ID.nl logo
9 tips om de ideale powerbank te kopen
© PXimport
Zekerheid & gemak

9 tips om de ideale powerbank te kopen

Nagenoeg elke smartphonegebruiker wordt een beetje zenuwachtig als deze nog maar 10% accuduur of minder op zijn of haar scherm ziet staan. Geen stopcontact in de buurt? Dan is een powerbank het ultieme redmiddel. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een powerbank.

Tip 01: Altijd welkom

Een powerbank is een externe herlaadbare batterij. In de meeste gevallen gaat het om een Lithium-Ion-batterij, af en toe kom je ook eens een powerbank met een Lithium-Polymeer-accu tegen. Meestal zit ie in een mooie plastic of metalen behuizing met één of meerdere usb-poorten zodat je op elk ogenblik extra energie kunt tanken voor je smartphone. Enkele jaren geleden waren deze handige hulpjes voornamelijk in trek bij zakenlui die vaak via trein of vliegtuig reisden. Lees ook: De 7 beste powerbanks voor je smartphone.

Vandaag de dag zijn powerbanks volledig ingeburgerd. Heel wat scholieren en studenten hebben een exemplaar in hun boekentas zitten en ook in de trein of op een festivalweide zie je erg veel mensen een powerbank gebruiken. Logisch, want bij intensief gebruik haalt er nagenoeg geen enkele smartphone het einde van de dag. Een powerbank is dus altijd welkom. Het geeft heel wat mensen een veilig gevoel zonder dat ze er echt veel geld voor moeten uitgeven. Voor minder dan twintig euro haal je al een instapmodel in huis. Let wel, er zit bijna nooit een stroomadapter in de doos. Om de powerbank zelf op te laden, hang je 'm aan een usb-poort van je computer of gebruik je de adapter van je smartphone. Onthoud dat ie via een adapter een stuk sneller zal opladen dan via je pc.

©PXimport

Tip 01 Deze Urban Revolt Powerbank 2200 mAh heeft een adviesprijs van 18 euro.

Tip 02: Capaciteit

De kracht en grootte (en ook de prijs) van een powerbank is afhankelijk van de capaciteit van de accu die erin zit. Die capaciteit drukken we uit in milliampère-uur of afgekort mAh. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan. Om de juiste keuze te maken, is het in eerste instantie goed om te weten welke capaciteit de accu in je smartphone heeft (zie kader 'Welke accu zit in mijn smartphone?'). Als je een powerbank wilt die je smartphonebatterij één keer volledig kan opladen, neem je dus een powerbank met minimaal dezelfde capaciteit.

Je zou in principe kunnen stellen dat een powerbank tot 5.000 mAh voor gewone gebruikers is. Powerbanks met een capaciteit van 5.000 tot 10.000 mAh is eerder voor de intensieve gebruikers en meer dan 10.000 mAh is enkel geschikt als je meerdere dagen geen toegang tot elektriciteit zou hebben of meerdere apparaten tegelijkertijd wilt opladen. Houd ook in het achterhoofd dat de capaciteit een grove indicatie is. Na verloop van tijd verliest de powerbank zelf ook wel wat energie waardoor je een smartphone met een batterij van 2.500 mAh net geen twee keer volledig kunt opladen met een powerbank van 5.000 mAh.

©PXimport

Tip 02 Met deze Romoss Solo 3 (6.000 mAh) laad je een gemiddelde smartphone 2,5 keer op.

Tip 03: Klein of groot?

Zodra je een powerbank wilt kopen, speel uiteraard ook het formaat mee. Een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh of meer is vaak groot en zwaar. Zo'n krachtpatser geeft je flink wat extra energie, maar neemt ook veel plaats in. Wil je slechts wat extra power voor noodsituaties? Dan volstaat een compact exemplaar. Er bestaan powerbanks in creditcardformaat of zelfs in de vorm van een sleutelhanger. De Leitz Powerbank Complete Credit Card is zo groot als een pinpas en past perfect in je portefeuille. Hij is maar een paar millimeters dik en heeft zelfs een ingebouwde Lightning-kabel voor je iPhone. De Power Pen van Firebox is eveneens makkelijk om mee te nemen. Deze aluminium balpen (tevens stylus) doet ook dienst als powerbank (700 mAh) en is voorzien van een ingebouwde Lightning- of micro-usb-kabel.

©PXimport

Tip 03 Niet alle powerbanks zien er saai uit.

Tip 04: Ampèrage

Niet enkel de capaciteit, maar ook de ampèrage of stroomsterkte van een powerbank is een belangrijke maatstaf. Op elke powerbank kun je aflezen hoeveel de output van de accu bedraagt. Dat wordt uitgedrukt in ampère of afgekort in A. De meeste powerbanks zitten tussen 1 en 3,5 A. Heel af en toe kom je nog eens een exemplaar van 0,5 A tegen, maar die vermijd je maar beter. Hoe hoger het getal, hoe sneller je toestel zal opladen. Wil je niet enkel een smartphone, maar ook een tablet opladen? Kies dan zeker een powerbank met minimum van 2 A en 6.000 mAh. Er bestaan ook powerbanks met meerdere usb-poorten met verschillende output: bijvoorbeeld een usb-poort met 1 A voor smartphones en een poort met 2 A voor een tablet. Met een powerbank van 1 A kun je een tablet in theorie ook opladen, maar dat zal tergend traag verlopen.

©PXimport

Tip 04 De stroomsterkte staat nagenoeg altijd op het toestel zelf vermeld.

Welke accu zit in mijn smartphone?

Weet je niet hoe krachtig je accu van je smartphone of tablet is? Hier zie je een overzicht van enkele populaire apparaten. Let wel, de capaciteit is niet recht evenredig met de gebruiksduur. Onder andere de software, processor en schermgrootte zijn ook belangrijk als het over de accuduur gaat.

iPhone 6s - 1.715 mAh

iPhone 6s Plus - 2.750 mAh

iPhone 6 - 1.810 mAh

iPhone 6 Plus - 2.915 mAh

iPhone 5s - 1.570 mAh

iPhone 5 - 1.440 mAh

iPad Air 2 - 7.340 mAh

iPad Air - 8.827 mAh

iPad mini 4 - 5.124 mAh

Samsung Galaxy S6 edge Plus - 3.000 mAh

Samsung Galaxy S6 edge - 2.600 mAh

Samsung Galaxy S6 - 2.550 mAh

Samsung Galaxy S5 - 2.800 mAh

Samsung Galaxy Tab S2 (9,7 inch) - 5.870 mAh

OnePlus 2 - 3.300 mAh

OnePlus One - 3.100 mAh

LG G5 - 2.800 mAh

LG G4 - 3.000 mAh

LG G3 - 3.000 mAh

Google Nexus 6 - 3.220 mAh

Huawei Mate 6 - 2.700 mAh

Tip 05: Voor avonturiers

Ben je een avontuurlijk type? Dan is de kans groot dat je ook je smartphone meeneemt als je gaat mountainbiken, geocachen, skiën of op trektocht gaat. Om ook dan niet zonder energie te raken, kun je maar beter kiezen voor een powerbank die tegen een stootje kan of zelfs water- en stofbestendig is. De powerstation PRO van mophie heeft bijvoorbeeld een stevige rubber rond de behuizing waardoor die ook in extreme omstandigheden te gebruiken is. De Xtorm AL420 is een powerbank van Nederlandse makelij met een capaciteit van 9.000 mAh en een waterdichte behuizing.

Diezelfde fabrikant heeft zelfs powerbanks met een zonnepaneeltje. Wie gedurende lange periode geen toegang tot het elektriciteitsnet heeft, kan de WakaWaka Base 5 overwegen. Dat is een waterbestendige tas met een opvouwbaar 7,5 watt zonnepaneel, een powerbank (5.000 mAh, 2,1 A) met twee usb-poorten en twee energiezuinige ledlampjes. Voor elke kit die WakaWaka verkoopt, schenkt het bedrijf een ledlamp aan een familie in nood in een ontwikkelingsland.

©PXimport

Tip 05 De Xtorm AL420 is een powerbank met een capaciteit van 9.000 mAh en een waterdichte behuizing.

Tip 06: Ingebouwde kabel

Om je smartphone op te laden met behulp van een powerbank heb je nog altijd een micro-usb- of Lightning-kabeltje nodig. Dat zorgt vaak voor frustraties en daarom kiezen steeds meer fabrikanten voor een ingebouwd kabeltje. Dat is ontzettend handig, maar het zorgt wel voor problemen als je bijvoorbeeld zou overschakelen van een iPhone naar een Android-apparaat (of andersom).

Ons advies? Wil je toch een powerbank met een ingebouwd kabeltje, kies dan een exemplaar waar ook nog een usb-poort aan zit. Op die manier kun je de mobiele lader ook voor andere apparaten blijven gebruiken. De Just Mobile TopGum is bijvoorbeeld een fraaie powerbank van 6.000 mAh met een ingebouwd Lightning-kabeltje en extra usb-poort. Dankzij het meegeleverde magnetisch dock kun je deze powerbank zelf draadloos opladen.

©PXimport

Tip 06 De TopGum van JustMobile is ideaal voor iPhone-gebruikers.

Ook voor andere toestellen

We spreken in dit artikel voornamelijk over smartphones en af en toe over tablets, maar je kunt powerbanks uiteraard ook voor andere apparaten gebruiken. Een compactcamera, smartwatch, navigatietoestel, e-reader of activiteitstracker opladen kan uiteraard ook. Wil je ook de accu van je notebook opladen, dan heb je wel een erg krachtige powerbank nodig. De Sandberg Powerbank 20.000 bijvoorbeeld. Deze krachtpatser heeft een capaciteit van 20.000 mAh en 3,5 A. De fabrikant claimt dat dit voldoende is om 6 uur extra op je laptop te kunnen werken.

©PXimport

Tip 07: Maximale energie

Reken gemiddeld op drie tot vijf uur om je powerbank volledig op te laden. Voor accu's met een erg grote capaciteit kan het opladen logischerwijs iets langer duren. In de meeste gevallen zie je een knipperend lichtje, terwijl de powerbank aan het opladen is. Zodra de externe accu op 100% zit, stopt het knipperen. Om altijd een idee te hebben over de resterende energie, kies je een powerbank met led-indicator. Aan de hand van vier ledjes weet je dan in één oogopslag of je powerbank nog voor 25, 50, 75 of 100% geladen is. Er bestaan ook mobiele laders waarop je het resterende percentage ook effectief kunt aflezen op een klein schermpje. Dit komt echter nog niet zo vaak voor. De meeste powerbanks beschikken wel over een automatische uitschakelfunctie. Hierdoor voorkom je overlading zodra je smartphone volledig opgeladen is en schakelt de powerbank zich ook uit als er geen apparaat meer verbonden is.

Om te voorkomen dat je powerbank stukgaat als je hem langdurig niet gebruikt, is om hem tussentijds bij te laden. Je kunt hem na bijvoorbeeld drie maanden op de plank weer even opladen. Zo voorkom je zeker dat de accu te diep ontlaadt.

©PXimport

Tip 07 Op deze powerbank van mophie kun je aan de hand van vier ledjes aflezen hoeveel energie er nog resteert.

Tip 08: Draadloos via Qi

Een ingebouwd kabeltje is ontzettend handig, maar het kan eigenlijk nog eenvoudiger. Qi-technologie is een standaard om draadloos op te laden. Qi (spreek uit als 'chi') wordt wereldwijd door heel wat fabrikanten zoals LG, HTC en Samsung ondersteund en werkt met inductie. Om draadloos te kunnen opladen, moet je in eerste instantie weten of er daadwerkelijk een Qi-ontvanger in je smartphone zit. Vervolgens kun je een powerbank met Qi-technologie kopen. Het volstaat om je telefoon op de powerbank te leggen. Voor smartphones zonder Qi-ontvanger is er een andere (maar iets duurdere) oplossing. Er bestaan immers ook Qi-stickers of Qi-hoesjes. Op die manier kun je toch van de draadloze standaard genieten. Het aantal powerbanks met Qi-technologie is nog niet zo uitgebreid, maar wel in opmars. De Xtorm XB103 Power Bank Wireless 8.000 is een populair voorbeeld.

©PXimport

Tip 08 Dankzij een powerbank met Qi-technologie kun je je Qi-compatibele telefoon draadloos laden.

Tip 09: Alternatieven

Bestaan er ook alternatieven? Uiteraard. Je zou natuurlijk ook gewoon een extra accu kunnen aankopen. Vroeger werd dat ontzettend vaak gedaan. Vandaag stappen meer en meer fabrikanten af van smartphones met een vervangbare accu. Ze willen immers liever dat je een nieuw toestel koopt als je batterij versleten is. Bij de meest recente toptoestellen hebben enkel de LG G4 en de nieuwe G5 nog een accu die je snel en eenvoudig kunt vervangen. Nog een andere optie? Een hoesje met geïntegreerde batterij. Het voordeel is dat je op die manier je capaciteit een stuk vergroot. Er zijn echter ook nadelen. Ten eerste moet je dan elke keer zowel je hoes als je smartphone opladen, ten tweede verliest je smartphone een stuk van zijn finesse. Zo'n hoes met geïntegreerde batterij maakt je telefoon namelijk veel dikker, zwaarder en logger. Zelfs Apple is er niet in geslaagd om een mooie oplossing te bieden.

©PXimport

Tip 09 Apple lanceerde onlangs de Smart Battery Case voor iPhone 6(s).

Kooptips

Weet je nog niet welke powerbank het best past bij je wensen? Aan de hand van deze drie kooptips helpen we je een eindje op weg.

iWalk UBO 10.000 mAh Trio

Straatprijs: € 65,-

Noem dit gerust een budgetvriendelijke krachtpatser. Deze powerbank van iWalk heeft een capaciteit van 10.000 mAh en een stroomsterkte van 3,4 A. De lichte, maar robuuste mobiele lader is dus zowel geschikt voor smartphones als voor tablets. Helemaal handig zijn de twee geïntegreerde kabels. Je kunt dus niet enkel apparaten met een Lightning- maar ook met een micro-usb-aansluiting opladen zonder een extra kabeltje te moeten meenemen. Dat kan zelfs tegelijkertijd. Sterker nog, dankzij de usb-poort zou je zelfs drie toestellen tegelijkertijd van extra energie kunnen voorzien. Het led-schermpje is eveneens een troef. Hierdoor kun je altijd perfect aflezen hoeveel energie er nog resteert. De iWalk UBO 10.000 mAh is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

www.iwalkusa.com (onder meer verkrijgbaar via CoolBlue)

©PXimport

Xtorm AL440 Power Bank Elegant 5.000

Straatprijs: € 59,-

Het oog wilt natuurlijk ook wat. Op zoek naar een stijlvolle powerbank? Deze AL440 Power Bank Elegant 5.000 van Xtorm is amper 9 millimeter dik en weegt zo'n 130 gram. Ideaal voor dagelijks gebruik en makkelijk mee te nemen in je broekzak, rugzak of handtas. Onder de champagnekleurige aluminium behuizing zit een Lithium-Polymeer-batterij met een capaciteit van 5.000 mAh. Bij de AL440 Power Bank Elegant 5.000 zit ook nog een leren opberghoesje om het apparaat tegen krassen te beschermen. Door de stroomsterkte van 1 A is deze powerbank echter niet geschikt om tablets op te laden.

www.xtorm.eu

©PXimport

Mophie power reserve

Straatprijs: € 35,-

Zoals eerder gezegd bestaan er ook piepkleine powerbanks. Deze mophie power reserve is er eentje in sleutelhangerformaat. De compacte powerbank is voorzien van een geïntegreerde micro-usb- of Lightning-kabel en heeft een capaciteit van 1.350 mAh. Dankzij de vier ledlampjes kun je op elk ogenblik aflezen hoeveel energie er nog overblijft. Het lichtgewicht weegt amper 56 gram en is beschikbaar in zwart, wit en rood.

www.mophie.com

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs
© Tim Allen
Huis

Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een all-in-one-printer is een handig apparaat voor het scannen, kopiëren en printen van documenten en foto's. De allerbeste afdrukkwaliteit krijg je met een laserprinter. Wij vonden vijf betaalbare modellen voor je.

Een laserprinter maakt gebruik van toner in plaats van inkt om afdrukken te produceren. Toner is een fijn poeder dat met hoge temperaturen op het papier wordt gesmolten. Dit proces zorgt ervoor dat je met grote toners kunt printen, wat betekent dat je langere tijd kunt blijven afdrukken zonder de toner te hoeven vervangen. Laserprinters zijn vaak snel en efficiënt, waardoor ze uitstekend zijn voor gebruik op kantoor. Maar ook als je thuis veel print, bijvoorbeeld als zzp'er, kan een laserprinter uitkomst bieden.

HP Color Laser 179fnw

De HP Color Laser MFP 179fnw is een van de kleinste kleurenlaserprinters in zijn klasse en is daardoor ideaal voor thuisgebruik en plekken waar niet veel plek voor een printer is. Met functies zoals printen, scannen, kopiëren en zelfs nog faxen biedt deze 4-in-1 printer een hoop veelzijdigheid. De afdruksnelheid bedraagt tot 18 pagina's per minuut in zwart-wit en 4 ppm in kleur, met een resolutie van 600 x 600 dpi.

Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) voor 40 pagina's en wifi-verbinding is deze printer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar. Hoewel de afdruksnelheid lager ligt dan bij sommige concurrenten, is zijn compacte formaat juist een pluspunt.

Brother DCP 1610W

De Brother DCP-1610W is een compacte zwart-wit laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij haarscherpe resultaten. Dankzij wifi-connectiviteit kunnen meerdere gebruikers eenvoudig draadloos printen.

De papierlade biedt plaats aan 150 vellen en het apparaat is voorzien van anti-jam-technologie om papierstoringen tot een minimum te beperken. In vergelijking met de HP Color Laser MFP 179fnw biedt deze printer geen kleurafdrukken, maar hij is wel een stuk sneller met zijn afdrukken.

HP Laserjet Pro 2Z622

De HP LaserJet Pro 2Z622 is geschikt voor onder meer kantooromgevingen. Met afdruksnelheden tot 42 pagina's per minuut en functies zoals dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen is dit een lekker veelzijdige 4-in-1-laserprinter. Het apparaat ondersteunt zowel bekabelde als draadloze netwerken en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties.

Canon i-SENSYS MF272wd

De Canon i-SENSYS MF272dw is een monochrome laserprinter en drukt af met en snelheid van 29 pagina's per minuut. Met een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij snelle en scherpe resultaten. Dankzij automatische dubbelzijdige afdrukken, wifi- en ethernetverbinding is hij veelzijdig inzetbaar.

In vergelijking met de Brother DCP-1610W levert deze Canon i-SENSYS MF272dw snellere prestaties en meer connectiviteitsopties, hoewel hij geen kleurendruk ondersteunt; dan moet je toch echt bij de HP Color Laser MFP 179fnw zijn.

Xerox B225 A4

De Xerox B225 is een zwart-wit all-in-one-laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van maar liefst 34 pagina's per minuut en een eerste afdruktijd van slechts 6,4 seconden is hij goed in te zetten als je veel en vaak print. De printer beschikt over automatische dubbelzijdige afdrukken, een papierlade voor 250 vellen en kan via wifi of een vaste netwerkverbinding met je thuisnetwerk worden verbonden.

▼ Volgende artikel
Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan
Gezond leven

Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan

Garmin heeft de Instinct 3 - Tactical Edition aangekondigd, een nieuwe serie tactische smartwatches die verkrijgbaar zijn met een AMOLED-scherm of een display op zonne-energie.

De smartwatches zijn volgens Garmin ontworpen voor gebruik in uitdagende omgevingen en voorzien van een met metaal versterkte rand voor extra duurzaamheid, een rucking-activiteit voor training en ingebouwde LED-verlichting op zowel de 45mm als 50mm modellen. De batterijduur van het AMOLED-model kan oplopen tot 24 dagen in smartwatchmodus, terwijl de modellen op zonne-energie onder ideale omstandigheden onbeperkt kunnen functioneren.

Robuust ontwerp

De Instinct 3 - Tactical Edition is voorzien van een stevige constructie met een metalen versterkte rand, een behuizing van met vezels versterkt polymeer en een krasbestendig scherm. De smartwatches zijn gebouwd volgens de MIL-STD 810 norm voor thermische en schokbestendigheid en zijn waterdicht tot 100 meter. De ingebouwde zaklamp biedt variabele lichtsterktes, een groene modus om het natuurlijke nachtzicht te behouden en een stroboscoopmodus voor locatiebepaling in moeilijk terrein. Voor nachtelijk gebruik is er een NVG-modus (Night Vision Goggle) die het scherm dimt tot een niveau dat functioneel blijft voor de gebruiker maar vrijwel onzichtbaar is voor anderen.

Uitgebreide functionaliteit

De Instinct 3 - Tactical Edition beschikt over diverse speciale functies, waaronder rucking-activiteit waarmee gebruikers het gewicht van hun bepakking kunnen invoeren voor beter inzicht in hun fysieke inspanning. Deze functie kan ook worden gebruikt bij activiteiten zoals trailrunning, wandelen en hiken. Alle modellen bevatten de Applied Ballistics solver en zijn compatibel met de Applied Ballistics Quantum app.

De smartwatches zijn verkrijgbaar in twee formaten: 45mm of 50mm met display op zonne-energie, en een 50mm-variant met AMOLED-scherm. De zonne-efficiëntie is verbeterd met een grotere, efficiëntere zonnelens. Vergeleken met het vorige model heeft het nieuwe 50mm model op zonne-energie een vijf keer langere batterijduur in GPS-modus bij opladen via zonlicht.

De smartwatch biedt multi-band GPS met SatIQ technologie voor nauwkeurige positiebepaling met geoptimaliseerde batterijduur. Voor gezondheidsmonitoring houdt de Instinct 3 stappen, hartslag, slaap, zuurstofsaturatie via de pols, hartslagvariabiliteit en meer bij.

Gebruikers ontvangen e-mails, sms'jes en meldingen direct op het horloge wanneer dit is gekoppeld met een compatibele Apple of Android smartphone.

Navigatie en veiligheid

Gebruikers kunnen navigeren met een 3-assig kompas, barometrische hoogtemeter en multi-band GPS. De Instinct 3 kan worden gekoppeld met de Garmin Explore App voor gedetailleerde kaarten, waypoints en routes.

Voor gebruik op gevoelige locaties biedt de Stealth Mode de mogelijkheid om draadloze communicatie uit te schakelen terwijl het horloge nog steeds activiteitsgegevens verzamelt zonder locatiegegevens op te slaan. De Kill Switch kan alle gebruikersgeheugen wissen als de veiligheid in het geding komt. Andere functies zijn weergave van twee posities tegelijkertijd op één scherm, Jumpmaster en geprojecteerde waypoints.

Trainingsfuncties

De Instinct 3 - Tactical Edition bevat sportapps voor rucken, wandelen, hardlopen, klimmen, jagen, skiën en meer. De TracBack-functie helpt bij het uitstippelen van een route terug naar het beginpunt. Naast buitensportapps bevat de smartwatch ook apps voor HIIT, cardio, hardlopen op binnen- en buitenbanen, basketbal en andere activiteiten.

Gebruikers kunnen trainingsplannen volgen met Garmin Coach voor hardlopen en fietsen, of workouts maken uit meer dan 1.600 oefeningen in de Garmin Connect app. De smartwatch volgt ook intensiteitsminuten, VO2 max en hersteltijd.

Veiligheidsfuncties zoals incidentdetectie en Assistance kunnen een bericht met de GPS-locatie van de gebruiker naar contactpersonen sturen in noodsituaties, wanneer het horloge gekoppeld is met een smartphone.

Beschikbaarheid en prijzen

Het Instinct 3 - Tactical Edition AMOLED-model is vanaf 30 april te bestellen op Garmin.com voor een adviesprijs van 599,99 euro. De modellen op zonne-energie beginnen bij een adviesprijs van 499,99 euro.

Bekijk andere Garmin-producten op Kieskeurig.nl: