ID.nl logo
Hulp op afstand
© PXimport
Huis

Hulp op afstand

Wat doet u als u met een hardnekkig computerprobleem kampt? U kunt met de fabrikant van het apparaat bellen of tijdens een verjaardagsfeestje een handig familielid vragen. De computerfabrikant kan u waarschijnlijk niet direct helpen en een verjaardagsfeestje staat ook niet altijd voor de deur op het moment dat u een probleem hebt. Daarom biedt Hulp op afstand uitkomst. In dit artikel geven we u hier uitleg over en bespreken we een aantal mogelijkheden.

1. Hulp op afstand

Om hulp op afstand te krijgen, hoeft geen aparte programma's te downloaden als u Windows XP, Vista of 7 hebt. De functie is namelijk in alle drie de Windows-versies ingebouwd. Om de functie Hulp op Afstand te starten, gaat u in Windows 7 naar het menu Start, waarna u Hulp op afstand intypt in het venster. In het volgende venster kunt u kiezen of u iemand wilt uitnodigen of een uitnodiging wilt accepteren. U kunt het beste kiezen om een uitnodiging per mail te versturen, want dan hoeft u geen extra bestanden op te slaan. De ontvanger krijgt een mailtje en u krijgt een wachtwoord te zien dat u door moet geven aan de persoon die u zal helpen. Zodra uw helper het mailtje heeft geaccepteerd en u het wachtwoord hebt doorgegeven, kan de ontvanger uw bureaublad bekijken en kunt u via chat uw probleem bespreken. Helaas is Hulp op afstand in Windows nogal beperkt en het lijkt er zelfs op dat deze functie niet helemaal is doorontwikkeld. Als u de sessie wilt beëindigen, klikt u op Annuleren of op Delen beëindigen. Door op de Esc-toets te drukken, stopt u de sessie ook.

©PXimport

Met Hulp op afstand geeft u de bediening van uw computer op een simpele manier uit handen.

2. Kort houdbare code

In Windows krijgt u een inlogcode die u door kunt geven aan de persoon waarmee u het scherm wilt gaan delen. Deze code is handig, maar houd er rekening mee dat de houdbaarheid ervan beperkt is. Na zes uur vervalt het wachtwoord. Op deze manier kunnen anderen er op een later moment geen misbruik van maken.

©PXimport

Met deze code geeft u anderen toegang tot uw computer.

3. Verbindingsproblemen verhelpen

Het kan gebeuren dat u geen verbinding kunt krijgen met een andere computer. Waarschijnlijk blokkeert uw firewall dan de Hulp op afstand-functie in Windows. Ga naar het menu Start en klik op Configuratiescherm. Ga vervolgens naar Beveiliging,kies hier voor Windows Firewall en klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om uw administratorgegevens in te voeren. Ga daarna naar het tabblad Uitzonderingen, zet een vinkje voor Hulp op afstand en klik Ok om te bevestigen. Als het goed is, kunt u nu gebruikmaken van Hulp op Afstand. Werkt het nog niet? Dan bestaat de kans dat een andere firewall de verbinding blokkeert. Het is verstandig om dit na te gaan door de instellingen van deze firewall te controleren.

4. Live Messenger

Ook in Live Messenger zit een functie waarmee u hulp kunt vragen aan iemand anders. Daarbij chat u dus direct met de persoon die u helpt. Start in Live Messenger een gesprek en ga in het chatvenster naar Activiteiten. Onder deze knop klikt u op Hulp op afstand aanvragen. Vervolgens wordt gevraagd of de persoon waarmee u chat het verzoek wil accepteren. Nadat u de aanvraag hebt verstuurd en iemand anders de uitnodiging heeft geaccepteerd, start het Hulp op afstand-programma in Windows, waarmee u net zoals bij tip 1 een code moet doorgeven aan de persoon die u gaat helpen. Zodra de code is ingevoerd, kunt u starten met Hulp op afstand. De verbinding met MSN blijft openstaan, zodat u ook verder kunt gaan met uw gesprek.

©PXimport

Ook in Live Messenger is de Hulp op afstand-functie ingebakken. Zo kunnen mensen u helpen via een chatsessie.

5. Remote Desktop

Als u in het bezit bent van Windows 7, Vista of XP Professional is de functie Remote Desktop een stuk uitgebreider dan Hulp op afstand. Remote Desktop geeft u de mogelijkheid om vanaf een computer direct op een andere pc in te loggen en deze ook meteen te bedienen. Zorg er wel voor dat u toestaat dat u verbinding kunt maken met andere computers. Ga daarvoor naar het menu Start en typ Instellingen voor externe verbindingen. Ga vervolgens naar het tabblad Extern Bureaublad, selecteer in het volgende venster de onderste bullet Verbindingen met Extern Bureaublad toestaan, ongeacht de versie van Extern Bureaublad.

©PXimport

In vergelijking met Hulp op afstand geeft het externe bureaublad u meer mogelijkheden om een computer te bedienen vanaf een andere pc.

Klik nu op Ok om het venster weer te sluiten. Ga vervolgens weer naar het menu Start, klik met uw rechtermuisknop en kies voor Systeemeigenschappen. Bekijk hier de naam van uw computer. Om nu in te loggen op deze computer gaat u naar een andere computer, waarop u ook weer voor het menu Start kiest en in het venster onderin beeld Extern Bureaublad typt. Typ in het volgende venster de naam van de computer waar u in wilt loggen en bevestig met Ok. Voer in het volgende venster een wachtwoord en gebruikersnaam in van de computer waarop u inlogt en bevestig nogmaals met Ok. Nu verschijnt een venster waarin u het bureaublad ziet van de computer waar u toegang toe hebt. U kunt via dit venster de andere computer gewoon bedienen. Op deze manier kunt u ook iemand anders in laten loggen op uw eigen pc. Let er wel op dat deze persoon al genoeg heeft aan uw wachtwoord om binnen te kunnen komen.

6. Crossloop

Ook Crossloop is een bekend programma waarmee u hulp op afstand kunt krijgen. U kunt het programma downloaden op de website van CrossLoop. De installatie verloopt snel en simpel. Kies voordat de wizard begint wel voor Nederlands. Zodra u de wizard hebt doorlopen, kunt u meteen aan de slag. Belangrijk is dat de persoon waarmee u verbinding wilt maken ook in het bezit is van Crossloop. Zodra u het programma hebt opgestart, ziet u twee tabbladen. Een tabblad met Toegang en het andere tabblad met Delen. Klik op het tabblad Delen en geef uw computernaam en toegangscode door aan de persoon met wie u uw scherm wilt delen. Aan de andere kant van de lijn klikt de persoon op het tabblad Toegang, waarna hij of zij uw toegangscode invoert en op Verbinden klikt. Hierna kunt u zelf op het andere tabblad ook op Verbinden klikken om verbinding te maken. U krijgt eerst nog een melding dat iemand toegang tot uw pc wil hebben. Klik op Ja om dit te accepteren, waarna uw scherm met uw helper in nood wordt gedeeld.

©PXimport

Crossloop is snel en eenvoudig te gebruiken.

7. Controle uit handen geven

U kunt met Crossloop ook een stukje verder gaan. U kunt niet alleen uw scherm delen met iemand verderop, maar iemand anders zelfs controle over uw computer geven. Zodra u verbinding hebt met de ander, ziet u dat er een aantal icoontjes onderin het tabblad Delen verschijnen. Het meest rechtse icoontje (met de pijltjes) geeft u de mogelijkheid om de controle over uw beeldscherm uit handen te geven. U krijgt de vraag of u zeker weet dat u dit wilt doen. Beantwoord deze vraag met Ja, waarna de persoon waarmee u uw scherm deelt ook nog een bevestigingsvraag krijgt voorgeschoteld. Hierna kunt u aan de slag en kan de persoon 'aan de andere kant van de lijn' uw computer bedienen alsof het zijn of haar eigen apparaat is. Als u de controle weer terug wilt hebben, klikt u weer op dezelfde pijltjes of verbreekt u de verbinding.

©PXimport

U kunt kiezen of u zelf controle over de muis wilt houden, of ook dit onderdeel aan uw helper overdraagt.

8. Bestanden uitwisselen

Met een paar simpele stappen wisselt u ook bestanden en mappen uit met Crossloop. Het icoontje met het mapje geeft aan dat u bestanden kunt delen. Klik op dit pictogram, waarna u meteen kunt beginnen met browsen naar een aantal bestanden die u wilt delen. Middels de Crtl-toets kunt u meerdere bestanden tegelijk selecteren. Als u bestanden deelt, krijgt u een venster te zien met de voortgang. Aan de andere kant krijgt de persoon waarmee u uw scherm deelt de vraag of de bestanden kunnen worden opgeslagen. De gebruiker aan de andere kant moet een locatie op zijn of haar pc kiezen om de bestanden in op te slaan, waarna het downloaden direct kan beginnen. Uiteraard moet u tijdens het uitwisselen van de bestanden de verbinding niet verbreken. Als u dat wel zou doen, wordt niet alles overgedragen.

9. Code

Standaard moet u een code doorgeven aan de persoon die u gaat helpen. Deze code is eigenlijk altijd hetzelfde. Handig, want zo kunt u hem eenvoudig onthouden en direct opnieuw toepassen. Aan dit systeem hangt echter ook een veiligheidsrisico en daarom is het aan te raden om af en toe de code te veranderen. Dat kan via het instellingenmenu. Klik op het radertje linksonder in beeld en kies bij Settings voor Change Access code. Hiermee verandert u in één keer de code, waarna uw helpers geen gebruik meer kunnen maken van de oude toegangscode.

©PXimport

Wijzig de toegangscode af en toe, zodat uw helper na afloop van een sessie niet ongevraagd opnieuw toegang tot uw computer kan krijgen.

10. Extra hulp

Is uw probleem zo hardnekkig dat u niemand kent die u kan helpen? Crossloop heeft een database met gebruikers die u online op afstand kunnen helpen. Dit kost meestal geld, maar vaak zijn het echte experts die u op weg kunnen helpen en de bedragen die ze vragen, vallen vaak mee. Als u een profiel bij Crossloop hebt, kunt u gebruikmaken van deze diensten. Maak via CrossLoop een account aan. Vul op de site uw gegevens in en via de mail krijgt u nog een bevestigingslink. Nadat u op de link hebt geklikt, kunt u inloggen. Direct na het inloggen ziet u een zoekvenster. Als u hier een zoekopdracht in typt, krijgt u een lijst met specialisten te zien. U kunt ook zien of er iemand online is, want dit wordt erbij aangegeven. Klikt u op de naam van iemand, dan verschijnt het hele profiel en kunt u ook zien hoeveel mensen de helper in kwestie al heeft bijgestaan, en of mensen tevreden zijn over zijn of haar diensten.

©PXimport

Handig aan Crossloop is dat er een database aan is gekoppeld met talloze gebruikers die u gratis of tegen een kleine betaling verder kunnen helpen.

11. Teamviewer

Zodra Crossloop voor u te beperkt is, biedt Teamviewer waarschijnlijk uitkomst. Dit programma heeft iets meer mogelijkheden dan Crossloop en u zet het programma gemakkelijker naar uw hand. Surf naar TeamViewer om het programma te downloaden. Het programma is slechts een paar MB groot, dus het staat binnen enkele tellen op uw computer. De installatie verloopt via een eenvoudige wizard waar u snel doorheen bent. Houd er wel rekening mee dat u aan moet geven dat u Teamviewer gebruikt voor persoonlijk gebruik, want voor zakelijk gebruik is dit programma niet gratis. Na de installatie kunt u direct aan de slag met Teamviewer. Als het programma niet standaard in het Nederlands start, kunt u deze instelling snel aanpassen. Ga rechtsboven in het venster naar Extras / Options, kies Advanced en selecteer in het volgende venster bij Language voor Nederlands. Herstart Teamviewer om de wijziging door te voeren.

