Stressvrij slapen: gebruik deze apps!

© Ryanking999

Stressvrij slapen: gebruik deze apps!

Geplaatst: 30 oktober 2022 - 18:32

Aangepast: 11 mei 2023 - 08:59

Justin Doornekamp

Kun je moeilijk in slaap komen? Dat kan meerdere reden hebben. Wellicht heb je stress van werk, ben je nog druk in je hoofd van het gamen of heb je wat minder gezonde leefgewoonten. Wat de oorzaak ook mag zijn: er zijn veel hulpmiddelen om je te helpen. Zo zijn er diverse handige apps, die je helpen de rust te vinden die je nodig hebt om in slaap te vallen. Welke apps moet je hebben?

Headspace

Voordat je naar bed gaat is het belangrijk dat je tot rust komt. Ben je net terug van het sporten of heb je een actiefilm gekeken, dan ligt het voor de hand dat je nog druk in je hoofd bent. Gelukkig zijn er apps die je hoofd helemaal leeg kunnen maken.

Zowel in de App Store van Apple en als in Google Play staan allerlei meditatie-apps, waaronder Headspace. Deze app, die al tijden meegaat, is een van de meest populaire meditatie-apps. Door de jaren heen zijn er veel ontspanningsoefeningen toegevoegd aan de app - óók oefeningen die zich specifiek richten op slapeloosheid. Een nadeel van Headspace is dat je een abonnement moet afsluiten om de app te kunnen gebruiken. Dit kost je 12,99 euro per maand of circa 58 euro per jaar.

Calm

Een andere app om te proberen is Calm, die zich volledig richt op je ademhaling. Gebruik je de app voor het eerst, dan krijg je wat vragen over je doel van de meditatie. Zo kun je aangeven dat je bijvoorbeeld last hebt van slapeloosheid, waarna de app je ademhalingsoefeningen voorschotelt die zich richten op dat probleem. Even geen zin in mediteren? Ga dan gewoon in bed liggen, zet je koptelefoon op en geniet van de vele rustgevende geluiden die in Calm ook te vinden zijn. Calm is met circa 50 euro per jaar iets goedkoper dan Headspace. Ook is er de mogelijkheid om het abonnement af te kopen. Je betaalt dan eenmalig 350 euro.

Stressvrij slapen: gebruik deze apps!-22455631

Wat wil je bereiken met je ademhalingsoefeningen?

Zoek je een koptelefoon ...

... om helemaal tot rust te komen?

Buddhify

Waar veel meditatie-apps om discipline en routine vragen, focust Buddhify zich wat meer op het moment zelf. Waar heb jij op een bepaald moment behoefte aan? Kun je niet slapen en krijg je je hoofd niet leeg? Of heb je stress en wil je je angstniveau wat omlaag brengen? Per situatie kun je een mediteersessie uitzoeken. Buddhify helpt je dus niet alleen om tot rust te komen, maar ook om snel in slaap te vallen. De app is bovendien gratis te gebruiken, al is er wel een abonnement waarmee je toegang krijgt tot veel meer oefeningen.

SleepScore

Ben je eenmaal in slaap gevallen, maar word je vaak moe wakker? Dan kan het lonen om inzicht te krijgen in de kwaliteit van je slaap, bijvoorbeeld met SleepScore. Iedere avond kun je je slaapdoel aangeven, bijvoorbeeld om beter te slapen, sneller in slaap te vallen of om te blijven slapen tot de ochtend. De app geeft je tips om dit te bereiken en geeft je in de ochtend inzicht in de kwaliteit van je slaap. Kortom: een goede app om je nachtrust te beoordelen.

Stressvrij slapen: gebruik deze apps!-22455630

Met Sleepscore krijg je meer inzicht in de kwaliteit van je nachtrust.

PS 1: Slecht slapen kan ook veroorzaakt worden door een snurkende partner. Misschien dat je iets hebt aan ons artikel Welke producten tegen snurken zijn het proberen waard?

PS 2: Lukt het je ook met deze apps niet om goed in slaap te vallen en/of om lekker door te slapen? Raadpleeg dan je huisarts!

Zoek je nog een nieuwe smartphone om deze fijne apps op te installeren? Kijk dan eens hieronder.

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000