CES 2018: Nieuwe stand-alone VR-headset van Lenovo

© CIDimport

CES 2018: Nieuwe stand-alone VR-headset van Lenovo

Computer accessoires

Geplaatst: 9 januari 2018 - 18:15

Aangepast: 24 november 2022 - 12:57

Mark Gamble

Google brengt samen met Lenovo een stand-alone VR-headset op de markt, de Mirage Solo. De headset maakt gebruik van Google's Daydream-framework en kan ook zonder smartphone gebruikt worden.

Aanvankelijk zou Google de headset ontwikkelen met HTC en Lenovo, maar HTC heeft zich eind vorig jaar uit het project teruggetrokken en gaat verder met zijn eigen Vive. Lenovo neemt dus het stokje over, en eind 2017 werd de Mirage Solo al op de Google I/O-conferentie getoond.

Android

Het Daydream-framework van Google is een portal waarin een VR-bril gebruikt kan worden en omgevingen kunnen worden bezocht. Daydream heeft geen aparte smartphone nodig om te kunnen werken, maar de software draait wel op Android. Met de VR-bril kunnen virtual reality-games worden gespeeld, kun je door Street View lopen en krijg je toegang tot zo'n 250 apps. De VR-bril ondersteunt ook

, het virtual reality-videokanaal van Google waar je 180 graden-video's kunt bekijken.

Beschikbaarheid

Google en Lenovo hebben nog niet bekend gemaakt wat de Mirage Solo gaat kosten, maar we verwachten dat de prijs zo rond de 500 euro zal gaan kosten. De Mirage Solo komt het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000