©PXimport

Teamviewer is voor particulieren gratis te gebruiken.

12. Contact maken

Teamviewer zit vol met handige functies, maar in eerste instantie gaat het om contact maken zodat iemand met u mee kan kijken om u te helpen. Zorg ervoor dat iemand anders ook in het bezit is van Teamviewer, en geef aan hem of haar de code door die u ziet in het openingsvenster. Vervolgens wordt de verbinding opgezet. Als extra beveiliging wordt ook nog om het wachtwoord gevraagd. De code ziet u onder het kopje Password. Als u met uw rechtermuisknop op dit venster klikt, kunt u met Wachtwoord wijzigen een nieuw wachtwoord laten genereren. Als u verbinding hebt, heeft de persoon aan de andere kant van de lijn ook meteen controle over uw computer. Rechtsonder in beeld vindt u een klein venster waar u uw instellingen kunt vinden. Klikt u een keer op het kleine pictogram met de muis erop, dan kan de persoon aan de andere kant alleen maar meekijken en heeft uw helper geen controle meer over uw pc. Een sessie kan heel eenvoudig worden beëindigd: klik rechtsonder in uw beeldscherm op het kruisje en de sessie is ten einde.

©PXimport

Met een code en een wachtwoord geeft u iemand anders via Teamviewer toegang tot uw pc.

13. Beeld en Geluid

U kunt zelfs beeld en geluid opstarten om uw sessie nog beter te laten verlopen. Rechtsonder in beeld geeft u bij Functies aan of u VoIP (Voice over IP) wilt gebruiken. Als u in het bezit bent van een webcam, kunt u deze ook aanzetten zodat er direct beeld is. Zodra u beeld heeft, kun u gebruikmaken van de videoverbinding. Is uw hulpsessie zo waardevol dat u hem liever nog even bewaart? Dan kan dat ook. U kunt sessies namelijk opslaan. Klik daarvoor tijdens de sessie bij Extra's op Opnemen. Om een opgenomen sessie weer terug te kijken, gaat u in Teamviewer rechtsboven in het venster naar Extra's en klikt u op Opgenomen sessie afspelen. Vervolgens ziet u een venster waarin u kunt browsen naar de locatie van de opname. Als u geen gebruikmaakt van geluid, kunt u blijven communiceren via chat. Klik bij Functies op Chat en u kunt naar hartenlust chatten.

©PXimport

Rechtsonder in beeld kunt u uw Teamviewer-instellingen aanpassen.

14. Op afstand bedienen

Teamviewer is ook op een heel handige andere manier te gebruiken. Ook als u zelf uw eigen computer op afstand wilt besturen kan dat heel eenvoudig met dit programma, zonder dat u daarvoor hoeft te betalen of een andere Windows-versie nodig hebt. Klik bovenin het venster op het menu Verbinding en kies hier voor Toegang zonder toezicht instellen. Er wordt nu een korte wizard gestart. Eerst moet u de naam van uw eigen computer en een wachtwoord opgeven. Om gebruik te maken van deze service hebt u een account nodig bij Teamviewer, dit maakt u aan in de volgende stap van de wizard. Als u een account hebt, zult u even uw mailbox moeten openen om het account via een bevestigingsmail te activeren. Hebt u nog meer computers? Deze kunt u nu ook toevoegen aan Teamviewer. Als u inlogt op TeamViewer, kunt u op afstand inloggen op uw eigen pc, middels de gegevens die u voor Teamviewer hebt aangemaakt. Zorg er uiteraard wel voor dat uw pc aan staat en verbinding heeft met internet. De bediening van uw pc op afstand loopt in Teamviewer via uw browser, daardoor is de kwaliteit van het beeld iets minder. De bediening blijft verder hetzelfde. Het menu dat u in het venster ziet, kunt u ook terugvinden in het programma. Klik daarvoor rechtsonder in beeld op Mijn computers.

©PXimport

U kunt uw eigen computer vanaf afstand bedienen via de functie Toegang zonder toezicht.

15. Voor de telefoon

Teamviewer is uitgebreid en als niet-zakelijke gebruiker maakt u gratis gebruik van veel mogelijkheden. Als u een iPhone hebt of een telefoon met het Android-besturingssysteem, kunt u de Teamviewer-app installeren die het mogelijk maakt om vanaf uw mobiele telefoon een computer te benaderen of hulp op afstand te bieden. Surf via uw mobiele telefoon naar de App Store van Apple of de Android Market, of download de app via www.teamviewer.com/mobile. Nadat de app op uw telefoon is geïnstalleerd, voert u de code in, met het wachtwoord dat u hebt gekregen van de persoon op wiens computer u wilt inloggen. Voer deze gegevens in en u kunt aan de slag. Zo is het dus zelfs onderweg mogelijk om iemand met een computerprobleem te helpen of een kijkje nemen op uw eigen computer!

16. Instellingen maken

Bij de voorgaande tips zijn we nog uitgegaan van standaardinstellingen, maar u kunt Teamviewer natuurlijk ook naar uw eigen hand zetten. Ga in het menu Extras naar Opties om zelf uw instellingen nog eens goed te bekijken. Onder Algemeen is de belangrijkste wijziging die u kunt doorvoeren het aanpassen van uw computernaam. In het invulveld kunt u zelf iets anders neerzetten. Aan het onderdeel Beveiliging is veel aandacht besteed. Hier beheert u uw wachtwoorden voor Teamviewer en past u zelfs instellingen aan om de sterkte van uw wachtwoord te verbeteren. Maak bij het dropdown-menu Password strenght zelf de keuze hoe sterk uw wachtwoord moet zijn. Standaard worden er zes karakters gevraagd, maar u kunt ook kiezen voor acht karakters of voor wachtwoorden die minder sterk zijn. Alle andere opties in het menu zijn uitgebreid en richten zich op de kwaliteit van presentaties in beeld en geluid en de uitnodigingstekst in het mailbericht. Stuk voor stuk zijn dit handige instellingen waarmee u Teamviewer volledig naar wens aanpast.

©PXimport

In dit uitgebreide menu past u de instellingen van Teamviewer aan.

17. Hulp met Skype

Ook als u fanatiek gebruikmaakt van Skype kunt u anderen eenvoudig op afstand helpen en kunt u meekijken op het scherm van iemand anders - of andersom. Skype is niet gericht op deze functie, de toepassing is dus niet zo uitgebreid als Crossloop of Teamviewer. Start in Skype een videogesprek, klik op het icoontje met de twee vierkantjes onderin beeld en kies hier voor Scherm Delen. Uw computer maakt nu verbinding met de persoon met wie u een videogesprek heeft, waarbij uw beeldscherm aan de andere kant van de lijn wordt getoond.

Tot slot

Hulp op afstand is gemakkelijk in te stellen. Als u niet al teveel eisen stelt, kunt u snel en eenvoudig een verbinding opzetten in Windows. De meeste mogelijkheden hebt u met Teamviewer. Wij raden u aan om Hulp op afstand een keer te proberen zonder dat er een serieuze reden in de vorm van computerproblemen achter steekt. Zo weet u zeker dat het werkt en kunt u meteen aan de slag als er dringend hulp moet worden ingeroepen.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Vandaag hebben we vijf 4K QLED-tv's onder de 500 euro voor je gevonden. Ideaal voor wie wil genieten van haarscherpe beelden en realistische kleuren zonder zijn of haar budget te overschrijden.

Disclaimer

Op het moment van schrijven zijn de televisies bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.


Hisense 43A7NQ

De Hisense 43A7NQ biedt verrassend veel voor zijn formaat en prijs. Deze 43 inch QLED-tv levert levendige kleuren dankzij Quantum Dot Color en biedt ondersteuning voor maar liefst vier HDR-formaten, waaronder Dolby Vision IQ en HDR10+. De 4K AI-upscaler tilt oudere content naar een hoger kwaliteitsniveau, zodat ook SD- en HD-beelden scherp en helder ogen. Het geluid wordt verzorgd door twee speakers met Dolby Atmos, wat zorgt voor een ruimtelijk en indrukwekkend geluid. De tv draait op het overzichtelijke VIDAA-platform en ondersteunt handige functies zoals spraakbesturing, bluetooth-koppeling en Game Mode.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: Quantum Dot Color, AI-upscaling, Dolby Atmos, Game Mode

TCL 43P7K

De TCL 43P7K is een veelzijdige 43 inch QLED-tv met een hoge helderheid van 430 nits en ondersteuning voor alle gangbare HDR-formaten zoals HDR10+ en Dolby Vision. Hierdoor ogen beelden levendig en scherp, met mooie kleurgradaties. Deze televisie draait op Google TV, wat betekent dat je kunt rekenen op een slimme en overzichtelijke interface met ondersteuning voor spraakbediening via Google Assistent of Alexa. Ook stream je gemakkelijk content vanaf je smartphone met Apple AirPlay of ingebouwde Chromecast. De Game Master-modus en ALLM maken dit een goede keuze voor casual gamers.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Google TV
Bijzonderheden: Google Assistent, Game Master, 430 nits helderheid, AirPlay

Samsung QE50Q60D

De Samsung QE50Q60D is een 50 inch televisie met QLED-schermtechnologie die garant staat voor levendige kleuren en een hoge helderheid. Dankzij Quantum HDR en 100% kleurvolume oogt elk beeld natuurgetrouw, met rijke details en krachtig contrast. De Dual LED-achtergrondverlichting verbetert bovendien de kijkhoek, waardoor iedereen in de kamer geniet van hetzelfde beeld. De tv draait op het gebruiksvriendelijke Tizen-platform, dat snelle toegang geeft tot je favoriete apps. Ook bijzonder is de ondersteuning voor cloud gaming – je hebt geen console nodig om meteen te spelen. Met het Air Slim Design is deze tv slechts 26 mm dun, en de in hoogte verstelbare voet biedt ruimte voor een soundbar. Je krijgt er bovendien een Solar One Remote bij waarmee je meerdere apparaten aanstuurt.

Beelddiagonaal: 50 inch (126 cm)
HDR-ondersteuning: HDR10, HDR10+
Smart TV-platform: Tizen
Bijzonderheden: verstelbare standaard, cloud gaming, Solar Remote, slechts 26 mm dik

Salora 43QLED320

Met de Salora 43QLED320 haal je een compacte 43 inch QLED-tv in huis die qua beeldkwaliteit verrassend goed presteert. De combinatie van HDR10, Dolby Vision en HLG zorgt voor diepe contrasten en heldere kleuren, ook bij donkere scènes. Dankzij het Android TV-platform heb je toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Disney+. De ingebouwde Chromecast maakt streamen vanaf je telefoon of laptop bijzonder eenvoudig. Ook zijn er drie HDMI 2.1-poorten aanwezig, ideaal voor het aansluiten van een gameconsole. Het frameloze ontwerp geeft deze televisie een moderne uitstraling, terwijl bluetooth en wifi zorgen voor goede draadloze connectiviteit.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Android TV
Bijzonderheden: ingebouwde Chromecast, HDMI 2.1, frameloos design

Hisense 55E7NQ PRO

De Hisense 55E7NQ PRO is een serieuze kandidaat voor wie zowel wil genieten van films als games. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor FreeSync Premium loopt alles vloeiend en zonder haperingen. Het 55 inch QLED-paneel toont heldere kleuren en diepe zwarttinten, terwijl de Dolby Vision IQ-technologie zich aanpast aan de lichtomstandigheden in je kamer. De Dolby Atmos-audio zorgt ervoor dat het geluid net zo meeslepend is als het beeld. Het VIDAA-platform biedt toegang tot alle bekende apps en reageert snel en intuïtief. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten is aansluiten van je game-pc of console geen enkel probleem.

Beelddiagonaal: 55 inch (139 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HRD10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: 144 Hz, FreeSync Premium, IMAX Enhanced, 40 watt audio

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