ID.nl logo
Review Ecoflow Glacier - Een ongeëvenaarde, draagbare koelkast
Huis

Review Ecoflow Glacier - Een ongeëvenaarde, draagbare koelkast

De Ecoflow Glacier is uitgebreide koelbox die we daadwerkelijk kunnen bestempelen als een draagbare – of in elk geval gemakkelijk verplaatsbare – koelkast. Met een aantal slimme opties is dit een welkome gast op menig strand- en tuinfeest, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor.

Fantastisch
Conclusie

De Ecoflow Glacier is een innovatieve en krachtige draagbare koelbox die zich onderscheidt van andere koelboxen door de ingebouwde accu. Deze accu kan niet alleen de koelbox van stroom voorzien, maar ook andere apparaten opladen. Daarnaast koelt de koelbox erg snel en houdt dit lang vol dankzij de krachtige accu. Het grootste nadeel is de hoge prijs. Ondanks dit nadeel is de Ecoflow Glacier momenteel ongeëvenaard qua koel- en accuprestaties.

Plus- en minpunten
  • Riant koelvak
  • Vak is snel gekoeld
  • Vriezen en koelen tegelijkertijd
  • Koelvak is aan te passen
  • Snel ijsblokjes maken
  • Accu gaat een stranddag mee
  • Bediening via app of knoppen
  • Prijs
  • Lcd-scherm slecht leesbaar in de zon
  • Te zwaar
  • Accu moet je los aanschaffen
  • Wordt geleverd zonder wieltjes

Tijdens de zomer is het heerlijk een middag naar het strand te gaan. Omdat je niet wilt uitdrogen of honger hebben, neem je een koelbox mee gevuld met lekkere drankjes en wat eten. Om ervoor te zorgen dat alles lekker lang koel en fris blijft, moet je natuurlijk ook heel wat koelelementen meenemen. Die moet je dan eerst in de vriezer leggen en daar een flinke tijd in laten zitten om er optimaal van te kunnen profiteren. Maar dan moeten die nog wel in de vriezer passen. Plus: na verloop van tijd koelen de elementen af, waardoor je drankjes ook wat warmer worden.

Ecoflow Glacier is een verplaatsbare koelkast

Voor de meeste mensen is dit de realiteit. Iets waar ze gewoon genoegen mee nemen. Maar voor de mensen met een groot besteedbaar inkomen is er de Ecoflow Glacier. Dit is een bijzondere koelbox, die je daadwerkelijk zou kunnen bestempelen als een verplaatsbare koelkast. Binnen in de Glacier zit een groot koelvak van 38 liter, waar je heel wat flesjes water (zestig keer 33 cl) en etenswaren in kwijt kunt. Je kunt dat vak bovendien opdelen in twee aparte delen (je levert dan wel twee liter in), die elk een andere temperatuur kunnen aanhouden. Het bereik ligt tussen de -25 en 10 graden Celsius.

Je bepaalt daarnaast zelf welk vak wat doet. Omdat het ene vak net wat groter is dan het andere, kun je ze dus indelen op basis van je behoefte. Neem je vanmiddag heel veel ijsjes mee voor het kinderfeestje in het park? Of wil je juist dat iedereen genoeg, lekker gekoeld drinken heeft? Met de knoppen aan de voorkant van het apparaat en het lcd-scherm bovenop stel je precies in wat de Ecoflow Glacier moet doen. Dat lcd-scherm is binnen altijd goed leesbaar. Maar wanneer je buiten bent, wordt het wat lastiger. Het display is niet fel en weerspiegelt nogal.

Daarnaast moeten we erbij vertellen dat de Ecoflow Glacier met 23 kilo (zonder accu) aan gewicht een behoorlijke unit is om te verplaatsen. De koelbox zonder drink- en etenswaren optillen is nog te doen. Maar zodra je hem goed gevuld wilt oppakken, dan ga je haast door je rug. Wil je hem daarna ook nog verplaatsen vanuit de auto of de trein naar het strand of het park, dan kun je dat niet zonder hulp doen. Je kunt los nog wat afneembare wieltjes en een hendel kopen, maar dat kost je 119 euro extra. Aangezien het product an sich al ontzettend prijzig is, hadden die er wel gewoon bij gekund.

Net zo duur als een gewone koelkast

De Ecoflow Glacier kost los 1.199 euro. Dat is duurder dan een gemiddelde koelkast voor in huis, maar die kun je dan ook niet verplaatsen of onderweg gebruiken. Tenminste, voordat je de Glacier onderweg kunt gebruiken, dien je de losse accu aan te schaffen. Die heeft zelf een prijs van 299 euro. Op de website van Ecoflow kun je echter pakketten kopen, waardoor de prijzen wat lager uitvallen. De koelbox met accu kost je dan 1.399 euro (in plaats van 1.498 euro) en als je de afneembare wieltjes en hendel erbij wil thebben ben je 1.518 euro kwijt (in plaats van 1.617 euro). Ook bij bijvoorbeeld Bol.com zijn er aanbieders die de Glacier mét accu verkopen. Het kan wel zijn dat je dan duurder uit bent dan bij Ecoflow zelf, dus prijzen vergelijken is zeker aan te raden.

Over het leveren van de wieltjes kun je nog een discussie voeren: is juist niet het feit dat de Ecoflow Glacier een verplaatsbare koelkast is wat hem onderscheidend maakt? Datzelfde argument gaat op voor de accu. Zonder die accu kom je echter nergens, dus die had er meteen bij moeten zitten. Zodra je de accu erbij aanschaft, kun je de Glacier opladen via een stekker, aanstekerplug voor in de auto of zonnepanelen. Ja, die zonnepanelen moet je dan ook los aanschaffen, waardoor de prijs met enkele honderden euro’s toeneemt. Maar goed, dat is minder relevant. De zonnepanelen zijn een toffe extra en geen vereiste voor de werking van het product.

De accu gaat volgens Ecoflow tot veertig uur mee. Die testresultaten zijn behaald op basis van een lege box, ingesteld op vier graden Celsius en een omgevingstemperatuur van 25 graden. Hoe de accu bij jou in de praktijk presteert is dus sterk afhankelijk van een aantal factoren:

• Hoe vol heb je de Ecoflow Glacier gestopt?
• Hoe koud heb je hem ingesteld?
• Maak je gebruik van het vriesvak?
• Hoe warm is het buiten?

Waar je in elk geval van kunt uitgaan, is dat deze koeler een middag in het park of op het strand prima doorkomt. Thuis opladen duurt ongeveer twee uur, dus dat vergt gelukkig weinig voorbereiding.

Ecoflow Glacier is zo geïnstalleerd

En het product is ook zo geïnstalleerd. Je haalt de koelbox uit de doos, pakt de benodigde kabels erbij en kunt hem vrijwel direct aanzetten en gebruiken. Via de knoppen en het schermpje stel je de temperatuur (per vak) in en daarna is het even wachten totdat alles gekoeld en wel is. Dit duurt gemiddeld een kwartiertje. Het koelvak indelen is zo gepiept. Rechts van het midden zit een verdeler die je gemakkelijk omhoog en omlaag schuift. Met een simpele handeling klik je hem in de rails binnen het vak. Gebruik je hem niet? Dan plaats je hem simpelweg in houder binnenin de deksel.

Daar heeft Ecoflow dus goed over nagedacht. Dit zijn van die typische dingen waar je blij van kunt worden. Want nu weet je altijd waar je de verdeler kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt en is de kans dat je hem kwijtraakt (omdat je hem ergens hebt neergelegd en je niet meer weet waar) eigenlijk nul.

Met app Je kunt de Glacier eventueel via een app bedienen, maar dat is niet verplicht. Met de app kun je precies hetzelfde doen als met de knopjes en het schermpje. Ook kun je hier de status van de batterij bekijken en zien wat de koelbox uitvoert, bijvoorbeeld wanneer iemand ijsblokjes maakt.

Handig: hij maakt ook ijsblokjes

Aan de rechterkant zit een compartiment waarmee je ijsblokjes kunt maken. Ook dit is een simpel doch slim systeem. Je vult de opvangbak met kraanwater en geeft via de app of knoppen aan dat de Glacier ijsblokjes moet maken. Binnen een kwartier heb je achttien ijsblokjes gemaakt, die je via een handig optrekbakje uit de bak met water haalt.. Naast het vriesvak is dit een tweede onderdeel wat de Glacier zo breed inzetbaar maakt, maar je moet er wel rekening mee houden dat het koelvak op dat moment niet koel gehouden wordt. Gelukkig is de isolatie goed genoeg om dat niet te hoeven merken.

De accu kan ook andere apparaten opladen

Om de Ecoflow Glacier dus echt in het park of op het strand te kunnen gebruiken, dien je de losse accu aan te schaffen. De Ecoflow Glacier Plug-in-batterij heeft een vermogen van 298 watt en een levensduur van achthonderd cycli (tot tachtig procent). De accu voegt wel nog bijna twee kilo toe aan het gewicht, waardoor de verplaatsbare koelkast in de basis dus al een gewicht heeft van pakweg 25 kilo. De accu heeft een knop waarmee je hem eenvoudig uit het compartiment voor de accu haalt. Mocht je een tweede accu hebben opgeladen, dan is het omwisselen slechts een kwestie van seconden.

Op de accu treffen we vier led-lampjes en nog een usb-c-poort aan. Die led-lampjes geven de status van de accu aan, en laten zien hoeveel energie er nog in de batterij zit. Per lampje gaat het om 25 procent. De usb-c-oplader is bedoeld voor externe apparaten, zoals bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of misschien bluetoothspeaker. Zo werkt de Ecoflow Glacier dus stiekem ook als een grote powerbank. Tijdens een feestje op het strand zit je dus niet snel zonder muziek, bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat de accu dan minder lang meegaat dan je misschien verwacht.

©Wesley Akkerman

Ecoflow Glacier kopen?

In vergelijking met andere koelboxen is de Ecoflow Glacier vrij uniek. Het apparaat doet geen dingen die concurrerende producten niet zouden kunnen doen, maar hij doet ze wel allemaal ontzettend goed en veel sneller. Het riante vak is meestal binnen vijftien tot twintig minuten gekoeld, ijsblokjes zijn binnen een kwartiertje in je drankje te scheppen en de accu gaat ontzettend lang mee. Bovendien kun je met de accu ook andere apparaten opladen en is het fijn dat je het systeem volledig met of zonder app kunt bedienen. Het lcd-scherm is in de zon wel slecht af te lezen, helaas.

Daarnaast is het een groot nadeel dat de Ecoflow Glacier al zo zwaar is voordat je hem vult met eten en drinken. Je kunt losse wieltjes aanschaffen, maar dan ben je dus meer geld kwijt. Bovendien vinden we het vreemd dat de accu los verkocht wordt, maar dat zal wellicht een verkooptechniek zijn. De koelbox met accu kost in elk geval 1.399 euro en dat is dan ook het bedrag dat we aanhouden. Dat is enorm veel geld, maar dan haal je wel een product in huis dat momenteel zijn weerga niet kent. Er is nu geen koelbox die ook maar in de buurt komt van deze koel- en accuprestaties.

▼ Volgende artikel
Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone
© Margo Basarab
Huis

Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone

Een smartphonehoesje is meer dan een accessoire. Het beschermt je telefoon tegen schade en maakt het gebruik makkelijker. Door de enorme variatie in modellen, materialen en extra functies kan het lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een hoesje en welke mogelijkheden je allemaal hebt.

Dit artikel in het kort: • Soorten smartphonehoesjes • Gebruikte materialen • Hardcase versus softcase • Speciale hoesjes • Handige extra's

Lees ook: Waarom dat hoesje om je telefoon toch echt handig is

Het type hoesje dat je kiest, hangt af van hoe je je telefoon gebruikt en tot in hoeverre je je toestel wilt beschermen. Een bumperhoesje is een beschermrand die om de zijkanten van je smartphone zit, terwijl de voor- en achterkant vrij blijven. Dit type hoesje beschermt de randen van je toestel tegen stoten en vallen, maar biedt minder bescherming voor het scherm en de achterkant. Een backcover beschermt alleen de achterkant en zijkanten van je telefoon, maar zorgt er wel voor dat je het slanke ontwerp van je toestel blijft zien. Is dat voor jou minder belangrijk en wil je juist zoveel mogelijk bescherming? Dan is een bookcase of wallet case een goede keuze. Dit type hoesje omsluit je hele telefoon en biedt vaak ruimte voor pasjes of geld. Als je zowel de voor- als achterkant wilt beschermen, kun je ook een flipcase overwegen, die verticaal opent. Een insteekhoesje, ook wel pouch genoemd, is een beschermhoes waarin je je smartphone schuift wanneer je deze niet gebruikt. Een opbergzakje zeg maar. In de dagelijkse praktijk zul je deze niet snel gebruiken, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, of je telefoon meeneemt in je tas tussen andere spullen, dan kan het handig zijn. Je weet namelijk zeker dat je telefoon in een puch goed beschermd is tegen vuil en krassen.

Van siliconen tot leer

Het materiaal van een hoesje bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe goed het beschermt. Siliconen en TPU zijn flexibel en schokabsorberend. Daarnaast zijn ze een beetje stroef, waardoor ze minder snel uit je handen of van de bank kunnen glijden. Wel is het zo dat met name siliconen wat sneller stof aantrekken. Wanneer je je telefoon vooral meeneemt in je broekzak of tas, is dit materiaal dus misschien net wat minder praktisch. Hard kunststof is stevig en lichtgewicht, maar kan barsten of scheuren bij een flinke klap of val. Leer, of het nu echt of kunstleer is, straalt luxe uit en biedt goede bescherming. Echt leer wordt mooier na verloop van tijd. Kunstleer niet, maar dit hoef je wel weer minder te onderhouden dan echt leer. Voor maximale stevigheid kun je kiezen voor aluminium of roestvrij staal, hoewel dit je telefoon zwaarder kan maken en minder flexibel is.

©picsmart

Hardcase versus softcase

Telefoonhoesjes zijn grofweg onder te verdelen in twee varianten: hardcover en softcover, elk met hun eigen kenmerken. Hardcover hoesjes staan bekend om hun stevige constructie, die uitstekende bescherming biedt tegen zware schokken en vallen. Ze behouden hun vorm goed, maar zijn vaak duurder, minder flexibel en voelen minder comfortabel aan in je hand.

Softcover hoesjes zijn lichter, flexibeler en vaak goedkoper. Ze liggen prettig in de hand en passen gemakkelijk in een broekzak of tas. Het zachte materiaal biedt goede schokdemping, maar kan sneller beschadigd raken en slijten. Ook kunnen softcovers na verloop van tijd verkleuren.

Speciale hoesjes voor specifieke situaties

Naast standaardmodellen zijn er ook speciale hoesjes die extra bescherming bieden. Waterdichte hoesjes zijn ideaal als je je telefoon wilt beschermen tegen vocht, stof en zand, bijvoorbeeld tijdens het sporten of op het strand. Veel van deze hoesjes hebben een IP-certificering, zoals IP67 of IP68, wat aangeeft hoe goed ze bestand zijn tegen water en stof. Shockproof hoesjes zijn ontworpen om vallen en stoten op te vangen, met schokabsorberende materialen en verstevigde hoeken. Rugged cases combineren water-, stof- en schokbescherming en zijn geschikt voor extreme omstandigheden, zoals op de bouwplaats of tijdens outdooractiviteiten.

Extra functies

Veel hoesjes hebben handige extra's. Het meest bekend zijn hoesjes met ruimte voor je bank- of creditcards. Er zijn ook modellen waarin je bankbiljetten kwijt kunt. Andere hoesjes hebben bijvoorbeeld geïntegreerde standaards waardoor je je telefoon makkelijk kunt neerzetten; ideaal om filmpjes te kijken of voor online vergaderingen. Ook heel handig zijn hoesjes met een ingebouwde powerbank. Met zo'n battery case weet je zeker dat je een hele dag door kunt met je smartphone. Heb je een iPhone, dan is een MagSafe-compatibel hoesje misschien handig.

Kies uit meer dan 300.000 hoesjes

Bij bol.

MagSafe? MagSafe! MagSafe is een technologie van Apple die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor MacBooks en later werd aangepast voor de iPhone. Het systeem gebruikt magneten aan de achterkant van de iPhone om accessoires stevig te bevestigen. Bij MagSafe-compatibele hoesjes zijn deze magneten ingebouwd, waardoor ze naadloos werken met andere MagSafe-accessoires. Een goed voorbeeld is de MagSafe powerbank. Deze klik je magnetisch vast aan je iPhone, zodat je onderweg eenvoudig kunt opladen, ook zonder stopcontact in de buurt. Kleinere powerbanks zijn zo ontworpen dat je je telefoon gewoon kunt blijven gebruiken tijdens het opladen.

©YALCIN SONAT

Waar let je op bij de aankoop?

Bij het kiezen van een hoesje is de pasvorm belangrijk. Zorg dat het hoesje naadloos aansluit op jouw telefoon. Let ook op extra bescherming voor het scherm en de camera, zoals verhoogde randen. Houd rekening met de dikte en het gewicht van het hoesje, vooral als je een slank ontwerp belangrijk vindt. Controleer daarnaast of alle functies van je telefoon, zoals de knoppen en poorten, makkelijk toegankelijk zijn.

Conclusie

Het kiezen van een smartphonehoesje is meer dan een kwestie van smaak. Denk goed na over hoe en waar je je telefoon gebruikt. Zoek je maximale bescherming tegen vallen of juist een bescheiden hoesje zodat het design van je smartphone zo goed mogelijk zichtbaar blijft? Zijn extra's, zoals ruimte voor pasjes, belangrijk voor je? Heb je een voorkeur voor een bepaald materiaal? Het aanbod van smartphonehoesjes is enorm. Door voor jezelf goed te weten wat je precies wilt, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

▼ Volgende artikel
Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie
© Svetlana Rey - stock.adobe.com
Huis

Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

 

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

De UEFA-competities vallen deels onder de evenementenlijst, wat betekent dat deze wedstrijden voor minimaal 75% van de Nederlandse huishoudens gratis en zonder drempels toegankelijk moeten zijn. Het Commissariaat voor de Media beschouwt verplichte registratie, waarbij persoonsgegevens als naam, e-mailadres postcode, huisnummer en mobiele telefoonnummer gedeeld moeten worden, als een te hoge drempel. Hierover ontving het meldingen van kijkers die het aanmaken van een account als een obstakel ervaarden. Ook belangenorganisaties spraken hun zorgen uit, met name over de toegankelijkheid voor digitaal minder vaardige mensen, zoals ouderen. Na onderzoek heeft het Commissariaat laten weten dat de verplichte registratie niet voldeed aan de regels uit de Mediawet.

Dat betekent dus dat je vanaf 21 januari, wanneer het UEFA-voetbalseizoen wordt hervat, wedstrijden van Nederlandse clubs kunt streamen via Ziggo Go zonder eerst een account aan te maken. De wedstrijden zijn nu direct toegankelijk via de app op je smart-tv, laptop, tablet en smartphone. Registreren blijft wel mogelijk voor wie wedstrijden buiten Nederland wil streamen.

Voetbalfans die via Ziggo Sport Free de wedstrijden van Nederlandse clubs streamen, kunnen nu ook genieten van meer voetbalcontent. Het populaire Ziggo Sport Highlights-programma, waarin alle wedstrijden van een avond worden samengevat, is voortaan ook via streaming beschikbaar.

Het UEFA-voetbalseizoen gaat op 21 januari verder met onder andere de Champions League-wedstrijd Rode Ster Belgrado-PSV (21.00 uur). Op 22 januari speelt Feyenoord thuis tegenBayern München (21.00 uur). Beide wedstrijden zijn live te zien via Ziggo Sport Free, Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Totaal.

Lees ook: Je Android-tablet of smartphone koppelen aan je tv