Back to school: De beste apps voor het nieuwe schooljaar
Op dit moment lig je nog lekker te zonnen op het strand of zit je met je handdoekje aan het zwembad. Toch staat het nieuwe schooljaar alweer bijna voor de deur. Wij sturen je goed voorbereid op pad met deze 'back to school'-apps.
FreakyAlarm
Prijs: €2,29
Als de vakantie straks voorbij is, moet je weer van maandag tot vrijdag op tijd je bed uit. Voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Als je een doorgewinterde snoozer bent, is FreakyAlarm misschien iets voor jou. De wekker laat zich niet zomaar uitzetten, je moet eerst een puzzel of rekensom oplossen. Met een andere functie stel je een barcode in die je moet scannen voordat het alarm stopt met blèren. Je scant dan bijvoorbeeld de streepjescode van de koffie, daarvoor moet je wel eerst uit bed en naar de keuken.
Microsoft Office
Android / iOS / Windows 10 Mobile
Prijs: Gratis
Je kunt uiteraard niet terug naar school zonder fatsoenlijke tekstverwerker of degelijk spreadsheet programma. In tegenstelling tot de pc is Microsoft Office voor je smartphone gratis. Wanneer je de app opstart word je weliswaar gevraagd om in te loggen, deze stap kun je echter gewoon overslaan.
Scannen vanaf je telefoon
Prijs: Diverse gratis apps.
Naast de programma’s die we kennen uit de Office-suite heeft Microsoft nog een app voor mobiel: Office Lens (Android / iOS). Met dit programmaatje tover je jouw smartphone om tot scanner. De scanner is eigenlijk een slimme variant op de camerafunctie van je telefoon. Je maakt een foto van een document. Vervolgens herkent de app de hoeken en trekt hij het document recht tot een heel aardige scan.
Naast Office Lens bestaan er tal van scan-apps, zoals: Camscanner en Scanbot. De kans is groot dat je al zo’n mobiele scanner in je zak hebt zitten. Google Drive en Dropbox beschikken namelijk ook over een scanfunctie.
©CIDimport
©CIDimport
Met Office Lens tover je jouw smartphone om tot scanner (rechts). Ook Dropbox beschikt over zo'n soort functie (links).
Forest
Prijs: Gratis (Android) of €2,29 (iOS)
Snel afgeleid, met name door je telefoon? We begrijpen het wel hoor, maar echt handig is het niet als je in de schoolbanken zit. Met Forest plant je een virtueel boompje dat groeit zolang je je telefoon met rust laat. Zo verzamel je binnen no-time een heel bos bij elkaar. Tenzij je niet lang genoeg van je telefoon afblijft, dan gaat je geplante boompje namelijk dood.
Noizio
Prijs: Gratis
Als je tijdens het werk niet afgeleid wilt worden door geluiden van buiten, dan kun je met deze app zelf een mix maken van omgevingsgeluiden die jij prettig vindt. Je hebt hiervoor vijftien verschillende geluiden tot je beschikking, waarvan je het volume via schuiven kunt veranderen. De achtergrondgeluiden variëren van regengeluid, kampvuur en golven tot cafégeluiden.
Noizio is helaas alleen beschikbaar voor iOS. Noisli is een vergelijkbare dienst die via de webbrowser werkt en hierdoor op alle apparaten beschikbaar is.
Google Agenda
Prijs: Gratis
Een agenda is één van de basisbehoeften van een scholier. Papier is niet meer van deze tijd; je gebruikt natuurlijk een app.
Google Agenda heeft naast de basisfunctionaliteit die je van een agenda-app mag verwachten ook nog een aantal andere leuke features. Zo kun je in de agenda doelen aanmaken. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je drie keer per week een half uur wilt hardlopen, bij voorkeur ’s avonds. De app plant de activiteiten vervolgens voor je in. Mocht Google’s planning toch niet uitkomen dan verplaats je de sessie gewoon.
Vooral handig is dat de functie leert van jouw wijzigingen en slimmer wordt naarmate je hem meer gebruikt.
©CIDimport
Chartistic
Prijs: Gratis
Met Excel uit de Office-suite maak je prima grafieken, Chartistic gaat nog een stapje verder. Met deze app maak je in een handomdraai prachtige grafieken en diagrammen. De app blinkt vooral uit in de mogelijkheden om je grafiek vorm te geven. En maakt dat bovendien ook nog kinderlijk eenvoudig.
Quora
Prijs: Gratis
Quora is een vraag-antwoord-website waarop je zo’n beetje alles kunt vragen. Superhandig als je met een huiswerkopdracht zit waar je niet uitkomt. Over het algemeen zijn antwoorden behoorlijk uitgebreid en als je iets niet begrijpt kun je in de comments altijd verder vragen.
©CIDimport
De app heeft een feed die veel weg heeft van die van Facebook, dus ook als je niet een specifieke vraag hebt kun je lekker bladeren en ondertussen kennis verzamelen.
Wat Quora zo nuttig maakt is dat de app behoorlijk wat actieve gebruikers, zogenaamde Quorans, heeft en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Veel vragen zijn al lang door iemand anders gesteld, je hoeft dus niet antwoord te wachten, want dat is er al. Ook kunnen alle gebruikers, niet alleen degene die de vraag heeft gesteld, een antwoord up- of downvoten. Door het aantal upvotes herken je snel wat anderen het beste antwoord vonden bij een vraag met meerdere antwoorden.
Trello
Prijs: Gratis
Trello is een soort digitale muur die je vol plakt met post-its. Je maakt een bord aan en dat deel je met je team – of je gebruikt het voor een privé-project . Zo'n bord bestaat uit een aantal lijsten waar je post-its, zogenaamde kaarten, in plaatst.
Trello lijkt op het eerste gezicht misschien simpel, als je dieper in de instellingen duikt blijken er heel veel mogelijkheden te zijn. Wil je meer weten? Lees dan Beheer de workflow met Trello.