Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd

© Wesley Akkerman

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd

Geplaatst: 10 maart 2024 - 13:46

Aangepast: 1 juli 2024 - 11:27

Wesley Akkerman

De Teufel Rockster Go 2 is een compacte bluetoothspeaker die niet misstaat tijdens een dagje uit. Dankzij het stof- en waterdichte omhulsel kun je hem ook veilig naast het water gebruiken. En met de grotere accu gaat het muziekmonster langer mee dan z’n voorganger.

8,5

Teufel Rockster Go 2

Pluspunten

Typische Teufel-sound

Gestroomlijnd ontwerp

Meegeleverde riem en usb-c-kabel

Duidelijke knoppen

Buitenkant is van robuust kunststof

Minpunten

Hoge aanschafprijs

Dynamore kan geluid wat uithollen

Conclusie

Het robuuste design van de Teufel Rockster Go 2 (dat helaas wel snel een kras oploopt, maar de inhoud perfect beschermt), de duidelijke knoppen, de band en de usb-c-aansluiting – het is allemaal bedoeld om de ervaring te stroomlijnen en de speaker toegankelijk te houden. Dat de audiobeleving dan op de tweede plek staat moet je voor lief nemen. Al valt het uiteindelijk allemaal wel mee. Deze Tuefel-speaker biedt de oude en vertrouwde Teufel-sound aan waar we al jaren graag naar luisteren. De sound zal niet voor iedereen zijn, maar als je van wat elektronische, hardere of ongecompliceerde muziek houdt, dan staat de Rockster Go 2 z’n mannetje. Met Dynamore kun je de soundstage verbreden, waardoor alles wat holler kan gaan klinken, maar eenmaal buiten of bezig is het nog maar de vraag of je dat opmerkt. Alleen de prijs valt dan echt wat tegen....
Lees meer

Aan compacte bluetoothspeakers geen gebrek. Naast JBL is ook vooral Teufel actief op deze markt, en met reden. Want over het algemeen zijn we altijd zeer te spreken over de kwaliteit van de producten. Dat geldt voor zowel de audio als de afwerking. Met een prijs van 149,99 euro is de Teufel Rockster Go 2 geen goedkoop model, maar daar krijg je wel een typische en licht verbeterde Teufel-ervaring voor terug (ten opzichte van de eerste Go).

Ondanks het feit dat de Teufel Rockster Go 2 760 gram weegt, hebben we nooit het idee dat de speaker te zwaar is. Je pakt hem gemakkelijk op, mede dankzij de uitsparing achterop waar je vingers prettig in vallen, en neemt hem daardoor snel ergens mee naartoe. De afmetingen zijn 21 bij 11 bij 6 centimeter; daardoor zal hij niet altijd meer in een rugtas passen als je een weekendje weg gaat. Maar met de meegeleverde band kun je hem wellicht aan je tas hangen.

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd-Ka60FZtARRqXHqxAVB3gtw

© Wesley Akkerman

Gestroomlijnd design

In vergelijking met de vorige Rockster Go heeft Teufel het ontwerp van de Rockster Go 2 gestroomlijnd. Weg is het flapje waarachter de audiojack en micro-usb-poort zaten. Dit keer is er een enkele usb-c-poort (waar de aansluiting zelf rood geverfd is, een mooi detail) waar je alles mee kunt doen. Daarmee laad je het apparaat op en sluit je hem aan op bijvoorbeeld een laptop. Teufel geeft in de doos ook een usb-c-naar-usb-c-kabel mee, dus dat zit wel snor.

Er kleeft echter wel een nadeel aan deze manier van werken. En dat nadeel heeft niet per se met de speaker te maken. Want als je die aan een laptop wil koppelen met een enkele usb-c-poort (dat komt helaas vaak voor), dan ben je meteen die poort kwijt. Tenzij je natuurlijk een usb-c-hub hebt. Een audiojack kan dat probleem wat verlichten voor consumenten met ietwat oudere laptops, aangezien nieuwe modellen die poort vaak niet eens meer aanbieden.

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd-Xix9JgsmQyCb_qsOPqIT9Q

© Wesley Akkerman

Verschillen tussen beide modellen

Naast de aansluitingen heeft Teufel niet zoveel veranderingen doorgevoerd aan het design van de Teufel Rockster GO 2. Bovenop zitten nog altijd de bedieningsknoppen, die dit keer van een andere kleur voorzien zijn. Dat geeft de bluetoothspeaker niet alleen meer karakter mee, het is ook nog eens ontzettend handig. Want je ziet zo veel beter wat je doet. In ons geval zijn de knoppen rood, maar je kunt ook kiezen voor grijs (of zwart, dan vallen ze minder op …).

Verder is de body, gemaakt van redelijk robuust kunststof, voorzien van een IP67-certificaat. Daardoor is de speaker niet alleen waterdicht (waar het getal 7 voor staat), maar ook stofdicht (de 6 in deze combinatie). De grootste aanpassing heeft betrekking op de accu. Die gaat nu niet 12, maar 15 uur mee (of 28 uur in de spaarstand). Dat is extreem waardevol, want daardoor weet je vrijwel zeker dat de Teufel Rockster Go 2 een volledig dag in het park overleeft.

Ook interessant: Review Teufel Motiv Home - Draadloze speaker met gigantische accu

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd-U1MyIbACS4WLLuaMbpCPcA

© Wesley Akkerman

Audiokwaliteit Teufel Rockster Go 2

Verder laat Teufel weten dat de twee aluminium full-range drivers in dit model verfijnd zijn, maar een verdere uitleg blijft uit. Dit zou in elk geval moeten leiden tot meer dynamiek en volume. Ook is er een passief basmembraan aanwezig. De onderdelen samen brengen een krachtig stereogeluid ten gehore. En als je op zoek bent naar iets meer breedte, waardoor het geluid verder uit elkaar klinkt, dan kun je de geïntegreerde Dynamore-technologie uitproberen.

Dat onderdeel is hier geen favoriet, omdat het de muziek vaak wat hol laat klinken. De bas verdwijnt naar de achtergrond, waardoor hogere tonen veel meer ruimte krijgen. Op sommige tracks horen we daardoor muzikale noten die we zonder Dynamore niet kunnen horen. Maar het nadeel dat de muziek daardoor wat holler klinkt dan je gewend bent, is wat ons betreft een te grote drempel om overheen te stappen. Maar wie weet klinkt dit voor jou wel prettig.

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd-Pi28IArOTrSoaM7X6n6X-Q

© Wesley Akkerman

Niet neutraal, maar dat is by design

Zonder Dynamore klinkt de audio aangenaam prettig en behoorlijk warm en intiem, woorden die we vaker gebruiken om Teufels audioproducten te omschrijven. De bas is niet overmatig aanwezig en positioneert zich als een zachte doch indringende basis voor allerlei muziekgenres. Daar staat dus tegenover dat de hogere tonen naar de achtergrond verdwijnen en dat niet elk nummer klinkt zoals je zou willen; sommige nummers klinken daardoor wat modderig.

De Teufel Rockster Go 2 biedt dus geen neutrale soundstage aan, maar dat is by design. Dat is een typische Teufel-eigenschap voor dit soort bluetoothspeakers. Daar houd je van, of je vindt het niets. Wij vinden het zeer prettig klinken, omdat het perfect werkt voor op de achtergrond. Tijdens het studeren, werken of wanneer je dus buiten bent. De Rockster Go 2 is niet bedoeld als centraal muziekcentrum in huis, maar als muziekvuller voor op de achtergrond.

Review: Teufel Rockster Go 2 – Gestroomlijnd en opgevoerd-etS6u3H9QpCN3U79iFNREQ

© Wesley Akkerman

Teufel Rockster Go 2 kopen?

En in die rol schittert de Teufel Rockster Go 2. Dan komen alle eigenschappen ineens mooi samen. Het robuuste design (dat helaas wel snel een kras oploopt, maar de inhoud perfect beschermt), de duidelijke knoppen, de band en de usb-c-aansluiting – het is allemaal bedoeld om de ervaring te stroomlijnen en de speaker toegankelijk te houden. Dat de audiobeleving dan op de tweede plek staat moet je voor lief nemen. Al valt het uiteindelijk allemaal wel mee.

Want deze Tuefel-speaker biedt de oude en vertrouwde Teufel-sound aan waar we al jaren graag naar luisteren. De sound zal niet voor iedereen zijn, maar als je van wat elektronische, hardere of ongecompliceerde muziek houdt, dan staat de Rockster Go 2 z’n mannetje. Met Dynamore kun je de soundstage verbreden, waardoor alles wat holler kan gaan klinken, maar eenmaal buiten of bezig is het nog maar de vraag of je dat opmerkt. Alleen de prijs valt dan echt wat tegen.

Lees ook: Review Teufel Ultima 25 Active – Overtuigend alternatief voor een soundbar


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten