ID.nl logo
Zekerheid & gemak

Alle geruchten over de Samsung Galaxy S7 op een rijtje

De Samsung Galaxy S7 wordt het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf, en het mooiste is: Hij komt er al redelijk snel aan. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Wat zijn die geruchten eigenlijk? We zetten ze allemaal voor je op een rijtje en na de release lees je hier de review.

Het scherm

De Samsung Galaxy S7 zou uitkomen in twee varianten, de S7 en de S7 Edge. Daarbij zou het scherm van de S7 even groot zijn als de S6 en S6 Edge (5,1 inch) terwijl de S7 Edge een schermgrootte zou hebben van 5,5 inch. Beide toestellen zouden een super amoled-scherm bevatten met een resolutie van 1440 x 2560.

Specificaties Galaxy S7

Er gaan twee hardnekkige geruchten over de nieuwe processor van de Galaxy S7. Aan de ene kant is te horen dat het toestel een Snapdragon 820-processor krijgt, en dat is zeker voor Europeanen bekend. Hier hebben Galaxy-toestellen vaker een Snapdragon-CPU van Qualcomm gehad. Aan de andere kant heeft Samsung ook altijd zijn eigen socs gebruikt, de Exynos. Voor de S7 zou Samsung dan ook in ieder geval in Amerika de Exynos 8890 willen gebruiken, een CPU die zo'n 50% sneller moet zijn dan zijn voorganger.

Deze interne hardware zou gekoeld worden door vloeistof, vergelijkbaar met de nieuwe Lumia's van Microsoft. Daarnaast zou het scherm drukgevoelig zijn, zoals die van de iPhone 6S. Waar de S6 en S6 Edge een accucapaciteit hebben van respectievelijk 2550mAh en 2600mAh, zou deze in de S7 en S7 Edge zijn opgekrikt naar 3000mAh en 3600mAh.

SD-kaart

Een groot voordeel van Galaxy-toestellen was altijd dat het geheugen uit te breiden was met micro-sd, maar die functie kwam in de S6 niet meer voor. Dat heeft Samsung geweten, want het bedrijf kreeg er bakken kritiek voor over zich heen.

In de S7 zou de micro-sd-uitbreiding dan ook weer een nieuwe opwachting maken. Dat blijkt uit gegevens die HDblog.it in handen heeft. Daarmee zou de opslagruimte uit te breiden zijn tot 200 GB.

Usb-C

Het lijkt erop dat de strijd om de usb-C-aansluiting definitief is losgebarsten, en het ligt dan ook voor de hand dat ook de Galaxy S7 zo'n aansluiting krijgt. Met usb-C is het niet alleen mogelijk om een apparaat sneller op te laden maar ook om het als audio- en video-uitgang te gebruiken.

Android Marshmallow op Galaxy S7

Hoewel het nog nergens bevestigd is, lijkt het logisch dat de Galaxy S7 wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow, de meest recente versie van Android. Uniek aan dat OS is onder andere Android Pay, maar je kunt je afvragen of dat wel goed samen gaat met Samsung Pay, Samsungs eigen betaaldienst.

De camera

Als het op de camera aankomt, zit het met de S7 waarschijnlijk wel goed. We hielden al van de sensor in de Galaxy S6 en de foto's die je er mee kon maken. Samsung zou dus wel iets speciaals in petto moeten hebben voor het nieuwe topmodel.

Hoe kan de Koreaanse fabrikant een einde maken aan de megapixel-oorlog? De geruchten gaan, zoals dat vaak gaat, verschillende kanten op: sommigen zeggen dat Samsung voor minder pixels gaat en juist voor een grotere sensor kiest. Het lijkt er daarbij op dat het bedrijf kiest voor 12 mp tegenover de 16 mp in de S6, maar met een diafragma van f/1.7 (toz f/1.9).

Anderzijds lijkt het er misschien ook wel op dat Samsung zo onder de indruk was van de 23MP IMX300 sensor in de Sony Xperia Z5, dat deze ook gebruikt gaat worden in de S7.

Het zou zomaar kunnen dat Sony's camera wordt gebruikt in specifieke markten, terwijl Samsung zijn eigen gebruikt voor de rest. Zeker omdat er ook gewerkt zou worden aan een 20MP ISOCELL sensor met een nieuw RGB-kleurenpatroon, voor betere foto's bij weinig licht.

Releasedatum en prijs Samsung Galaxy S7

De belangrijke vraag is natuurlijk wanneer we het toestel mogen verwachten. Volgens de laatste geruchten zou het toestel vanaf 11 maart verkrijgbaar zijn. Althans, in de Verenigde Staten. Kort nadat Samsung de smartphone aakondigt tijdens de Mobile World Congress, op 21 februari.

Bestel je na de onthulling, maar voor de releasedatum een S7, dan krijg je er mogelijk een Gear VR bij. De prijzen: 699 euro voor de S7, 799 euro voor de S7 Edge. Zo gaan de geruchten, tenminste.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs
© Tim Allen
Huis

Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een all-in-one-printer is een handig apparaat voor het scannen, kopiëren en printen van documenten en foto's. De allerbeste afdrukkwaliteit krijg je met een laserprinter. Wij vonden vijf betaalbare modellen voor je.

Een laserprinter maakt gebruik van toner in plaats van inkt om afdrukken te produceren. Toner is een fijn poeder dat met hoge temperaturen op het papier wordt gesmolten. Dit proces zorgt ervoor dat je met grote toners kunt printen, wat betekent dat je langere tijd kunt blijven afdrukken zonder de toner te hoeven vervangen. Laserprinters zijn vaak snel en efficiënt, waardoor ze uitstekend zijn voor gebruik op kantoor. Maar ook als je thuis veel print, bijvoorbeeld als zzp'er, kan een laserprinter uitkomst bieden.

HP Color Laser 179fnw

De HP Color Laser MFP 179fnw is een van de kleinste kleurenlaserprinters in zijn klasse en is daardoor ideaal voor thuisgebruik en plekken waar niet veel plek voor een printer is. Met functies zoals printen, scannen, kopiëren en zelfs nog faxen biedt deze 4-in-1 printer een hoop veelzijdigheid. De afdruksnelheid bedraagt tot 18 pagina's per minuut in zwart-wit en 4 ppm in kleur, met een resolutie van 600 x 600 dpi.

Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) voor 40 pagina's en wifi-verbinding is deze printer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar. Hoewel de afdruksnelheid lager ligt dan bij sommige concurrenten, is zijn compacte formaat juist een pluspunt.

Brother DCP 1610W

De Brother DCP-1610W is een compacte zwart-wit laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij haarscherpe resultaten. Dankzij wifi-connectiviteit kunnen meerdere gebruikers eenvoudig draadloos printen.

De papierlade biedt plaats aan 150 vellen en het apparaat is voorzien van anti-jam-technologie om papierstoringen tot een minimum te beperken. In vergelijking met de HP Color Laser MFP 179fnw biedt deze printer geen kleurafdrukken, maar hij is wel een stuk sneller met zijn afdrukken.

HP Laserjet Pro 2Z622

De HP LaserJet Pro 2Z622 is geschikt voor onder meer kantooromgevingen. Met afdruksnelheden tot 42 pagina's per minuut en functies zoals dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen is dit een lekker veelzijdige 4-in-1-laserprinter. Het apparaat ondersteunt zowel bekabelde als draadloze netwerken en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties.

Canon i-SENSYS MF272wd

De Canon i-SENSYS MF272dw is een monochrome laserprinter en drukt af met en snelheid van 29 pagina's per minuut. Met een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij snelle en scherpe resultaten. Dankzij automatische dubbelzijdige afdrukken, wifi- en ethernetverbinding is hij veelzijdig inzetbaar.

In vergelijking met de Brother DCP-1610W levert deze Canon i-SENSYS MF272dw snellere prestaties en meer connectiviteitsopties, hoewel hij geen kleurendruk ondersteunt; dan moet je toch echt bij de HP Color Laser MFP 179fnw zijn.

Xerox B225 A4

De Xerox B225 is een zwart-wit all-in-one-laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van maar liefst 34 pagina's per minuut en een eerste afdruktijd van slechts 6,4 seconden is hij goed in te zetten als je veel en vaak print. De printer beschikt over automatische dubbelzijdige afdrukken, een papierlade voor 250 vellen en kan via wifi of een vaste netwerkverbinding met je thuisnetwerk worden verbonden.

▼ Volgende artikel
Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan
Gezond leven

Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan

Garmin heeft de Instinct 3 - Tactical Edition aangekondigd, een nieuwe serie tactische smartwatches die verkrijgbaar zijn met een AMOLED-scherm of een display op zonne-energie.

De smartwatches zijn volgens Garmin ontworpen voor gebruik in uitdagende omgevingen en voorzien van een met metaal versterkte rand voor extra duurzaamheid, een rucking-activiteit voor training en ingebouwde LED-verlichting op zowel de 45mm als 50mm modellen. De batterijduur van het AMOLED-model kan oplopen tot 24 dagen in smartwatchmodus, terwijl de modellen op zonne-energie onder ideale omstandigheden onbeperkt kunnen functioneren.

Robuust ontwerp

De Instinct 3 - Tactical Edition is voorzien van een stevige constructie met een metalen versterkte rand, een behuizing van met vezels versterkt polymeer en een krasbestendig scherm. De smartwatches zijn gebouwd volgens de MIL-STD 810 norm voor thermische en schokbestendigheid en zijn waterdicht tot 100 meter. De ingebouwde zaklamp biedt variabele lichtsterktes, een groene modus om het natuurlijke nachtzicht te behouden en een stroboscoopmodus voor locatiebepaling in moeilijk terrein. Voor nachtelijk gebruik is er een NVG-modus (Night Vision Goggle) die het scherm dimt tot een niveau dat functioneel blijft voor de gebruiker maar vrijwel onzichtbaar is voor anderen.

Uitgebreide functionaliteit

De Instinct 3 - Tactical Edition beschikt over diverse speciale functies, waaronder rucking-activiteit waarmee gebruikers het gewicht van hun bepakking kunnen invoeren voor beter inzicht in hun fysieke inspanning. Deze functie kan ook worden gebruikt bij activiteiten zoals trailrunning, wandelen en hiken. Alle modellen bevatten de Applied Ballistics solver en zijn compatibel met de Applied Ballistics Quantum app.

De smartwatches zijn verkrijgbaar in twee formaten: 45mm of 50mm met display op zonne-energie, en een 50mm-variant met AMOLED-scherm. De zonne-efficiëntie is verbeterd met een grotere, efficiëntere zonnelens. Vergeleken met het vorige model heeft het nieuwe 50mm model op zonne-energie een vijf keer langere batterijduur in GPS-modus bij opladen via zonlicht.

De smartwatch biedt multi-band GPS met SatIQ technologie voor nauwkeurige positiebepaling met geoptimaliseerde batterijduur. Voor gezondheidsmonitoring houdt de Instinct 3 stappen, hartslag, slaap, zuurstofsaturatie via de pols, hartslagvariabiliteit en meer bij.

Gebruikers ontvangen e-mails, sms'jes en meldingen direct op het horloge wanneer dit is gekoppeld met een compatibele Apple of Android smartphone.

Navigatie en veiligheid

Gebruikers kunnen navigeren met een 3-assig kompas, barometrische hoogtemeter en multi-band GPS. De Instinct 3 kan worden gekoppeld met de Garmin Explore App voor gedetailleerde kaarten, waypoints en routes.

Voor gebruik op gevoelige locaties biedt de Stealth Mode de mogelijkheid om draadloze communicatie uit te schakelen terwijl het horloge nog steeds activiteitsgegevens verzamelt zonder locatiegegevens op te slaan. De Kill Switch kan alle gebruikersgeheugen wissen als de veiligheid in het geding komt. Andere functies zijn weergave van twee posities tegelijkertijd op één scherm, Jumpmaster en geprojecteerde waypoints.

Trainingsfuncties

De Instinct 3 - Tactical Edition bevat sportapps voor rucken, wandelen, hardlopen, klimmen, jagen, skiën en meer. De TracBack-functie helpt bij het uitstippelen van een route terug naar het beginpunt. Naast buitensportapps bevat de smartwatch ook apps voor HIIT, cardio, hardlopen op binnen- en buitenbanen, basketbal en andere activiteiten.

Gebruikers kunnen trainingsplannen volgen met Garmin Coach voor hardlopen en fietsen, of workouts maken uit meer dan 1.600 oefeningen in de Garmin Connect app. De smartwatch volgt ook intensiteitsminuten, VO2 max en hersteltijd.

Veiligheidsfuncties zoals incidentdetectie en Assistance kunnen een bericht met de GPS-locatie van de gebruiker naar contactpersonen sturen in noodsituaties, wanneer het horloge gekoppeld is met een smartphone.

Beschikbaarheid en prijzen

Het Instinct 3 - Tactical Edition AMOLED-model is vanaf 30 april te bestellen op Garmin.com voor een adviesprijs van 599,99 euro. De modellen op zonne-energie beginnen bij een adviesprijs van 499,99 euro.

Bekijk andere Garmin-producten op Kieskeurig.nl: