ID.nl logo
Nieuw op Netflix: beste films en series van september
© PXimport
Huis

Nieuw op Netflix: beste films en series van september

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in september nieuw op Netflix!

Bingewatchen op een mooie nieuwe televisie? Bekijk het tv-aanbod van Bol.com

Dances with Wolves

Dances with Wolves uit 1990 is een van de filmklassiekers die je gewoon gezien moet hebben. Deze ruim drie uur durende film is ideaal om te kijken in de beginnende herfstdagen als de dagen langzaam korter worden. In Dances with Wolves wordt luitenant John Dunbar naar een burgeroorlog buitenpost gestuurd. Hier wordt hij vrienden met native Americans en een groep wolven. Dit is voor het Amerikaanse leger een onaanvaardbare afwijking en al snel is John Dunbar op zichzelf aangewezen in een woest en vreemd landschap. 

In Bruges

Hou je wel van een goede actiefilm maar die ook een goede dosis humor bevat? Dan is In Bruges dé film die voor jou in september op Netflix verschijnt. Met Collin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes in de hoofdrollen heeft deze film een behoorlijke sterrencast. Ralph Fiennes vertolkt de rol van de meedogenloze baas van twee huurmoordenaars. Deze wachten in spanning af op nieuwe instructies van hun baas nadat een klus gruwelijk mis is gegaan. Dit doen ze in Brugge, wat de laatste plek op aarde is waar de twee huurmoordenaars zich op dat moment willen bevinden. 

Devil in Ohio

Devil in Ohio is een spannende miniserie die binnenkort op Netflix verschijnt. Als een meisje uit een cult ontsnapt, komt ze bij een psychiater terecht. Deze is vastbesloten om haar te beschermen en gaat zelfs zo ver het meisje in huis te nemen. Maar misschien heeft de psychiater wel meer hooi op haar vork genomen dan ze aankan. De aanwezigheid van de jonge vrouw dreigt namelijk haar gezin en leven in gevaar te brengen. 

I Came By

Een graffitikunstenaar heeft het zijn missie gemaakt om de huizen van rijke mensen te bekladden met zijn kunst. Hiervoor breekt hij in in deze huizen. Maar alles verandert wanneer hij inbreekt in het huis van een zeer bekende rechter die geliefd is door het volk en als held wordt gezien. In zijn kelder ontdekt de graffitikunstenaar een duister geheim dat zijn hele leven op z’n kop zet en hem in levensgevaarlijke situaties brengt.

Sins of our Mother

Sins of our Mother is een documentaire mini-serie die ingaat op de verdwenen kinderen van Lori Vallow. In de zoektocht naar de kinderen komen een hoop duistere geheimen aan het licht die de zaak steeds meer noodzaak meegeven. Een van de grootste verontrustende factoren is de aanwezigheid van Chad Daybell, de partner van Lori Vallow die gelooft dat de aarde zal vergaan en dat alleen de rechtschapen mensen het zullen overleven. Deze denkbeelden brengt hij over op Lori, met alle gevolgen van dien. 

I, Monster

Fans van ouderwetse horrorfilms opgelet! Er verschijnt een goede kanshebber op Netflix deze maand. I, Monster is een horrorfilm uit 1971 en is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hyde. In deze film investeert een psycholoog in een alternatief geneesmiddel wat de remmingen van patiënten wegneemt. Hij besluit het middel op zichzelf te testen en verandert in de kwaadaardige Edward Blake. Deze houdt zich bezig met allerlei verdorven zaken en het zal voor de psycholoog moeilijk worden om mensen ervan te overtuigen dat deze zaken buiten zijn eigen invloed om gebeuren. 

Lou

Op een stormachtige avond wordt er een jong meisje ontvoerd. In een verwoede poging om het meisje te vinden, begint haar moeder samen met haar bijzondere en afgezonderde buurvrouw aan een klopjacht op de kidnapper. Deze onderneming zorgt ervoor dat de vrouwen tot hun uiterste worden getest in hun uithoudingsvermogen en ook geconfronteerd worden met duistere geheimen uit elkaars verleden. Zullen zij het gekidnapte meisje terug kunnen vinden en kunnen zij zelf aan de kidnapper blijven ontsnappen? 

Anna

Een jonge Russische vrouw bevindt zich thuis in een situatie van huiselijk geweld. Om aan deze schrijnende situatie te ontsnappen, accepteert ze terughoudend een aanbod van een Russische KGB-agent. Na een meedogenloze training gaat de jonge vrouw aan de slag als een KGB huurmoordenaar. De afspraak is dat ze na een dienstverband van vijf jaar weer vrij is van de KGB en kan leven zoals zij dat wil. Maar al deze mooie beloftes verdwijnen van tafel als haar dekmantel wordt verraden. Zal ze in staat zijn deze penibele situatie op te lossen en alsnog haar vrijheid te winnen?

Moonfall

Hou jij wel van een fijne sci-fi film? Dan heb je deze maand geluk. Dan verschijnt namelijk Moonfall op Netflix. In deze film moeten een NASA-medewerker, een oud-astronaut en een complotdenker samenwerken als de maan uit zijn baan wordt gestoten en daarmee al het leven op aarde dreigt te verstoren. De overheid kiest ervoor dit geheim te houden maar dat lukt ze niet lang. Al snel ontdekken ze dat ze niet zomaar met een verstoord hemellichaam te maken hebben maar dat er een intelligente buitenaarde aanwezigheid achter dit plan zit.


Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer was een van de meest beruchte en bekendste seriemoordenaars in de Verenigde Staten. Hij stond ook wel bekend als the Milwaukee Butcher omdat hij zijn slachtoffers op gruwelijke wijze mishandelde, misbruikte en vermoordde. In Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer wordt dieper ingegaan op de gruwelijke misdaden van deze seriemoordenaar die heel de wereld in de jaren ’70 schokte met zijn misdaden. 

Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer was een van de meest beruchte en bekendste seriemoordenaars in de Verenigde Staten. Hij stond ook wel bekend als the Milwaukee Butcher omdat hij zijn slachtoffers op gruwelijke wijze mishandelde, misbruikte en vermoordde. In Dahmer Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer wordt dieper ingegaan op de gruwelijke misdaden van deze seriemoordenaar die heel de wereld in de jaren ’70 schokte met zijn misdaden. 

Indian Predator: the Diary of a Serial Killer

Nog meer moord en doodslag verschijnt op Netflix met de komst van ‘Indian Predator: the Diary of a Seriel Killer’. Deze serie vertelt het verhaal van een Indiaase seriemoordenaar die ontdekt werd doordat zijn dagboek werd gevonden. Daarin sprak hij zelf over meer moorden dan iemand ooit eerder gedacht had en wordt er zelfs van kannibalisme gesproken. Deze serie gaat dieper in op de klopjacht op de moordenaar en diens gruwelijke misdaden. 

Lees ook ons artikel over streamen in de beste kwaliteit!

▼ Volgende artikel
Maakt je blender lawaai? Zo los je het op
© InsideCreativeHouse
Huis

Maakt je blender lawaai? Zo los je het op

Een blender of een keukenmachine maakt geluid, dat is nu eenmaal zo. Er zitten bewegende onderdelen in, en er komt flink wat kracht bij kijken. Maar wat als je blender meer lawaai maakt dan zou moeten? Gelukkig kun je dat vaak zelf oplossen. Hier lees je hoe.

In dit artikel lees je:

  • Waarom je blender zo'n herrie maakt
  • Dat dat eigenlijk best logisch is
  • Dat je er (misschien) toch iets aan kunt doen

Lees ook: 9 dingen die je óók met je blender kunt maken

Waarom maakt mijn blender lawaai? 

De messen van een blender draaien doorgaans in de rondte met zo'n 20.000 toeren per minuut – bijna tien keer zo veel als de wielen van je auto als je lekker aan het cruisen bent. Geen wonder dus dat daar wat geluid bij komt kijken. 

Oudere blenders maken vaak meer lawaai dan nieuwe, en hoe langer je je blender hebt, des te meer geluid hij gaat maken, omdat de onderdelen verouderd raken. Daar is verder weinig aan te doen, behalve een nieuwe blender kopen. 

Stille blenders

Er zijn steeds meer stille blenders op de markt, al blijven ze natuurlijk altijd geluid maken. Doorgaans geldt dat hoe krachtiger het model, des te hoger de geluidsproductie. Denk dus goed na of je wel de krachtigste blender nodig hebt, of dat je het met een simpeler – en stiller! – model af kan. 

Fabrikanten doen er ook steeds meer aan om het geluid tegen te houden, bijvoorbeeld door een geluidsreductiesysteem en een slimme vorm van de messen en de glazen kan. Nieuwer is niet altijd beter, maar in dit geval vaak wel. 

©HP

Resonantie

Een van de hoofdredenen van een luide blender is de resonantie in de rest van je keuken. Probeer je blender maar eens op te tillen tijdens het blenden: dan hoor je meteen een stuk minder. Dat komt doordat het geluid doordreunt in het keukenblad, of zelfs in de muren waar de blender bij in de buurt staat. 

Zorg er dus voor dat de blender zo vrij mogelijk staat, niet tegen de muur en er ook niet vlakbij. Je kunt ook tijdelijk een handdoek of theedoek onder de blender leggen om het doordreunen te voorkomen, al moet je er wel voor zorgen dat het apparaat waterpas blijft staan. 

Veel blenders en keukenmachines hebben zuignappen, zodat ze wel op hun plek blijven staan, maar niet direct met het aanrechtblad in aanraking komen. Dat scheelt ook weer een slok op een smoothie! 

Conclusie

Je blender maakt nu eenmaal geluid, daar is weinig aan te doen. Je kunt het wel binnen de perken houden door te zorgen dat de blender goed waterpas staat en dat alle onderdelen goed schoon zijn. Zet hem niet tegen of in de buurt van de muur, en zet hem eventueel op een handdoek of theedoek om de ergste trillingen te voorkomen. En anders kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een nieuwe, stille blender.

▼ Volgende artikel
Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps
© Kaspars Grinvalds - stock.adobe.com
Huis

Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

Google Maps is een veelgebruikte navigatie-app binnen zowel Android als iOS. Veel mensen zijn inmiddels gewend aan die app en hebben geen behoefte aan alternatieven. Maar als je om je heen kijkt, zijn er genoeg kaarten-apps die de moeite waard zijn.

In dit korte overzicht zetten we vier apps in het zonnetje. Mocht je Google Maps zat zijn, of minder van Google afhankelijk willen zijn, dan kun je één van de onderstaande apps uitproberen:

  1. Here WeGo
  2. Apple Maps
  3. Waze
  4. OsmAnd

Ook interessant: Maak kennis met Waze: een slim alternatief voor Google Maps

Google Maps is inmiddels meer dan alleen een app voor het navigeren. Je kunt er eveneens informatie over je omgeving of buurt mee opzoeken, en zodoende leuke plekjes ontdekken. Ook biedt de app informatie over bijvoorbeeld files en de luchtkwaliteit. Daarnaast laten mensen er zelf recensies en foto's op achter, waardoor je nog een beter beeld krijgt van wat er in jouw omgeving gebeurt. En vergeet de Steet View-functie niet om een omgeving elders op de wereld te verkennen.

Maar dit is natuurlijk niet de enige dienst die je op deze manier op je smartphone kunt gebruiken. In dit artikel bieden we vier alternatieven voor Google Maps aan.

GRATIS OF BETAALD? Alle apps die we in dit artikel noemen zijn gratis te gebruiken. Alleen in het geval van OsmAnd kun je eventueel kiezen voor een abonnement, met prijzen variërend van 1,82 tot 39,99 euro.

1- Here WeGo

De eerste app in dit korte lijstje is Here WeGo. Dit is een gratis te downloaden app, die in de basis hetzelfde doet als Google Maps – maar dan zonder Google. Je hebt toegang tot verschillende soorten navigatieopties, zoals wandelen, met de auto of het ov, en kunt directies opvragen die je van deur tot deur brengt. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden waarmee je de reis, ongeacht het voertuig, personaliseert. Zo kun je kiezen voor de snelste of de kortste route (het verschil zit hem in snelheid) en of je in realtime omgeleid wil worden wanneer dat nodig is. Zo kan Here WeGo rekening houden met files en eventueel oponthoud. Verder zijn er twee weergavemodi: een zoals in Google Maps en een met een satellietbeeld van de omgeving.

Here WeGo is beschikbaar voor Android en iOS.

Watch on YouTube

🚲Leestip: Ga eropuit! De beste sites en apps voor wandelen en fietsen

2- Apple Maps

We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je dit niet weet als je een iPhone hebt, maar Apple biedt met zijn eigen kaartenapplicatie Apple Maps ook een prima alternatief voor Google Maps aan. Hoewel de software eerder onbruikbaar was, heeft de app de afgelopen jaren flinke sprongen vooruit gemaakt. Had je de app eerder afgeschreven, dan kun je je er nu aan wagen. Net zoals bij andere navigatie-applicaties heb je de keuze uit verschillende reisopties, zoals met de auto, de fiets en bijvoorbeeld een taxi. Apple Maps biedt routenavigatie, locatie delen, plaatskaarten en een interactieve 3D-weergave aan van allerlei omgevingen. Zo krijg je een beter beeld van wat er te beleven valt, of hoe er een stad, dorp of weg vormgegeven is.

Apple Maps is alleen beschikbaar voor iOS.

Watch on YouTube

3- Waze

Mocht je iemand zijn die uit het Google-ecosysteem wil stappen, of minder van Google afhankelijk wil zijn, dan is Waze wellicht niet de beste optie. Google is namelijk eigenaar van deze app. Maar voor andere gebruikers kan dit wel een goed alternatief zijn. Veel van de informatie die Waze presenteert, is namelijk afkomstig vanuit de community. Gebruikers houden andere mensen dus op de hoogte. Daardoor krijg je veel meer updates in realtime over wat er om je heen gebeurt of wanneer je eenmaal de weg op gaat. Ongelukken en dergelijke zijn daardoor geen verrassingen meer. Waze kan bovendien razendsnel andere routes aanbieden, en je kunt van tevoren aangeven dat je bepaalde wegen of gebieden wilt vermijden.

Waze is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Watch on YouTube

4- OsmAnd

OsmAnd is tot slot een navigatieapplicatie die volop gebruikmaakt van opensource-informatie. In dit geval gaat het om de data van OpenStreetMap. Dat is niet het enige dat dit zo'n sterke app maakt. Want OsmAnd legt voornamelijk de nadruk op offline gebruik. Zo kunnen gebruikers niet alleen hun eigen omgeving, maar ook gewoon de kaart van een volledig land offline beschikbaar maken. Dat zal de app dan ook meteen vragen op het moment dat je hem voor het eerst opent. Daardoor kun je niet alleen data besparen, ook heb je gewoon een goede kaart tot je beschikking wanneer je in een gebied bent met slecht internet. Verder is het fijn om te zien dat OsmAnd de basis op orde heeft als het gaat om de interface en navigatieopties. Alle basale functies die je mag verwachten van een kaartenapp zit in OsmAnd, dus je hoeft niets te missen.

OsmAnd is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Watch on YouTube

Liever een losse navigatie voor in je auto?

Voordeel: leidt je niet af met appjes en meldingen