ID.nl logo
Haal alles uit het Windows-register
© CIDimport
Huis

Haal alles uit het Windows-register

Het register van Windows vormt het kloppend hart van het besturingssysteem en bevat alle belangrijke instellingen van de computer. Windows heeft geen geheimen meer voor wie het Windows-register kent. Tijd voor een overzicht!

Geen verrassingen

Ga je aan de slag met het register? Bedenk je dan dat het gaat om een krachtig onderdeel dat grote invloed heeft op de werking van Windows en de computer. Zorg altijd voor een back-up van je kostbare gegevens en Windows. In geval van nood kun je altijd terugkeren naar de reservekopie.

Dat doe je met behulp van Systeemherstel. In zowel Windows 10 als Windows 11 open je het Startmenu en typ je Herstelpunt. Klik op Een herstelpunt maken. Klik op Maken en geef het herstelpunt een naam. Gaat er iets mis, dan klik je in hetzelfde venster op Systeemherstel en kies je een herstelpunt uit het verleden om de situatie te herstellen.

Het register is de centrale locatie waar allerhande instellingen zijn opgeslagen en bevat o.a. de instellingen voor geïnstalleerde programma’s, aangesloten hardware, gebruikersaccounts en algemene instellingen van Windows zelf.

Je bewerkt het register met de Register-editor. Open het Startmenu en typ Regedit.exe, gevolgd door Enter. De editor is opgebouwd uit twee vensters. Links vind je de verschillende registersleutels, daar lees je straks meer over. Rechts vind je telkens de instellingen die bij een geselecteerde sleutel horen.

©PXimport

De opbouw

De informatie is opgeslagen in de vorm van registersleutels. Deze kun je vergelijken met mappen (zoals in Windows Verkenner). Hoofdsleutels kunnen op hun beurt meerdere onderliggende sleutels hebben: de subsleutels (vergelijkbaar met submappen in de verkenner).

Dubbelklik op een sleutel om deze uit te klappen en de onderliggende subsleutels te zien. Elke sleutel bevat een of meerdere waarden die de eigenlijke instelling bevatten (en vergelijkbaar zijn met bestanden in de verkenner). De waarden van de sleutel worden telkens rechts in het venster van de Register-editor getoond.

Het register kent vijf hoofdcategorieën. HKEY_CLASSES_ROOT bevat informatie over de gebruikte bestandsextensies en de programma’s die hieraan zijn gekoppeld. In HKEY_CURRENT_USER vind je instellingen voor het aangemelde gebruikersaccount, zoals actuele instellingen en gebruikersvoorkeuren. In het onderdeel HKEY_LOCAL_MACHINE vind je alle algemene instellingen voor hardware en software. 

In de sectie HKEY_USERS vind je de aparte instellingensets van elk gebruikersaccount dat op de computer is aangemaakt. En HKEY_CURRENT_CONFIG bevat alle informatie over de apparaten die momenteel worden gebruikt.

©PXimport

Registersleutel aanmaken

Soms is het nodig om zelf een nieuwe sleutel of waarde toe te voegen aan het register. Kies Bewerken / Nieuw en klik op Sleutel om een nieuwe sleutel aan te maken op de huidige positie. Het maken van een nieuwe waarde gaat via dezelfde menukeuze Bewerken / Nieuw

Er bestaan verschillende soorten waarden, zoals Tekenreekswaarde, Binaire waarde en DWORD-waarde. Maak je geen zorgen: bij het maken van een nieuwe waarde wordt altijd aangegeven om welke soort het gaat.

Spijt?

Hoewel het register en de bijbehorende Register-editor al heel wat Windows-versies meegaan (terug te voeren naar Windows 3.1), kent de editor helaas nog geen functie om een wijziging ongedaan te maken. Wees dus voorzichtig bij het doorvoeren van een aanpassing en controleer de aanpassing op typfouten.

Om het risico zoveel mogelijk te verkleinen, kun je de registerinstelling die je wilt aanpassen eerst exporteren. Voer hierna de aanpassing door. Ben je niet tevreden en wil je terug naar de oorspronkelijke situatie? Importeer dan simpelweg de oorspronkelijke instelling. In de paragraaf ‘Import en export’ van dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Register-editor inrichten

We zorgen dat we prettig met het register kunnen werken en zetten de Register-editor naar onze hand. Heb je registersleutels waarmee je vaak werkt? Voeg deze toe aan de favorieten, zodat ze snel toegankelijk zijn.

Selecteer de betreffende sleutel en kies voor Favorieten / Toevoegen aan Favorieten. Standaard wordt de naam van de sleutel gehanteerd, maar je kunt de favoriet ook een aangepaste naam geven. Klik op OK. De sleutel is vervolgens toegankelijk via het menu Favorieten. Om de lijst op een later moment aan te passen, kies je Favorieten / Verwijderen uit Favorieten.

Je kunt de weergave van de Register-editor ook verbeteren door een ander of groter lettertype te kiezen: kies Beeld / Lettertype. Maak je vaak gebruik van de Register-editor? Geef deze dan een plek op de taakbalk: klik met de rechtermuisknop op de knop van de Register-editor en kies Aan taakbalk vastmaken. Druk op de toets F3 om telkens verder te zoeken op hetzelfde trefwoord.

©PXimport

Zoeken in register

Het register is een omvangrijke database. Maak gebruik van de zoekfunctie om specifieke sleutels snel te vinden.

Kies Bewerken / Zoeken of druk op Ctrl+F. In het zoekvenster kun je opgeven waar de Register-editor op zoek moet gaan: kies in het vak In voor Sleutels, Waarden of Gegevens. Wil je dat er uitsluitend naar het volledige zoekwoord wordt gezocht (en niet naar gedeelten ervan), dan plaats je bovendien een vinkje bij de optie Hele tekenreeks. Klik op Volgende zoeken.

Import en export

Handig is de functie om gedeelten van het Windows-register te exporteren. De instelling wordt daarbij opgeslagen in een REG-bestand. Dubbelklik op zo’n registerbestand om de inhoud ervan te importeren in het register.

Je kunt hiermee een aanpassing snel doorvoeren op meerdere computers: nadat je het register op een van de computers hebt aangepast, gebruik je het exportbestand om de wijziging ook snel toe te passen op de andere computers. Bovendien kun je het bestand gebruiken als extra zekerheid en ernaar terugkeren in geval van problemen (zie het kader ‘Spijt?’).

Het exporteren gaat eenvoudig: selecteer de sleutel die je wilt exporteren en kies voor Bestand / Exporteren. Kies de gewenste locatie en geef het registerbestand een naam. In het vak Exportbereik controleer je of de geselecteerde sleutel wordt getoond. Kies voor Alles als je het volledige register wilt exporteren. Het importeren van een registerbestand is al even simpel. Dubbelklik op het REG-bestand en klik op Ja bij de vraag of je echt wilt doorgaan.

Nu je de beginselen van het register onder de knie hebt, is het tijd om ermee aan de slag te gaan en instellingen te veranderen die je normaal gesproken niet eenvoudig kunt aanpassen.

©PXimport

Compleet menu (Windows 11)

Als je in Windows 11 met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt, verschijnt een relatief compact contextmenu. Het vertrouwde contextmenu uit Windows 10 – waarin alle opties in één keer worden gepresenteerd – verschijnt pas als je klikt op Meer opties weergeven.

Met een aanpassing in het register zorg je ervoor dat het menu weer als vanouds werkt. Ga in het register naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID. Kies nu Bewerken / Nieuw / Sleutel. Deze noem je {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}. Klik met de rechtermuisknop op de zojuist gemaakte sleutel en kies Nieuw / Sleutel. Noem deze InprocServer32. Start Windows opnieuw op. Het contextmenu werkt weer zoals je gewend bent.

Wil je de situatie herstellen? Verwijder dan de eerder gemaakte sleutel uit het register. Klik met de rechtermuisknop op {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} en kies Verwijderen.

©PXimport

Oude verkenner (Windows 11)

De verkenner (te openen via de sneltoets Windows+E) heeft in Windows 11 een nieuwe menubalk gekregen. Die valt niet bij iedereen in de smaak: op sommige computers zorgt de balk voor een trage werking van de verkenner, vooral als je meerdere bestanden tegelijk selecteert of een andere naam probeert te geven.

Via het register kun je de vertrouwde (snelle) balk van Windows 10 terugroepen. Ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID en kies Bewerken / Nieuw / Sleutel. Noem deze {d93ed569-3b3e-4bff-8355-3c44f6a52bb5}. Klik erop met de rechtermuisknop en kies Nieuw / Sleutel. Noem de sleutel InrprocServer32 en start Windows opnieuw op. De verkenner heeft nu weer een klassieke balk.

©PXimport

Favoriete apps (Windows 10/11)

Over het menu van de rechtermuisknop gesproken: dit contextmenu kun je met behulp van het register uitbreiden met je favoriete programma’s. Zo kun je deze apps voortaan nog sneller starten.

In het register ga je naar de sleutel HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell. Kies Bewerken / Nieuw / Sleutel. Geef de naam van het programma op, bijvoorbeeld Word. Kies nu Bewerken / Nieuw / Sleutel om een subsleutel toe te voegen. Deze noem je command. Dubbelklik op de sleutel en geef bij Waardegegevens het volledige pad en de naam van het programma op. In ons voorbeeld: C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\winword.exe.

Tip: gebruik de zoekfunctie van Windows om de locatie van het programma te zoeken.

©PXimport

Recente items (Windows 10/11)

Klik je met de rechtermuisknop op een taakbalkknop van een programma (bijvoorbeeld de verkenner of Word), dan verschijnt een zogeheten ‘jump list’. Dit menu toont onder meer een overzicht van onlangs gebruikte bestanden en bestandslocaties. Via een registeraanpassing bepaal je zelf hoe lang deze lijst mag zijn.

Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced. Zoek in het rechtervenster naar de waarde JumpListItems_Maximum. Is de waarde niet aanwezig, dan maak je deze zelf. Kies Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde (32 bits) en noem deze JumpListItems_Maximum. Dubbelklik vervolgens op de waarde en kies Decimaal. Bij Waardegegevens geef je hierna het gewenste aantal op. Geef je de waarde 0 op, dan wordt de lijst niet meer gevuld.

Seconden tonen (Windows 10)

Met een slimme registeraanpassing zorg je ervoor dat Windows 10 ook de seconden toont in de systeemklok op de taakbalk. Helaas heeft Microsoft deze hack geblokkeerd in Windows 11, dus in die versie kan het register je niet helpen.

Ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced. Kies Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde. Geef als naam: ShowSecondsInSystemClock. Dubbelklik hierna op de waarde en typ 1 bij Waardegegevens. Klik op OK. Nadat je Windows opnieuw hebt gestart, worden ook de seconden getoond.

©PXimport

Openen met (Windows 10)

Via het menu Openen met, dat verschijnt als je met de rechtermuisknop op een bestand klikt, bepaal je met welk programma je het geselecteerde bestand wilt openen. Is die lijst in de loop van de tijd flink volgelopen met apps en wil je deze opschonen? Het register helpt.

Navigeer naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts. Zoek de bestandsextensie van het bestand waarvoor je de bijbehorende programma’s wilt uitdunnen, bijvoorbeeld .BMP

Open nu OpenWithList en bekijk in het rechtervenster welke programma’s momenteel als suggestie worden getoond. Klik met de rechtermuisknop op het programma dat je wilt verwijderen uit de lijst en kies Verwijderen.

Sorteren (Windows 10)

Via het register bepaal je hoe de bestanden in de verkenner worden gesorteerd. Standaard worden de bestanden gesorteerd op volgorde van oplopende nummers (numerieke volgorde). Bijvoorbeeld 1.txt, 1a.txt, 2.txt, 10.txt. Je kunt ook voor een niet-numerieke volgorde kiezen. Dan worden bestanden op basis van elk soort teken op volgorde geplaatst. Bijvoorbeeld 1.txt, 10.txt, 1a.txt, 2.txt.

Geef je de voorkeur aan de laatste methode? Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer. Kies voor Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde (32 bits) en noem deze NoStrCmpLogical. Dubbelklik erop en typ een 1 in het vak Waardegegevens.

