ID.nl logo
Vijftien bijzondere uitspraken van Elon Musk
© PXimport
Huis

Vijftien bijzondere uitspraken van Elon Musk

Elon Musk laat aapjes games spelen met hun brein dankzij Neuralink. Zijn tweets hebben direct invloed op de aandelen van Tesla. Daarnaast zit hij vol in de ruimterace met SpaceX. De flamboyante, rijke techmagnaat haalt met een paar letters op Twitter regelmatig het nieuws. Dit zijn vijftien van zijn meest bijzondere uitspraken.

1: 'Behalve het onderzoeken van echte teleportatie, wat natuurlijk geweldig zou zijn (iemand doe dit alsjeblieft), is de enige optie voor supersnel reizen om een buis over of onder de grond te bouwen die een speciaal materiaal bevat.'

Musk is met zijn Boring Company bezig met tunnels in Californië, maar die zijn voor auto’s. Hij lijkt op zoek te zijn naar andere, snelle methodes van transport.

2: 'Aangezien dit de eerste keer in 4,5 miljard jaar is dat de mensheid het leven buiten de aarde kan leven, lijkt het me slim om te handelen nu de mogelijkheid zich voordoet. We moeten er niet op rekenen dat die mogelijkheid lang blijft.'

SpaceX is het eerste private bedrijf dat lading de ruimte in schoot, waarna het vaartuig weer in goede orde op aarde terugkeerde. Musk zou graag ruimtereizen naar Mars mogelijk maken, maar blijkbaar misschien nog wel meer dan dat.

3: 'Ik zou graag meer tijd willen besteden aan daten. Ik moet een vriendin vinden. Daarom moet ik wat meer tijd vrijmaken. Ik denk misschien nog wel vijf tot tien - hoeveel tijd wil een vrouw? Per week? Misschien 10 uur? Dat is een soort minimum? Ik weet het niet.'

Hoewel hij inmiddels al enige tijd gelukkig is met de artiest Grimes, heeft hij een tijdje de bachelor uitgehangen. Het zijn vast niet uitspraken als deze waarmee hij haar hart heeft gewonnen.

4: 'Er is een dom idee dat de ronde doet dat falen geen optie is bij NASA. Falen is een optie hier [bij SpaceX]. Als het niet faalt, innoveer je niet genoeg.'

Niet alle ruimteplannen van SpaceX zijn even succesvol, maar Musk wil er met zijn team altijd van leren. Ook als dat betekent dat een raket van 60 miljoen dollar met vracht à 200 miljoen dollar explodeert bij lancering.

5 'Twitter is een oorlogsgebied. Als iemand het oorlogsgebied binnengaat, is het van: oké, je bent nu in de arena. We gaan ervoor!'

Elon Musk is vooral beroemd vanwege zijn opmerkingen op Twitter. Hij roept in zijn tweets nooit op tot geweld, maar vergelijkt het social medium dus wel met oorlogsgebied.

6: 'De aandelenprijs van Tesla is te hoog.'

Het was een hersenspinsel van Musk dat op Twitter terechtkwam. Klinkt weinig interessant, maar het zorgde ervoor dat de waarde van Tesla in één keer 14 miljard dollar zakte. Investeerders zagen het bovendien niet meer zitten na Elon Musk. 

©PXimport

7: 'BEVRIJD AMERIKA NU'

Toen de eerste lockdown door het coronavirus een feit was, wilde Elon Musk blijkbaar zijn frustratie kwijt. Met caps lock aan tweette hij “FREE AMERICA NOW”, wat nogal een politiek rechts statement lijkt te zijn. Aan de andere kant dacht hij destijds ook dat er waarschijnlijk 0 extra gevallen bijkwamen in de Verenigde Staten tegen het einde van april 2020, terwijl we inmiddels allemaal weten dat de VS één van de meest heftig getroffen gebieden is geweest, heel 2020 lang.

8: 'Sorry pedo, je hebt er echt om gevraagd.'

Elon is altijd lekker direct, maar heeft deze tweet wel verwijderd. In 2018 plaatste hij hem, waarbij hij de Britse duiker Vernon Unsworth een pedofiel noemde. Unsworth was een van de duikers die de jongetjes in de Thaise grot probeerde redden. De tweet is verwijderd en er is een excuus geweest, maar later in 2018 heeft hij op een tweet van iemand over het onderwerp nog wel gezegd: “Heb je de situatie onderzocht? Het antwoord is nee, denk ik zomaar. Waarom?” Het zit hem dus toch niet helemaal lekker.

9: 'Ik overweeg het om Tesla privé te kopen voor 420 dollar. Financiering is zeker.'

