WhatsApp stickers: tien grappige stickersets

© PXimport

WhatsApp stickers: tien grappige stickersets

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 oktober 2022 - 05:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Laura Jenny

Naast emoji en gifjes, kun je in WhatsApp ook stickers gebruiken. In de chatdienst vind je standaard al veel stickers, maar je kunt er nog veel meer downloaden. Welke stickerpakketten zijn de moeite waard? Wij zetten de 10 beste op een rijtje.

Stickify Store

Als je een beetje een filmsnob bent, of gewoon heel erg van popcultuurreferenties houdt, dan is de Stickify Store een pack dat je zeker zal bevallen. Je krijgt er een heleboel categorieën te kiezen, maar je kunt hierin ook je eigen stickers maken. Je vindt hierin John Travolta uit Pulp Fiction, maar ook de bijzondere persoonlijkheden uit MTV-reeks Jersey Shore. Je kunt cartoons kiezen, nog meer emoji, en zelfs stickerpacks op basis van land. Eigenlijk is dit dus niet zozeer een stickerpack, maar vooral een hele virtuele schoenendoos vol met stickervellen. Vandaar dat we hier een aantal favorieten uitkiezen, zodat je niet teveel apps hoeft te installeren voor het gebruiken van WhatsApp-stickers. We komen zometeen terug met meer leuke stickersets vanuit de Stickify Store.

© PXimport

Sticker Maker

© PXimport

Waar je in Stickify je eigen stickers kunt maken, kun je dat in Sticker Maker (Android en iOS) nog beter. Deze app laat je uit foto’s stickers maken. Je kunt dus bijvoorbeeld zelf allemaal emoties laten zien met je gezicht, of een raar insect dat je hebt gefotografeerd tot een sticker maken. En, nog leuker, je kunt mensen waarmee je praat verrassen door een rare sticker te maken van hun WhatsApp-profielfoto.

New Memes 2022 Sticker pack

Veel stickerpacks in de app store bestaan uit een collectie van één persoon, bijvoorbeeld Mr Bean. Hoewel dat top is als je enorm fan van iets bent, zijn wij vooral te spreken over de stickerpacks die een wat veelzijdiger assortiment bevatten. Een goed voorbeeld daarvan is New Memes 2022. Je vindt hier bijvoorbeeld de bekende meme van de peuter die zijn vuistje op een ‘yes’-manier balt, of een sticker van acteur Robert Downey Jr die wat afkeurend kijkt. Je kunt in dit stickerpack rekenen op een veelheid aan emoties, waardoor je voor veel gesprekken altijd een sticker paraat hebt.

© PXimport

Clippy stickers

Als je Word gebruikte in de jaren 90/00, dan ken je hem waarschijnlijk wel. Clippy was de hevig geanimeerde paperclip die je tips gaf over hoe je het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft het beste kon gebruiken. Er zitten een paar goede antwoord-stickers tussen, zoals een verbaasde Clippy, een vinkje, een heel nerdy Clippy en een onzekere Clippy. Al zien we hem natuurlijk het liefst hoe we hem vooral kennen: je vriendelijk aankijkend met zijn dopogen.

© PXimport

Donald Trump Stickers Pack

Ze zijn een beetje flauw, maar de voormalige President van Amerika kan zulke bizarre hoofden trekken, dat het eigenlijk alleen maar logisch is dat daarvan een Donald Trump Stickers Pack is gemaakt voor WhatsApp. Welke emotie je ook wilt overbrengen, er is altijd een Donald Trump-gezicht om je daarbij te helpen. Je kunt bij de Donald Trump-stickers ook nog kiezen tussen lichamen, gezichten en willekeurige objecten zoals een Amerikaanse vlag of een petje met de verkiezingsslogan van de president erop.

Love Love van Amolika (Stickify)

Hoewel de meeste bovengenoemde stickers vrij uitgesproken en soms wat negatief zijn, is er ook een heel arsenaal aan stickerpakketten met vrolijke of schattige figuren. Bijvoorbeeld het Love Love-stickerpack van Amolika, waarin je een simpel poppetje dat bestaat uit slechts een paar zwarte lijnen tegenkomt. Hij heeft echter altijd wel ergens een hartje, wat het een heel schattig figuurtje maakt, bijvoorbeeld om iemand een hart onder de riem te steken. Deze stickers vind je dus in de Stickify-store.

Food Emojis van Emojify (Stickify)

Niet iedereen kan voedsel met oogjes even goed waarderen, maar dat maakt het misschien extra leuk om je partner te sarren als hij of zij weer vraagt wat jullie gaan eten ‘s avonds. Een lekker gebakken ei, een doosje met patat of een film met popcorn? Je kunt er met de Food Emoji’s altijd een leuk antwoord op geven.

Super Mario van Asman Purwanti (Stickify)

Er is een flinke collectie stickers te vinden van games, maar zelden hebben we de loodgieter van Nintendo zoveel emotie zien uiten als in het Super Mario-stickervel van Asman Purwanti. Of je nu wilt laten zien dat je iemand een hartje toeblaast, of gewoon dat je iemand keihard uitlacht, Mario schiet te hulp. Een van onze favorieten is Mario die zich verstopt in een buis. Altijd handig als iemand boos op je is, of er in een groepsgesprek een discussie gaande is waarvan je je graag afzijdig houdt.

© PXimport

Happy Birthday van Sandy (Stickify)

Deze stickerset is wat klein, maar hij bevat wel precies wat je wil zeggen als je daar verder niet al teveel woorden aan wil vuilmaken. De Happy Birthday-collectie doet precies wat je zou denken. Het is een collectie stickers waarop de fijne verjaardagswens in het Engels te lezen is, wat ideaal is als je deel uitmaakt van WhatsApp-groepen die het leuk vinden om elkaar vol enthousiasme allemaal een fijne verjaardag te wensen.

IT Guys van Sofia (Stickify)

We kunnen er bij Computer!Totaal natuurlijk niet onderuit komen een stickerset aan te raden die iets met computers te maken heeft. De IT Guys van Sofia is geen heel grote set, maar hij bevat grappige en herkenbare plaatjes voor IT’ers en andere mensen die veel gebruikmaken van computers en laptops.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000