Nieuw op Netflix: beste films en series van september

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste films en series van september

Televisie

Geplaatst: 1 september 2022 - 05:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in september nieuw op Netflix!

Dances with Wolves

Dances with Wolves uit 1990 is een van de filmklassiekers die je gewoon gezien moet hebben. Deze ruim drie uur durende film is ideaal om te kijken in de beginnende herfstdagen als de dagen langzaam korter worden. In Dances with Wolves wordt luitenant John Dunbar naar een burgeroorlog buitenpost gestuurd. Hier wordt hij vrienden met native Americans en een groep wolven. Dit is voor het Amerikaanse leger een onaanvaardbare afwijking en al snel is John Dunbar op zichzelf aangewezen in een woest en vreemd landschap. 

In Bruges

Hou je wel van een goede actiefilm maar die ook een goede dosis humor bevat? Dan is In Bruges dé film die voor jou in september op Netflix verschijnt. Met Collin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes in de hoofdrollen heeft deze film een behoorlijke sterrencast. Ralph Fiennes vertolkt de rol van de meedogenloze baas van twee huurmoordenaars. Deze wachten in spanning af op nieuwe instructies van hun baas nadat een klus gruwelijk mis is gegaan. Dit doen ze in Brugge, wat de laatste plek op aarde is waar de twee huurmoordenaars zich op dat moment willen bevinden. 

Devil in Ohio

Devil in Ohio is een spannende miniserie die binnenkort op Netflix verschijnt. Als een meisje uit een cult ontsnapt, komt ze bij een psychiater terecht. Deze is vastbesloten om haar te beschermen en gaat zelfs zo ver het meisje in huis te nemen. Maar misschien heeft de psychiater wel meer hooi op haar vork genomen dan ze aankan. De aanwezigheid van de jonge vrouw dreigt namelijk haar gezin en leven in gevaar te brengen. 

I Came By

Een graffitikunstenaar heeft het zijn missie gemaakt om de huizen van rijke mensen te bekladden met zijn kunst. Hiervoor breekt hij in in deze huizen. Maar alles verandert wanneer hij inbreekt in het huis van een zeer bekende rechter die geliefd is door het volk en als held wordt gezien. In zijn kelder ontdekt de graffitikunstenaar een duister geheim dat zijn hele leven op z’n kop zet en hem in levensgevaarlijke situaties brengt.

Sins of our Mother

Sins of our Mother is een documentaire mini-serie die ingaat op de verdwenen kinderen van Lori Vallow. In de zoektocht naar de kinderen komen een hoop duistere geheimen aan het licht die de zaak steeds meer noodzaak meegeven. Een van de grootste verontrustende factoren is de aanwezigheid van Chad Daybell, de partner van Lori Vallow die gelooft dat de aarde zal vergaan en dat alleen de rechtschapen mensen het zullen overleven. Deze denkbeelden brengt hij over op Lori, met alle gevolgen van dien. 

I, Monster

Fans van ouderwetse horrorfilms opgelet! Er verschijnt een goede kanshebber op Netflix deze maand. I, Monster is een horrorfilm uit 1971 en is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hyde. In deze film investeert een psycholoog in een alternatief geneesmiddel wat de remmingen van patiënten wegneemt. Hij besluit het middel op zichzelf te testen en verandert in de kwaadaardige Edward Blake. Deze houdt zich bezig met allerlei verdorven zaken en het zal voor de psycholoog moeilijk worden om mensen ervan te overtuigen dat deze zaken buiten zijn eigen invloed om gebeuren. 

Lou

Op een stormachtige avond wordt er een jong meisje ontvoerd. In een verwoede poging om het meisje te vinden, begint haar moeder samen met haar bijzondere en afgezonderde buurvrouw aan een klopjacht op de kidnapper. Deze onderneming zorgt ervoor dat de vrouwen tot hun uiterste worden getest in hun uithoudingsvermogen en ook geconfronteerd worden met duistere geheimen uit elkaars verleden. Zullen zij het gekidnapte meisje terug kunnen vinden en kunnen zij zelf aan de kidnapper blijven ontsnappen? 

Anna

Een jonge Russische vrouw bevindt zich thuis in een situatie van huiselijk geweld. Om aan deze schrijnende situatie te ontsnappen, accepteert ze terughoudend een aanbod van een Russische KGB-agent. Na een meedogenloze training gaat de jonge vrouw aan de slag als een KGB huurmoordenaar. De afspraak is dat ze na een dienstverband van vijf jaar weer vrij is van de KGB en kan leven zoals zij dat wil. Maar al deze mooie beloftes verdwijnen van tafel als haar dekmantel wordt verraden. Zal ze in staat zijn deze penibele situatie op te lossen en alsnog haar vrijheid te winnen?

Moonfall

Hou jij wel van een fijne sci-fi film? Dan heb je deze maand geluk. Dan verschijnt namelijk Moonfall op Netflix. In deze film moeten een NASA-medewerker, een oud-astronaut en een complotdenker samenwerken als de maan uit zijn baan wordt gestoten en daarmee al het leven op aarde dreigt te verstoren. De overheid kiest ervoor dit geheim te houden maar dat lukt ze niet lang. Al snel ontdekken ze dat ze niet zomaar met een verstoord hemellichaam te maken hebben maar dat er een intelligente buitenaarde aanwezigheid achter dit plan zit.


Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer was een van de meest beruchte en bekendste seriemoordenaars in de Verenigde Staten. Hij stond ook wel bekend als the Milwaukee Butcher omdat hij zijn slachtoffers op gruwelijke wijze mishandelde, misbruikte en vermoordde. In Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer wordt dieper ingegaan op de gruwelijke misdaden van deze seriemoordenaar die heel de wereld in de jaren ’70 schokte met zijn misdaden. 

Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer was een van de meest beruchte en bekendste seriemoordenaars in de Verenigde Staten. Hij stond ook wel bekend als the Milwaukee Butcher omdat hij zijn slachtoffers op gruwelijke wijze mishandelde, misbruikte en vermoordde. In Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer wordt dieper ingegaan op de gruwelijke misdaden van deze seriemoordenaar die heel de wereld in de jaren ’70 schokte met zijn misdaden. 

Indian Predator: the Diary of a Serial Killer

Nog meer moord en doodslag verschijnt op Netflix met de komst van ‘Indian Predator: the Diary of a Seriel Killer’. Deze serie vertelt het verhaal van een Indiaase seriemoordenaar die ontdekt werd doordat zijn dagboek werd gevonden. Daarin sprak hij zelf over meer moorden dan iemand ooit eerder gedacht had en wordt er zelfs van kannibalisme gesproken. Deze serie gaat dieper in op de klopjacht op de moordenaar en diens gruwelijke misdaden. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000