Het was een grapje dat refereert aan 4/20, de twintigste dag van april waarop cannabis wordt gevierd. In 2018 maakte hij hierover in augustus een grapje, maar hij kreeg enorm veel kritiek. Hij zou ermee zijn investeerders hebben misleid. Hij hield er zelfs bijna een rechtszaak aan over, maar hij besloot 20 miljoen dollar boete te betalen en drie jaar lang een stap terug te zetten als board member bij Tesla.

10: 'Gooi kernbommen op Mars!'

Kernbommen zouden kunnen zorgen dat Mars wat warmer wordt en daardoor bewoonbaar, maar het is natuurlijk een grapje van Musk. Musk die zelf met zijn SpaceX heel graag zou zien dat Mars echt bewoonbaar wordt. Er zijn weinig bedrijven die meer moeite steken in reizen naar de rode planeet.

11: 'Het lijkt een geschikt moment om de Fermi Paradox ter sprake te brengen, oftewel 'waar zijn de aliens?' Echt vreemd dat we er geen spoor van zien.'

Voor iemand die zijn voetsporen zet in de ruimtevaart is het altijd spannend wanneer er over buitenaards leven wordt gesproken. In 2015 zei Musk op Twitter dat hij het eigenlijk maar raar vindt dat wij mensen nog nooit bewijs hebben gevonden dat er aliens bestaan. Hij voegde er later nog aan toe dat het niet zo kan zijn dat aliens de piramides in Egypte hebben gebouwd. 

©PXimport

12: 'Als er een manier was waarop ik niet kon eten, zodat ik meer zou kunnen werken, zou ik niet eten. Ik zou willen dat er een manier was om voedingsstoffen binnen te krijgen zonder de tijd te moeten nemen voor een maaltijd.'

Hij doet nog weinig in de voedingsmiddelenbranche, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in als hij met Tesla eenmaal is waar hij wil zijn.

13: 'Mijn familie is bang dat de Russen me zullen omleggen.'

Het is nogal een uitspraak, maar hij komt niet uit de lucht vallen. Musk heeft met SpaceX vijanden gemaakt in Rusland.

14: 'Er is een kans van een miljard tegen één dat we in de basisrealiteit leven.'

Musk denkt dat we in een videogame of een andere versie van de realiteit leven, dan de ‘hoofdversie’. Vooral leven in een game ziet hij helemaal voor zich met de innovaties in het gamelandschap.

15: 'Ik denk dat het openbaar vervoer pijnlijk is. Het is waardeloos. Waarom wil je met veel andere mensen op één dichte plek staan, die niet vertrekt waar jij op dat moment bent en niet eindigt waar je op dat moment moet zijn?'

Niet dat hij het hoeft te doen, maar Elon is niet snel in de trein of metro te vinden, zo blijkt uit een tweet uit 2016. En zo is de cirkel weer rond met uitspraak 1: teleportatie zou een boel schelen!

▼ Volgende artikel
Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon
© Wesley Akkerman
Huis

Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon

In hoeverre kun je een simpele dweil eigenlijk nog verbeteren? Die vraag stelden we onszelf hardop – tot we opeens de Philips OneUp in handen kregen: een elektronische dweil die verrassend goed weet mee te draaien in een wereld vol dweilende robots en nat-droogstofzuigers. Wat vinden wij van deze opvallende nieuwkomer?

Uitstekend
Conclusie

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

Plus- en minpunten
  • Dweilen zonder strepen
  • Flexibele kop
  • Afneembare dweilpad
  • Goed voor minimaal 50 vierkante meter
  • Meegeleverd schoonmaakmiddel
  • Geen extra dweilpad
  • Schoonmaakmiddel is duur
  • Schoonmaakmiddel heeft geen lekkere geur

Dankzij robots en andere slimme apparaten wordt het steeds makkelijker om het huishouden uit handen te geven of de vervelende taken te láten uitvoeren. De Dreame H15 Pro en anders wel de X50 Ultra zijn daar goede voorbeelden van. Maar Philips laat met de OneUp zien dat regelmatig dweilen helemaal geen vervelende taak hoeft te zijn. Dit is namelijk een elektrische dweil die je in staat stelt de taak sneller uit te voeren. Hij is er in twee uitvoeringen, namelijk eentje van 109 en eentje van 159 euro. Het enige verschil is de accu: die gaat respectievelijk 50 of 70 minuten mee.

Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die je allemaal aan de steel bevestigt. Om te beginnen zijn dat een schoonwaterreservoir (van 280 ml) en een vuilwaterbak (van 180 ml), die je aan de onderkant van het midden aantreft. In de bak met schoon water klik je daarnaast een speciaal ontwikkelde module met daarin het schoonmaakmiddel. Dat is een door Philips ontwikkeld middel, dat naar verluidt drie maanden moet meegaan. De kantelbare kop kan 360 graden draaien en is voorzien van afneembare dweilpads, die ook los te koop zijn (voor 23 euro).

©Wesley Akkerman

Evenredig nat en schoon

Bij dit soort apparaten is het gewicht en flexibiliteit in de bediening erg belangrijk. De Philips OneUp weegt 1,75 kilo en is dus niet bepaald zwaar, zeker niet in vergelijking met draadloze steelstofzuigers. Wij hebben er in elk geval moeiteloos mee door het huis gelopen. En dankzij die draaibare kop kom je heel makkelijk in verschillende hoeken, onder tafels en stoelen en langs poten en ander meubilair. De knoppen voor de bediening zitten daarnaast helemaal boven op de dikke steel, waardoor die eveneens goed bereikbaar zijn.

In de basis lijkt er dus goed nagedacht te zijn over de werking en praktische inzetbaarheid van de Philips OneUp. Maar hoe maakt-ie schoon? Dankzij een gemotoriseerde aandrijving kan het systeem de dweilpad continu voorzien van een schone stroom water met zeep. Ondertussen zuigt de dweil het vieze water op, waardoor de grond niet lang nat blijft en het droogproces drastisch verkort. Je moet de dweilpad van tevoren nog wel eerst natmaken, dus de eerste vloeraanraking kan wat te vochtig zijn. Maar daarna wordt de harde vloer evenredig nat en schoon.

©Wesley Akkerman

Voordelen ten opzichte van gewoon dweilen

Het gebruik van de Philips OneUp brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Vergelijk je het met traditioneel dweilen, dan vallen er meteen een paar dingen op. Je hoeft geen grote emmer water klaar te zetten, laat staan ermee door het huis te slepen. Je verbruikt minder water en schoonmaakmiddel, en je voorkomt dat je halverwege met een vieze dweil over de vloer gaat. Ook het schoon- en droogmaken van de dweilkop is een stuk eenvoudiger – daar heeft Philips slim over nagedacht.

De dweilpad is afneembaar en kun je simpelweg te drogen leggen, bijvoorbeeld in de zon. Is die er even niet, dan duurt het ongeveer twee à drie dagen voordat hij helemaal droog is. Je kunt de pad bovendien in de wasmachine gooien om hem weer fris en schoon te krijgen. Omdat het drogen soms wat tijd kost, is een extra dweilpad geen overbodige luxe – maar die moet je wel los aanschaffen. Het apparaat wordt geleverd met één pad, maar verder zit alles wat je nodig hebt gewoon in de doos. De basis is dus goed op orde.

©Wesley Akkerman

Meegeleverd schoonmaakmiddel

Philips raadt natuurlijk aan om het speciaal voor dit systeem ontwikkelde schoonmaakmiddel te gebruiken. Twee flesjes kosten 20 euro en zijn volgens de fabrikant goed voor evenveel sessies als drie flessen gewone vloerreiniger. Per schoonmaakbeurt druk je één keer op de knop om het schoonwaterreservoir van de juiste hoeveelheid zeep te voorzien, zodat je altijd de optimale verhouding hebt. Toch vragen we ons af of je echt aan die Philips-flesjes vastzit. In de praktijk werkt het systeem ook prima met je eigen schoonmaakmiddel.

Wat wel opvalt aan het meegeleverde reinigingsmiddel, is dat het nauwelijks geur afgeeft. Het ruikt niet vies, maar er zit ook geen fris of aangenaam geurtje aan. Wel zorgt het voor een streeploos resultaat, en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait. Heb je echter zelf een goede vloerreiniger die speciaal geschikt is voor jouw type vloer, dan kun je die ook prima gebruiken. Het enige wat je dan even moet uitzoeken, is de juiste verhouding met het schoonwaterreservoir van 280 ml. De elektrische dweil presteert er in elk geval niet minder door als je de (best prijzige) Philips-flesjes links laat liggen.

©Wesley Akkerman

Philips OneUp kopen?

Ook goed om te weten: met de variant die 50 minuten meegaat, kun je ongeveer 50 vierkante meter dweilen. De versie met een accuduur van 70 minuten komt tot 70 vierkante meter. Daarmee is de OneUp een ideaal product voor kleinere huishoudens, zoals een appartement of flat. In ons testhuishouden hield de OneUp het zelfs vol om op een volle accu 56 vierkante meter schoon te maken – ruim boven de beloofde prestatie. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat accu's na verloop van tijd wat capaciteit verliezen, maar daar was in dit geval nog geen sprake van.

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

▼ Volgende artikel
Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger
© Miele
Huis

Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger

Maak kennis met de Miele Guard-serie: drie stofzuigers die elk uitblinken in hun eigen klasse. Van de lichtgewicht en wendbare S1 tot de veelzijdige M1 en de luxe L1 met geavanceerde filtersystemen – Miele combineert innovatieve technologie met doordacht design. Ontdek hieronder welke Guard-stofzuiger het best bij jou past!

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Of je nu dagelijks door een druk gezinshuis beweegt of in alle rust een minimalistische studio onderhoudt, een goede stofzuiger maakt het verschil. Met de Guard-serie biedt Miele drie modellen die elk op hun eigen manier uitblinken in comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. De compacte Guard S1, de veelzijdige M1 en de luxe L1 zijn stuk voor stuk uitgerust met doordachte technologie en hoogwaardige materialen. Wat ze met elkaar delen? De kwaliteit en betrouwbaarheid die je van Miele mag verwachten.

Guard S1: verrassend sterk, opvallend compact

De Guard S1 is het instapmodel binnen de serie, maar zeker geen lichtgewicht als het op prestaties aankomt. Met een krachtige 890 watt-motor, vier zuigstanden en een universele zuigmond reinigt hij moeiteloos diverse vloertypen. Dankzij het lichte gewicht en het compacte ontwerp is hij ideaal voor kleinere woningen of mensen die op zoek zijn naar een wendbare stofzuiger. De bediening is intuïtief via twee knoppen en een centrale draaischakelaar, en met zijn grijs gemarkeerde elementen is hij zelfs zonder handleiding volledig logisch in gebruik.

©Miele

De S1 maakt gebruik van de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem zorgt voor een hygiënisch klikmechanisme: geen ontsnappend stof, wel een gerust gevoel. En met standaard accessoires zoals een meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel (bevestigd via de VarioClip) heb je alles bij de hand.

Waarom de sledestofzuiger nog altijd onverslaanbaar is

Hoewel draadloze steelstofzuigers tegenwoordig de toon lijken te zetten, bewijst de klassieke sledestofzuiger keer op keer zijn waarde. Niet alleen bieden sledemodellen doorgaans een krachtigere en constantere zuigkracht, ze hebben ook een aanzienlijk grotere stofcapaciteit. Je hoeft dus minder vaak te legen of zakken te vervangen. Bovendien zijn ze stiller, ergonomischer in gebruik en betrouwbaarder op de lange termijn. En waar steelstofzuigers vaak na een paar jaar al kuren vertonen, gaan sledestofzuigers zoals die van Miele gerust twintig jaar mee. Soms is klassiek gewoon beter.

Guard M1: veelzijdige krachtpatser met slimme opbergruimte

Een stapje luxer is de Guard M1, ontworpen voor elk type ondergrond en elk type huishouden. Deze stofzuiger beschikt over een verstelbare zuigkracht met vier vermogensniveaus, die je met de voet bedient – handig als je tussendoor niet wilt bukken. De 4,5 liter-stofzak (HyClean Pure CO) gaat extra lang mee en het ComfortFit-systeem garandeert maximale hygiëne én prestaties, zelfs bij een lagere zuigkracht.

©Miele

Ook het design spreekt aan: fris, modern en met een geïntegreerd accessoirevak waarin je de meegeleverde meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel netjes opbergt. De universele draaibare zuigmond is geschikt voor tapijt, hout en tegels, en volgt soepel elke beweging.

Guard L1: comfort, stilte en duurzaamheid in één

De Guard L1 is het topmodel binnen de serie en is ontworpen voor mensen die geen concessies willen doen aan comfort, prestaties of uitstraling. Met een fluisterstil geluidsniveau van slechts 75 dB en een royale actieradius van 12 meter is dit model klaar voor elke schoonmaakklus, hoe groot of klein ook. Het robuuste ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook uitzonderlijk duurzaam: de L1 is getest op een levensduur van maar liefst 20 jaar.

©Miele

Net als de M1 beschikt ook de L1 over de draaibare universele zuigmond, maar onderscheidt zich met slimme details. Zo is de 2-in-1-zuigmond (voor meubels en kieren) geïntegreerd in de achterkant van het toestel en is de reliëfborstel ingebouwd in de ergonomische handgreep. Ook deze L1 werkt met de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem, waardoor hygiëne en gebruiksgemak gegarandeerd zijn.

Voor wie nóg een stap verder wil gaan, is er de Guard L1 Comfort. Deze luxere uitvoering voegt enkele premium extra's toe. Het geïntegreerde LCD-kleurendisplay toont in één oogopslag de reinigingsmodus, de vullingsgraad van de stofzak en de status van het uitblaasfilter. Zo heb je altijd direct inzicht in de prestaties van je stofzuiger. Daarnaast ondersteunt de L1 Comfort Miele@home, waarmee je het apparaat via wifi kunt verbinden met je smarthome-netwerk. Bediening via app, spraak of slimme automatisering? Met Miele is het slechts een kwestie van instellen.

Ga voor meer witgoeddeals naar Bemmel & Kroon!