Slimme lampen groeperen met Philips Hue-zones

© PXimport

Slimme lampen groeperen met Philips Hue-zones

Netwerk

Geplaatst: 5 juni 2019 - 02:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Wesley Akkerman

Het is sinds kort mogelijk zones aan te maken binnen de Philips Hue-app. Zo kun je ervoor zorgen dat lampen worden gegroepeerd, waarna je ze allemaal in één keer kunt in- of uitschakelen. Je kunt dit doen met lampen op een bepaalde verdieping of enkele binnen een specifieke kamer.

Heb je de nieuwste versie van de Philips Hue-app op je telefoon staan? Mooi, want dan tref je onder Instellingen het aangepaste kopje Kamers en zones aan. Wanneer je hierop tapt, dan zie je links bovenin de mogelijkheid voor het aanmaken van nieuwe kamers en zones. De functie is momenteel nog in bèta, dus er kan mogelijkerwijs iets verkeerd gaan. We gebruiken de functie nu zelf al een tijdje en zijn nog geen gekke dingen tegengekomen, dus heel veel zorgen hoef je je daar niet om te maken. Druk nu op creëren en vervolgens op Zone aanmaken (bèta).

Philips Hue-zones aanmaken

Na het volgen van de instructies op het scherm, kun je de lampen uitkiezen die je in zo’n zone wil hebben. De enige voorwaarde is dat de lamp toegewezen is aan een kamer, maar als het goed is heb je dat al gedaan. Selecteer hier bijvoorbeeld de lampen voor de gang en de slaapkamer, zodat je ze allemaal tegelijkertijd kunt uitschakelen wanneer je naar bed gaat. Of je stelt in dat alleen de helft van de lampen in de woonkamer aan- en uitgaan wanneer gebruikmaakt van de schuifregelaar na het installeren. Je weet vast en zeker al welke lampen je sneller wil gaan bedienen.

Heb je alles ingesteld, vergeet dan niet alles op te slaan door rechts bovenin op het vinkje te drukken. Ga vervolgens terug naar Woning, waar je voortaan je kamers en je zones tegenkomt. Onder het kopje Jouw zones (bèta) tref je de zojuist ingestelde zones aan. Wanneer je de lampen bedient met de schuifregelaar, dan gaan alleen de lampen aan en uit die je net ingesteld hebt. Door op de zones de tappen, krijg je toegang tot veel meer functies. Zo kun je voor alle gegroepeerde lampen de kleur of een thema instellen. Alles werkt verder zoals je dat van Philips Hue gewend bent, gelukkig.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Er kunnen nog dingen veranderen

Omdat het een bèta betreft, doe je er goed aan verschillende dingen te onthouden. Zoals gezegd kunnen er dingen misgaan, dus wees daarop voorbereid. Houd er tevens rekening mee dat de functie in een later stadium anders werkt, functies mist of extra functies heeft. Dingen kunnen na een bèta nog wel eens veranderen. Daarnaast kunnen de zones nu dingen niet, zoals worden opgenomen in dagelijkse routines of bediend worden middels een stemassistent.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000