ID.nl logo
15 gadgets die je helpen energie besparen
© Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio
Energie

15 gadgets die je helpen energie besparen

Nu de energietarieven tot recordhoogte zijn gestegen, kijken we massaal naar mogelijkheden om het verbruik te beperken. Gelukkig zijn er allerlei gadgets en apparaatjes die je kunnen helpen energiezuinig(er) te worden. ID.nl helpt je graag bij het bereiken van een lagere energierekening!

🔋 Energie is kostbaarder dan ooit. Gelukkig zijn er allerlei gadgets die jou helpen om energiezuiniger te worden. Met deze 15 handige gadgets ben je weer een stap dichter bij een lagere energierekening.

5x Zonne-energie  3x Energiemonitor  4x Bewegingssensoren 3x Slimme stekker

Wil jij meer tips om energie te besparen? Lees dan ook: In elke kamer van je huis energie besparen? Dat lukt met deze tips!

5x Zonne-energie 

Xtorm XR104 

Deze solar-powerbank laadt via het aanwezige zonnepaneel de geïntegreerde accu op. De batterij biedt een respectabele capaciteit van 10.000 mAh, zodat je bijvoorbeeld een smartphone, e-reader of tablet kunt opladen. Zo heb je tijdens zonnige dagen hiervoor geen netstroom nodig. De behuizing bevat twee reguliere usb-poorten en een usb-c-aansluiting voor het koppelen van apparaten. Komt er regen na zonneschijn? Geen probleem, want de Xtorm XR104 is weerbestendig. Een leuk extraatje is de aanwezige ledlamp. 

Website: www.xtorm.nl 

Prijs:

69,95 euro

 

EufyCam Solar Panel 

Hoe vaker een beveiligingscamera opnames maakt, hoe meer energie dit apparaat verbruikt. Bevat de videowaakhond een accu, dan kun je er vaak een zonnepaneel op aansluiten. Zo kunnen bezitters van een eufyCam dit bijbehorende Solar Panel gebruiken. De montage is eenvoudig. Je schroeft de steun aan de muur of schutting, waarna je de stekker in de eufyCam steekt. De voedingskabel heeft een lengte van vier meter; je hebt dus veel vrijheid bij het kiezen van een zonnige locatie. Het paneel is kantelbaar, zodat je de zonnecellen nauwkeurig naar de zon kunt richten. 

Website: https://nl.eufy.com 

Prijs:

49,99 euro 

 

Goal Zero Nomad 10 

Weleens aan een mobiel zonnepaneel gedacht? Dit product van Goal Zero weegt slechts een halve kilo, zodat je het duurzame oplaadsysteem eenvoudig meeneemt. Gebruik de steun aan de achterzijde om de Nomad 10 schuin te positioneren. Het paneel van 24,1 × 36,8 × 1,9 centimeter vangt de zonnestralen vervolgens op. Je verbindt een smartphone, powerbank of ander mobiel apparaat met de usb-poort. Logischerwijs duurt het opladen wel wat langer vergeleken met netstroom. De maximale stroomsterkte bedraagt 1,5 ampère.

Website: www.goalzero.eu 

Prijs:

109,99 euro 

 

Smartwares GWS-002-DS 

De Smartwares GWS-002-DS laadt overdags op, waarna deze buitenlamp ‘s avonds je tuin sfeervol verlicht. Met een lichtstroom van 35 lumen is de verlichting niet zo fel, maar zul je in het donker toch moeiteloos de sleutel in het slot kunnen steken. De zonnecel aan de bovenzijde vult de geïntegreerde accu in vijf tot acht uur met energie. De verlichting springt ‘s avonds automatisch aan. Wil je dat liever niet? Gebruik dan de aan-uitknop. De behuizing bestaat uit roestvrijstaal en kan dus wel een stootje hebben. Smartwares levert montagemateriaal mee. 

Website: www.smartwares.eu 

Prijs:

24 euro 

 

FosPower FOSPWB-2376  

De FosPower FOSPWB-2376 is eigenlijk een draagbare radio voor noodgevallen. Valt de elektriciteit onverhoopt uit, dan kun je met dit apparaatje nog informatie ontvangen. De geïntegreerde accu van 2000 mAh kun je op meerdere manieren opladen. Gebruik hiervoor het zonnepaneel aan de bovenzijde of draai aan de zwengel. Naast de rol van FM-ontvanger fungeert de FOSPWB-2376 ook als powerbank. Prik hiervoor de oplaadkabel van een smartphone in de vrije usb-poort. De weerbestendige behuizing bevat ook nog eens een zaklamp. Let goed op waar je dit veelzijdige product aanschaft, want de prijzen lopen nogal uiteen. 

Website: www.fospower.com 

Prijs:

48,50 euro

 

 

3x Energiemonitor 

Woox R6113 

Benieuwd naar het verbruik van je apparaten? Dat check je eenvoudig met deze slimme energiemeter van Woox. Prik de stekker van bijvoorbeeld een wasmachine, vaatwasser, koelkast of verdeeldoos in het geïntegreerde stopcontact. Je volgt vervolgens in een app op je smartphone het actuele verbruik. Stel verder tijdschema’s in om een apparaat automatisch in of uit te schakelen. Dat werkt ook buitenshuis. Tot slot kun je de R6113 ook met je stem aansturen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een speaker met Google Assistent-ondersteuning, zoals de Nest Mini. 

Website: www.wooxhome.com 

Prijs:

19,96 euro 

 

HomeWizard P1 Meter  

Dit apparaatje werkt naadloos samen met je huidige slimme meter. Prik deze ‘dongel’ in de P1-poort en volg met een mobiele app nauwlettend het energieverbruik in huis. Handig voor het geval de energieleverancier geen goede mobiele toepassing biedt. De HomeWizard P1 Meter legt het verbruik van elektriciteit en gas vast en levert overzichten per dag, week, maand en jaar. Is de slimme meter al iets ouder, dan heb je wellicht een los verkrijgbare stroomadapter nodig. De communicatie verloopt via het draadloze thuisnetwerk. Zorg dus voor voldoende wifi-dekking rondom de meterkast. 

Website: www.homewizard.com 

Prijs:

29,95 euro

 

X4-LIFE Inspector III

Wil je meer inzicht in je stroomverbruik? Met dit eenvoudige meetinstrument zie je meteen hoeveel stroom een apparaat gebruikt. Kijk hiervoor op het overzichtelijke display en lees onder meer het actuele en totale energieverbruik af. Daarnaast kun je ook de huidige spanning en stroomsterkte zien. Je koppelt eventueel een tarief aan een kilowattuur, zodat je een nauwkeurige inschatting van de energiekosten per apparaat kunt maken. De X4-LIFE Inspector III bevat een bescheiden NiMH-accu. Handig, want hierdoor kun je de meetwaarden ook zonder netspanning aflezen; niet elk stopcontact is tenslotte even goed bereikbaar. 

Website: www.conrad.nl

Prijs:

22,49 euro 

 

 

4x Bewegingssensoren 

Philips Hue Motion Sensor 

Het nut van slimme lampen is inmiddels algemeen bekend, maar wist je dat je aan de meeste verlichtingssystemen een bewegingsmelder kunt koppelen? Nuttig voor het geval een gezinslid in de wc of badkamer weleens vergeet het licht uit te doen. Stop de bijgesloten batterijen in deze Motion Sensor en hang het apparaatje op de gewenste plek. Je gebruikt de Philips Hue-app om lampen aan de bewegingssensor te koppelen.

Website: www.philips-hue.com 

Prijs:

44,99 euro

 

WiZ Bewegingssensor 

Soms is het vervelend om op een lichtknopje te moeten drukken, bijvoorbeeld als je met een volle wasmand de trap op loopt. Deze bewegingssensor van WiZ heeft een bereik van zo’n drie meter en zet automatisch lampen aan zodra er iemand langsloopt. Detecteert de sensor geen beweging? Schakel de slimme WiZ-lampen dan volledig uit of laat ze zwak branden. Je creëert desgewenst een tijdschema met verschillende lichtscènes. Zo wil je ‘s avonds misschien warmwit licht, terwijl je ‘s nachts voldoende hebt aan een bescheiden nachtlampje. De bewegingssensor werkt op batterijen. 

www.wizconnected.com 

Prijs:

25 euro

 

Ranex RA-NIGHT01 

Wie altijd een nachtlampje laat branden, kan dit eenvoudige exemplaar van Ranex overwegen. Prik het apparaatje in een stopcontact en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Het lampje brandt alleen ‘s avonds bij bewegingsdetectie. Er is namelijk een bewegings- en lichtsensor ingebouwd. Na drie minuten schakelt hij vanzelf weer uit. Het geïntegreerde ledlampje heeft een vermogen van 0,4 watt. 

Website: https://nedis.nl 

Prijs:

14,99 euro 

 

Philips B-line 272B1G/00 

Als je nog een relatief oude monitor gebruikt, is dit energiezuinige product van Philips een goede keuze. Loop je even weg van de pc? De infraroodsensor registreert je afwezigheid en schakelt vrijwel direct over naar een energiezuinige modus met een lagere helderheid. Verder stemt de lichtsensor de helderheid af op het omgevingslicht; dat draagt eveneens bij aan een lager verbruik. Het Full-HD-scherm heeft een formaat van 27 inch.

Website: www.philips.nl 

Prijs:

240 euro

 

 

3x Slimme stekker 

 

TP-Link Tapo P100 

Zet met deze slimme stekker een apparaat op afstand aan of uit. De TP-Link Tapo P100 is geschikt voor apparaten met een maximaal vermogen van 2300 watt en stroomsterkte van 10 ampère. Fijn is dat je de Tapo P100 rechtstreeks met wifi verbindt; er is dus geen bridge nodig. Stel in de app eventueel tijdschema’s in, zodat je apparatuur nooit vergeet uit te zetten. Dit product is ook als 4-pack verkrijgbaar voor ongeveer vijftig euro. 

Website: www.tp-link.com 

Prijs:

15 euro 

 

Silvercrest Tussenstekker 

Op zoek naar een goedkope slimme stekker? Dit exemplaar van Lidl-huismerk Silvercrest kost amper zes euro. Bedenk wel dat het apparaatje aansturing van een Zigbee-bridge vereist. Die verkoopt Lidl voor slechts 12,49 euro. Je bedient de slimme stekker vanuit de Lidl Home-app. Schakel een apparaat bijvoorbeeld op basis van zonsondergang of -opgang uit. De app bevat daarnaast een aftelfunctie, waarna bijvoorbeeld een ventilator of airco vanzelf uitschakelt. Een leuk extraatje is de ondersteuning voor Google Assistent, al heb je daar wel een geschikte smartspeaker voor nodig. De maximale belastbaarheid bedraagt 3840 watt en 16 ampère.

Website: www.lidl.nl

Prijs:

9,99 euro

 

Hombli Smart Socket Duo 

Zoals de naam al doet vermoeden, zet de Hombli Smart Socket Duo twee apparaten gelijktijdig aan of uit. Handig voor het geval er in een kamer slechts één stopcontact beschikbaar is. De maximale belastbaarheid bedraagt 3680 watt en 16 ampère. Overigens is deze slimme stekker beveiligd tegen overbelasting. Stel in de app desgewenst een aftelklok of tijdschema in. De Hombli Smart Socket Duo kan overweg met de spraakassistenten Google Assistent en Siri. 

Website: www.hombli.com

Prijs:

24,95 euro

Weten of een warmtepomp bij jou past?

Doe de check op Kieskeurig.nl en je weet het binnen 5 minuten!

💡Wil jij jouw huis verduurzamen? Kies voor zonnepanelen!

Vraag een offerte aan voor zonnepanelen:

â–¼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 draadloze in-ear koptelefoons voor minder dan 75 euro
Huis

Waar voor je geld: 5 draadloze in-ear koptelefoons voor minder dan 75 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom speuren we een paar keer per week binnen een bepaald thema naar zulke deals. Je favoriete muziek of podcast luister je het liefst overal en wanneer het jou uitkomt. Dat doe je natuurlijk het best met je eigen oortjes in. We hebben vijf draadloze setjes voor minder dan 75 euro voor je gevonden.

Draadloze oordopjes zijn ontzettend praktisch, want zonder kabels heb je alle bewegingsvrijheid die je wilt, ideaal voor onderweg of tijdens het sporten. Ze zijn klein, licht en passen makkelijk in je zak of tas. De geluidskwaliteit is tegenwoordig prima en veel oordopjes hebben ook noise cancelling, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluid zoals pratende collega's of treingeluiden.

DISCLAIMER Op het moment van schrijven waren de besproken producten te vinden onder de 75 euro bij de goedkoopste winkel op Kieskeurig.nl. Deze prijzen kunnen echter schommelen.

JLab GO Air Sport True Wireless

De JLab GO Air Sport is vooral gericht op sporters die oordopjes zoeken die goed blijven zitten. Dankzij de oorhaakconstructie blijven ze ook tijdens beweging op hun plek. De behuizing is eenvoudig, maar handig is wel de ingebouwde usb-kabel waarmee je de oplaadcase direct in een usb-poort kunt steken. Water- en zweetbestendigheid zijn op orde, wat ze geschikt maakt voor in de sportschool of tijdens een regenachtige wandeling. Bluetooth 5.1 zorgt voor een stabiele verbinding, en hoewel je geen geavanceerde geluidsinstellingen hebt, is de bediening met tikbewegingen eenvoudig genoeg.

🔋 Opgegeven batterijduur
: 8 uur / 32 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2 uur

JBL Wave Beam

De JBL Wave Beam is een degelijke keuze voor wie gewoon draadloze oordopjes zoekt zonder poespas. Het ontwerp is compact en qua geluid is er een duidelijke nadruk op bas, zoals je van JBL mag verwachten. Ze zijn niet waterdicht, maar wel enigszins beschermd tegen spatwater. Opladen gaat snel, en de case is klein genoeg om makkelijk in je zak mee te nemen. Bluetooth 5.2 zorgt voor een stabiele verbinding, maar verwacht geen ondersteuning voor high-res audio of geavanceerde ruisonderdrukking. Deze oordopjes zijn vooral bedoeld voor mensen die onderweg muziek luisteren of bellen en daarbij niet te veel willen instellen.

🔋 Batterijduur: 8 uur per oordopje / 32 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2 uur

Sony WF-C700N

De Sony WF-C700N is een betaalbaar model met actieve ruisonderdrukking, iets wat je niet vaak ziet in deze prijsklasse. De oordopjes zitten licht en stevig in je oor en ze voelen comfortabel, ook bij langer gebruik. Handig is dat ze automatisch aanpassen aan je omgeving, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent of op kantoor. De app van Sony biedt wat extra instellingen, zoals geluidsprofielen of een persoonlijke equalizer. De IPX4-rating betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over zweet of lichte regen.

🔋 Batterijduur
: 7,5 uur met ANC / 15 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 1,5 uur

Huawei FreeBuds 5i

De Huawei FreeBuds 5i bieden opvallend veel functies voor de prijs. Ze ondersteunen hi-res audio via LDAC, waardoor muziek beter tot zijn recht komt – mits je telefoon dit ook ondersteunt. De actieve ruisonderdrukking werkt redelijk goed, vooral bij kantoorgeluiden of tijdens reizen. Ook prettig is dat ze aan meerdere apparaten tegelijk gekoppeld kunnen worden, bijvoorbeeld je laptop én je telefoon. De afwerking is netjes en de bediening werkt vlot via tikbewegingen. Ze zijn bestand tegen stof en spatwater, dus ook bruikbaar in wisselende omstandigheden. Voor wie flexibiliteit zoekt en goede functies zonder de hoofdprijs te betalen, zijn dit interessante oordopjes.

🔋 Batterijduur
: 6 uur met ANC / 28 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 1,5 uur

Sony WF-C500

De Sony WF-C500 zijn eenvoudige maar fijne oordopjes voor dagelijks gebruik. Ze missen luxe functies zoals ruisonderdrukking, maar maken dat goed met hun stevige batterijduur en betrouwbare prestaties. Het geluid is verrassend gebalanceerd en kan via de Sony-app nog wat worden bijgesteld. De oordopjes zijn klein en licht, waardoor je ze bijna niet voelt zitten. Dankzij IPX4 zijn ze beschermd tegen spatwater, dus geen problemen tijdens een korte regenbui of sportsessie. Je krijgt geen fancy draadloze functies, maar wel een degelijke bouw en gebruiksgemak dat precies doet wat je nodig hebt.

🔋 Batterijduur
: 10 uur per oordopje / 20 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2,5 uur

â–¼ Volgende artikel
Dreame brengt de H15 Pro Heat nat- en droogstofzuiger uit
Huis

Dreame brengt de H15 Pro Heat nat- en droogstofzuiger uit

Dreame Technology heeft de H15 Pro Heat uitgebracht, een nieuwe nat- en droogstofzuiger die AI-technologie combineert met het gebruik van heet water. Deze stofzuiger is ontworpen om hardnekkig vuil zoals vetvlekken in de keuken gemakkelijker aan te kunnen pakken.

De H15 Pro Heat is de eerste steelstofzuiger van Dreame die reinigt met heet water. In combinatie met een zuigkracht van 22.000Pa en het TangleCut-systeem dat voorkomt dat haren zich ophopen op de borstel, zorgt dit voor een grondige reiniging van hoek tot hoek.

Dit nieuwe model beschikt over een RGB-sensor voor vuildetectie, een AI-gestuurde DescendReach-robotarm en kan handsfree worden bediend via een app. Het automatische reinigingssysteem zorgt ervoor dat de borstel na gebruik grondig wordt schoongemaakt door middel van een wascyclus van 100 graden en droging met hete lucht van 90 graden.

Handsfree bediening

Om op moeilijk bereikbare plekken te kunnen komen, is het mogelijk om de H15 Pro Heat via een app te bedienen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als er onder stoelen of lage tafels schoongemaakt moet worden, en je daar met het met de hand bedienen van de nat-droogstofzuiger niet bij kunt komen. Het slanke ontwerp zorgt ervoor dat de stofzuiger onder meubels met een hoogte vanaf 8,9 centimeter past.

De H15 Pro Heat is uitgerust met een slimme GapFree AI-robotarm die automatisch naar beneden beweegt om ook de ruimte aan de voorkant te reinigen. Deze arm zakt in slechts 0,2 seconden om stof en vuil op te nemen, zonder muren te beschadigen. Bij het terugtrekken zorgt een stevige trekker ervoor dat er nauwelijks waterresten achterblijven.

LEES OOK: Review Dreame H15 Pro – Innovatie op detailniveau

De stofzuiger maakt gebruik van water van 85 graden om de borstelrol te reinigen en biedt een vloerreiniging met water van 55 graden. Door de combinatie van heet water en een speciale oliereinigingsoplossing wordt zelfs het meest hardnekkige vuil in één beweging verwijderd.

RGB-vuilherkenning

De ingebouwde RGB-vuilherkenning is volgens het bedrijf vijf keer gevoeliger dan die van eerdere modellen. De camera herkent verschillende soorten vuil en vlekken en past de zuigkracht automatisch aan. Of het nu gaat om kruimels of vloeistoffen, de stofzuiger detecteert het type vuil direct.

De H15 Pro Heat heeft een gebruiksduur tot 72 minuten in de stille modus en 20 minuten bij gebruik van heet water. Na gebruik wordt de borstel automatisch gereinigd in het oplaadstation, waarbij deze volledig wordt ondergedompeld in heet water.

Beschikbaarheid en prijzen

De Dreame H15 Pro Heat is verkrijgbaar vanaf 19 mei voor een adviesprijs van 699 euro via de officiële website van Dreame, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Amazon. Tot 26 mei geldt bovendien een introductiekorting van 100 euro.

Bekijk het vorige model - de Dreame H15 Pro - op Kieskeurig.nl: