Leren schrijven was nog nooit zo leuk

© CIDimport

Leren schrijven was nog nooit zo leuk

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 april 2012 - 14:35

Aangepast: 16 november 2022 - 10:19

Robin Smit

Leren lezen en schrijven is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen die we leren op de lagere school. Dit begint allemaal bij het natekenen van letters. Helaas is dit niet echt de leukste bezigheid. De app Letterschool helpt hier een beetje bij.

Letterschool is een app waarin kinderen spelenderwijs kunnen leren hoe ze letters moeten schrijven. Hierbij wordt eerst de letter uitgesproken en er wordt een voorbeeld gegeven van een woord waarin de letter wordt gebruikt. Vervolgens wordt aan de hand van drie stappen geleerd hoe de letter moet worden geschreven. Eerst wordt dit voorgedaan, vervolgens moet een sjabloon worden overgetrokken en uiteindelijk moet de letter uit het hoofd worden getekend. Dit alles wordt gedaan met leuke animaties die het geheel erg leuk maken om naar te kijken.

Het enige nadeel aan het schrijven van de letters is dat dit maar in een bepaalde volgorde kan. Deze volgorde moet door de kinderen zelf ontdekt worden, wat mogelijk voor een klein beetje verwarring kan zorgen. Er is niet duidelijk of dit met opzet is gedaan.

Kortom

Letterschool is een leuke app die kinderen spelenderwijs leert hoe ze letters moeten schrijven. Dit wordt gedaan aan de hand van drie eenvoudige stappen die bovendien erg vermakelijk zijn. Helaas wordt er geen duidelijk beginpunt aangegeven wat voor enige verwarring in het schrijven kan zorgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000