ID.nl logo
Flipboard: Lees je sociale netwerken als magazine
© PXimport
Huis

Flipboard: Lees je sociale netwerken als magazine

Er is online zo veel te lezen op verschillende websites, dat het lastig is om alles bij te houden. Eigenlijk was de tijd waarin je het nieuws gewoon in je krantje op de bank las veel gemakkelijker. Die tijden herleven met Flipboard, de app die je sociale content omzet in een heus magazine.

Het idee achter Flipboard is even eenvoudig als briljant. De app levert namelijk zelf helemaal geen content, maar plukt alle informatie van het web (van zowel nieuwssites als van je eigen sociale media) en verzamelt deze in een behapbaar formaat waar je doorheen kunt bladeren. Uiteindelijk zal je de app moeten verlaten als je interactief bezig wilt zijn, maar het is een heerlijke manier om snel door online content te bladeren die je interesseert.

Account aanmaken

Download de gratis Flipboard-app uit de App Store. Wanneer je deze app voor het eerst start, moet je een account aanmaken. Je kunt dit doen door handmatig al je gegevens in te voeren, of je drukt op Meld je aan met Facebook, waarmee al je gegevens van Facebook worden gekopieerd. Vooral als je toch al van plan bent om je sociale media te koppelen aan Flipboard, is aanmelden met Facebook een stap die je wat tijd bespaart.

©PXimport

Een account aanmaken gaat het snelst door met je Facebook-account in te loggen.

Accounts koppelen

We maken de registratie meteen maar even compleet, door ook onze andere accounts van sociale media te koppelen. Negeer de voorpagina even voor nu, en sla deze om (veeg van rechts naar links). Druk nu rechtsboven op het rode pictogram met de streepjes en vervolgens op Accounts. Je kunt nu een account toevoegen door een dienst te kiezen uit de lange lijst met sociale media. Om het account te koppelen moet je inloggen met je gegevens. Sluit de Flipboard app nu (zodat we vanaf het begin kunnen beginnen).

©PXimport

Naast Facebook kun je ook een keur aan andere accounts koppelen.

De voorpagina

Wanneer je de Flipboard-app nu opnieuw start, kom je terecht op de voorpagina. Die voorpagina is interessant, omdat er een selectie wordt getoond van de inhoud van je Flipboard-app op dat moment. Dat wordt gepresenteerd als een echte tijdschrift-cover, met als belangrijkste verschil dat de inhoud zich ververst. De cover is een handige pagina om in één oogopslag te zien of er online nog iets interessants te lezen is.

©PXimport

De voorpagina is net als een 'echt' magazine, maar dan interactief.

De interface

Wanneer je nu de voorpagina omslaat, kom je terecht in de hoofdinterface van Flipboard. Dit lijkt wat op de inhoudsopgave van een tijdschrift. Bovenin vind je een zoekveld waarmee je op trefwoorden kunt zoeken, maar de voornaamste manier om Flipboard te gebruiken, is door te bladeren door de rubrieken. Standaard is een aantal rubrieken voor je geselecteerd. Al die vakken en kaders kunnen je het gevoel geven dat het allemaal te veel is om te behappen, maar onthoud: het zijn gewoon rubrieken, net als in een tijdschrift.

©PXimport

Door middel van de 'inhoudsopgave' kun je bladeren naar de rubrieken van je keuze.

Flipboard-magazine doorlezen

Een interessante rubriek om mee te beginnen is Uitgelicht. Omdat je Flipboard pas net hebt geopend, heb je nog geen selectie gemaakt van rubrieken die je interessant vindt, en in de rubriek Uitgelicht laat Flipboard je interessante dingen zien, geselecteerd door de makers van de app.

Druk op de rubriek en blader door de pagina's. Nu zal je waarschijnlijk ontdekken waarom Flipboard zo handig is, het leest namelijk écht als een tijdschrift. Naarmate je langer met Flipboard werkt, zal de rubriek Uitgelicht meer aan jouw smaak worden aangepast.

©PXimport

Een selectie artikelen uitgekozen door Flipboard is een mooie manier om te beginnen.

Facebook- magazine

Als je bijvoorbeeld je Facebook- en Twitter-accounts hebt toegevoegd, dan zul je deze twee categorieën ook zien staan. Dat lijkt niet boeiend, want hoe kunnen status-updates nu interessant zijn om te lezen in tijdschriftvorm?

Het zal je verbazen, want zodra je drukt op Facebook, zie je complete artikelen van de pagina's die je hebt 'geliket' afgewisseld met korte statusupdates, foto's en filmpjes van je vrienden. Druk je bovenin op de optie Facebook, dan kun je ook uitsluitend je eigen tijdlijn, foto's enzovoort als tijdschrift laten weergeven.

©PXimport

Facebook lezen als tijdschrift. Je zou het niet denken, maar dat werkt geweldig.

Twitter- magazine

Op dezelfde manier kun je dus ook de inhoud van je Twitter-account als tijdschrift bekijken. Dat lijkt nog minder boeiend, omdat Tweets natuurlijk maar uit een beperkt aantal tekens bestaan, maar omdat Flipboard een keurige balans maakt tussen foto's, tweets, maar ook de inhoud van artikelen waar naar gelinkt wordt (en dus niet alleen de link zelf), wordt het veel leuker om te lezen. Zowel voor Facebook als Twitter geldt echter wel dat het vooral leuk is om te lezen, reageren via Flipboard is niet echt efficiënt.

©PXimport

Zelfs Tweets laten zich prima verwerken tot tijdschrift.

Meer onderwerpen

Nu je hebt gezien hoe Flipboard werkt, is het handig om aan te geven welke onderwerpen je interessant vindt, zodat de inhoud zich aanpast aan je smaak. Dat doe je door rechtsboven te drukken op het rode pictogram met de streepjes. Je krijgt dan een pagina te zien met aan de linkerkant een reeks hoofdonderwerpen.

Druk daarop en er verschijnt een lijst met 'tijdschriften' die binnen dat onderwerp vallen. Druk op Abonneer bovenaan de pagina om je op zo'n tijdschrift/categorie te abonneren.

©PXimport

Heb je Flipboard eenmaal in de vingers, dan kun je zelf onderwerpen selecteren.

Onderwerpen bewerken

Je inhoudsopgave hoeft niet slechts uit één pagina te bestaan, dus in principe kun je lekker rubrieken blijven toevoegen. Uiteindelijk wordt het dan wel wat onoverzichtelijk. Gelukkig kun je ook rubrieken verwijderen. Druk daarvoor (met de inhoudsopgave voor je) rechtsonder op Bewerken.

Druk nu op de kruisjes bij de rubrieken die je niet meer wilt om ze te verwijderen. Daarnaast kun je rubrieken verslepen om zo de volgorde aan te passen aan je wensen. Druk op Klaar om je nieuwe indeling te bevestigen.

©PXimport

Haal onderwerpen die je niet boeien weg om de inhoudsopgave overzichtelijk te houden.

Eigen magazine maken

In stap 8 legden we je uit hoe je je kunt abonneren op tijdschriften. Je kunt zelf ook zo'n tijdschrift maken. Wanneer je iets ziet op Flipboard dat je wilt delen, druk dan op het plusteken op de pagina en op Volgende. Geef je tijdschrift een naam en beschrijving, kies een categorie en geef aan of anderen dit mogen lezen.

Druk vervolgens op Aanmaken. Op deze manier kun je eindeloos artikelen toevoegen aan je tijdschrift. Druk linksboven op je profielnaam om je tijdschriften terug te vinden.

©PXimport

Interessante artikelen kun je ook bundelen in je eigen Flipboard-magazine.

Eigen magazine delen

Wanneer je een eigen magazine hebt gemaakt dat gevuld is met interessante content, is het natuurlijk wel zo leuk om dat te delen met anderen. Je doet dat door je tijdschrift te openen en vervolgens te drukken op het pictogram Delen. Vervolgens zie je opties om te delen via mail, Facebook, Twitter of Google+. Je kunt dan een begeleidend tekstje typen bij een link die automatisch leidt naar jouw tijdschrift op Flipboard.

©PXimport

Je eigen magazine deel je met je sociale netwerken.

Instellingen

Tot slot laten we je de optie Instellingen zien, waarmee je Flipboard nog meer naar je hand kunt zetten. Druk rechtsboven op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Instellingen.

In dit menu kun je zaken instellen zoals in welke browser links standaard geopend dienen te worden, in welke taal je gids getoond moet worden, welke pushberichten Flipboard mag sturen enzovoort. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat Flipboard alleen handig blijft, en niet opdringerig en irritant wordt.

©PXimport

Aan de hand van de instellingen kun je het gedrag van Flipboard bepalen.

▼ Volgende artikel
SwitchBot introduceert nieuwe slimme deurslot met gezichtsherkenning en Hub 3
Zekerheid & gemak

SwitchBot introduceert nieuwe slimme deurslot met gezichtsherkenning en Hub 3

SwitchBot - bekend van onder meer automatische gordijnsystemen - heeft twee nieuwe producten aangekondigd die het smart home-aanbod van het bedrijf verder uitbreiden. Het gaat om het SwitchBot Lock Ultra Vision Combo en de SwitchBot Hub 3.

Het SwitchBot Lock Ultra Vision Combo is volgens het bedrijf het eerste slimme deurslot dat achteraf geïnstalleerd kan worden en beschikt over 3D-gezichtsherkenning. Het systeem gebruikt meer dan 30.000 infraroodpunten om een gedetailleerde gezichtskaart te maken voor identificatie. De herkenning gebeurt binnen één seconde en is zeer veilig met een foutpercentage van minder dan 0,0001%. De gezichtskaarten worden lokaal opgeslagen met AES-128 encryptie.

Het deurslot biedt in totaal 18 verschillende manieren om de deur te openen, waaronder gezichtsherkenning, automatische ontgrendeling, NFC-kaarten, vingerafdrukherkenning, app-bediening en spraakcommando's. Het is ontworpen voor vrijwel universele compatibiliteit en past op 99,9% van de bestaande deursloten zonder dat er geboord of verbouwd hoeft te worden.

Met het FastUnlock-systeem zorgt het slot voor een snelle ontgrendeling door een permanente Bluetooth-verbinding met het Keypad Vision te onderhouden. De motor is 122,2% sneller en heeft 10,5% meer kracht dan de vorige versie, terwijl het geluidsniveau laag blijft met slechts 20 dB. Er zijn verschillende modi beschikbaar, waaronder een speciale Nachtmodus die zorgt voor een stillere werking tijdens de nachtelijke uren.

Het slot is voorzien van een driefasig batterijsysteem met een grote oplaadbare hoofdbatterij die tot 9 maanden meegaat, een back-up CR123A-batterij en een elektrolytisch noodontgrendelingssysteem voor situaties waarin de hoofdbatterij leeg is.

Naast het Lock Ultra Vision Combo heeft SwitchBot ook de Hub 3 gepresenteerd. Deze hub dient als centraal besturingspunt voor het slimme huis en ondersteunt Matter. De Hub 3 kan meer dan 100.000 infrarood-apparaten, streamingdiensten en andere SwitchBot-producten integreren. Het apparaat kan tot 30 programmeerbare commando's versturen om automatiseringsscenario's te activeren met Matter-compatibele producten van andere merken die al zijn geïntegreerd in Apple Home.

De Hub 3 heeft een Dial Master draaiknop voor de bediening van volume van verbonden apparaten zoals televisie en hifi, temperatuur en andere functies. Ook biedt het apparaat aanpasbare scèneknoppen en real-time monitoring van binnen- en buitenomgevingsgegevens. Het kan daarnaast aangepaste automatiseringsroutines maken die energiebesparend gedrag ondersteunen.

SwitchBot kondigt aan dat er binnenkort meer nieuwe producten onthuld zullen worden via hun YouTube-kanaal, waaronder de SwitchBot AI Hub, Smart Video Doorbell, K20+ Pro, Garage Door Opener, Plug Mini (EU), Safety Alarm, Smart Radiator Thermostat en een nieuwe lichtserie.

Beschikbaarheid en prijzen

Het SwitchBot Lock Ultra Vision Combo is verkrijgbaar via de officiële website van SwitchBot en Amazon voor een adviesprijs van 299,99 euro. Er is ook een Lock Ultra Touch Combo beschikbaar voor een adviesprijs van 249,99 euro. De SwitchBot Hub 3 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 129,99 euro.


Bekijk andere SwitchBot-producten op Kieskeurig.nl:

▼ Volgende artikel
Nederlanders spenderen bijna 30 euro per maand aan streamingdiensten
© Alexander Kirch | AA+W - stock.adobe.com
Huis

Nederlanders spenderen bijna 30 euro per maand aan streamingdiensten

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Volgens onderzoek van Slimster.nl onder 1066 volwassenen heeft ruim driekwart van de Nederlanders van 18 jaar en ouder minstens één abonnement op een streamingsdienst. Meestal blijft het daar niet bij: veel mensen combineren meerdere platforms. Netflix en Videoland zijn het populairst. Gemiddeld gaat er per persoon 29,56 euro per maand naar deze abonnementen.

Dat bedrag valt op, zeker in een tijd waarin de kosten voor levensonderhoud blijven stijgen. Slimster rekent het voor: wie op zijn twintigste begint met streamen en dat volhoudt tot zijn zeventigste, tikt in totaal zo'n 18.000 euro af. Voor bijna één op de tien Nederlanders loopt het maandbedrag zelfs op tot boven de 50 euro.

Bron: Slimster

Meerdere abonnementen, dus dat tikt aan

Twee derde van de gebruikers heeft meer dan één streamingdienst in huis. Vaak gaat het om twee of drie abonnementen, maar er is ook een kleine groep van zes procent die zich op vijf of meer platforms heeft geabonneerd. Als het op bezuinigen aankomt, moet Viaplay het als eerste ontgelden. Bijna de helft van de mensen met meerdere abonnementen noemt Viaplay als eerste die zij zouden opzeggen bij financiële druk. SkyShowtime en HBO Max volgen met respectievelijk 38 en 35 procent. Opvallend: ook Netflix is, met 29,3% absoluut een kandidaat voor een financiële bezuinigingsronde.

Geen afscheid voor altijd

Volgens Slimster betekent opzeggen lang niet altijd dat gebruikers definitief afhaken. Veel mensen schakelen tussen platforms, afhankelijk van wat er op dat moment te zien is. Wie nu naar HBO Max gaat voor 'The Last of Us', stapt later misschien weer over op Disney+ als daar een nieuwe Marvel-serie verschijnt. Omdat je de meeste abonnementen maandelijks kunt opzeggen, is flexibel gebruik heel normaal geworden.

Wij schreven al eerder dit artikel: Zo bespaar je op je abonnement voor streamingdiensten