AirPod laadt niet op? Zo los je dat op!

AirPod laadt niet op? Zo los je dat op!

Geplaatst: 3 april 2023 - 17:32

Aangepast: 19 juni 2024 - 10:36

Wesley Akkerman

Soms gebeurt het dat een van je AirPods niet goed oplaadt, terwijl met het andere oordopje niets aan de hand is of lijkt te zijn. Maar hoe kun je zoiets nou oplossen? Dan leggen we uit in dit uitgebreide artikel.

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Over het algemeen zijn AirPods-eigenaars dik tevreden over de kwaliteit van de oordoppen. Ze vinden bijvoorbeeld dat ze comfortabel zitten en goed klinken, en dat de integratie met iOS ze ook zeer toegankelijk maakt. Maar toch gaat er ook nog weleens wat mis. De AirPods kunnen dan geen verbinding met de iPhone maken of niet meer goed opladen. En in sommige gevallen geldt dat laatste dan maar voor één AirPod. In dit artikel leggen we je uit hoe je dan het best te werk kunt gaan en presenteren we bovendien nog een back-upoptie.

AirPods en oplaadcase: de batterijstatus

De AirPods opladen is geen ingewikkeld proces. In principe hoef je ze daar alleen maar voor in de oplaadcase te stoppen. Die houder heeft een accu die beide AirPods een paar keer kan opladen. Maar dan wel alleen zolang de case is voorzien van voldoende energie. Je kunt de oplaadcase meestal op twee manieren opladen: draadloos of met een kabel (dat verschilt per model, dus pak vooral de handleiding erbij). Zorg er altijd voor dat de case genoeg stroom heeft, zodat je AirPods niet zonder komen te zitten.

AirPod laadt niet op? Zo los je dat op!-34714852

Als je de oplaadcase samen met de AirPods aan een iPhone koppelt, kun je de batterijstatus controleren. Je pakt er dan je iPhone (of een gekoppelde iPad) bij en opent de case. Zorg ervoor dat beide AirPods erin zitten. Na een paar seconden zie je de accustatus in beeld verschijnen. In iOS is daarnaast een Batterijen-widget beschikbaar waarmee je de batterijstatus kunt aflezen. Dat werkt alleen als er minimaal één AirPod in de houder zit. Mocht een AirPod een lage accustatus hebben, dan krijg je daar een melding van. Dat gebeurt bij 20, 10 en 5 procent.

🎧 TIP! Neem ook vooral de officiële pagina van Apple eens door, waar je meer leest over de verschillende soorten AirPods van het bedrijf. Daar lees je bijvoorbeeld meer over Geoptimaliseerd opladen.

Een van de AirPods laadt niet op, en nu?

Het kan zijn dat je die melding wel erg vaak krijgt. Of dat je ziet dat één AirPod niet meer oplaadt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Denk dan aan een vies of kapot contactpunt. Mogelijk helpt het om het contactpunt even schoon te maken met isopropanol door een kleine hoeveelheid op een wattenstaafje aan te brengen en zachtjes te vegen. Helpt dat niet, dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Maar je hoeft nog niet meteen contact op te nemen met de klantenservice van Apple, aangezien er nog twee andere oplossingen zijn die kunnen werken.

Over het algemeen kunnen de onderstaande stappen je helpen.

 • Controleer of de oplaadcase volledig opgeladen is. Zorg ervoor dat er altijd minimaal 10 procent energie aanwezig is.

 • Stop beide AirPods nu in de case, doe het klepje dicht en laat ze daar minimaal 30 seconden zitten.

 • Houd de oplaadcase nu naast een gekoppelde iPhone en doe het klepje open.

 • Controleer de batterijstatus van je AirPods.

 • Stop de oordoppen nu in je oor en speel wat muziek af om te controleren of ze nog correct werken.

AirPod laadt niet op? Zo los je dat op!-34714853

Merk je dat je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen hebt met het opladen, dan moeten we een rigoureuzere stap ondernemen: de AirPods resetten. Dat doe je als volgt:

 • Stop de AirPods in de oplaadcase en doe het dekseltje dicht.

 • Wacht 30 seconden.

 • Open de oplaadcase en stop de AirPods in je oren.

 • Ga naar Instellingen > Bluetooth. Of ga naar Instellingen > (jouw AirPods).

 • Als je jouw AirPods ziet staan, tik je op de infoknop. Tik op Vergeet dit apparaat en bevestig je keuze.

 • Staan je AirPods daar niet? Ga dan verder met dit stappenplan.

 • Plaats de AirPods in de oplaadcase en laat het deksel open.

 • Houd de configuratieknop aan de achterkant van de oplaadcase ongeveer 15 seconden ingedrukt. Het statuslampje voorop zal oranje en daarna wit knipperen.

 • Koppel de AirPods opnieuw door ze in de case naast je iPhone of iPad te leggen. Volg de stappen op het scherm van het apparaat.

Onthoud dat wanneer je de AirPods reset, je alle persoonlijke instellingen kwijtraakt. Dit is dus een soort laatste redmiddel. Mocht ook dit het probleem niet oplossen, neem dan contact op met Apple.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten