken als achter de bank of onder het bed is het ideaal. Een andere reviewer, eigenaar van een langharige hond, stond ervan versteld hoeveel vuil en zand het dier mee naar binnen neemt, maar met de Dyson V15s Detect Submarine was dat ook zo weer opgeruimd.

Dagelijks gebruik: 'Zichtbaar stofvrij'

Maar de Dyson 15s is veel meer dan een verzameling handige functies. Het apparaat zit ook gewoon goed in elkaar. De bouwkwaliteit is degelijk, al is het wel een fors apparaat. Met de zuigkracht zit het sowieso wel goed, en de stofzuiger past de zuigkracht ook nog eens automatisch aan tijdens het zuigen, afhankelijk van de ondergrond.

De meegeleverde opzetstukken kwamen ook met gemak door de ballotagecommissie. Vooral de Digital Motorbar kreeg een extra pluim, vanwege zijn grote zuigkracht waarmee je elk vloerkleed zichtbaar stofvrij maakt. Ook de mogelijkheid het apparaat in een handomdraai in een kruimeldief te veranderen om bij lastige hoekjes te kunnen komen, wordt zeer gewaardeerd.

Extra's

En dan zijn er nog de functies waar je misschien niet meteen aan denkt als je een stofzuiger gaat kopen, maar die wel bijzonder handig zijn. Het display bijvoorbeeld, waarop je precies kunt zien hoeveel stofdeeltjes je opzuigt tijdens je schoonmaakronde. Of wat te denken van de bijgeleverde borstel waarmee je makkelijk haren van zachte oppervlakken als je bank haalt? Daarnaast is de opvangbak veel makkelijker te legen dan bij veel andere draadloze stofzuigers het geval is, en blijft er geen achtergebleven vuil in de opvangbak zitten, ook een groot pluspunt voor het testpanel.

Conclusie

De Dyson V15s Detect Submarine is veel meer dan alleen een stofzuiger. Natuurlijk, hij doet precies wat hij moet doen: met zijn grote zuigkracht wordt stofzuigen een makkie. Maar als we het daarbij zouden houden, doen we de V15s te kort. De extra opzetstukken zorgen ervoor dat je zelfs de moeilijkste hoekjes stofvrij kunt maken. Met Optic Fluffy krijg je in een oogopslag te zien waar nog stofdeeltjes liggen, en hoe snel je ze opzuigt. Het unieke aan de V15s is het opzetstuk waarmee je niet alleen kunt zuigen, maar ook kunt dweilen - een superhandige twee-in-een dus, waarbij ook gemorste vloeistoffen geen probleem meer zijn.

De testers waren meer dan tevreden met het apparaat, en zelfs de eigenaars van andere Dyson-modellen waren lyrisch. Het is dan ook niet voor niets dat de Dyson V15s Detect Submarine wordt gewaardeerd met een dik verdiende 8,6.

▼ Volgende artikel
Van coolwall tot anti-slipvoetjes: veilig fryen met de airfryer
Huis

Van coolwall tot anti-slipvoetjes: veilig fryen met de airfryer

Wil je een airfryer, dan kijk je natuurlijk naar zaken als capaciteit, gebruiksvriendelijkheid en of je er nog meer mee kunt dan snacks frituren alleen. Toch doe je er goed aan om ook te kijken hoe veilig een airfryer is. Van oververhittingsbeveiliging tot koude handvatten: fry veilig of fry niet!

In dit artikel kijken we naar de meest voorkomende veiligheidsopties die een airfryer kan hebben. Vooral wanneer je een druk gezin hebt met (kleine) kinderen is het slim om ook daar naar te kijken wanneer je een nieuwe airfryer gaat kopen!

Lees ook: Airfryer kopen? Alles over soorten, materialen en bediening

Temperatuur klaar-indicator: geen giswerk meer

Praktisch elke airfryer heeft een temperatuur klaar-indicator. Dit is een lampje of geluidssignaal dat aangeeft wanneer de airfryer de gewenste temperatuur heeft bereikt. Deze functie is niet alleen handig, maar ook best belangrijk voor de veiligheid. Als je begint met bakken voordat de airfryer op temperatuur is, loop je het risico dat je eten niet goed gaart, wat in het ergste geval kan leiden tot voedselvergiftiging.

Coolwall-behuizing: houd je hoofd (en handen) koel

Een coolwall-behuizing zorgt ervoor dat de buitenkant van de airfryer niet heet wordt, zelfs als het apparaat op volle toeren draait. Dit vermindert het risico op brandwonden, vooral als er kinderen in de buurt zijn of als je per ongeluk het apparaat aanraakt tijdens het koken. Allemaal dingen die kunnen gebeuren wanneer je met meerdere mensen in de keuken staat of wanneer je aanrecht vol staat. En dan bedoelen we niet met afwas, maar met andere groot spul zoals een keukenmachine en een espressoapparaat.

Van pizzapan tot broodrek

Onmisbare airfryer-accessoires

Koele handvatten: snacken zonder blaren

Veel airfryers zijn uitgerust met koele handvatten, wat betekent dat je de mand of lade veilig kunt vastpakken zonder je handen te verbranden, zelfs direct na het bakken. Dit is vooral handig wanneer je het eten direct wilt serveren zonder te wachten tot het apparaat is afgekoeld.

