Categorie
Klimaatbeheersing in huis
Vijf valkuilen bij het gebruik van je luchtontvochtiger - voor voorkom je ze!
Niet iedereen heeft het geluk in een huis te wonen waarin het klimaat goed geregeld kan worden. Oudere huizen zijn soms zo lek als een mandje, waardoor ze ook behoorlijk vochtig kunnen zijn. Ontvochtigers kunnen daarbij helpen – maar alleen bij correct gebruik.
Bespaar op de verwarmingskosten met de Energion Hybrid naast je cv-ketel
Wil je je huis duurzamer verwarmen, maar nog geen afscheid nemen van je cv-ketel? Dan is de ATAG Energion Hybrid-warmtepomp precies wat je zoekt. Dit slimme systeem werkt samen met je huidige cv-ketel en helpt je flink te besparen op je gasverbruik, terwijl je comfortabel blijft wonen. Een ideale tussenoplossing – zonder gedoe.
Een rookkanaal voor de houtkachel of haard, doe het meteen goed!
Je hebt ergens een houtkachel op de kop getikt die de blikvanger wordt in de woonkamer. Alleen moet je nog het rookkanaal monteren. Dit lijkt een simpel klusje, maar toch is het goed om op enkele belangrijke dingen te letten. En wat moet je precies kopen?
Warmtepomp installeren? Denk aan de vergunningsplicht of meldingsplicht
Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt… Er komt een warmtepomp. Mag je die dan zomaar op het dak van de aangebouwde garage plaatsen of tegen de voorgevel van je woning? Of kan het gespecialiseerde bedrijf een gat van 90 meter diep in je tuin boren voor een geothermische warmtepomp, zonder dat je daarvoor eerst een vergunning hebt ontvangen? Het antwoord is: Nee.
Comfortabel klimaat: deze apparaten zorgen voor een fris en schoon huis
Met de hete zomers van tegenwoordig is het een uitdaging om je huis koel te houden. Je kunt ramen en deuren tijdens een hittegolf natuurlijk zo veel mogelijk dichthouden, maar vaak helpt dat nauwelijks. En hoe zorg je bovendien voor schone lucht? De betaalbare apparaten in dit artikel helpen je bij het creëren van een comfortabel en gezond binnenklimaat.
Consumenten testen: de Philips Tafelventilator 2000 Series
's Zomers kun je niet genoeg verkoeling hebben, maar het kan best zijn dat je liever geen enorme ventilator in de hoek van je kamer hebt staan. Dat hoeft gelukkig ook niet: de Philips Tafelventilator 2000 Series CX2050/00 doet prima zijn werk en staat nooit in de weg. Genoeg reden om het Review.nl Testpanel te vragen de tafelventilator eens uitgebreid uit te proberen. De resultaten van die test lees je hier.
Consumenten testen: de Philips Staande Ventilator 2000 Series
In het geweld van alle airco's en futuristische ventilatoren raakt de degelijke staande ventilator nog wel eens ondergesneeuwd. Dat is jammer, want het is en blijft een ontzettend handig apparaat. Dat bewijst deze Philips Staande Ventilator 2000 Series, die krachtige koeling combineert met fijne looks. Reden genoeg om aan het Review.nl Testpanel te vragen om hem eens uitgebreid uit te proberen.
Dit zijn de voor- en nadelen van een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning
Ventileren is ontzettend belangrijk, maar is een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning de juiste oplossing? In dit artikel bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van dit type ventilatiesysteem, waardoor je beter kunt beslissen of het systeem geschikt (en noodzakelijk) is voor jouw situatie.
Consumenten testen: de Philips 5000 Series Torenventilator
Hartje zomer kan het behoorlijk warm worden in huis, en dan is een goede ventilator bepaald geen overbodige luxe. Torenventilators zijn tegenwoordig een populaire keuze, en de Philips 5000 Series CX5535/11 Torenventilator is het neusje van de zalm. Waarom? Dat vroegen we aan het Review.nl Testpanel. De resultaten van de uitgebreide testperiode vind je hier.
Slimme luchtkwaliteitsmeter: zo meet en verbeter je de luchtkwaliteit in huis
Een goede luchtkwaliteit in huis is belangrijk voor je gezondheid, maar hoe weet je wat het niveau is? We leggen uit hoe een slimme luchtkwaliteitsmeter je kan helpen om erachter te komen hoe (on)gezond de luchtkwaliteit in jouw huis is. En hoe je die kunt verbeteren.
Consumenten testen: de Philips Luchtbevochtiger 2000 Series
Droge lucht is een van de vervelendste dingen die je in je huis kunt tegenkomen. Een droge keel, een kuchje, brandende ogen: het is zo opgelopen. Met een luchtbevochtiger ga je dat probleem tegen. De Philips Luchtbevochtiger 2000 Series HU2510/10 helpt daarbij, maar dat is niet zijn enige pluspunt. Het Review.nl Testpanel heeft de 2000 Series aan een grondige test onderworpen. De resultaten lees je hier.
Waar voor je geld: 5 krachtige statiefventilators met een lekker briesje
Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een krachtige statiefventilator? Vandaag hebben we vijf interessante producten voor je gespot.
Waar moet je op letten bij het plaatsen van een centraal ventilatiesysteem?
Ventileren is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en je huis, maar een centraal ventilatiesysteem is niet zomaar geplaatst. In dit artikel vertellen we je waar je allemaal rekening mee moet houden als je een ventilatiesysteem wilt plaatsen.
Dit zijn de verschillen tussen een centraal en decentraal ventilatiesysteem
Het ventileren van je woning is erg belangrijk, maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. In dit artikel bespreken we welke opties je hebt voor ventilatie. Ook gaan we dieper in op de verschillen tussen centrale en decentrale ventilatiesystemen.
Waar voor je geld: 5 zéér goedkope airco's van max 250 euro
Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een goedkope airco om je huis tijdens zomerse dagen koel te houden? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.
Aanbevolen voor jou
Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!
* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.