ID.nl logo
Thuiskantoor inrichten: Heb je al op deze zaken gelet?
© PXimport
Huis

Thuiskantoor inrichten: Heb je al op deze zaken gelet?

De laatste maanden werken heel veel mensen thuis en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar toe gaat nemen. Daarom is het van belang dat je investeert in een goede werkplek voor in huis. Waar moet je aan denken als je je thuiskantoor inrichten gaat?

Of je nu net begint aan een onderneming vanuit huis, gedwongen wordt om thuis te werken, zo nu en dan thuis taken oppakt of reeds jaren thuiswerkt, het kan geen kwaad je kantoor te optimaliseren voor productiviteit.

Eén manier om je eigen productiviteit in je thuiskantoor te verhogen, is door je eigen stijl te implementeren in je opstelling of werkomgeving. Natuurlijk moet je beeldscherm goed staan en heb je allerlei apparaten nodig die het werk mogelijk maken. Maar het is net zo belangrijk dat je die omgeving persoonlijk maakt.

Koop een bureau in de stijl die je elders ook in huis hanteert, hang een mooi schilderij op of zet kleine spullen neer die je aan leuke tijden doen denken. Wat het ook is: als het persoonlijk is, dan helpt het. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Exeter. De participanten lieten zien tot 32 procent productiever te zijn dan voorheen, toen de persoonlijke touch er nog niet was.

Groen en opgeruimd

Doe ook meer met de kleur groen. Die kleur staat voor groei en besluitvaardigheid, en geeft je een kalm gevoel mee gedurende de dag. Verder blijkt uit een onderzoek van de universiteit van München dat de kleur groen creativiteit opwekt. Je kunt dit gemakkelijk bewerkstelligen door hier en daar een plant neer te zetten of door (delen van) de muur groen te schilderen.

In het verlengde van groen en natuur in je thuiskantoor, is het ook belangrijk dat je voldoende natuurlijk licht ziet. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat als je veel daglicht en natuurlijk licht opneemt, dit de productiviteit bevordert en ervoor zorgt dat informatie sneller verwerkt kan worden.

©PXimport

Verder doe je er goed aan echt een aparte kamer voor je thuiskantoor te gebruiken, zodat de werkenergie ook daadwerkelijk in die kamer blijft en bijvoorbeeld niet de huiskamer verstoort. Daarnaast is het van belang dat je je werkomgeving schoonhoudt en vrijhoudt van troep her en der. Een opgeruimde kamer zorgt veelal voor een opgeruimd hoofd.

Met een standing desk in je kantoor wissel je gemakkelijk en snel van werkhouding. Door zo nu en dan tien tot vijftien minuten staand te werken, zorg je voor een goede bloedcirculatie en blijf je ook later op de dag nog scherp en actief.

Waar moet goede thuiswerkmonitor aan voldoen?

Een goede monitor is niet alleen belangrijk voor het werk, maar ook voor je werkhouding. Een goed model helpt pijn in de nek of aan de ogen te voorkomen. Maar dan moet zo’n monitor wel aan een aantal eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat je de stand snel kunt aanpassen en zou het ook goed zijn als je het scherm kunt verhogen of verlagen. Al kun je dat laatste ook oplossen door er iets stevigs onder te plaatsen of juist weg te halen, zoals een aantal boeken.

Combineer je een goede monitor met een standing desk en een ferme bureaustoel, dan minimaliseer je het risico op een stijve nek of last van je onderrug. Mocht je ondanks alle voorbereidingen nog steeds last hebben van je onderrug, dan kan een voetenbankje overigens ook helpen, eventueel in de vorm van een stevig kussen.

Heeft een monitor geen verstelbare poot of is die poot niet toereikend, dan kun je denken aan een arm voor aan de muur. Of je nu zit of staat te werken, het scherm beweegt dan gewoon met je mee. Ook kun je de monitor heel gemakkelijk draaien. Bovendien maakt zo’n muurbeugel weer wat plaats vrij op je bureau, zodat je ruimte overhoudt voor andere dingen.

Wat voor type monitor je nodig hebt, hangt helemaal af van het werk dat je doet. Veel bedrijven werken met budgetten, dus dan is het zaak dat je weet waar je naar op zoek bent.

Voor regulier werk kom je al gauw uit bij een monitor van 24 tot 27 inch. Je hebt dan genoeg ruimte voor één programma in beeld. Merk je dat je veel vensters naast elkaar opent, dan kun je beter gaan voor een 34inch-variant (of groter). Die extra schermruimte maakt het mogelijk dat je twee vensters op een overzichtelijke manier naast elkaar kunt openen, zonder dat je inlevert op kwaliteit of comfort.

©PXimport

In beide gevallen is het belangrijk dat je de aansluitingen controleert. Hoeveel zijn het er en welke zijn het? Ook hierbij hangt de juiste keuze van je werk af, maar ook van hoeveel apparaten je aan wilt sluiten. Als je één laptop of desktop-pc wilt gebruiken, heb je in veel gevallen aan één HDMI-aansluiting genoeg.

Sommige monitoren ondersteunen een weergavemodus als PbP of PiP. PbP staat voor picture by picture en stelt je in staat het signaal van twee bronnen naast elkaar weer te geven op een scherm. Je hebt dan natuurlijk meerdere aansluitingen nodig. PiP staat voor picture in picture. Dit is vergelijkbaar met PbP, met als grote verschil dat het tweede signaal in een kleiner venster op het display gepresenteerd wordt. Deze functies zijn niet standaard, dus je moet er specifiek naar op zoek gaan.

Naast de HDMI-poort is ook de DisplayPort een belangrijke aansluiting voor monitors. Beide aansluitingen kunnen gebruikt worden voor het overbrengen van het signaal uit een computer of laptop. Daarnaast zijn usb-poorten handig. Daarmee kun je apparaten opladen, maar soms ook het beeld van een extern apparaat op het scherm weergeven. Werk je ook in de avonduren, dan kan een blauwlichtfilter een handige monitorfunctie zijn om naar uit te kijken. Zo’n filter helpt vermoeide ogen te voorkomen.

Waar je ook op dient te letten, is het type paneel dat in het scherm zit. De meest voorkomende panelen zijn ips, va en tn. Ips is in dat rijtje de beste optie, omdat die kleuren accuraat weergeeft en een brede kijkhoek biedt. Steeds vaker komt ook het oledpaneel langs. Dit zijn veelal duurdere monitors die heel fijn omgaan met kleuren en contrast. Voor de gemiddelde werknemer is een goed ips-paneel nog altijd de meest prijsvriendelijke optie.

Ergonomische toetsenborden en muizen

Onderdeel van een goede werkhouding is de rustpositie van je polsen en handen. Een ergonomisch toetsenbord kan daarbij helpen. Bij dergelijke toetsenborden drukken je handen in een neutralere positie op de toetsen dan bij een recht keyboard.

Er zijn drie soorten ergonomische toetsenborden. Zo heb je toetsenborden met knoppen die in een soort golfvorm zijn geplaatst. Zodoende kun je je armen in een natuurlijke positie op je armleuningen laten rusten, terwijl je niets inlevert aan typgemak. Het is wel even wennen aan de schuine plaatsing van de toetsen, maar na enkele dagen werken merk je al snel dat je weinig tot geen last krijgt van je polsen.

Het gespleten toetsenbord is een andere optie. Dit is een toetsenbord dat bestaat uit twee onderdelen, vaak in de vorm van twee vierkanten. Omdat je de toetsen precies kunt positioneren, kunnen je polsen in een neutrale positie op je bureau leunen. Vanwege het design van deze keyboards kan het zijn dat sommige knoppen op een andere plek zitten dan normaal, maar ook dit is een kwestie van wennen.

De derde optie zijn toetsenborden met een specifieke opwaartse hoek. Omdat de onderkant lager is dan de bovenkant, hoeven de polsen niet zo actief te zijn in vergelijking met plattere toetsenborden. Ook dit houdt in dat je flink wat rust geeft aan je polsen, al is dit misschien de minst effectieve optie van de drie.

©PXimport

Dergelijke toetsenborden zijn heel handig om te voorkomen dat je een carpaletunnelsyndroom oploopt. Datzelfde geldt natuurlijk voor een goede ergonomische muis. Er zijn muizen die minimale spanning op je pols uitoefenen en die hebben meestal een vorm die afwijkt van de kleine standaardmuis. Dergelijke muizen zijn vaak wat hoger en hebben een rustplek voor je duim. Daaraan gekoppeld heb je muismatten met een rustplek voor je pols, voor een optimaal comfort.

Verder helpen ergonomische toetsenborden en muizen bij het onderhouden van een goede werkhouding. Met de juiste tools voorkom je dat je onderuitgezakt gaat werken. Dat is goed voor je rug, benen, nek, pols en armen. Daarom is het zo belangrijk dat je een goede stoel combineert met een bureau dat op jouw lengte gemaakt is, en de eerder genoemde accessoires. Met een goede standing desk kun je overigens de hoogte aanpassen voor je werkhouding tijdens het zitten; je gebruikt hem dus niet alleen tijdens het staan!

Lees bij onze Computer!Totaal-collega's meer over het voorkomen van RSI.

Overige accessoires en smart apparatuur

We hebben in dit artikel al een aantal zaken genoemd die niet mogen ontbreken in je thuiskantoor, zoals een goed en betaalbaar beeldscherm, een standing desk, een goede stoel, een ergonomisch toetsenbord en dito muis. Daarnaast zijn er nog veel meer handige apparaten en accessoires te bedenken die kunnen bijdragen aan je productiviteit.

Zo kun je aan een deskpad denken. Dit is een grote mat waar je al je computerspullen op kunt laten rusten, zoals het beeldscherm, de computer of laptop (eventueel in een houder), een toetsenbord en de muis. Heb je een losse camera of microfoon nodig, dan kun je die er ook op plaatsen. Dergelijke matten zorgen ervoor dat je spullen geen krassen maken in de tafel of het bureau. Ook voorkomt de ondergrond dat je spullen wegschuiven. Dit is een accessoire dat je bijvoorbeeld groen kunt maken, om maar een voorbeeld te geven.

De laptophouder is een ware aanbeveling voor iedereen die thuiswerkt met een laptop. Bij werken op een notebook neem je vaak noodgedwongen een slechte werkhouding aan om de letters op het scherm goed te kunnen zien. De kans is groot dat je dan voorovergebogen zit. Door de laptop in een houder te plaatsen, komt het scherm wat hoger te staan. 

Gebruik je ook een extern scherm, dan kun je beide schermen op gelijke hoogte plaatsen. Het handigst is om zo’n laptophouder te combineren met een draadloze toetsenbord en muis, want het toetsenbord en de trackpad op de laptop kun je beter niet gebruiken voor het thuiswerken.

©PXimport

Andere handige gadgets voor in je thuiskantoor zijn slimme speakers en smart displays. Slimme speakers kun je niet alleen gebruiken voor achtergrondmuziek (verschillende muziekstreamingdiensten bieden speciale afspeellijsten aan voor tijdens het werk), ook kun je heel snel geheugensteuntjes en agenda-items toevoegen en opvragen. In Nederland ligt de Google Assistent het meest voor de hand. Die stemassistent spreekt Nederlands en is, in vergelijking met Siri, heel uitgebreid.

Een smart display heeft veelal dezelfde functies als een slimme speaker, maar kan ondertussen ook worden gebruikt als een digitale fotolijst. Handig voor kiekjes van de kids, bijvoorbeeld.

Verder denken we nog aan een goede bureaulamp. Het liefst een ledlamp die je van kleur kunt laten veranderen, eventueel via een app. Overdag heb je namelijk een andere lichtbehoefte dan in de avond. Een wisselende kleurtemperatuur kan veel helpen bij het concentreren. Overdag mag de lamp wat koeler ingesteld worden, terwijl je in de avond profijt hebt van warmere tinten.

Er bestaan ook slimme lampen die op basis van het tijdstip de temperatuur en helderheid aanpassen, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. En je zou ook kunnen investeren in een (slimme) airco of ventilator, handig voor de nodige luchtcirculatie en voor verkoeling in de zomer. Bovendien bestaan er slimme ventilatortorens die ook warme lucht kunnen afgeven. Die komen dan weer van pas voor de koudere wintermaanden.

Tot slot

Tot slot doe je er goed aan te investeren in een goede camera en microfoon, zodat mensen je tijdens online meetings goed kunnen zien en verstaan. De ingebouwde opties van een computer of laptop zijn niet verkeerd, maar met een kleine investering van vaak een paar tientjes haal je al snel een goed alternatief in huis.

Lees hier meer over webcams voor thuiswerkers.

Mocht je overigens klachten krijgen over de muziek die je afspeelt tijdens het werken, dan kan het geen kwaad om eens te kijken naar een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Niet alleen blokkeer je daarmee alle geluiden van buitenaf, waardoor je je goed kunt concentreren, ook je omgeving heeft geen last van de repetitieve muziek waar je doorgaans goed op werkt.

Om het pakket echt compleet te maken, heb je ook een externe harde schijf nodig voor de nodige back-ups. En druk je geregeld documenten af voor je werk, dan is ook een printer geen overbodige luxe.

Je ziet: je kunt je hardop afvragen wat voor soort apparaten, accessoires en andere dingen je nodig hebt voor een fijn thuiskantoor. Ook moet je antwoord geven op vragen als: wanneer werk ik; waar werk ik; en hoe zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé? Allemaal zaken waar je niet mee te maken krijgt wanneer je normaliter op kantoor werkt, maar voor thuiswerkers zijn dit prangende vraagstukken. Hopelijk heb je iets aan de tips in dit artikel!

▼ Volgende artikel
SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel
© SteelSeries
Huis

SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel

Goede koptelefoons voor gaming kun je overal vinden, maar voor een fijn stel gaming-oordopjes moet je wat verder zoeken. Of moest, want met de SteelSeries Arctis Gamebuds is er een nieuwe ster aan het firmament. Met noise cancelling van de bovenste plank, een razendsnelle draadloze verbinding, een superhandige dongel én een lange batterijduur zijn de Arctis Gamebuds alles wat je nodig hebt voor je volgende gamesessie.

In samenwerking met SteelSeries

De Steelseries Arctis Gamebuds zijn oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Dat heeft vooral te maken met de snelle 2,4GHz-verbinding die wordt gelegd met je gaming device, maar er zijn meer handige functies en extra's die van de Gamebuds de ideale audio-metgezel maken tijdens het gamen. We duiken wat dieper in die verschillende opties en functies.

2,4GHz-verbinding

Draadloze oordopjes verbind je via bluetooth aan je andere apparaten. Althans, dat deed je vroeger. Het probleem met bluetooth is dat het niet altijd de meest stabiele verbinding biedt, en dat het bereik niet bijzonder groot is. Die problemen zijn met de Arctis Gamebuds voorgoed verleden tijd.

De Gamebuds verbind je namelijk via een 2,4GHz-verbinding met je gaming device. De 2,4GHz-band wordt gebruikt voor wifi en heeft een aantal voordelen ten opzichte van bluetooth. Ten eerste is het bereik veel groter, zodat je niet per se binnen een paar meter van je PlayStation, Xbox of pc hoeft te zitten. Ook gaat het signaal veel makkelijker door muren heen, dus even naar het toilet of de keuken lopen zonder de verbinding te verliezen is ook geen enkel probleem.

Daarnaast is een verbinding via de 2,4Hz-band tot wel zeven keer sneller dan een gewone bluetoothverbinding – onmisbaar tijdens het gamen.

©SteelSeries

Usb-c-nanodongel

Die verbinding leg je met de bijgeleverde usb-c-nanodongel. Dat is een kleine usb-c-stick die je in je gameconsole of computer steekt. De oortjes leggen meteen verbinding met de dongel, zonder dat je eerst een uitgebreide installatie hoeft te doorlopen.

De dongel ondersteunt alle bekende apparaten: of je nu gaat gamen op een PlayStation 5, Xbox, pc, Switch of tablet, binnen een paar tellen zijn je oortjes aangesloten. Gebruik je liever een 'gewone' usb-a-poort? Dat kan ook: er wordt een handige adapter meegeleverd.

Dat betekent overigens niet dat je altijd je dongel bij je moet hebben: de SteelSeries Arctis Gamebuds werken ook met een bluetoothverbinding. Als je even de deur uit moet, tik je simpelweg tegen de zijkant van je oordopjes en je maakt automatisch een bluetooth-verbinding met bijvoorbeeld je telefoon.

Accu en opladen

Bang dat je binnen de kortste keren met een lege batterij komt te zitten, hoef je ook niet te zijn. De accu in de Artcis Gamebuds gaan bij normaal gebruik tot wel tien uur achter elkaar mee voordat je ze weer moet opladen. Met de bijgeleverde case kun je ze bovendien nog drie keer opladen, zodat je ze in totaal veertig uur kunt gebruiken zonder dat je in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn.

Het opladen zelf gaat bovendien razendsnel en gemakkelijk. Als je de usb-c-oplaadkabel gebruikt, heb je binnen een kwartier weer genoeg juice om drie uur verder te gamen. De oordopjes ondersteunen ook de meeste populaire draadloze laders, dus je hebt in principe helemaal geen kabel meer nodig.

©SteelSeries

Extra's

En dat is nog lang niet alles. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden een aantal extra opties die het gebruik nóg prettiger maken.

Zo is er actieve noise cancelling, die ervoor zorgt dat je geluiden van buitenaf bijna niet meer hoort. Je kunt er ook voor kiezen om die geluiden juist extra door te laten, zodat je precies weet wat zich in je omgeving afspeelt.

Je hoeft je ook niet druk te maken om de pasvorm. Voor de Gamebuds zijn maar liefst 62.000 oren geanalyseerd. Daar is de ideale pasvorm uitgekomen, die werkt voor praktisch elk oor. Bovendien worden er drie opzetstukjes meegeleverd: een voor kleine, een voor middelgrote, en een voor grotere gehoorgangen. Zo weet je zeker dat de oordopjes altijd goed passen. Een testperiode met de wereldberoemde gamer T1 heeft ervoor gezorgd dat de oortjes ook na lange tijd nog comfortabel blijven zitten.

Tel daarbij op de ingebouwde microfoon, zodat je zonder extra gear kunt audiobellen met je vrienden of tegenstanders, en IP55-waterbestendigheid, waardoor je zonder problemen door een regenbuitje kunt wandelen of jezelf in de gym in het zweet kunt werken, en je kunt gerust stellen dat de SteelSeries Arctis Gamebuds tot de meest complete oordopjes behoren die te vinden zijn.

Ontdek de SteelSeries Arctis Gamebuds

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Wie op zoek is naar high-end gaming oordopjes hoeft eindelijk niet ver meer te zoeken. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden zowel comfort als kwaliteit. De draadloze 2,4GHz-verbinding is tot wel zeven keer sneller dan bluetooth, en met de bijgeleverde dongel verbind je ze in no-time met je gameconsole, pc of tablet. De accu die tot wel 10 uur meegaat (of 40 uur met de oplaadcase), de perfecte pasvorm en de uitgebreide noise cancelling maken van de SteelSeries Arctis Gamebuds de ideale gaming-oordopjes, op welk apparaat je ook speelt!

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro
© Viktoria
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betaalbare warmtepompdroger? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot!

Disclaimer Op het moment van schrijven zijn de besproken warmtepompdrogers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 900 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense DH3S902BW3

De Hisense DH3S902BW3 is goedkoop én energiezuinig. Volgens het A+++-label heeft deze warmtepompdroger een gemiddeld verbruik van 194 kilowattuur op jaarbasis. Verder valt het geluidsniveau van 64 decibel mee. Gunstig als je het apparaat in de buurt van een slaap- of studeerkamer plaatst. Komt de draairichting van de deur niet goed uit? Geen probleem, want je keert de deur dan gewoon om. De verlichte trommel is goed voor een riante capaciteit van 9 kilo. Dat maakt van de DH3S902BW3 een betaalbare keuze voor grote gezinnen. Op het moment van schrijven is deze droger zelfs goedkoper dan ooit.

Deze warmtepompdroger kiest aan de hand van een vochtsensor de optimale droogtijd. Voorkom daarmee slijtage van kleding, want de DH3S902BW3 gaat niet onnodig langer door. Heb je haast? Activeer dan het zogeheten Quick 30-programma. Met deze cyclus droog je binnen een halfuur een kleine hoeveelheid kleding. Er is ook een Allergy Care-programma. Volgens de fabrikant verwijdert dat nagenoeg alle bacteriën. Handig is dat je de wasdroger op afstand kunt bedienen. Installeer hiervoor een app op je smartphone.

AEG TR8ESSEN

Deze warmtepompdroger van AEG is erg zuinig op je kleding. Zo verlaag je indien nodig de temperatuur, waardoor er minder sprake is van slijtage. Daarnaast combineer je met het zogenoemde MixDry-programma probleemloos verschillende textielsoorten. Kortom, doe bijvoorbeeld gerust katoen en synthetica in de trommel. Allergische personen hebben baat bij het Hygiëne-programma. De fabrikant claimt dat deze cyclus 99,99 procent van alle bacteriën en virussen verwijdert. Er zijn daarnaast nog aparte programma's voor fijne was, wol, zijde en beddengoed.

Dankzij een vulcapaciteit van 8 kilo kunnen huishoudens tot zo'n vier personen met de TR8ESSEN uit de voeten. Een groot voordeel is het lage verwachte stroomverbruik van 177 kilowattuur per jaar. Om die reden is het apparaat voorzien van een A+++-energielabel. Zet met behulp van startuitstel de wasdroger op een tijdstip met een laag (of gratis) stroomtarief aan het werk. Het opgegeven volumeniveau bedraagt 67 decibel. De TR8ESSEN vereist weinig onderhoud. Het stof belandt namelijk in een uitneembaar filter aan de voorzijde van de deuropening. Dat kun je dus makkelijk legen.

Beko DF8412TA0W

Voor een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kilo is de Beko DF8412TA0W scherp geprijsd. Een ander pluspunt is het geringe geluidsniveau van 64 decibel, zodat je eventueel ook 's nachts de was kunt drogen. De droogkast is gecertificeerd met het A++-energielabel. Ga bij normaal gebruik uit van een stroomverbruik van 236 kilowattuur per jaar. Mensen met zonnepanelen hebben veel profijt van de startuitstelfunctie. Zet de DF8412TA0W op een tijdstip aan het werk zodra de zon schijnt. Als het filter of waterreservoir vol is, geeft de wasdroger een waarschuwing.

Kies op het Nederlandstalige bedieningspaneel tussen vijftien droogprogramma's, zoals Jassen, Hygiëne+, Outdoor/Sport, Jeans, Hemden of Eco. Je merkt aan de indicatielampjes op het display welk droogniveau de kleding heeft bereikt. Beko claimt dat het textiel dankzij zijn AquaWave-techniek minder slijt, omdat de kledingstukken tijdens het droogproces een golvende beweging maken. De deur van gebogen glas en peddels in de trommel maken deze beweging mogelijk.

Bosch WQG245D5NL

Op Kieskeurig.nl was de Bosch WQG245D5NL niet eerder zo goedkoop. Deze betaalbare warmtepompdroger van het Duitse kwaliteitsmerk biedt een vulcapaciteit van 9 kilo. Ideaal voor huishoudens tot vijf à zes personen. Voor wasdrogerbegrippen is dit exemplaar ook nog eens erg stil, want het geluidsniveau bedraagt volgens de specificaties slechts 61 decibel. Als klap op de vuurpijl kent de WQG245D5NL bovendien een laag stroomverbruik. Het toegekende A+++-label vermeldt een jaarlijks energieverbruik van 193 kilowattuur.

Zodra de vochtsensor een droge was detecteert, schakelt het programma vanzelf uit. Kies hierbij tussen de niveaus Strijkdroog, Kastdroog en Kastdroog Plus. Een aantal droogcycli is het vermelden waard. Zo kun je kreuken uit het wasgoed verwijderen. Dat scheelt weer strijken! Verder activeer je voor kleine wasjes het SuperKort-programma van 40 minuten. Andere mogelijkheden zijn onder meer Overhemden, Bedlinnen, Dons, Sport, Handdoeken, Katoen Eco en Wol. Gebruik de draaiknop om het gewenste programma te selecteren. Nuttig om te weten is dat je de start van de droogcyclus eventueel kunt uitstellen.

Hisense DH5S102BW

Wil je een betaalbare warmtepompdoger met een zéér hoge vulcapaciteit kopen? De Hisense DH5S102BW voldoet aan deze eisen. Je stopt namelijk tot maar liefst 10 kilo wasgoed in de trommel. Ook ná aanschaf vallen de kosten erg mee. Op jaarbasis verbruikt dit model ongeveer 209 kilowattuur stroom. Om die reden is het witgoedproduct voorzien van energielabel A+++.  Wegens een opgegeven volumeniveau van 64 decibel ervaren bewoners vermoedelijk geen geluidshinder.

Zoals we inmiddels van Hisense gewend zijn, heeft de DH5S102BW een stijlvol bedieningspaneel. Je vindt hierop veelgebruikte programma's als Anti-Allergy, Beddengoed, Katoen, Synthetisch, Wol en Fijne was. Verder is er een extra snelle wascyclus van 30 minuten beschikbaar. Je voegt vanuit een app eventueel extra droogprogramma's toe. Plaats de DH5S102BW gerust in een donker hoekje, want de DH5S102BW is uitgerust met trommelverlichting. Meer weten? Lees dan eens deze louter positieve reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers.