ID.nl logo
Huis

Zelf internet-tv uitzenden

Met Ustream verzorg je tv-uitzendingen via internet. Wordt jij misschien de nieuwe John de Mol dankzij onze 10 tips?

Met de webdienst Ustream is het mogelijk om internettelevisie te maken. Slechts een gratis account, een internetverbinding en een webcam zijn voldoende om aan de slag te gaan. Het is niet nodig om software te downloaden. Voor de professionele gebruiker is wel software beschikbaar, maar in deze workshop gaan we uit van de gratis versie die geheel in de browser draait. De gratis versie biedt alle functionaliteit, maar voorafgaand aan elke uitzending zie je wel een kort reclamefilmpje. Ustream genereert hieruit inkomsten, waardoor ze de dienst in de gratis variant kunnen aanbieden. Er bestaat voor de consument ook een volledig reclamevrije versie, daarvoor moet elke kijker een abonnement afsluiten van € 3,99 per maand. Je zult begrijpen dat de meeste kijkers dit niet doen. Daarom zul je de aanwezigheid van reclameboodschappen moeten accepteren als je zonder kosten van deze dienst gebruik wilt maken.

Als je via Ustream uitzendt, gelden geen beperkingen wat betreft het aantal kijkers. Als je een goede tv-show hebt, kun je daarmee in theorie vele (tien)duizenden internetkijkers bereiken. Met een snelle internetverbinding en een webcamera van goede kwaliteit kun je uitzenden in een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit.

Ustream bestaat al sinds 2007 en heeft op dit moment ruim twee miljoen geregistreerde gebruikers. Gezamenlijk produceren zij meer dan anderhalf miljoen uur videocontent per maand. Tijdens de verkiezingscampagne in 2008 werd de site door Amerikaanse presidentskandidaten ingezet voor het verspreiden van hun politieke boodschap. In 2007 en 20087 won Ustream de CNET Webware 100 Award.

Account aanmaken

Ga naar www.ustream.tv en maak een gratis account aan. Overigens kun je je ook aanmelden met een account van Facebook, Google Yahoo of Open ID. Als je alles correct hebt ingevoerd, ontvang je een bevestigingsmail van Ustream.

Zorg ervoor dat je webcam is aangesloten, klik rechtsboven op Go Live! en jouw persoonlijke pagina verschijnt. Klik linksboven op de gele knop Create a Channel. Geef een zelfgekozen naam aan het kanaal. Klik nu op Create. Een nieuwe internetpagina verschijnt. Vul hier de volgende velden in: Show Name, Category, Channel Tags en About. Onder het kopje Channel Picture kun je een logo voor jouw kanaal uploaden.

Klik vervolgens linksboven op Go To Channel. Er verschijnt een pagina met een beeldscherm en de naam van jouw kanaal. Klik nu op Go Live! en het werkvenster Broadcast now verschijnt. Kies Broadcast. Voordat je de uitzending kunt starten, krijg je een waarschuwing van Ustream te zien. Ustream waarschuwt je nadrukkelijk dat je geen geweld of naakt mag laten zien. Het is geen geval toegestaan om illegale activiteiten te verrichten of inbreuk te maken op andermans rechten. Hierna verschijnt een venster van Adobe: Instellingen Adobe Flash Player. Je krijgt de vraag of je Ustream toegang wilt verlenen tot je camera en microfoon. Zet een vinkje bij Toestaan en klik op Sluiten. Klik op het volgende scherm op Start Broadcast.

Voordat de live uitzending start, zie je eerst een korte reclameboodschap. Hierna zie je dat jouw uitzending te zien is in het kleine televisiescherm op de website. Je hebt de keuze uit twee verschillende televisieschermen: Local Monitor en Server Monitor. De Local Monitor geeft het beeld zoals het realtime op jouw computer wordt gefaciliteerd. Het beeld van de Server Monitor is afkomstig van Ustream. Jouw gemaakte videobeelden moeten eerst worden verzonden naar Ustream, waarna ze worden gedistribueerd naar jouw kijkers op internet. Het uploaden van deze live videobeelden en het verder verspreiden door Ustream kost natuurlijk enige tijd, waardoor de videobeelden via de Server Monitor met ongeveer vier seconden zijn vertraagd. Overigens is het ook mogelijk om zonder beeldmonitor te werken. Zet dan een vinkje bij Disable Monitor. Je uitzendingen zijn te zien op jouw eigen kanaal: www.ustream.tv/channel/<naam channel>. Iedereen die deze pagina bezoekt, kan jouw uitzendingen bekijken. Wil je de uitzending stoppen, klik dan simpelweg op Stop Broadcast.

Met de hulp van de beschreven stappen kun je uitzenden via internet. Maar met de hulp van de volgende tien tips maak je jouw internetuitzendingen nóg beter!

Tip 1: Profiel personaliseren

Met een eigen achtergrondafbeelding realiseer je een professionelere uitstraling voor je eigen tv-kanaal. Ga naar Dashboard overview en klik onder het kopje Channel op More. Kies Design. Op de pagina Customize your Channel Page klik je op I want to customize my theme. Klik op Upload Custom image en selecteer de achtergrondafbeelding. De vereisten voor de achtergrondafbeelding zijn een maximale bestandsgrootte van 1 MB en een afmeting van bij voorkeur 1950x1200 pixels. Ustream accepteert de formaten jpg en png. Optioneel kun je nog de achtergrond en de links een eigen kleur geven. Klik op Save.

De Profile Page kun je ook van een afbeelding voorzien. Ga naar het Dashboard Overview. Klik onder het kopje Account op Profile Page. Bij Your Picture klik je op Bladeren en selecteer je een afbeelding. Onder het kopje Bio zie je een invoerveld, waar je wat over jezelf of tv-kanaal kunt vertellen.

Jouw kanaal kun je ook voorzien van een eigen logo. Ga naar Dashboard Overview, Channel, Info. Op de nieuwe pagina Channel Info klik bij je Channel Picture op Bladeren. Selecteer het logo en kies Save. De afbeelding die je als logo wilt gebruiken, moet een beeldverhouding van 4:3 hebben.

Tip 2: Externe microfoon

Goed geluid is bij een internetuitzending ontzettend belangrijk. Elke webcam heeft een ingebouwde microfoon, maar vanwege de afstand tussen jouw mond en de microfoon op de webcam is het geluid nooit om over naar huis te schrijven. Gelukkig kun je een aparte microfoon gebruiken voor Ustream. Er zijn tegenwoordig uitstekende usb-microfoons van minder dan € 100 te koop. Het merk Samson heeft op dit gebied al jaren een prima reputatie en de microfoons van dit merk zijn bij uitstek geschikt voor internettelevisie. Heb je een losse microfoon? Sluit hem aan, klik op Go Live! en ga in het venster naar Audio Source. In het uitrolmenu selecteer je de externe microfoon. Aan de rechterkant bevindt zich de optie Audio Quality. Met een schuifregelaar stel je hier de kwaliteit van de audiostream (5 kHz - 44 kHz) in. Het geluid (tijdelijk) uitschakelen kan ook: verwijder het vinkje bij Audio Broadcast.

Tip 3: Poll organiseren

Het is mogelijk om tijdens een uitzending een poll te organiseren. Zo peil je onder jouw kijkers hoe ze over een bepaald onderwerp denken. Je stelt een vraag waarop vier mogelijke antwoorden mogelijk zijn. Klik op Go Live! en op het tabblad Poll. In het invoerveld Poll Question voer je de vraag in. Onder het kopje Poll Options voer je vier antwoorden in waaruit de kijkers kunnen kiezen. Ben je klaar, klik dan op Start Poll. Als je kijkers de uitzending beginnen te kijken, verschijnt de vraag met de vier antwoorden. Ook aan de onderkant van het scherm zie je ook de knop Poll. Als ze daarop klikken, verschijnt de poll eveneens. De resultaten van de poll kun je opvragen via het tabblad Poll in het werkvenster.

Tip 4: Chatroom inrichten

Via een chatroom kunnen kijkers tijdens een uitzending met elkaar communiceren tijdens een uitzending. Zo’n chat kan best wel nuttig zijn, want dan weet je direct hoe jouw kijkers de uitzending ervaren. Vanuit het Dashboard ga je naar Channel en klik je op Chat. Zet een vinkje bij Display Chat. Het is verstandig om moderators aan te stellen. Zij kunnen erop toezien dat alles netjes verloopt in de chatbox tijdens jouw uitzending. Om een moderator toe te voegen, vul je de naam van moderator in en klik je op Add as moderator. Moderators kunnen chatters uit de chatbox verwijderen of definitief bannen, zodat ze geen toegang meer hebben tot de chatbox.

Tip 5: Opnemen en downloaden

Met Ustream is het mogelijk om een uitzending op te nemen. Dat is handig, want niet iedereen is natuurlijk in gelegenheid om een uitzending live te bekijken. De opgenomen uitzendingen staan op de servers van Ustream. In totaal kun je een onbeperkt aantal uitzendingen online opslaan, maar bedenk wel dat je maximaal drie uur of 10 GB videomateriaal mag opslaan bij Ustream. Hoe doe je dit? Klik rechtsboven op de gele knop Go Live! en vervolgens op de groene knop Start Record. Linksboven zie je een rood knipperend bolletje met daarachter de tijd hoelang de opname al loopt. De uitzending stoppen doe je door simpel op Stop Record te klikken. Bij het opslaan van de video geef je een titel, een beschrijving en een aantal beschrijvende tags. Klik nu op Save.

Een uitzending kun je ook naar je eigen computer downloaden. Vanuit het Dash Board ga je naar Channel en klik je op Videos. Op een nieuwe pagina krijg je een overzicht met opgenomen uitzendingen. Selecteer een video en klik op Download. De uitzending wordt gedownload naar de lokale pc. Het bestandsformaat is flv (Flash video). Als je dit formaat niet kunt afspelen, download dan de gratis FLV Player op http://applian.com/flvplayer.

Tip 6: Statistieken bekijken

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar hoeveel mensen jouw uitzendingen live en on demand bekijken. Gelukkig heeft Ustream tools aan boord om dit te meten. Hoe regel je dat? Ga naar het Dashboard en klik onder Metrics op Broadcasts. Op een nieuwe pagina krijg je overzicht van alle statistieken. Je kunt de statistieken per kanaal of van al je tv-kanalen opvragen. Daarnaast kun je zelf een tijdvak ingeven waarover de statistieken gegeven moeten worden. Je ziet het aantal unieke kijkers, hoeveel keer een uitzendingen is bekeken en hoelang een bepaalde uitzending gemiddeld is bekeken.

Tip 7: Mobiel uitzenden

Heb je een Android-telefoon, iPhone of iPad, dan kun je vanaf locatie uitzendingen verzorgen. Voorwaarden zijn dat je smartphone is voorzien van internettoegang en natuurlijk een werkende camera aan boord heeft. Voor de iPhone, iPad en Android kun je gratis apps downloaden. Met deze apps start je een live verbinding op. Voor een goede beeldkwaliteit is het wel belangrijk dat je beschikt over een snelle uploadsnelheid. Hoe hoger deze snelheid, hoe beter de beeldkwaliteit. Ben je ergens op locatie, probeer dan connectie te maken met het lokale netwerk via wifi. In dit geval heb je meestal een stabielere en snellere internetverbinding. Maak je gebruik van de verbinding van jouw mobiele telecomprovider, houd dan wel het internetverkeer in de gaten. Veel aanbieders werken tegenwoordig met databundels en videostreams kunnen behoorlijk wat dataverkeer genereren. Zo kun je ongewild met deze gratis dienst toch op hoge kosten worden gejaagd. Met de apps van Ustream kun je overigens ook uitzendingen van andere Ustream-gebruikers bekijken.

Tip 8: Wachtwoord

Wil je dat alleen bepaalde mensen jouw show kunnen bekijken, dan stel je een wachtwoord instel. Hiervoor ga ja naar het Dashboard en klik je onder het kopje Channel op More, Advanced. Bij Channel Privacy zet je een vinkje bij Make your channel private. In het invoerveld bij Channel password voer je een wachtwoord in. Klik op Save. Alleen na het invoeren van het juiste wachtwoord kunnen de kijkers jouw uitzending bekijken.

Tip 9: Tekstlaag over videobeeld

Met Ustream is het mogelijk om een tekstlaag over het videobeeld van jouw uitzending te projecteren. Klik op Go Live! en ga je naar het tabblad Text & Videos. Klik op New Text Layer. Voer je zelfgekozen tekst in. Je kunt de tekst naar geheel eigen wens aanpassen wat betreft kleur, achtergrond en schaduw. Ook de grootte van de tekst kun je zelf aangeven. Met de schuifknop Scroll laat je de tekst horizontaal over je beeldscherm lopen. Heb je de tekst ingevoerd, klik dan op Add. Linksboven klik je op Show Preview. Zo kun je zien hoe de tekst eruit ziet op het scherm. Ben je tevreden, klik dan op Push on Air. De zelfgemaakte tekstlaag is in de uitzending te zien.

Tip 10: Uitzending embedden

Jouw uitzending kun je ook op je eigen website aanbieden. Hoe doe je dat? Ga naar jouw persoonlijke pagina op Ustream. Klik rechtsonder op de player op Share en kies Embed. De code selecteer je met Copy to Clipboard. Deze code kun je vervolgens plakken in jouw website of blog (WordPress, Joomla, Drupal, et cetera). Via de instellingen kun je de code nog naar wens instellen. Zo heb je de keuze uit drie verschillende beeldschermformaten en kun je de kleuren ook nog naar eigen inzicht aanpassen.

▼ Volgende artikel
Vakantievoorpret? Vermijd deze 8 inpakblunders
© Krakenimages.com - stock.adobe.com
Mobiliteit

Vakantievoorpret? Vermijd deze 8 inpakblunders

Vakantievoorpret is heerlijk, maar inpakken is vaak een ander verhaal. Te veel, te weinig, iets vergeten of juist drie keer hetzelfde mee: het overkomt iedereen weleens. Een goede voorbereiding scheelt stress én overgewicht op het vliegveld. In dit artikel lees je welke fouten veel mensen maken bij het inpakken van hun vakantiekoffer – fouten die jij nu natuurlijk nooit meer maakt!

De 8 meest gemaakte inpakfouten

❌ 1: Geen checklist gebruiken ❌ 2: Te veel meenemen ‘voor de zekerheid’ ❌ 3: Vloeistoffen niet apart verpakken ❌ 4: Schoenen los tussen je kleding stoppen ❌ 5: Geen ruimte overlaten voor souvenirs of aankopen ❌ 6: Kleding niet slim oprollen of verdelen ❌ 7: Geen rekening houden met handbagageregels ❌ 8: Zware spullen bovenop leggen

Lees ook: Valt de vakantie tegen? Dit is wat je kunt doen (ook achteraf!)

Of je nu met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaat: hoe beter je koffer is ingedeeld, hoe makkelijker je alles terugvindt. Je kleding blijft netter, je hoeft minder te graaien én je houdt ruimte over voor souvenirs en andere aankopen die je mee terug naar huis wilt nemen.

Fout 1: Geen checklist gebruiken

Zonder checklist ga je af op je geheugen, en dat blijkt zelden waterdicht. In de haast of vermoeidheid vergeet je al snel iets essentieels: je oplader, een zonnebril, medicijnen of ondergoed. Een lijst geeft overzicht en rust. Je kunt er al een week van tevoren aan beginnen, zodat je tijd hebt om nog iets te kopen of te wassen. Denk in categorieën: kleding, toiletspullen, apparatuur, documenten. Ook handig: check op de dag van vertrek de lijst nog eens terwijl je je tas dichtdoet. Gebruik papier of een checklist-app, zolang je maar iets hebt om letterlijk af te vinken. Het kost je 10 minuten, maar voorkomt veel ergernis op reis.

Tip: op internet kun je op allerlei plekken inpak-checklists downloaden, bijvoorbeeld vanaf de site van de ANWB. Je geeft aan op wat voor soort vakantie je gaat (bijvoorbeeld autovakantie, vliegvakantie of kamperen) en krijgt dan een bijpassende checklist die je kunt downloaden als PDF. Je kunt die lijsten ook prima gebruiken als inspiratiebron, want ze zijn erg uitgebreid (zie Fout 2). Waarschijnlijk heb je een aantal dingen die erop staan niet echt nodig!

Fout 2: Te veel meenemen 'voor de zekerheid'

Iedereen kent het: je stopt nog snel extra kleding of schoenen in je koffer, voor het geval dat. Maar in de praktijk draag je vaak de helft niet. Die dikke trui (voor als het 's avonds afkoelt … spoiler alert: het koelt meestal minder af dan je dacht), dat derde jurkje voor 'misschien een chic diner'… het komt de hele vakantie je koffer niet uit. Kies liever voor kleding die je kunt combineren: een broek die bij meerdere tops past, een jurk die zowel overdag als 's avonds kan. Houd rekening met het klimaat, je geplande activiteiten en wasmogelijkheden op locatie. Als je toch iets mist, kun je het vaak ook ter plekke kopen.

©Mike Watson Images Limited

Fout 3: Vloeistoffen niet apart verpakken

Shampooflesjes, zonnebrand of vloeibare make-up die los tussen je spullen zitten, vormen een risico. Door drukverschillen tijdens de vlucht of simpelweg een loszittend dopje, kan de inhoud gaan lekken. Resultaat: vlekken in je kleding, beschadigde souvenirs of andere schade. Stop vloeistoffen daarom altijd in een aparte toilettas of een afsluitbaar plastic zakje. Reisflesjes met kliksluiting zijn compacter en beter af te sluiten. Zet doppen stevig vast en gebruik een extra stukje plakband als je twijfelt of ze echt goed dicht zitten.

Fout 4: Schoenen los tussen je kleding stoppen

Schoenen zijn stug, onhandig van vorm en vaak ook vies. Als je ze los tussen je kleding stopt, kunnen ze vlekken veroorzaken of je nette kleding kreuken. Beter: stop ze in een plastic zak of speciale schoenenzak en plaats ze onderin je koffer, bij de wieltjes. Zo vormen ze een stabiele basis en blijven andere spullen beschermd. Vul de schoenen met sokken, ondergoed of kleine accessoires: dat bespaart ruimte en houdt de schoenen in vorm. Neem maximaal twee paar mee (naast het paar dat je aan hebt): één comfortabel en één geschikt voor het weer of een nette gelegenheid.

Fout 5: Geen ruimte overlaten voor souvenirs of aankopen

Op vakantie koop je vaak meer dan je van plan was: kleding, lekkernijen, lokale producten of cadeautjes. Als je je koffer op de heenweg al helemaal volstouwt, past dat er niet meer bij. Gevolg: stress bij het inpakken en overbagage (ja, dat is een woord). Vooral als je gaat vliegen moet je flink bijbetalen voor elke extra kilo gewicht die niet binnen de normaal geboekte ruimbagage valt. Laat daarom bewust ruimte over in je koffer. Je hebt speciale kofferorganizers, packing cubes genoemd. Dat zijn rechthoekige zakjes van stof met ritsen die je in je koffer gebruikt om verschillende soorten kleding gescheiden en compact op te bergen - bijvoorbeeld één cube voor ondergoed, één voor shirts en één voor broeken. Zorg er op de heenweg voor dat je er eentje leeg laat, voor de terugreis. En: moet echt álles mee terug naar huis? Een fles shampoo waar nog maar een bodempje in zit, die teenslippers die na al dat flaneren echt helemaal versleten zijn: sommige dingen kun je eigenlijk het beste weggooien op je vakantieadres.

Reis je met de auto? Zorg dan dat je een of twee stevige extra tassen bij je hebt. Je hoeft dan niet je koffer propvol te doen, maar kunt toch alles wat je wilt mee terug naar huis nemen. Ook handig, vooral als je etenswaren meeneemt: een elektrische koelbox die op de sigarettenaansteker kan.

©nito

Fout 6: Kleding niet slim oprollen of verdelen

Veel mensen vouwen hun kleding zoals thuis in de kast: netjes opgestapeld. Maar in een koffer werkt dat onhandig. Vouwen leidt sneller tot kreukels, en opgestapelde kleding maakt het zoeken lastig. Door kleding op te rollen blijft het gladder én neemt het minder ruimte in. Je ziet bovendien in één oogopslag wat je bij je hebt. Wil je het nog georganiseerder aanpakken? Gebruik packing cubes of ziplockzakken om kleding per soort, dag of activiteit in te delen. Zo pak je snel uit en houd je je koffer overzichtelijk.

Fout 7: Geen rekening houden met handbagageregels

Reis je alleen met handbagage, dan gelden er strikte regels. Niet alleen qua afmetingen en gewicht, maar ook voor wat je wel of niet mag meenemen. Zo mogen vloeistoffen alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml, en moeten ze samen in één hersluitbaar doorzichtig zakje van maximaal 1 liter passen. Elektronica moet apart getoond worden bij de beveiliging. Controleer daarom vóór vertrek de regels van je luchtvaartmaatschappij, want die verschillen per maatschappij. Een klein verschil in formaat of gewicht kan er al voor zorgen dat je moet bijbetalen of dat je toch op ruimbagage aangewezen bent.

Fout 8: Zware spullen bovenop leggen

Zware items horen onderin je koffer, bij de wielen. Als je ze bovenop legt – denk aan boeken, toilettassen of elektronische apparaten – ligt het gewicht op je kleding. Dat veroorzaakt vouwen en kreukels, en maakt je koffer ook instabiel tijdens het rollen. Leg zwaardere spullen dus eerst in de koffer, plat en dicht bij de wieltjes. Daarbovenop leg je de lichtere kleding. Zo blijft je bagage beter in balans en komt alles netter aan. Reis je met handbagage? Dan geldt dit nog meer, omdat je tas vaak rechtop in het bagagevak staat.


📸 Handzame camera's voor je vakantiefoto's


▼ Volgende artikel
Geef je videogesprek een make-over in WhatsApp
© bongkarn
Huis

Geef je videogesprek een make-over in WhatsApp

WhatsApp heeft een functie gekregen waarbij je, net zoals bij Snapchat en Instagram, achtergronden en filters op je videogesprekken toepast. Handig als je wilt verbergen dat je interieur wat rommelig is, maar de meeste van deze effecten zijn gewoon bedoeld om videoconversaties leuker te maken.

In dit artikel laten we zien hoe je videogesprekken in WhatsApp leuker maakt:

  • Gebruik het toverstafje tijdens een videogesprek om toegang te krijgen tot effecten, filters en achtergronden
  • Pas filters en achtergronden toe om je omgeving te verbergen
  • Breng jezelf bij weinig licht goed in beeld

Lees ook: Van vinkjes tot vervaldatum: WhatsApp-hacks voor dagelijks gebruik

Stap 1: Toverstafje

Zorg eerst dat de WhatsApp-app op je iPhone of Android-toestel up-to-date is, want deze functie maakt deel uit van een recente update. Het maakt niet uit of het een een-op-een chat is of een groepsgesprek. Start een videobelgesprek of open in een chat de in-app-camera van WhatsApp die je gebruikt om een foto of video te maken. Zodra het gesprek begint, zie je op het scherm een toverstafje. Als je daar op tikt, heb je de keuze tussen de opties Effecten, Filters en Achtergronden.

Gebruik het toverstafje om naar de filters, effecten en achtergronden te gaan.

Stap 2: Filters en effecten

Standaard kom je eerst bij de filters. Hier krijg je een carrousel met filters waar je doorheen kunt vegen. De opties zijn: warm, cool, zwart-wit, lichtlekken, dromerig, prismalicht, fisheye, vintage tv, matglas en duotoon, en Happy 2025.

Zodra je op zo’n filter tikt, wordt die toegepast en ziet iedereen die deelneemt aan het gesprek je nieuwe look in realtime. Op dezelfde manier voeg je effecten toe. Je kunt de filters en effecten toepassen op de selfiecamera en op de achterste camera. Bovendien is het mogelijk om effecten, filters en achtergronden te combineren. Om alles te resetten, tik je op het minnetje.

Het is mogelijk om filters en achtergronden over elkaar te gebruiken.

Stap 3: Achtergronden

Op dezelfde manier voeg je een achtergrond toe, waardoor de anderen de ruimte waarin je zit niet kunnen zien. Gebruik bijvoorbeeld een achtergrond van een kantoor, een café, of een stijlvolle woonkamer. Het is ook mogelijk om de huidige achtergrond te vervagen, en er is een set abstracte en figuratieve achtergronden. Deze virtuele achtergronden werken het best in een goed verlichte omgeving. Wanneer de kamer te donker is, zal de app moeite hebben om het onderscheid te maken tussen jou en de achtergrond.

Daarnaast heeft WhatsApp nog een tool, Low Light, die je herkent aan het pictogram van een lampje. Die is bedoeld voor als je je in een donkere omgeving bevindt. Tot slot is er een knop Retoucheringsmodus, die je uiterlijk iets zachter maakt, waardoor rimpels en wallen minder zichtbaar worden.

We hebben een nieuwe Office-achtergrond geplaatst.

Watch on YouTube