Zo speel je Google-spelletjes die door AI gemaakt zijn
Google biedt al een tijdje kleine games gemaakt door kunstmatige intelligentie aan die je gratis kunt spelen. Heb je een paar minuten over en moet je wat tijd doden, dan kan een van de onderstaande titels vermaak bieden voor korte tijd. Zo speel je Googles AI-games!
Google biedt een aantal games aan die door AI gemaakt zijn. In dit artikel leggen we uit wat voor soort spelletjes dat zijn en hoe je ze kunt spelen. Het gaat om de volgende games: 👾 Un-Dough! 👾 XYZ Toy 👾 Odd One Out 👾 Haiku Imagined
Google is met Arts and Culture al jaren creatief bezig. Dit bedrijfsonderdeel combineert kunst namelijk met technologie en dat levert vaak leuke projecten op. Het doel van Arts and Culture is om creativiteit een flinke boost te geven. Een recente toevoeging aan het arsenaal van dit onderdeel is een serie spellen gemaakt door kunstmatige intelligentie. De games zijn ontzettend simpel, dus verwacht er niet al te veel van. Bovendien zijn ze helemaal gratis te spelen. Maar om welke spellen gaat het dan precies? Hieronder tref je de vier gratis opties aan die beschikbaar zijn.
Un-Dough!
Un-Dough! is misschien wel een van de meest indrukwekkende games die je via Google Arts and Culture kunt spelen. Heel de wereld is namelijk onder een laag deeg (of klei) beland en het is aan jou om verschillende herkenningspunten wereldwijd aan te merken. De AI van Google presenteert een homp deeg, terwijl jij moet raden wat dat dan precies voorstelt. Je krijgt al een aantal hints voordat je begint, dus dit hoeft niet super moeilijk te zijn. Zo kies je eerst zelf uit in welk land je wily spelen. Vervolgens krijg je onder in beeld wat letters voorgeschoteld waar je op kunt klikken.
Van de vier opties onder in beeld is er altijd maar één de juiste letter. Boven in beeld staat de naam van het gebouw of het object, evenals een aantal sterren. Zodra je een verkeerde letter aanklikt, verlies je een ster. En zodra je geen sterren meer hebt, is het einde oefening. Op het moment dat je de juiste letters selecteert, dan wordt het punt steeds herkenbaarder in beeld gebracht (en onthoud: alle beelden zijn dus gemaakt door AI). In totaal kun je tot veertig monumenten bezoeken en bekijken, waardoor je hier best een uurtje mee zoet kan zijn (als je het echt niet ziet, dan).
XYZ Toy
Houd je meer van een echte uitdaging? Dan kun je je hart ophalen bij XYZ Toy. In dit spel is het de bedoeling om een woord te raden. Dat klinkt niet heel moeilijk, maar je moet in dit geval werken met minimale middelen. Dit spel geeft wel hints, en die vind je in de letters die tot dat moment al gegeven of geraden zijn. Zo kan een letter van vier woorden wat aarde en wormen laten zien en dan is de kans groot dat het woord in dit geval worm is. Je mag vijf keer raden welk woord je zoekt. Lukt je dat niet, dan is het helaas game over. Wanneer je een woord geraden hebt, dan heb je gewonnen.
Odd One Out
Daarnaast heeft Google nog een uitdagende AI-game voor je klaarstaan in de vorm van Odd One Out. In dit spelletje zie je een aantal echte kunstwerken staan. Maar een van de afbeeldingen is door de AI gemaakt en het is aan jou de taak om die te ontdekken. Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op het kunstwerk dat nep is. Je krijgt hiervoor een paar seconden de tijd, dus je moet nog snel reageren ook. Bovendien heb je vier levens: zijn die op, dan is het spelletje voorbij. Hoe sneller je de AI-afbeelding ertussenuit pikt, hoe meer punten je krijgt. Zo kun je met je vrienden een highscorelijst bijhouden!
Haiku Imagined
Tot slot kijken we nog even naar Haiku Imagined. Dit spel kun je mmisschien meer zien als een interactieve ervaring dan als een echte game (zoals de spellen hierboven). Je begint deze ervaring door een afbeelding uit te kiezen. Je kunt één van de zestien plaatjes selecteren. Wanneer je dat doet, dan krijg je een haiku voorgeschoteld, die bij dat plaatje past. Hoewel het gedicht door een echt persoon gemaakt is, is kunstmatige intelligentie verantwoordelijk voor alles eromheen. Denk dan aan de afbeeldingen, animaties en geluiden. De AI zoekt uit wat het beste bij de haiku past.
Soms kom je dikgedrukte woorden tegen in een gepresenteerde haiku. Dat betekent dat je daarop kunt klikken om nog meer beelden en geluiden te zien die door AI geproduceerd zijn.
Meer van Google Arts and Culture
Voorlopig is dit het aanbod gratis games die je kunt spelen van Google Arts and Culture. Wellicht dat er in de toekomst nog meer aan het assortiment toegevoegd wordt, maar voor nu moet je het hier dus mee doen. Via Arts and Culture is het overigens mogelijk nog veel meer spelletjes te spelen, maar die zijn dan niet gemaakt door AI. Die spellen hebben meestal betrekking op je kennisniveau, maar ook op virtuele reizen, geschiedenis en breinkrakers. Mocht je dus even niets te doen hebben en zoek je net even wat ander vermaak, check dan de website van Google Arts and Culture.