ID.nl logo
Samenvatting: E3-persconferentie Microsoft
© PXimport
Huis

Samenvatting: E3-persconferentie Microsoft

Hieronder vind je al het nieuws van Microsoft E3-persconferentie samengevat in een handig overzicht.

Microsoft onthult Halo Infinite voor Windows 10 en Xbox One

Microsoft opende haar E3-persconferentie met de onthulling van Halo Infinite. "Master Chief moet de mensheid redden", aldus Microsoft. De game komt naar Xbox One en Windows 10-pc's.

343 Industries ontwikkelt de nieuwe Halo-game. Deze studio staat sinds Halo 4 aan het roer in plaats van Bungie. Verder laat Microsoft weten dat Infinite draait op de nieuwe Slipspace Engine.

Wanneer de nieuwe Halo uitkomt is nog niet bekend, verdere details over de game ontbreken nog.

Gears 5 en spin-offs Gears Tactics en Gears Pop onthuld

Microsoft heeft een drietal Gears of War-games aangekondigd: Gears 5 en de spin-offs Gears Tactics en Gears Pop.

The Coalition maakt Gears 5, dat niet langer Gears of War heet. Een uitgebreide trailer toont enkele personages, het verhaal en de gameplay van Gears 5. Het spel moet in 2019 uitkomen op Xbox One en Windows 10-pc's, laat Microsoft weten.

Gears Tactics is een turn-based strategy-game vergelijkbaar met XCOM. Een van de speerpunten is grote baasgevechten. Gears Pop is een mobiele game met cartoon-achtige versies van onder meer Marcus Fenix en de Locust.

Maker Dark Souls kondigt Sekiro: Shadows Die Twice aan

From Software werkt aan een nieuwe actiegame met de naam Sekiro: Shadows Die Twice. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

In Sekiro: Shadows Die Twice neemt de speler de rol of zich van een krijger met een mechanische arm. Met deze arm komt van pas bij en overkomen van obstakels en het verslaan van grote monsters.

Sekiro: Shadows Die Twice wordt ontwikkeld door From Software, bekend van Dark Souls en Bloodborne, en uitgegeven door Activision. De game verschijnt in 2019 en komt naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Forza Horizon 4 onthuld

Playground Games heeft de eerste beelden van racegame Forza Horizon 4 laten zien.

In Forza Horizon 4 racen spelers in een nabootsing van een historisch Verenigd Koninkrijk. De racegame biedt een gedeelde spelwereld, waar spelers elkaar kunnen tegenkomen en uitdagen om een rondje te rijden. De trailer toont een brede selectie aan voertuigen, waaronder motoren en hovercrafts. Volgens de ontwikkelaar spelen seizoenen een grote rol in de game.

Forza Horizon 4 verschijnt 2 oktober dit jaar voor de XBox One en windows. De game zal vanaf die datum ook toegankelijk zijn via de Microsoft Game Pass.

Bethesda toont Fallout 76 op Microsoft-conferentie

Bethesda toonde op Microsoft's E3-conferentie een nieuwe trailer van Fallout 76.

Hoewel het nog altijd niet helemaal duidelijk is wat voor game Fallout 76 precies wordt, lieten de beelden een grote, open wereld zien. Volgens Bethesda is de spelwereld vier keer zo groot als Fallout 4 en speelt het spel zich af in West-Virginia.

Het is een prequel op de Fallout-reeks. Spelers komen als een van de eersten uit een vault en moeten de wereld opnieuw opbouwen. Meer informatie is er nog niet, behalve dan dat de game naar pc, Xbox One en PlayStation 4 komt. Mogelijk vertelt Bethesda meer op zijn personferentie die vannacht om 03:30 wordt gehouden.

The Division 2 verschijnt 15 maart 2019

The Division 2 verschijnt 15 maart voor Xbox One, PlayStation 4 en windows. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

The Division 2 verruilt New York voor Washington D.C., waar wetteloosheid heerst nadat een virus het merendeel van de bevolking heeft uitgeroeid. Corrupte elementen in de overheid dreigen een nieuwe burgeroorlog te ontketenen en de agenten van The Division moeten dit voorkomen.

Devil May Cry 5 verschijnt lente 2019

Microsoft heeft Devil May Cry 5 uit de doeken gedaan. Het is een vervolg op Devil May Cry 4; Hideaki Itsuno ontwikkelt de game. Het spel verschijnt in de lente van 2019, aldus Microsoft.

In een trailer is te zien dat Nero weer terug is, dit keer met wat lijkt op een metalen arm. Ook is er een nieuw vrouwelijk personage. De gameplaytrailer laat enkele nieuwe vaardigheden van het hoofdpersonage zien, evenals een baasgevecht.

In een korte presentatie vertelt ontwikkelaar Hideaki Itsuno dat Devil May Cry 5 het vervolg op Devil May Cry 4 is waar fans om vroegen. De ontwikkelaar laat weten dat het strakke visuele elementen en besturing hoog in het vaandel heeft.

Eerste beelden Cyberpunk 2077 na vijf jaar

CD Projekt Red heeft een cinematische trailer getoond van Cyberpunk 2077, als afsluiter van de E3-persconferentie van Microsoft.

De nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 zijn de eerste sinds de teaser van vijf jaar geleden. In de trailer heet de huurmoordenaar V ons welkom in zijn thuisstad, waar criminaliteit de spuigaten uitloopt, maar er altijd wel een kans ligt om jezelf omhoog te werken.

Het is nog niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 uitkomt, maar de game verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dying Light 2 aangekondigd

Ontwikkelaar Techland werkt aan Dying Light 2. Dit heeft de ontwikkelstudio aangekondigd tijdens de E3-presentatie van Microsoft.

In Dying Light 2 is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillend facties. Volgens Narrative Director Chris Avellone hebben de keuzes van spelers grote gevolgen voor de spelwereld en hij illustreert dit aan de hand van een beslissing die de Peacekeeper-factie oppermachtig maakt. Dit betekent echter andere facties nu onderdrukt worden.

Techland heeft nog niets prijsgegeven over de verschijningsdatum van Dying Light 2.

Ori and the Will of the Wisps komt in 2019

Microsoft toonde tijdens zijn persconferentie een nieuwe trailer van Ori and the Will of the Wisps.

De game was eerder al aangekondigd. Het spel komt ergens in 2019 naar Xbox One en pc. Een precieze releasedatum is er nog niet.

Spelers trekken er op uit om "de mysteries buiten het bos van Nibel te ontdekken en Ori's ware lot te ontrafelen". De game is in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.

Metro: Exodus verschijnt in februari 2019

Metro: Exodus komt op 22 februari 2019 uit.

Dat heeft Microsoft tijdens zijn E3-persconferentie aangekondigd. De game kreeg tevens een nieuwe trailer. Het spel komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4.

De game had oorspronkelijk in het derde kwartaal van dit jaar uit moeten komen. Metro: Exodus speelt zich na de gebeurtenissen in Metro 2033 en Metro: Last Light af en werd afgelopen E3 onthuld. De games zijn gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky.

Nieuwe gameplaytrailer Crackdown 3 getoond

Crackdown 3 heeft een nieuwe gameplaytrailer gekregen. Hierin toont een virtuele Terry Crews over alle features van de game. Crackdown 3 verschijnt februari 2019 voor Xbox One en pc.

Microsoft toont skategame Session

De skategame Session komt naar Xbox One en pc, zo werd tijdens Microsofts persconferentie aangekondigd.

De game stond vorig jaar al op Kickstarter en is bedoeld als een spirituele opvolger van de Skate-reeks. De game wordt ontwikkeld door Crea-ture Studios.

Spelers gebruiken de twee analoge sticks om beide voeten te besturen. Het spel bevat geen scoresysteem, maar wel een video editor waarmee spelers hun trucjes kunnen opnemen en die kunnen delen op social media.

Er is nog geen releasedatum voor de game.

Nieuwe Battletoads-game aangekondigd voor 2019

Microsoft heeft een nieuwe game rondom de Battletoads-franchise aangekondigd.

Het spel moet ergens in 2019 verschijnen en lokale co-op voor drie spelers bevatten, maar meer informatie is nog niet bekend. Alleen onderstaande korte teaser werd getoond.

Rare ontwikkelde de originele Battletoads in 1991, maar de serie is al zo'n twee decennia geen nieuw deel in de franchise gezien. Het is niet bekend wie aan de nieuwe game werkt.

Lara is terug in trailer van Shadow of the Tomb Raider

Er is een nieuwe trailer van Shadow of the Tomb Raider uitgekomen. Deze trailer werd op Microsoft's E3-persconferentie getoond.

Het verhaal in Shadow of the Tomb Raider draait om het einde van de wereld en de avonturen van Lara Croft om dit tegen te gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Vanaf 14 september is de game beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Kingdom Hearts 3 krijgt nieuwe trailer

Tijdens Microsoft's E3-conferentie werd Kingdom Hearts 3 getoond in een nieuwe trailer.

Hierin is onder andere Disney's Frozen voor het eerst te zien. Eerder vandaag werd aangekondigd dat de game op 29 januari uitkomt op PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk hieronder de trailer.

Microsoft opent nieuwe studio The Initiative

Microsoft heeft een nieuwe studio geopend: The Initiative. Aan het roer staat voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher. Ook heeft het bedrijf vier ontwikkelaars opgekocht.

Wat The Initiative gaat maken, is nog niet bekend. Crystal Dynamics stamt al uit 1992, maar staat tegenwoordig vooral bekend om de Tomb Raider-reboots. Darrell Gallagher verliet de studio in 2015.

De studio's die Microsoft heeft opgekocht zijn Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza), Ninja Theory (Hellblade) en Compulsion Games (We Happy Few). Phil Spencer van Microsoft geeft aan dat het meer wil investeren in bestaande franchises en tegelijk nieuwe franchises wil bouwen.

Tevens maakt Microsoft bekend dat We Happy Few nu uitgegeven wordt door Gearbox. Het bedrijf toonde een nieuwe verhaaltrailer.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Review Samsung Galaxy A56 – Weer een hit
© Rens Blom
Huis

Review Samsung Galaxy A56 – Weer een hit

De Galaxy A-serie levert Samsung al jaren verkoopknallers op, en grote kans dat ook de nieuwe Galaxy A56 een hit wordt. Dit toestel biedt namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en krijgt zes jaar updates. Lees alles over de smartphone in onze uitgebreide Samsung Galaxy A56 review.

Uitstekend
Conclusie

De Samsung Galaxy A56 is een typische smartphone voor het grote publiek. Hij laat geen steken vallen en blinkt eigenlijk ook nergens echt in uit. Het is gewoon een fijne smartphone met een goed scherm, lange accuduur en zes jaar updategarantie. Gelet op de straatprijs van circa 380 euro is de Galaxy A56 daarom een toestel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Plus- en minpunten
  • Functioneel, luxe ontwerp
  • Mooi scherm
  • Lange accuduur
  • Zes jaar updates
  • Geen microSD-kaartslot voor uitbreiding opslag
  • Macrocamera voegt weinig toe
  • Te veel nadruk op aanmaken Samsung-account

De Galaxy A-reeks van 2025 bestaat op moment van schrijven uit de A26, A36 en A56. Hoe hoger het getal, hoe completer en duurder het toestel. De adviesprijs van de A56 bedraagt 480 euro, maar na de release medio maart is de straatprijs van de smartphone eind april al gezakt naar 380 euro. Een veel vriendelijkere prijs. Ook de versie met meer opslagcapaciteit (256 GB in plaats van 128 GB) is al tientallen euro's in prijs gezakt.

©Rens Blom

Premium ontwerp

Kijk je naar de A56, dan kijk je zonder twijfel naar een moderne Samsung-smartphone. De A56 past precies in Samsungs straatje en dat vinden we helemaal prima, want het ontwerp komt luxe over en de smartphone houdt prettig vast. Ook fijn is dat de A56 waterdicht is en wat minder weegt dan zijn voorganger, de A55. Met 198 gram is het gewicht nu gangbaar voor een toestel met 6,7 inch-scherm. Door zijn afmetingen is de A56 wel lastig met één hand te bedienen. Daar staat tegenover dat het grote scherm zich goed leent voor het bekijken van filmpjes, het typen met twee handen en het spelen van games.

©Rens Blom

Het scherm bevalt ons sowieso erg goed. Het oledscherm heeft een Full-HD-resolutie, soepele 120Hz-verversingssnelheid en kan erg fel. De zomers aanvoelende dagen medio en eind april brachten een krachtig zonnetje met zich mee, maar we konden het scherm van de Galaxy A56 buiten goed aflezen.

Complete specificaties

Zoals we gewend zijn van de Galaxy A-serie, biedt ook de A56 een mooi totaalpakket aan functies voor een sympathieke prijs. Dat begint bij de processor. De nieuwe, door Samsung zelf ontwikkelde processor, is lekker snel en werkt samen met 8 GB werkgeheugen. Er zijn wat toestellen die beter omgaan met zware games, maar voor de meeste toepassingen is de A56 goed uitgerust.

©Rens Blom

De A56 heeft daarnaast ondersteuning voor e-sim (een digitale simkaart), lekker duidelijke luidsprekers en keuze uit 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit. Omdat het prijsverschil tussen de twee opslagversies slechts enkele tientjes bedraagt, raden wij de meeste mensen aan om de 256GB-variant te kiezen. Waarom? Die heeft veel meer ruimte voor je apps, foto's, filmpjes en andere bestanden en niet te vergeten: updates die jarenlang beschikbaar komen. Omdat de smartphone geen microSD-kaartslot heeft, moet je het doen met de ingebouwde opslagcapaciteit. Als je de A56 jaren wilt gebruiken, lijkt het ons verstandig om eenmalig iets meer te betalen voor veel meer opslagruimte.

©Rens Blom

Snel opladen, voor Samsungs doen

Dan de accuduur, een punt waarop Galaxy A-smartphones al jaren (meer dan) prima scoren. De A56 zet die traditie voort. Hoewel de accucapaciteit met 5000 mAh zeker niet groter is dan gebruikelijk en het scherm met 6,7 inch van gangbare grootte is, weet de A56 toch een lange accuduur te realiseren. Wij hebben in de testperiode nooit moeite gehad om een lange dag door te komen, ook niet als we het toestel een uur als hotspot gebruikten om op onze laptop te kunnen internetten in de trein. Dat soort zaken trekken de smartphone-accu sneller leeg, maar de A56 is lekker zuinig.

Het opladen kan helaas niet draadloos, maar dat is een logische bezuiniging in een betaalbare smartphone. Opladen via de usb-c-kabel dus, die in de doos zit. De adapter dien je zelf te regelen. Het loont om een adapter te pakken of kopen die via het juiste protocol 45 watt of meer aan stroom levert. De Galaxy A45 kan namelijk laden met maximaal 45 watt. Dat is veel sneller dan de meeste andere Samsung-smartphones, waardoor de accu sneller vol is. In vergelijking met de concurrentie is 45 watt prima, maar niet bijzonder. Er zijn genoeg smartphones die 65 tot 100 watt aankunnen.

©Rens Blom

Camera's

Met de Galaxy A56 kun je mooie foto's schieten, vooral met de hoofdcamera van 50 megapixel. Die staat echt zijn mannetje. De groothoekcamera van 12 megapixel is minder goed, maar volstaat ook en legt een lekker wijd deel van de situatie vast. De macrocamera van 5 megapixel voegt naar onze mening weinig toe, maar zit ook niet in de weg. De A56 kan zoomen via de hoofdcamera, maar dan holt de kwaliteit wel achteruit.

De selfiecamera vinden we opvallend goed, wat een opsteker is voor wie graag selfies neemt of videogesprekken voert met zijn telefoon.

©Rens Blom

Van boven naar beneden: de hoofdcamera, groothoekcamera en een paar keer zoom.

Zes jaar updates

Een prettige gedachte bij de Galaxy A56 is dat Samsung zes jaar complete updates belooft. Je krijgt dus de komende jaren verschillende Android-upgrades en kunt ook zes jaar lang beveiligingsupdates verwachten. Erg netjes, gelet op de prijs van de telefoon.

©Rens Blom

Samsungs OneUI-softwareschil over Android heen is wat druk en wil héél graag dat je een Samsung-account aanmaakt. Dat is echter niet verplicht. OneUI biedt allerlei handigheidjes, waarvan een deel leunt op kunstmatige intelligentie (AI). Er valt veel te proberen.

Conclusie: Samsung Galaxy A56 kopen?

De Samsung Galaxy A56 is een typische smartphone voor het grote publiek. Hij laat geen steken vallen en blinkt eigenlijk ook nergens echt in uit. Het is gewoon een fijne smartphone met een goed scherm, lange accuduur en zes jaar updategarantie. Gelet op de straatprijs van circa 380 euro is de Galaxy A56 daarom een toestel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

▼ Volgende artikel
Een vaatwasser die de vaat droogt: hoe doet-ie dat eigenlijk?
© Davizro Photography
Huis

Een vaatwasser die de vaat droogt: hoe doet-ie dat eigenlijk?

Bij het kiezen van de ideale vaatwasser zijn er heel wat zaken om op te letten. Eén daarvan is de droogtechniek die wordt toegepast. Er zijn grofweg drie methodes: ventilatiedroging, condensdroging en drogen met zeoliet. In dit artikel leggen we uit wat elke techniek precies inhoudt.

⏱ In dit artikel leggen we je alles uit over de verschillende droogtechnieken die vaatwasmachines kunnen gebruiken:

  • Drogen met de ventilatiedroogtechniek (verdamping)
  • Drogen met de condensdroogtechniek
  • Drogen met zeoliet

Ook interessant voor jou: De belangrijkste functies en programma’s van je vaatwasser uitgelegd

Schoon én droog

Een vaatwasser moet natuurlijk in de eerste plaats zorgen voor blinkend schone vaat. Maar minstens zo belangrijk is hoe goed hij alles droogt, want niets is zo irritant als bij het uitruimen alsnog de theedoek tevoorschijn moeten halen. Blijft er water achter op borden of in glazen, dan loop je bovendien het risico op schimmelvorming – en dat is allesbehalve fris. Ben je toe aan een nieuwe vaatwasser? Let dan zeker ook op de gebruikte droogtechniek.

Vaatwassers met ventilatiedroogtechniek

Een veelgebruikte manier om de vaat te drogen, is door het water te laten verdampen. Dit wordt ook wel de ventilatiedroogtechniek genoemd. Sommige vaatwassers hebben een mechanische arm die de deur automatisch opent zodra het programma is afgelopen. Het warme vocht in de machine kan dan vanzelf ontsnappen. Je kunt de deur natuurlijk ook handmatig openen, maar doe dat dan wel meteen na afloop van het programma. Omdat zowel de vaat als het water dan nog warm zijn, verdampt het vocht sneller dan wanneer je langer wacht.

Deze methode is het meest milieuvriendelijk, maar heeft ook een nadeel: het kan vrij lang duren voordat alles echt droog is. En soms blijft er toch nog vocht achter, waardoor je alsnog naar die theedoek moet grijpen.

©VLADYSLAV LEHIR

Vaatwassers met condensdroogtechniek

Een andere mogelijkheid is een vaatwasser met condensdroogtechniek. Deze methode is vooral geschikt als je vaak glaswerk, aardewerk of roestvrij staal reinigt. De warme, vochtige lucht in de machine slaat daarbij neer op de koelere wanden van de binnenruimte. Het gecondenseerde water wordt opgevangen en vervolgens weggepompt.

Het nadeel van deze techniek is dat de vaat vaak nog niet helemaal droog is wanneer het programma klaar is. Een theedoek blijft dus onmisbaar. Wil je toch profiteren van dit betaalbare systeem? Combineer het dan met handmatige ventilatie: zet de deur na afloop even op een kier zodat de stoom sneller kan ontsnappen en de vaat beter nadroogt.

Vaatwassers met zeoliet: hoe werkt dat?

De beste droogtechniek van dit moment? Dat is zonder twijfel zeolietdroging. Zeoliet is een mineraal dat warmte afgeeft zodra het in aanraking komt met water. Gebruikers zijn vaak laaiend enthousiast: volgens velen is hun vaat nog nooit zó goed droog uit de machine gekomen. Of het nu om plastic bakjes, glazen of borden gaat – alles komt er kurkdroog uit, ongeacht waar het staat in de vaatwasser. Niet gek dus dat modellen met deze techniek steeds populairder worden en steeds meer gemeengoed worden. Ze zijn dan ook bij diverse webwinkels te vinden.

Maar hoe werkt het precies? Onder in de vaatwasser liggen speciale zeolietkorrels. Zodra het programma is afgelopen en het water is afgevoerd, komen de korrels in actie. Ze geven warmte af aan de binnenruimte, waardoor de vaat efficiënt wordt gedroogd. Handig: de korrels regenereren zichzelf na elke wasbeurt. Je hoeft ze dus nooit te vervangen. Bovendien is dit systeem ook nog eens bijzonder energiezuinig.

Fijn: Vaatwassers met zeoliet zijn niet per se duurder dan de andere varianten. De prijs wordt mede bepaald door het type vaatwasser dat je aanschaft en de manier waarop je hem installeert.

VentilatieCondensZeoliet
✅ Meest eco-vriendelijk✅ Heel geschikt voor glas, aardewerk of staal✅ Vaat echt droog
❌ Drogen duurt lang❌ Vaat niet altijd helemaal droog✅ Energie-efficiënt
❌ Vaat niet altijd helemaal droog