ID.nl logo
Weg met Bing: Zo bouw je Google in Windows 10
© PXimport
Huis

Weg met Bing: Zo bouw je Google in Windows 10

Bing is nog steeds een van de grootste zoekmachines ter wereld, naast onder meer Google, DuckDuckGo en Yahoo. Bing vind je standaard op iedere Windows-pc, maar wie niet te spreken is over deze zoekmachine van Microsoft kan ook overstappen. In dit artikel leggen we uit hoe je volledig afscheid neemt van Bing. 

01 Zelf kiezen

Het is niet de bedoeling om onze mening over de kwaliteit van Bing aan je op te dringen. De kans is echter groot dat je de populaire zoekmachine van Google toch al verkiest boven Bing. Bing wordt op meerdere plekken in Windows 10 standaard aangeroepen. Bekende voorbeelden zijn de zoekopdracht vanuit het startmenu (zoeken op web), de browsers Internet Explorer en Edge, Cortana (nog niet beschikbaar in Nederlandse Windows-versies) en de ingebouwde zoekfunctie van Office. De besproken oplossingen in dit artikel bieden allemaal een ‘Bing in de ban’-garantie.

02 Andere browser

Als je geen fan bent van Bing gebruik je waarschijnlijk ook al een andere browser dan wat Microsoft standaard biedt. Google Chrome ligt voor de hand vanwege de samensmelting met de gelijknamige zoekmachine, maar ook Firefox is een uitstekend alternatief voor Microsoft Edge. Internet Explorer is nog steeds aanwezig in Windows 10, maar wordt nauwelijks nog ontwikkeld en is dus geen aanrader.

Ook heb je nog de browser Opera. Volgens de Consumentenbond beschermt deze browser gebruikers het beste tegen kwaadaardige phisingsites. Bovendien heeft Opera een ingebouwde adblocker, die eenvoudig in het gebruik is en ervoor zorgt dat sites je minder goed kunnen volgen. Firefox heeft dat ook ingebouwd.

Als je qua browser los probeert te komen van Microsoft in het algemeen en van Bing in het bijzonder, installeer je Chrome of Firefox als favoriete browser.

©PXimport

03 Standaardbrowser

Windows 10 werkt net als de voorgaande Windows-versies met een standaardbrowser. Dit is de browser die wordt opgestart als je ergens in Windows op een weblink klikt. Als je Chrome of Firefox hebt geïnstalleerd, kun je je browser als volgt instellen als standaardbrowser. Gebruik de toetscombinatie Windows-toets+I om de instellingen van Windows te openen. Ga naar Systeem / Standaard apps en kies bij Webbrowser voor Chrome of Firefox. Deze stap is helaas onvoldoende om het zoekverkeer van Cortana of je startmenu correct om te leiden. 

04 Zoeken vanuit Start

Controleer of de zoekfunctie naar het web is ingeschakeld voor je startmenu. Klik op Start, geef een willekeurige zoekopdracht en open via het tandwielicoontje de instellingen van je startmenu. Zorg ervoor dat de optie Online zoeken en webresultaten gebruiken is ingeschakeld. Neem de proef op de som, door nogmaals een zoekopdracht te geven in je startmenu. Als je geen internet-zoekresultaten ziet, klik je op Web. Edge wordt nu opgestart en Bing geeft de zoekresultaten. Nu weet je dat de zoekfunctie naar het web is ingeschakeld. We gaan ervoor zorgen dat je standaardbrowser actief wordt en de resultaten van Google worden getoond.

©PXimport

05 SearchWithMyBrowser

Microsoft maakt het bijna onmogelijk om zoekopdrachten vanuit Windows om te leiden naar je standaardbrowser. In plaats daarvan opent het hiervoor in alle koppigheid de browser Edge. Om hier toch je standaardbrowser voor te laten gebruiken, zijn een paar trucen nodig. Ga hiernaartoe en haal de bestanden van SearchWithMyBrowser binnen met de knop Clone or download / Download zip. Maak met Windows Verkenner de map C:\SearchWithMyBrowser aan. Pak de inhoud van je download uit naar deze map. Druk op Windows-toets+X en klik op Opdrachtprompt (administrator). Navigeer vanaf de prompt naar de map met de opdrachten c: (Enter) en cd c:\SearchWithMyBrowser (Enter). Geef de opdracht make.cmd (Enter).

