ID.nl logo
Consumenten testen: de Philips Staande Ventilator 2000 Series
© Philps
Energie

Consumenten testen: de Philips Staande Ventilator 2000 Series

In het geweld van alle airco's en futuristische ventilatoren raakt de degelijke staande ventilator nog wel eens ondergesneeuwd. Dat is jammer, want het is en blijft een ontzettend handig apparaat. Dat bewijst deze Philips Staande Ventilator 2000 Series, die krachtige koeling combineert met fijne looks. Reden genoeg om aan het Review.nl Testpanel te vragen om hem eens uitgebreid uit te proberen.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Philips

De Philips Staande Ventilator 2000 Series is in de basis precies wat de naam al zegt: een ventilator die op een hoge poot staat. Door die extra hoogte heeft hij een groter bereik dan kleine ventilatoren op een voetje. Sterker nog: de 2000 Series heeft een bereik van tot wel dertig meter. Zo heb je in je hele huis een lekkere koele bries – wel zo prettig tijdens een warme zomer.

Maar daarmee doe je de ventilator eigenlijk tekort. De 2000 Series is namelijk een heuse 2-in-1. Je kunt de stand net zo goed inkorten om er een tafelventilator van te maken, die je op je bureau of op je salontafel neer kunt zetten. De ventilator is bovendien zo vormgegeven dan hij naadloos in elk interieur past.

©Philips

En je hoeft niet bang te zijn dat je er last van hebt. De bladen zijn namelijk gemaakt volgens de SilentWings-technologie. Dat is een techniek die is gebaseerd op de vleugels van een uil, die geruisloos door de lucht kan vliegen. De bladen zijn daarom 30 procent stiller dan bij een gewone ventilator.

Tel daarbij op de stille modus, die de ventilator een halfuur lang nog zachter laat draaien, en je hebt de ideale metgezel voor in de slaapkamer. Je kunt ook kiezen voor een van de drie normale standen, en er is een speciale modus die een natuurlijk briesje simuleert, zodat het bijna lijkt alsof je op het strand zit.

Verder is er een handige timer in de 2000 Series gebouwd. Daarmee kun je tot wel twaalf uur vooruit plannen, en hoef je je geen zorgen te maken dat de ventilator de hele dag aan blijft staan. Dat scheelt ook weer op de energierekening, die sowieso al een stuk prettiger uitvalt door het lage energieverbruik van de ventilator.

Tot zover de feiten. Hoe heeft het Review.nl Testpanel de Philips Staande Ventilator 2000 Series ervaren?

Eerste indruk

Meteen uit de doos is voor het testpanel duidelijk dat de 2000 Series een fijn apparaat is. "De ventilator komt in delen in een doos aan, het in elkaar zetten is snel gebeurd," vertelt een tester. "Met de duidelijke handleiding die erbij zit is dat zo voor elkaar."

Het oog wil ook wat, en ook daar levert de 2000 Series. "Het design is robuust en oogt kwalitatief hoogwaardig," zegt een tester. "Bovendien staat hij stil en wiebelt hij helemaal niet." Daar is een collega-reviewer het mee eens: "De voet waarop hij staat is lekker zwaar, dat is heel prettig. Het is een zeer solide en stevige ventilator."

Gebruik

Kijken we naar het eigenlijke gebruik, dan is het testpanel ook lovend. "De drie standen zijn goed afgesteld," zegt een van hen. "Je switcht makkelijk tussen de verschillende standen, en de derde stand is écht krachtig." Deze reviewer heeft een extra slimme opzet bedacht: "We hebben hem getest in een situatie waarbij de airco de bovenverdieping koelt en de ventilator de lucht de twee slaapkamers in blaast. Dat werkt heel goed."

De speciale modus waarbij een echt briesje wordt nagebootst kon ook op veel goedkeuring rekenen: "In de natuurlijke windmodus worden afwisselend verschillende snelheden toegepast. Dat is aangenaam verfrissend, letterlijk en figuurlijk."

En dan is er nog de stille modus, die de panelleden ook veel hebben gebruikt. "De stille slaapmodus doet zijn naam eer aan: hij is echt stil en geeft toch een fris briesje." Een andere tester is het daar roerend mee eens: "De stille slaapstand voor in de slaapkamer is echt ideaal. Je blijft hem natuurlijk wel horen, maar dat is minimaal."

Dat komt voor een groot deel door de speciale SilentWings-bladen. "We waren blij verrast door de stille vleugels," aldus een tester. "Daardoor maakt hij veel minder herrie dan een reguliere ventilator."

Extra's

Ook de extra ingebouwde opties worden door het panel meermaals genoemd. Een daarvan is de kinderbeveiliging. "Als je, net als wij, kleine kinderen hebt, word je blij van het kinderslot dat je kunt activeren," zegt een van de testers. "Daarmee blijven de instellingen staan, ook al zitten de kinderen aan de knoppen."

Het testpanel heeft ook veel gebruik gemaakt van de timerfunctie. "Dat is een handige extra," zegt een reviewer, "waarmee de ventilator automatisch uitschakelt na de ingestelde tijd. Dat zorgt voor energiebesparing en gemak."

Ook de verstelbare hoogte werd gewaardeerd. "Een slimme optie is dat je het tussenstuk kunt weglaten," legt een reviewer uit. "Daardoor staat de ventilator lager, wat handig is voor het gebruik in verschillende ruimtes."

En dan is er nog de automatische draaistand, ook al zo'n prettige optie voor het panel: "De ventilator kan roteren, waardoor hij in staat is om een grote ruimte effectief te koelen. Dat werkt perfect, zowel voor grote als voor kleine kamers."

Ontdek de Philips Staande Ventilator 2000 Series

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Een op het oog simpele ventilator met veel power en veel handige extra's, dat is in een notendop de Philips Staande Ventilator 2000 Series. Het testpanel had geen enkele moeite om hem in elkaar te zetten of in hoogte te verstellen, en de krachtige luchtstroom wekte (aangename) verbazing.

De verschillende modi werden veel als voordeel genoemd, in het bijzonder de stille modus en de natuurlijke windmodus. Ook de timerfunctie werd zeer gewaardeerd.

Alles bij elkaar heeft het Review.nl Testpanel de Philips Staande Ventilator 2000 Series beoordeeld met een 8,3 als gemiddeld eindcijfer. Sluiten we af met de woorden van een van de panelleden: "De combinatie van functionaliteit en esthetiek maakt deze ventilator een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle manier om het huis te koelen."

▼ Volgende artikel
testtesttesttesttest productcards
Huis

testtesttesttesttest productcards

Dit is een test article intro test test

Dit is een test


28 november 2024: productcardtest van Annemarie


1: met brand=

De string die ik hieronder gebruik is https://www.kieskeurig.nl/widget/get?type=product_widget&group=laptop&min=300&sort=pop&output=json&brand=apple

Test ik die in de browser dan zie ik dit:

Maar de productcard ziet er anders uit: geen Apple te zien




2: sort=pop: resultaat heel verschillend


String: https://www.kieskeurig.nl/widget/get?type=product_widget&group=laptop&min=700&sort=pop&output=json

Voorbeeld:

3: standaard string met 3 producten laat er maar 2 zien

String: https://www.kieskeurig.nl/widget/get?type=product_widget&group=wasmachine&sort=pop&output=html



Voorbeeld:



Hoe dan ook: op de productcard zie je én heel andere wasmachines en je ziet er maar 2.




Wat ons ook is opgevallen

We zien de laatste week/weken heel vaak wanneer we een productcard aanmaken voor een populaire groep (dus waar veel aanbod is, en waar meestal per product ook veel aanbieders/prijzen zijn) dat er productcards terugkomen met telkens 1 prijs erop. Het lijkt wel alsof bij de sortering van de producten voor de productcards dus een soort 'chronologie' wordt meegegeven: laat eerst alle producten zien die maar 1 prijs hebben.

Daarnaast zien we ook asynchroniteit bij prijzen op de productcard en de daadwerkelijke prijzen op KK

Nemen we even onderstaande productcard als voorbeeld

Kader 16-01: Hieronder een voorbeeld om te controleren hoe een kader nu werkt, aan de hand van de tekst hieronder:

Dit is tekst in een kader dat achter elkaar doorloopt. Deze alinea heeft dus tekst die in één keer doorloopt, en eindigt met een harde return. Dit is een nieuwe regel na een harde return om te controleren of de tekst inderdaad op een nieuwe regel begint. Na deze alinea geef ik twee harde returns.

Twee harde returns om een enkele witregel te geven, levert eigenlijk bijna twee witregels op, en komt dus niet overeen met de tekst in het kader zelf.

Dit is een alinea die komt na het opgeven van twee harde returns, komt de tekst nu op de goede plek? En hoe zit het met bulletpoints, die ik hieronder ga opsommen? Tekst na Shift+Enter

  • Bulletpoint 1
  • Bulletpoint 2 na een enter
  • Bulletpoint 3 na een enter
  • Bulletpoint 4 na een enter

Twee enters en een nieuwe alinea. De regels tussen de alineas zijn dubbel, hoe zit het met een ShifT+Enter?

Twee keer Shift+Enter levert deze witruimte op. Dat blijft dus gelijk aan een 'gewone' harde return

  • Bulletpoint 1, gevolgd door Shift+Enter
  • Bulletpoint 2, gevolgd door Shift+Enter, maar bulletpoint wordt niet automatisch aangemaakt.

Opsommingen met cijfers (gevolgd door Shift+Enter)

  1. Dit is een numbered bulletpoint, gevolgd door Enter
  2. Dit is een numbered bulletpoint, gevoldt door Enter
  3. Dit is een numbered bulletpoint, gevolgd door Shift+Enter
  4. Bulletpoint moet handopnieuw worden aangemaakt, gaat na Shift+Enter niet automatisch

Sinds 16-01: Afbeeldingen worden nu direct onder elkaar geplaatst, in plaats van een extra witregel ertussen, wat eerst wel het geval was. Verder zouden we ook graag de captions onder de afbeeldingen terug willen. Als je ze invult, blijven ze in he gepubliceerde artikel toch leeg.


▼ Volgende artikel
Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone
© Margo Basarab
Huis

Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone

Een smartphonehoesje is meer dan een accessoire. Het beschermt je telefoon tegen schade en maakt het gebruik makkelijker. Door de enorme variatie in modellen, materialen en extra functies kan het lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een hoesje en welke mogelijkheden je allemaal hebt.

Dit artikel in het kort: • Soorten smartphonehoesjes • Gebruikte materialen • Hardcase versus softcase • Speciale hoesjes • Handige extra's

Lees ook: Waarom dat hoesje om je telefoon toch echt handig is

Het type hoesje dat je kiest, hangt af van hoe je je telefoon gebruikt en tot in hoeverre je je toestel wilt beschermen. Een bumperhoesje is een beschermrand die om de zijkanten van je smartphone zit, terwijl de voor- en achterkant vrij blijven. Dit type hoesje beschermt de randen van je toestel tegen stoten en vallen, maar biedt minder bescherming voor het scherm en de achterkant. Een backcover beschermt alleen de achterkant en zijkanten van je telefoon, maar zorgt er wel voor dat je het slanke ontwerp van je toestel blijft zien. Is dat voor jou minder belangrijk en wil je juist zoveel mogelijk bescherming? Dan is een bookcase of wallet case een goede keuze. Dit type hoesje omsluit je hele telefoon en biedt vaak ruimte voor pasjes of geld. Als je zowel de voor- als achterkant wilt beschermen, kun je ook een flipcase overwegen, die verticaal opent. Een insteekhoesje, ook wel pouch genoemd, is een beschermhoes waarin je je smartphone schuift wanneer je deze niet gebruikt. Een opbergzakje zeg maar. In de dagelijkse praktijk zul je deze niet snel gebruiken, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, of je telefoon meeneemt in je tas tussen andere spullen, dan kan het handig zijn. Je weet namelijk zeker dat je telefoon in een puch goed beschermd is tegen vuil en krassen.

Van siliconen tot leer

Het materiaal van een hoesje bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe goed het beschermt. Siliconen en TPU zijn flexibel en schokabsorberend. Daarnaast zijn ze een beetje stroef, waardoor ze minder snel uit je handen of van de bank kunnen glijden. Wel is het zo dat met name siliconen wat sneller stof aantrekken. Wanneer je je telefoon vooral meeneemt in je broekzak of tas, is dit materiaal dus misschien net wat minder praktisch. Hard kunststof is stevig en lichtgewicht, maar kan barsten of scheuren bij een flinke klap of val. Leer, of het nu echt of kunstleer is, straalt luxe uit en biedt goede bescherming. Echt leer wordt mooier na verloop van tijd. Kunstleer niet, maar dit hoef je wel weer minder te onderhouden dan echt leer. Voor maximale stevigheid kun je kiezen voor aluminium of roestvrij staal, hoewel dit je telefoon zwaarder kan maken en minder flexibel is.

©picsmart

Hardcase versus softcase

Telefoonhoesjes zijn grofweg onder te verdelen in twee varianten: hardcover en softcover, elk met hun eigen kenmerken. Hardcover hoesjes staan bekend om hun stevige constructie, die uitstekende bescherming biedt tegen zware schokken en vallen. Ze behouden hun vorm goed, maar zijn vaak duurder, minder flexibel en voelen minder comfortabel aan in je hand.

Softcover hoesjes zijn lichter, flexibeler en vaak goedkoper. Ze liggen prettig in de hand en passen gemakkelijk in een broekzak of tas. Het zachte materiaal biedt goede schokdemping, maar kan sneller beschadigd raken en slijten. Ook kunnen softcovers na verloop van tijd verkleuren.

Speciale hoesjes voor specifieke situaties

Naast standaardmodellen zijn er ook speciale hoesjes die extra bescherming bieden. Waterdichte hoesjes zijn ideaal als je je telefoon wilt beschermen tegen vocht, stof en zand, bijvoorbeeld tijdens het sporten of op het strand. Veel van deze hoesjes hebben een IP-certificering, zoals IP67 of IP68, wat aangeeft hoe goed ze bestand zijn tegen water en stof. Shockproof hoesjes zijn ontworpen om vallen en stoten op te vangen, met schokabsorberende materialen en verstevigde hoeken. Rugged cases combineren water-, stof- en schokbescherming en zijn geschikt voor extreme omstandigheden, zoals op de bouwplaats of tijdens outdooractiviteiten.

Extra functies

Veel hoesjes hebben handige extra's. Het meest bekend zijn hoesjes met ruimte voor je bank- of creditcards. Er zijn ook modellen waarin je bankbiljetten kwijt kunt. Andere hoesjes hebben bijvoorbeeld geïntegreerde standaards waardoor je je telefoon makkelijk kunt neerzetten; ideaal om filmpjes te kijken of voor online vergaderingen. Ook heel handig zijn hoesjes met een ingebouwde powerbank. Met zo'n battery case weet je zeker dat je een hele dag door kunt met je smartphone. Heb je een iPhone, dan is een MagSafe-compatibel hoesje misschien handig.

Kies uit meer dan 300.000 hoesjes

Bij bol.

MagSafe? MagSafe! MagSafe is een technologie van Apple die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor MacBooks en later werd aangepast voor de iPhone. Het systeem gebruikt magneten aan de achterkant van de iPhone om accessoires stevig te bevestigen. Bij MagSafe-compatibele hoesjes zijn deze magneten ingebouwd, waardoor ze naadloos werken met andere MagSafe-accessoires. Een goed voorbeeld is de MagSafe powerbank. Deze klik je magnetisch vast aan je iPhone, zodat je onderweg eenvoudig kunt opladen, ook zonder stopcontact in de buurt. Kleinere powerbanks zijn zo ontworpen dat je je telefoon gewoon kunt blijven gebruiken tijdens het opladen.

©YALCIN SONAT

Waar let je op bij de aankoop?

Bij het kiezen van een hoesje is de pasvorm belangrijk. Zorg dat het hoesje naadloos aansluit op jouw telefoon. Let ook op extra bescherming voor het scherm en de camera, zoals verhoogde randen. Houd rekening met de dikte en het gewicht van het hoesje, vooral als je een slank ontwerp belangrijk vindt. Controleer daarnaast of alle functies van je telefoon, zoals de knoppen en poorten, makkelijk toegankelijk zijn.

Conclusie

Het kiezen van een smartphonehoesje is meer dan een kwestie van smaak. Denk goed na over hoe en waar je je telefoon gebruikt. Zoek je maximale bescherming tegen vallen of juist een bescheiden hoesje zodat het design van je smartphone zo goed mogelijk zichtbaar blijft? Zijn extra's, zoals ruimte voor pasjes, belangrijk voor je? Heb je een voorkeur voor een bepaald materiaal? Het aanbod van smartphonehoesjes is enorm. Door voor jezelf goed te weten wat je precies wilt, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!