©LightItUp

Oververhittingsbeveiliging: brand meester

Het kan gebeuren dat een airfryer te heet wordt, bijvoorbeeld als hij te lang aan staat of als er een technische storing optreedt. Oververhittingsbeveiliging schakelt de airfryer automatisch uit wanneer het apparaat oververhit raakt. Daarmee voorkom je niet alleen dat de airfryer stuk gaat, maar minimaliseer je ook de kans op brand. Handige functie dus!

Automatische power-off: geen omkijken naar

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent druk bezig en vergeet een apparaat uit te zetten. Bij een airfryer kan dat gevaarlijk zijn, omdat het apparaat blijft werken op hoge temperaturen. Daarom zijn veel airfryers voorzien van een automatische power-off functie. Wanneer de ingestelde baktijd is verstreken, schakelt de airfryer zichzelf uit. Dit zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar voorkomt ook risico's zoals oververhitting of brandgevaar.

Lees ook: Ken je deze verborgen talenten van je airfryer al?

Anti-slipvoetjes: stabiel en veilig

Het lijkt misschien een detail, maar anti-slipvoetjes zijn best wel belangrijk. Tijdens het gebruik kan het apparaat licht trillen, vooral wanneer de ventilator op hoge snelheid draait. Zonder goede grip kan dit ervoor zorgen dat de airfryer verschuift of zelfs van het aanrecht valt (bonustip: nooit op het randje zetten!). Anti-slipvoetjes houden het apparaat stevig op zijn plaats.

Ook iets om op te letten: het snoer!

Een stevige, geaarde stroomkabel zorgt ervoor dat de kans op elektrische storingen of kortsluiting minimaal is. Kijk ook naar de lengte: te lang betekent dat het snoer in de weg kan liggen, waardoor er iets achter zou kunnen blijven haken en de airfryer in het ergste geval per ongeluk van het aanrecht kan worden getrokken.

Conclusie: veiligheid boven alles

Bij het kopen van een airfryer is het belangrijk om te letten op de veiligheidskenmerken die je dagelijkse gebruik veiliger maken. Met functies zoals een temperatuur klaar-indicator, coolwall-behuizing, oververhittingsbeveiliging en meer, kun je met een gerust hart je favoriete gerechten klaarmaken. We zeiden het al: fry veilig of fry niet!

Meld je aan en ontvang het Airfryerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Airfryerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

▼ Volgende artikel
🛑 De zwakste schakel: aardlekschakelaar wordt te weinig getest
Huis

🛑 De zwakste schakel: aardlekschakelaar wordt te weinig getest

De wintertijd komt er weer aan en wel precies op zondagochtend 27 oktober om 03:00. En dat zou ook eens een prima moment kunnen zijn om je aardlekschakelaar in huis te controleren. Volgens Techniek Nederland wordt deze schakelaar te weinig getest, maar een niet goed functionerende aardlekschakelaar kan voor ongelukken zorgen.

Uit recent onderzoek blijkt dat een aanzienlijk aantal mensen hun aardlekschakelaar niet regelmatig testen. Sterker nog, de helft van de consumenten heeft deze veiligheidsmaatregel nog nooit uitgevoerd. Dit is zorgwekkend, aangezien de correcte werking van de aardlekschakelaar niet altijd gegarandeerd is.

John van Vugt, een elektrotechnisch expert bij Techniek Nederland, waarschuwt: "Als de aardlekschakelaar niet functioneert, kan een defect in de elektrische installatie, een apparaat of de verlichting leiden tot ernstige ongevallen, zoals een elektrische schok of zelfs een woningbrand." Hij benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de elektrische installatie, inclusief het testen van de aardlekschakelaar, bij de bewoner ligt.

Laat het over aan de professionals

Het testen van de aardlekschakelaar is eenvoudig: druk op de testknop (gemarkeerd met 'T' of 'Test') en de elektriciteit zou moeten uitvallen. Door de schakelaar terug te zetten, moet de stroom weer aangaan. Als de stroom niet uitvalt of niet terugkomt, functioneert de beveiliging niet naar behoren. In dat geval is het raadzaam om een erkend installateur in te schakelen. Van Vugt: "Ga nooit zelf klussen aan de elektrische installatie in huis. Werken aan elektra vraagt om gespecialiseerde vakkennis."

Houd de meterkast opgeruimd

Veel mensen gebruiken hun meterkast ook als opbergruimte of plaatsen apparaten zoals routers, switches en soms zelf computerservers in de meterkast. Dit kan leiden tot oververhitting door onvoldoende ventilatie, wat brand kan veroorzaken. Het risico wordt nog groter als de gasleiding in de meterkast binnenkomt.

Techniek Nederland adviseert daarom om de meterkast zoveel mogelijk leeg te houden. Het testen van de aardlekschakelaar bij de overgang naar de wintertijd is ook een uitstekende gelegenheid om de meterkast te controleren en ook meteen grondig op te ruimen en schoon te maken.