Standaardmappen (Windows 10/11)

In de verkenner zie je onder Deze pc meerdere standaardmappen, zoals Afbeeldingen, Documenten en Video’s. Deze mappen hebben een speciale status binnen Windows. Gebruik je de mappen niet? Gelukkig kun je er via het register voor zorgen dat ze niet meer worden getoond in de mappenlijst.

In het register blader je naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderDescriptions\<waarde>\PropertyBag. In plaats van <waarde> kies je een van de volgende waarden, behorend bij de map die je niet meer wilt zien:

- {B4BFCC3A-DB2C-424C-B029-7FE99A87C641} Bureaublad

- {f42ee2d3-909f-4907-8871-4c22fc0bf756} Documenten

- {7d83ee9b-2244-4e70-b1f5-5393042af1e4} Downloads

- {a0c69a99-21c8-4671-8703-7934162fcf1d} Muziek

- {0ddd015d-b06c-45d5-8c4c-f59713854639} Afbeeldingen

- {35286a68-3c57-41a1-bbb1-0eae73d76c95} Video’s

Voor de map Afbeeldingen blader je dus naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderDescriptions\{0ddd015d-b06c-45d5-8c4c-f59713854639}\PropertyBag. Rechts in het venster zoek je naar ThisPCPolicy. Die bepaalt of de map wel of niet wordt getoond in de verkenner onder Deze pc. Verander de waarde Show in Hide. Nadat je je opnieuw hebt aangemeld bij Windows, is de map niet meer zichtbaar onder Deze pc.

©PXimport

Achtergrond weg (Windows 10)

Wil je tijdens het aanmelden bij Windows geen achtergrond meer zien, dan kun je die uitschakelen. Er wordt dan niet meer een automatische achtergrond getoond, maar ook geen zelfgekozen achtergrond.

De instelling hiervoor vind je bij de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System. Kies Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde. Je geeft de waarde de volgende naam: DisableLogonBackgroundImage. Nu is het tijd om de waarde te activeren: dubbelklik erop en typ 1 bij Waardegegevens. Bij de eerstvolgende aanmelding bij Windows wordt de achtergrond niet meer getoond.

Groepsbeleid

Als je gebruikmaakt van de Pro-versies van Windows 10 of Windows 11 (dit geldt dus helaas niet voor de Home-versies), bestaat er nog een andere manier om instellingen in Windows te veranderen. Met het onderdeel Groepsbeleid kun je in de praktijk veel instellingen aanpassen, waarvoor je normaal gesproken het Windows-register nodig hebt. Voordeel van Groepsbeleid is het relatief grote gebruiksgemak: zo vind je bij elke instelling een toelichting.

Je opent Groepsbeleid via het Startmenu: typ Gpedit.msc en druk op Enter. Links worden de beschikbare categorieën voor de instellingen getoond. Interessante instellingen zijn ondergebracht in de sectie Beheersjablonen onder zowel Computerconfiguratie als Gebruikersconfiguratie. Dubbelklik in het rechtervenster op een categorie (zoals Bureaublad) om de bijbehorende instellingen te zien. Dubbelklik op een optie om deze te veranderen.

Groepsbeleid

©CIDimport

Als je gebruikmaakt van de Pro-versies van Windows 10 of Windows 11 (dit geldt dus helaas niet voor de Home-versies), bestaat er nog een andere manier om instellingen in Windows te veranderen. Met het onderdeel Groepsbeleid kun je in de praktijk veel instellingen aanpassen, waarvoor je normaal gesproken het Windows-register nodig hebt. Voordeel van Groepsbeleid is het relatief grote gebruiksgemak: zo vind je bij elke instelling een toelichting.

Je opent Groepsbeleid via het Startmenu: typ Gpedit.msc en druk op Enter. Links worden de beschikbare categorieën voor de instellingen getoond. Interessante instellingen zijn ondergebracht in de sectie Beheersjablonen onder zowel Computerconfiguratie als Gebruikersconfiguratie

Dubbelklik in het rechtervenster op een categorie (zoals Bureaublad) om de bijbehorende instellingen te zien. Dubbelklik op een optie om deze te veranderen.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs
© Tim Allen
Huis

Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een all-in-one-printer is een handig apparaat voor het scannen, kopiëren en printen van documenten en foto's. De allerbeste afdrukkwaliteit krijg je met een laserprinter. Wij vonden vijf betaalbare modellen voor je.

Een laserprinter maakt gebruik van toner in plaats van inkt om afdrukken te produceren. Toner is een fijn poeder dat met hoge temperaturen op het papier wordt gesmolten. Dit proces zorgt ervoor dat je met grote toners kunt printen, wat betekent dat je langere tijd kunt blijven afdrukken zonder de toner te hoeven vervangen. Laserprinters zijn vaak snel en efficiënt, waardoor ze uitstekend zijn voor gebruik op kantoor. Maar ook als je thuis veel print, bijvoorbeeld als zzp'er, kan een laserprinter uitkomst bieden.

HP Color Laser 179fnw

De HP Color Laser MFP 179fnw is een van de kleinste kleurenlaserprinters in zijn klasse en is daardoor ideaal voor thuisgebruik en plekken waar niet veel plek voor een printer is. Met functies zoals printen, scannen, kopiëren en zelfs nog faxen biedt deze 4-in-1 printer een hoop veelzijdigheid. De afdruksnelheid bedraagt tot 18 pagina's per minuut in zwart-wit en 4 ppm in kleur, met een resolutie van 600 x 600 dpi.

Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) voor 40 pagina's en wifi-verbinding is deze printer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar. Hoewel de afdruksnelheid lager ligt dan bij sommige concurrenten, is zijn compacte formaat juist een pluspunt.

Brother DCP 1610W

De Brother DCP-1610W is een compacte zwart-wit laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij haarscherpe resultaten. Dankzij wifi-connectiviteit kunnen meerdere gebruikers eenvoudig draadloos printen.

De papierlade biedt plaats aan 150 vellen en het apparaat is voorzien van anti-jam-technologie om papierstoringen tot een minimum te beperken. In vergelijking met de HP Color Laser MFP 179fnw biedt deze printer geen kleurafdrukken, maar hij is wel een stuk sneller met zijn afdrukken.

HP Laserjet Pro 2Z622

De HP LaserJet Pro 2Z622 is geschikt voor onder meer kantooromgevingen. Met afdruksnelheden tot 42 pagina's per minuut en functies zoals dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen is dit een lekker veelzijdige 4-in-1-laserprinter. Het apparaat ondersteunt zowel bekabelde als draadloze netwerken en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties.

Canon i-SENSYS MF272wd

De Canon i-SENSYS MF272dw is een monochrome laserprinter en drukt af met en snelheid van 29 pagina's per minuut. Met een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij snelle en scherpe resultaten. Dankzij automatische dubbelzijdige afdrukken, wifi- en ethernetverbinding is hij veelzijdig inzetbaar.

In vergelijking met de Brother DCP-1610W levert deze Canon i-SENSYS MF272dw snellere prestaties en meer connectiviteitsopties, hoewel hij geen kleurendruk ondersteunt; dan moet je toch echt bij de HP Color Laser MFP 179fnw zijn.

Xerox B225 A4

De Xerox B225 is een zwart-wit all-in-one-laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van maar liefst 34 pagina's per minuut en een eerste afdruktijd van slechts 6,4 seconden is hij goed in te zetten als je veel en vaak print. De printer beschikt over automatische dubbelzijdige afdrukken, een papierlade voor 250 vellen en kan via wifi of een vaste netwerkverbinding met je thuisnetwerk worden verbonden.

▼ Volgende artikel
Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan
Gezond leven

Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan

Garmin heeft de Instinct 3 - Tactical Edition aangekondigd, een nieuwe serie tactische smartwatches die verkrijgbaar zijn met een AMOLED-scherm of een display op zonne-energie.

De smartwatches zijn volgens Garmin ontworpen voor gebruik in uitdagende omgevingen en voorzien van een met metaal versterkte rand voor extra duurzaamheid, een rucking-activiteit voor training en ingebouwde LED-verlichting op zowel de 45mm als 50mm modellen. De batterijduur van het AMOLED-model kan oplopen tot 24 dagen in smartwatchmodus, terwijl de modellen op zonne-energie onder ideale omstandigheden onbeperkt kunnen functioneren.

Robuust ontwerp

De Instinct 3 - Tactical Edition is voorzien van een stevige constructie met een metalen versterkte rand, een behuizing van met vezels versterkt polymeer en een krasbestendig scherm. De smartwatches zijn gebouwd volgens de MIL-STD 810 norm voor thermische en schokbestendigheid en zijn waterdicht tot 100 meter. De ingebouwde zaklamp biedt variabele lichtsterktes, een groene modus om het natuurlijke nachtzicht te behouden en een stroboscoopmodus voor locatiebepaling in moeilijk terrein. Voor nachtelijk gebruik is er een NVG-modus (Night Vision Goggle) die het scherm dimt tot een niveau dat functioneel blijft voor de gebruiker maar vrijwel onzichtbaar is voor anderen.

Uitgebreide functionaliteit

De Instinct 3 - Tactical Edition beschikt over diverse speciale functies, waaronder rucking-activiteit waarmee gebruikers het gewicht van hun bepakking kunnen invoeren voor beter inzicht in hun fysieke inspanning. Deze functie kan ook worden gebruikt bij activiteiten zoals trailrunning, wandelen en hiken. Alle modellen bevatten de Applied Ballistics solver en zijn compatibel met de Applied Ballistics Quantum app.

De smartwatches zijn verkrijgbaar in twee formaten: 45mm of 50mm met display op zonne-energie, en een 50mm-variant met AMOLED-scherm. De zonne-efficiëntie is verbeterd met een grotere, efficiëntere zonnelens. Vergeleken met het vorige model heeft het nieuwe 50mm model op zonne-energie een vijf keer langere batterijduur in GPS-modus bij opladen via zonlicht.

De smartwatch biedt multi-band GPS met SatIQ technologie voor nauwkeurige positiebepaling met geoptimaliseerde batterijduur. Voor gezondheidsmonitoring houdt de Instinct 3 stappen, hartslag, slaap, zuurstofsaturatie via de pols, hartslagvariabiliteit en meer bij.

Gebruikers ontvangen e-mails, sms'jes en meldingen direct op het horloge wanneer dit is gekoppeld met een compatibele Apple of Android smartphone.

Navigatie en veiligheid

Gebruikers kunnen navigeren met een 3-assig kompas, barometrische hoogtemeter en multi-band GPS. De Instinct 3 kan worden gekoppeld met de Garmin Explore App voor gedetailleerde kaarten, waypoints en routes.

Voor gebruik op gevoelige locaties biedt de Stealth Mode de mogelijkheid om draadloze communicatie uit te schakelen terwijl het horloge nog steeds activiteitsgegevens verzamelt zonder locatiegegevens op te slaan. De Kill Switch kan alle gebruikersgeheugen wissen als de veiligheid in het geding komt. Andere functies zijn weergave van twee posities tegelijkertijd op één scherm, Jumpmaster en geprojecteerde waypoints.

Trainingsfuncties

De Instinct 3 - Tactical Edition bevat sportapps voor rucken, wandelen, hardlopen, klimmen, jagen, skiën en meer. De TracBack-functie helpt bij het uitstippelen van een route terug naar het beginpunt. Naast buitensportapps bevat de smartwatch ook apps voor HIIT, cardio, hardlopen op binnen- en buitenbanen, basketbal en andere activiteiten.

Gebruikers kunnen trainingsplannen volgen met Garmin Coach voor hardlopen en fietsen, of workouts maken uit meer dan 1.600 oefeningen in de Garmin Connect app. De smartwatch volgt ook intensiteitsminuten, VO2 max en hersteltijd.

Veiligheidsfuncties zoals incidentdetectie en Assistance kunnen een bericht met de GPS-locatie van de gebruiker naar contactpersonen sturen in noodsituaties, wanneer het horloge gekoppeld is met een smartphone.

Beschikbaarheid en prijzen

Het Instinct 3 - Tactical Edition AMOLED-model is vanaf 30 april te bestellen op Garmin.com voor een adviesprijs van 599,99 euro. De modellen op zonne-energie beginnen bij een adviesprijs van 499,99 euro.

Bekijk andere Garmin-producten op Kieskeurig.nl: