TeamViewer kan automatisch opstarten zodra de computer wordt aangezet. Dat is vooral handig als u regelmatig toegang nodig hebt tot systemen die ergens anders staan. Het is immers niet praktisch om er dan eerst naartoe te gaan om het programma op te starten.

Al tijdens het installeren kunt u aangeven dat het programma automatisch moet opstarten zodra de computer wordt aangezet. Om een ander toegang tot uw systeem te geven is dit meestal niet echt nodig, maar het is des te makkelijker om een computer in een andere kamer of op een andere etage te benaderen. Geef hier meteen een vast wachtwoord op, dan is de computer ook te benaderen zonder dat u het dynamische wachtwoord van vier cijfers hoeft te achterhalen. U weet dat het programma actief is dankzij een pictogram dat zich in het systeemvak nestelt.

De automatische start is vooral handig bij onbemande systemen.

Is TeamViewer al geïnstalleerd, dan kunt u het programma alsnog automatisch laten opstarten. U gaat in de menubalk van het programma naar Extra’s / Opties en op tabblad Algemeen zet u een vinkje bij TeamViewer samen met Windows starten. Recente versies van het programma vragen daarna om een vast wachtwoord op te geven, het dynamische wachtwoord verandert namelijk bij elke herstart. In een eerdere TeamViewer-tip beschrijven wij hoe u deze dynamische wachtwoorden sterker kunt maken en zelfs uitschakelen. Uiteraard moet ook uw vaste wachtwoord zo sterk mogelijk gemaakt worden.

Basiscursus TeamViewer

Een uitgebreide basiscursus over TeamViewer vindt u in het eerder gepubliceerde TeamViewer: hulp en beheer op afstand.

Versienummer TeamViewer

TeamViewer is een programma dat voortdurend in ontwikkeling is. Soms veranderen daardoor ook de werking van bepaalde functies of de interface. Deze tip is gemaakt met versie 5.1.9385, maar over een tijdje is er wellicht alweer een nieuwe versie. Mocht op termijn deze tip niet meer exact werken zoals wij uitleggen, meldt het vooral in de reacties. We kunnen het artikel dan aanpassen naar de courante versie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000