06 Spartaanse commando’s

Er worden een paar bestanden aangemaakt. Zodra de melding Done wordt getoond, zijn de benodigde scripts klaar. Geef nu de opdracht SearchWithMyBrowser.exe /register (Enter) en vervolgens de opdracht install.cmd (Enter). Het script wil weten waar het bestand SearchWithMyBrowser.exe is te vinden. Geef als locatie C:\SearchWithMyBrowser op en bevestig met Enter. Het script meldt dat er een vraag gesteld wordt vanuit Windows. Kies in het dialoogvenster voor SearchWithMyBrowser.exe en bevestig met OK. Herstart je computer om alle wijzigingen door te voeren.

Zoektips

Wellicht ben je al volledig overgestapt naar Google, maar ben je er toch niet helemaal tevreden over. Uiteraard kun je kiezen voor een alternatief, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden van Google eindeloos, dus het kan zijn dat je de zoekmachine mogelijk niet efficiënt gebruikt. Daarom hebben we in dit artikel 20 tips verzameld om beter te zoeken met Google.

07 Je bent er bijna!

Na de vorige stap worden zoekopdrachten via Cortana of je startmenu doorgestuurd naar je standaardbrowser (Chrome of Firefox). De zoekopdracht wordt helaas nog steeds in Bing uitgevoerd. Een browseruitbreiding zorgt ervoor dat je browser alle zoekopdrachten in Bing doorstuurt naar Google. De extensie die je in Chrome nodig hebt heet Chrometana

Chrometana werkt alleen als links openen in de Chrome-browser. Maar Windows 10 heeft er nog wel eens een handje van om links te openen in Edge, in plaats van je standaardbrowser. Updates van het besturingssysteem zorgen er ook nog wel eens voor dat de standaardbrowser gewijzigd wordt, in het voordeel van Microsoft. Gelukkig is ook daar een handig hulpje voor: EdgeDeflector. Wat dit tooltje doet is simpel: het stuurt alle links die willen openen in Edge door naar Chrome. Hierdoor zal Edge niet meer ongewenst openen op je Windows 10-systeem.

Voor Firefox-gebruikers is er de uitbreiding Bing-Google. Met het afronden van deze stap is de trukendoos compleet. Zoekdrachten in Windows worden via SearchWithMyBrowser omgeleid naar je standaardbrowser. De uitbreiding Chrometana of Bing-Google zorgt er vervolgens voor dat de Bing-opdracht bij Google belandt.

©PXimport

08 Ongedaan maken

Als je ooit terug wilt naar de standaardinstellingen, doorloop je het volgende scenario. Open via Windows-toets+X opnieuw een opdrachtprompt als beheerder en ga naar de map SearchWithMyBrowser. Geef de opdracht SearchWithMyBrowser.exe /unregister gevolgd door Enter en herstart je computer. Kies eventueel Edge weer als je standaardbrowser. De uitbreidingen in Chrome of Firefox maak je in de browser ongedaan. Open in Chrome chrome://extensions in de adresbalk. Verwijder Chrometana via het prullenbakicoontje. Als je Firefox gebruikt, type je about:addons in de adresbalk, waarna je de uitbreiding Bing-Google kunt verwijderen.

Duckduck … go!

De zoekmachine DuckDuckGo is een populair alternatief voor Google. Bij DuckDuckGo staat privacy hoog in het vaandel, terwijl dat bij Google en Bing allerminst het geval is. De zoekresultaten van DuckDuckGo worden aangevuld met informatie uit onder andere Wikipedia. Als je altijd Google hebt gebruikt moet je wellicht even wennen aan DuckDuckGo, maar dat gaat snel! Je kunt DuckDuckGo ook instellen als alternatief voor Google (stap 7). Bij de opties van Chrometana kun je DuckDuckGo direct kiezen. Voor Firefox-gebruikers is een aparte uitbreiding nodig, genaamd Bing to Duck redirect. Als je deze uitbreiding installeert, is het aan te raden om Bing-Google te verwijderen. Zo voorkom je ‘conflicten’ over welke uitbreiding de Bing-zoekresultaten moet afvangen.

©PXimport

Luistervink Cortana

Microsoft beschouwd Cortana als een belangrijk onderdeel van Windows. Om het te laten werken, moet je er echter veel voor opgeven. Werkelijk alles wat je doet in Windows wordt opgeslagen en de microfoon van je pc luistert constant mee. En dan hebben we het nog niet eens over de vraag of je het wel ziet zitten om tegen een pc te praten, nog los van het feit dat Cortana geen Nederlands verstaat. Vanaf de Anniversary Update van Windows 10 kan Cortana echter niet meer volledig worden uitgeschakeld. Zorgt de luistervink met de mooie naam er toch voor dat je je ongemakkelijk voelt? Dan is de enige remedie dat je je microfoon volledig uitschakelt. Druk hiervoor op start, typ Apparaatbeheer en zoek in de lijst je microfoon op. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Installatie ongedaan maken.

01 Zoeken…

De meeste mensen hebben Google als startpagina ingesteld of tikken een zoekterm simpelweg in het adresveld in. In dit laatste geval wordt de zoekopdracht uitgevoerd door de standaardzoekmachine. Ook hier kan Bing zich hebben genesteld. Benieuwd welke standaardzoekmachine jouw computer gebruikt? Klik in je adresbalk (in de meeste browsers werkt de toetscombinatie Ctrl+L) en geef een zoekopdracht in, gevolgd door Enter. Er wordt nu een pagina geopend van Bing, Yahoo, Google of een andere zoekmachine. De standaardzoekmachine kun je niet centraal instellen, je moet hem per browser wijzigen.

02 Edge

We gaan de zoekmachine instellen van Google, maar dit mag uiteraard ook een andere zoekmachine zijn. Open Edge en bezoek de website www.google.com. Ga naar het instellingenmenu van Edge door rechtsboven in beeld op de drie puntjes te klikken. Kies Instellingen / Geavanceerde instellingen weergeven. Klik onder Zoeken in de adresbalk met op Wijzigen. Je ziet een lijst met beschikbare zoekmachines. Omdat je zojuist www.google.com hebt bezocht, herkent Edge dit als zoekmachine. Klik in de lijst op Google en bevestig met de knop Als standaard instellen.

©PXimport

03 Chrome

De standaardzoekmachine van Chrome is Google, maar dat had je vast al geraden. Dit kun je eenvoudig aanpassen door bijvoorbeeld DuckDuckGo in te stellen. In dat geval surf je eerst naar www.duckduckgo.com. Hiermee detecteert Chrome (vergelijkbaar met Edge) de zoekmachinemogelijkheden van deze website. Ga naar het menu van Chrome via de drie horizontale streepjes (rechts bovenin de Chrome-browser) en kies Instellingen. Bij Zoeken zie je een dropdownmenu met je standaardzoekmachine. Als DuckDuckGo hier niet in staat, kies je Zoekmachines beheren. Er verschijnt nu een uitgebreidere lijst. Kies je zoekmachine en bevestig deze met de knop Instellen als standaard.

04 Firefox

Firefox heeft een apart zoekveld naar de adresbalk, maar je kunt ook gewoon zoeken via een opdracht in de adresbalk. Je standaardzoekmachine is waarschijnlijk Google, maar net als bij Chrome kun je dit ook bij Firefox eenvoudig aanpassen. Klik rechtsboven in Firefox op de knop met de drie horizontale streepjes en kies Opties / Zoeken. Je krijgt nu een venster waarin je de standaardzoekmachine en andere zoekopties kunt wijzigen. Het is mogelijk om meerdere zoekmachines in te stellen en de onderlinge prioriteit te wijzigen door ze op volgorde te slepen.

©PXimport

05 Office: Slim zoeken

Als je een tekst bewerkt in een recente versie van Microsoft Word, kun je woorden of een stukje tekst direct opzoeken op internet. De truc werkt ook in andere Office-programma’s. Selecteer je tekst en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Kies Zoeken met Bing (of iets dat hierop lijkt). Je zoekresultaten verschijnen nu aan de rechterkant van het scherm en worden verzorgd door Bing. Het is, geheel in de traditie van de Microsoft-strategie, niet heel eenvoudig om dit te wijzigen. Om een andere zoekmachine in te stellen, moet je naar het Windows-register.

06 Register aanpassen

Gebruik de toetscombinatie Windows-toets+R en geef de opdracht regedit.exe. Open de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Common\General. Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje in het rechtergedeelte van de Register-editor en maak twee nieuwe strings aan. De eerste geef je de naam SearchProviderName met als waarde Google. De tweede string krijgt de naam SearchProviderURI en geeft het commando aan de zoekmachine. Voor Google is dit http://www.google.com/search?q=. Met een beetje geluk (zie het kader ‘Overal zoeken’) kun je nu in je Office-programma’s via de rechtermuisknop zoeken in Google.

©PXimport

Vergrootglas

Naast het startmenu zit een zoekknop. Deze kun je gebruiken om lokaal naar programma’s, bestanden en instellingen te zoeken, maar hij kan ook worden gebruikt om te zoeken op het web. Wanneer je op de startknop drukt en je zoekopdracht begint te typen, gebeurt er echter hetzelfde. Vind je de zoekknop daardoor iets te dubbelop, dan verwijder je hem door er met de rechtermuisknop op te klikken, zoeken te selecteren en op Verborgen te klikken.

▼ Volgende artikel
Deze functies kun je tegenkomen op een magnetron
© Rostislav Sedlacek
Huis

Deze functies kun je tegenkomen op een magnetron

Met een magnetron kun je veel meer doen dan alleen snel eten opwarmen. Je kunt er tegenwoordig vaak ook mee koken, bakken en zelfs grillen. In dit artikel lees je welke functies je allemaal kunt vinden op moderne magnetrons en wat je ermee kunt doen.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste functies van een magnetron: de magnetronfunctie zelf, oven, grill en stoom. We leggen uit wat je ermee kunt doen en hoe ze je keukenleven makkelijker maken.

Lees ook: Dit betekenen de icoontjes op je oven of combi-magnetron

De basisfunctie van elke magnetron is de magnetronstand. Met behulp van microgolven worden water-, vet- en suikermoleculen in voedsel in beweging gebracht, waardoor het eten opwarmt. Deze functie is vooral handig voor het snel opwarmen van restjes, soep, koffie of melk, of voor het warm maken van kant-en-klaar maaltijden. Daarnaast kun je er bevroren etenswaren mee ontdooien, zoals vlees, brood of groenten. Veel magnetrons hebben een speciale ontdooistand, waarmee je dit gecontroleerd en zonder risico op het gedeeltelijk garen van het eten kunt doen.

Naast opwarmen en ontdooien is de magnetronfunctie ook geschikt voor eenvoudige gerechten – denk aan aardappelpuree of stoomgroenten (in een magnetronbestendige schaal). En laten we de magnetronpopcorn vooral niet vergeten!

©Monkey Business Images

Hoe herken je of servies magnetronbestendig is?

Niet alle schalen, borden of ander servies kunnen veilig in de magnetron. Gelukkig kun je dit vaak makkelijk controleren. Kijk eerst naar de onderkant: daar staat meestal een symbool van een magnetron of de woorden "microwave safe" of "magnetronbestendig". Zie je dat niet, dan is het verstandig extra op te letten. Vermijd servies met metalen randen, goudkleurige decoraties of materialen zoals melamine. Deze kunnen vonken veroorzaken, oververhit raken of zelfs schade toebrengen aan je magnetron. Kies bij twijfel voor glas of keramiek dat speciaal is aangeduid als magnetronbestendig.

Weet je niet zeker of je servies magnetronbestendig is? Doe dan een simpele test. Vul een magnetronbestendige mok of glas met water en zet deze samen met het servies dat je wilt testen in de magnetron. Laat de magnetron 30 seconden op hoog vermogen draaien. Het water in het glas fungeert hierbij als controle: het moet warm worden, terwijl het servies zelf koud blijft. Is het servies heet na de test? Dan is het niet geschikt, omdat het de warmte absorbeert. Blijft het servies koud en is alleen het water warm? Dan kun je het veilig gebruiken in de magnetron.

Ovenfunctie

Sommige magnetrons hebben een ingebouwde ovenfunctie, waarmee je gerechten kunt bakken en braden zoals in een gewone oven. Deze functie gebruik je bijvoorbeeld voor het bakken van taarten, pizza’s en ovenschotels. Dankzij de gelijkmatige verwarming worden gerechten mooi gelijkmatig gaar en krijgen ze een mooie kleur. Daarnaast kun je met de ovenfunctie gratineren (een goudbruin en krokant laagje maken). Denk aan dat superlekkere knapperige kaaslaagje bovenop een goede lasagne bijvoorbeeld. Ook voor het opwarmen van gerechten die lekker knapperig moeten blijven, zoals quiches of bladerdeeghapjes, is dit de functie die je gebruikt. Waar de standaard magnetronfunctie gerechten vaak zacht maakt, zorgt de ovenfunctie voor een krokant resultaat.

Grillfunctie

Met de grillfunctie van een magnetron kun je gerechten roosteren en krokant maken. Een ingebouwde elektrische grill zorgt voor intense hitte, heel geschikt dus voor het bereiden van kippenvleugels, worstjes of gegrilde groenten. Hiermee geef je gerechten een knapperige korst of een mooi geroosterd laagje. Ook vlees en vis krijgen zo een krokant randje, zonder dat je een traditionele oven of barbecue nodig hebt. Zelfs voor pizza’s is deze functie handig: waar de ovenstand er vooral voor zorgt dat ze gelijkmatig gaar worden, geeft de grillfunctie ze een extra knapperige en goudbruine bovenkant. Zei iemand daar krokante gesmolten kaas?

©pixel-shot.com (Leonid Yastremskiy)

Ook interessant: Zo maak je je magnetron schoon met middelen die je al in huis hebt

Stoomfunctie

Met de stoomfunctie van een magnetron kook je gezond en eenvoudig met stoom. Dit werkt via een ingebouwd stoomreservoir of een speciale stoomschaal. Groenten blijven mooi van kleur, stevig van structuur en behouden meer voedingsstoffen dan bij koken in water. Ook delicate vissoorten, zoals zalm en kabeljauw, blijven sappig en smaakvol, zonder dat je extra vet hoeft toe te voegen. Daarnaast kun je met de stoomfunctie rijst, couscous en andere gerechten die vocht nodig hebben opwarmen, zonder dat ze uitdrogen.

Magnetron met stoomfunctie echt iets voor jou?

Er zijn er genoeg!

Zo kies je de juiste magnetron

Welke functies je nodig hebt, hangt af van je kookgewoonten. Of je nu alleen opwarmt, graag bakt, houdt van een krokante korst of gezond wilt koken, er is altijd een magnetron die daarbij past. Met extra functies zoals oven, grill en stoom kun je veel meer dan alleen opwarmen. Kies een model dat aansluit bij jouw kookstijl, zodat je het maximale uit je magnetron haalt, zodat je een magnetron kiest die bij je past.

▼ Volgende artikel
2,4 GHz vs. bluetooth: welke beter is voor accessoires
© Panasonic
Huis

2,4 GHz vs. bluetooth: welke beter is voor accessoires

Hoewel het nog steeds een goed idee kan zijn bepaalde accessoires bedraad te gebruiken, zijn er natuurlijk al jaren draadloze opties beschikbaar voor bijvoorbeeld toetsenborden, muizen en koptelefoons. Maar welke optie is beter: bluetooth of 2,4 GHz? Dat bekijken we in dit artikel.

Dit artikel in het kort: beide vormen van draadloze communicatie hebben zo hun voor- en nadelen. 2,4 GHz zet vooral in op snelheid en stabiliteit, terwijl bluetooth de voorkeur geeft aan efficiëntie en compatibiliteit. Afhankelijk van jouw eisen, kan de ene verbinding net wat beter zijn dan de andere.

We gaan ervan uit dat je de accessoires in combinatie met een pc wilt gebruiken. Ook vergelijken we 2,4 GHz met bluetooth 5.0, omdat dit momenteel de basis vormt voor andere versies.

Als je denkt aan draadloze accessoires voor je computer of tablet (of misschien wel je smartphone, waar je tegenwoordig ook een werkpaard van kunt maken), dan denk je wellicht aan de bluetoothverbinding. Dat is niet gek: dit is één van de meest voorkomende en gebruikte draadloze protocollen van dit moment. Het is populair vanwege de simpliciteit en brede beschikbaarheid. Maar soms kan een product dat verbinding maakt via 2,4 GHz ook uitkomst bieden of … durven we het te zeggen? Ja: in sommige situaties zelfs beter zijn.

De verschillen tussen bluetooth en 2,4 GHz

Eén van de belangrijkste verschillen tussen bluetooth en 2,4 GHz is dat de vertraging op de lijn zo goed als nihil is met de laatstgenoemde. Dit is met name handig voor de gamers onder ons, die graag gebruikmaken van de beste technologie voor hun (online) gamingsessies. Toegegeven, de verschillen zullen niet voor iedereen merkbaar zijn, waardoor een bluetoothmuis dus in neutrale of zakelijke situaties meer dan prima is.

Een ander voordeel van 2,4 GHz ten opzichte van bluetooth is de bredere bandbreedte. Dit is wel degelijk merkbaar wanneer je een headset op hebt tijdens het gamen of een online meeting. De kwaliteit van de audio kan in een rap tempo verslechteren wanneer je via bluetooth naar iets of iemand luistert, terwijl je zelf door de microfoon praat. Dat heeft te maken met de beperkte bandbreedte van bluetooth: die kan eigenlijk niet zowel zenden als ontvangen in hoge kwaliteit.

Ook leuk en handig: een draadloze speaker

Mee op vakantie, naar buiten of je zolderkamer: overal muziek

Vanwege bredere bandbreedte van 2,4 GHz, zul je dat verlies in kwaliteit niet ervaren. De beste optie is nog altijd om een headset of koptelefoon bedraad aan te sluiten – maar dat is een ander verhaal. Als je een draadloze headset gebruikt, kunnen we bluetooth eigenlijk niet aanbevelen als je zelf ook moet praten. Je hebt dan wel weer het gedoe met dongels (2,4GHz-koptelefoons kunnen alleen op die manier verbinding maken), maar dat is dan maar even zo.

©kjekol -stock.adobe.com

Meer om rekening mee te houden

Hoewel beide typen verbindingen stabiel genoeg zijn, merk je toch al snel dat 2,4 GHz minder ruis laat horen en de verbinding langer vasthoudt op het moment dat je afstand neemt van het gekoppelde apparaat.

Stel dat je met iemand videobelt achter je computer en je besluit even op te staan, dan kraakt de verbinding eerder wanneer je de koppeling via bluetooth gemaakt hebt. Het kan ook gebeuren dat de audio vertraging oploopt en daarna versneld afgespeeld wordt om weer gelijk te lopen met de stream, of dat het geluid helemaal wegvalt.

Het verschil in bereik is zo'n 35 meter. Bluetooth-apparaten kunnen in veel gevallen slechts tien meter verwijderd zijn van hun bronnen, terwijl 2,4 GHz het tot 45 meter volhoudt. Houd er rekening mee dat we het dan hebben over ideale situaties. Want zodra je een muur introduceert in deze vergelijking, dan is het al snel over en uit voor allebei de soorten koptelefoons.

Bovendien is het zo dat 2,4GHz-producten sneller last kunnen hebben van allerlei andere apparaten om hen heen, zoals een router die op dezelfde frequentie actief is.

©PXimport

Wanneer je een goede batterijduur van belang vindt, dan komt bluetooth weer als winnaar naar boven. Energiezuinigheid is namelijk één van de speerpunten van dit protocol: daar kan 2,4 GHz nog een puntje aan zuigen. Dat gaat wel ten dele ten koste van de kwaliteit en snelheid van de verbinding. Maar als je gewoon achter een bureau zit en je luistert enkel ergens naar, of je voert wat kantoortaken uit, dan kan het echt een groot voordeel zijn dat een bluetoothproduct het soms twee tot drie keer zo lang uithoudt op een volle accu dan een apparaat met 2,4 GHz.

Tot slot: welke is beter?

Je voelt het al een beetje aankomen, maar we kunnen hier niet zeggen dat de ene verbinding pertinent beter is dan de andere. Ze hebben duidelijke voor- en nadelen, waardoor je wel in specifieke situaties beter voor het ene dan voor het andere protocol kunt kiezen.

Geef je niets om accuduur en wil je volop inzetten op een stabiele en snelle verbinding, dan is 2,4 GHz de beste optie voor jou. Dat geldt ook voor iedereen die een koptelefoon met microfoon gebruikt voor werk of videogames. Maar als het gaat om brede compatibiliteit en batterijduur, dan is bluetooth ongeëvenaard. Bedenk dus wat je zelf belangrijker vindt, dan weet je ook wat je nodig hebt.