Google Home-app op de schop: dit verandert er

© PXimport

Google Home-app op de schop: dit verandert er

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 juni 2022 - 11:19

Aangepast: 25 november 2022 - 11:40

Wesley Akkerman

Google rolt momenteel een update uit voor de Google Home-app op zowel Android als iOS, die een aantal dingen verandert. Zo krijg je nu sneller toegang tot meer bedieningsopties en ziet de tijdlijn er net even anders uit. Dit mag je verwachten van de gloednieuwe update.

In maart kondigde Google aan dat er een aantal updates zouden aankomen naar de officiële Google Home-app. Destijds voerde het bedrijf ook meteen wat veranderingen door op het gebied van privacy. De app biedt sindsdien een gecentraliseerd punt aan voor alle instellingen met betrekking tot je privacy binnen het smarthomeplatform. 

Zo bekijk je en pas je privacyelementen aan en krijg je toegang tot alle activiteiten binnen je smarthome en je Google Assistent-gegevens binnen de app. Zo hoef je een hoop dingen niet meer buiten de app om te regelen.

De Google Home-app verandert

Daarnaast is het zo dat de bedieningsopties dus op de schop gaan. Waar je eerder grote iconen voor al je slimme apparaten in je huis zag staan, zie je nu interactieve tegels staan die direct meer controle geven. Zo hoef je zo’n apparaat dus niet eerst te openen binnen de app en kun je bijvoorbeeld meteen het helderheidsniveau van je slimme lampen binnen het overzicht aanpassen. 

Uiteraard moeten de producten in kwestie wel Google Home ondersteunen, want anders duiken ze niet binnen de app op. Dit is niet de enige, belangrijke verandering die Google doorvoert.

© PXimport

De tijdlijn ziet er voortaan ook anders uit. Je bereikt dit onderdeel door de app te openen en op de knop rechts in het navigatiemenu (onderin beeld) te tappen. Hier zie je een overzicht staan van allerlei belangrijke gebeurtenissen binnen je smarthome. Voorheen presenteerde Google die gebeurtenissen en acties allemaal in kaartvorm. Daardoor kon het best lang duren voordat je door alle notificaties scrolde, aangezien je per ding een aparte kaart te zien kreeg. Bovendien was dit ook niet ontzettend overzichtelijk, dus er was genoeg ruimte voor verbetering.

Meer tijdlijn-aanpassingen

En Google heeft die ruimte gepakt en er daadwerkelijk iets mee gedaan. De tijdlijn, of geschiedenis, toont voortaan geen kaarten meer. Je ziet nu alle gebeurtenissen in een prettig vormgegeven overzicht staan. Het nieuwe overzicht is rustiger en uitgebreider, en groepeert meldingen van dezelfde soort nu samen. Daardoor krijg je veel sneller te zien wat er allemaal binnen het Google-netwerk in huis gebeurt. De tijdlijn oogt nu ook echt als een tijdlijn, overigens. En als je iets meer wil lezen over een bepaalde gebeurtenis, dan kun je er eenmaal op tappen voor meer info.

Wil je de gebeurtenis uit de tijdlijn halen? Dan tap je simpelweg op de drie puntjes aan de rechterkant en selecteer je de optie Sluiten. Tot slot is het zo dat je nog steeds de beelden van je Nest-camera’s in en rondom het huis aantreft in dit overzicht, dus die functionaliteit staat niet ineens op een andere plek. Je krijgt – zoals je gewend bent – een preview te zien van het camerabeeld, inclusief de camera die dat beeld vastlegde. 

Het uitrollen is al even bezig, maar neemt nu echt vaart. Het kan zijn dat je de update al ontvangen hebt; maar heb je hem nog niet, dan ben je snel aan de beurt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000