ID.nl logo
Deze aankondigingen verwachten we op CES 2019
© PXimport
Zekerheid & gemak

Deze aankondigingen verwachten we op CES 2019

Begin januari vindt traditiegetrouw de CES plaats, ’s werelds grootste technologie- en elektronicabeurs. Bijna alle techbedrijven presenteren in Las Vegas hun nieuwste apparatuur en innovaties. Wat kunnen we verwachten op CES 2019?

De CES 2019 vindt plaats van 8 tot en met 11 januari en uiteraard doet Computer!Totaal die dagen verslag vanaf de beursvloer. Sommige fabrikanten laten voor de start van het evenement al weten wat ze gaan presenteren, terwijl andere merken hun aankondigingen geheim (proberen te) houden. Hieronder vind je de producten die we (waarschijnlijk) gaan zien op CES 2019.

Nieuwe oled-tv's van LG

Zoals ieder jaar maakt LG ruim voor de start van de CES al bekend wat het in Las Vegas gaat demonstreren. Dit jaar kunnen we rekenen op nieuwe oled-tv’s met een Alpha 9 (gen. 2 processor), al zijn de details nog schaars.

De fabrikant komt ook met twee ultrawide monitoren, waaronder een 49 inch model. De andere monitor heeft een verversnelheid van 144Hz en is niet verrassen gericht op gamers. Daarnaast verschijnen er op de CES drie high-end LG-soundbars die Dolby Atmos en Google Assistent ondersteunen. De spraakmakende opvouwbare smartphone waar LG aan werkt, wordt vermoedelijk niet op de CES getoond. LG zou het toestel anderhalve maand later op de MWC-beurs in Barcelona onthullen.

©PXimport

High-end 4K-beamer met spraakbesturing

LG presenteert op de CES ook de Cinebeam 4K, de opvolger van de Cinebeam uit 2018. De nieuwe beamer toont beelden in maximaal 4K-resolutie op een plat oppervlak. Dat kan een muur zijn, maar ook een plafond of een vloer. Je bedient de beamer via je stem (dankzij LG’s eigen slimme platform) of je smartphone. Het apparaat draait op webOS en kan daarom onder andere Netflix- en YouTube-video’s afspelen. Als de Cinebeam 4K op minimaal 5 centimeter afstand van het oppervlak zet, projecteert hij een 90 inch beeld. Als de afstand tot het oppervlak minimaal 18 centimeter bedraagt, kan de beamer een 120 inch beeld projecteren. De maximale helderheid is 2500 ANSI lumens en het apparaat ondersteunt ethernet, usb en hdmi. Op de beurs maakt LG de prijs van de Cinebeam 4K bekend. Zijn voorganger kost 3000 euro.

Mogelijk ziet op de CES ook de LG Q9 het levenslicht. Dit zou een mid-range smartphone worden met een Snapdragon 660-processor, 3000 mAh accu en 4GB/32GB werk- en opslaggeheugen. Meer informatie over het toestel ontbreekt vooralsnog.

©PXimport

QLED-versie van Samsung's The Frame

De Samsung The Frame is een kunstzinnige televisie die er meer uitziet als een schilderij. Als het scherm in stand-by staat, toont het artistieke werken van allerlei meester-schilders. Leuk, maar de beeldkwaliteit van de led-lcd-tv kan niet tippen aan een oled- of qled-tv. Samsung heeft dat ook door en kondigt op CES 2019 een qled-versie aan van The Frame. Qled is een verbeterd lcd-scherm met een hoger contrast en fraaiere kleuren. Daarnaast krijgt de nieuwe The Frame de Bixby-stemassistent van Samsung. Het bedrijf gaat de bijzondere tv ook via meer winkels verkopen. De 2018-versie is alleen verkrijgbaar bij premium woonwinkels, maar zijn opvolger verschijnt ook bij reguliere elektronicazaken. Op de CES gaat Samsung vermoedelijk vertellen wat de tv moet kosten en wanneer hij uitkomt.

©PXimport

Samsung maakte voor de start van de CES ook al bekend dat zijn tv’s die in 2019 uitkomen, ondersteuning bieden voor Remote Access. Met deze feature kan je content van je telefoon, tablet en laptop via wifi op de televisie projecteren. Het systeem is medeontwikkeld met VMware, een groot softwarebedrijf.

In december presenteerde Samsung de eerste smartphone met een klein gat in het scherm voor de frontcamera. De Galaxy A8s komt vooralsnog alleen in China uit, al is het niet ondenkbaar dat de fabrikant de CES aangrijpt om de telefoon te presenteren voor meer regio’s.

AMD, Intel en Nvidia op CES 2019

Van AMD kunnen we op de CES 2019 onder andere nieuwe grafische producten verwachten, al wil de fabrikant nog geen details geven. Op de beurs worden ook de derde generatie Ryzen-processors getoond.

Traditiegetrouw heeft Intel een enorme stand op de CES, bedoeld om allerlei toepassingen (zakelijk en consument) te demonstreren. Wat de chipmaker dit jaar gaat aankondigen, is nog onduidelijk. Een gerucht wijst op de komst van een eigen grafische kaart. Ook zijn er bronnen die zeggen dat Intel werkt aan een 10-kernige CPU met de codenaam Comet Lake. De CPU zou gebaseerd zijn op Intels 14nm proces. Of deze producten op de CES debuteren, zal snel blijken.

De kans bestaat dat Nvidia de CES 2019 aangrijpt om een arsenaal nieuwe producten te onthullen. De kaartmaker zou de RTX 2070, 2070 Max-Q, 2060, 2050 Ti en 2050 in petto hebben. Mogelijk wordt er op de beurs ook een MX250 aangekondigd.

Sony werkt aan nieuwe smartphones

Sony maakt tal van verschillende producten en daarom verwachten we op de CES veel nieuwe apparatuur. Het lijkt er in ieder geval op dat er nieuwe oled-tv’s aankomen en er wordt ook gesproken over twee of drie nieuwe telefoons. Het zou gaan om de Xperia L3, XA3 en XA3 Plus, budget- en mid-range-modellen met grote schermen en Android 9.0 (Pie). Sony’s nieuwste vlaggenschip, de Xperia XZ4, verwachten we pas op het MWC, eind februari.

Zelfrijdende auto's op CES

Al jarenlang worden op het parkeerterrein van de CES (semi)zelfrijdende auto’s gedemonstreerd. Onder andere Audi en Nvidia laten bezoekers proefritjes maken en die zijn – zo kunnen we uit ervaring zeggen – leuk om mee te maken. Ook dit jaar worden zelfrijdende auto’s een belangrijk onderdeel op de beurs. Nvidia, TuSimple en Almotive zijn present en het is aannemelijk dat ook bedrijven als Audi, Mercedes en Google hun vorderingen laten zien.

▼ Volgende artikel
Black Friday: waar vind je de beste elektronica-deals?
© Talita
Huis

Black Friday: waar vind je de beste elektronica-deals?

Zet 29 november in je agenda, want dan is het Black Friday! Voor techliefhebbers is dit een absolute topdag. Met elk jaar nóg spectaculairdere aanbiedingen scoor je geweldige deals op het gebied van laptops, telefoons, tablets en computerspulletjes. Spontaan shoppen kan, maar wie zich vooraf voorbereidt, loopt geen enkele mooie aanbieding mis!

Lees meer: Zo scoor je de beste deals tijdens de Amazon Prime Days


Black Friday

Je weet vast dat Black Friday bekend staat om zijn scherpe aanbiedingen, maar ken je de oorsprong van deze wereldwijde koopjesdag? Black Friday is over komen waaien vanuit Amerika, waar de dag direct volgt op Thanksgiving. Aangezien Thanksgiving altijd op een donderdag valt en veel Amerikanen er een lang weekend van maken, bleek deze vrijdag ideaal voor winkeliers om forse kortingen aan te bieden.

Hele weekend

Niet alleen deze vrijdag is het feest voor de consument, het hele weekend heb je kans op grote kortingen. De maandag na Black Friday heet Cyber Monday en dit is de dag waarop internetwinkels de laatste jaren hun grootste koopjes aanboden. Het is wel zo dat de verschillen tussen Black Friday en Cyber Monday beginnen te vervagen, je ziet tegenwoordig dat eigenlijk het hele weekend – van vrijdag tot en met maandag – de aanbiedingen je om de oren vliegen.

🚨 Meteen bookmarken: https://www.kieskeurig.nl/prijsdalers
Watch on YouTube

Focus op elektronica

Black Friday is hét moment om elektronica en computerapparatuur in te slaan. Alle grote (web)winkels doen mee en bieden stevige kortingen. In het verleden kon je al flink besparen op laptops, tv's en smartphones – en dat waren niet alleen oude modellen. Elke winkel heeft wel een speciale deal die tot de grote dag geheim wordt gehouden.

Ook audiofanaten komen aan hun trekken. Verwacht flinke kortingen op soundbars, koptelefoons en speakers. Daarnaast zijn er meestal mooie aanbiedingen voor computeraccessoires zoals muizen, headsets en toetsenborden. En niet te vergeten: externe harde schijven en smarthome-apparaten zoals camera's, lampen en deurbellen gaan ook vaak met korting de deur uit.

Op = op

Het is daarom belangrijk om snel te handelen. Zie je een aantrekkelijke aanbieding, aarzel dan niet en plaats het product direct in je winkelmandje. Het is niet verstandig om lang te wachten in de hoop dat een ander hetzelfde product net iets goedkoper aanbiedt, want dan loop je het risico mis te grijpen. Als een bekende winkel zoals Coolblue, MediaMarkt of Bol een laptop, smartphone of gameconsole met een aanzienlijke korting aanbiedt, wees er dan van bewust dat deze binnen enkele uren uitverkocht kunnen zijn. Tijdens deze periode is twijfelen dus geen goede strategie!

Voorbereiden

Wie slim wil shoppen, bereidt zich goed voor. Bekijk alvast de websites waar je normaal bestelt en schrijf je in voor hun nieuwsbrieven om geen deals te missen. Sommige grote winkels zoals MediaMarkt en Bol.com starten al geruime tijd vóór Black Friday met hun aanbiedingen.

Let op: sommige deals gelden de hele week, andere wisselen dagelijks. En kijk verder dan de bekende winkels – ook bij Kruidvat, Otto, Amazon.de en Wehkamp kun je verrassend goede aanbiedingen vinden, net als vorig jaar.

©Wesley Akkerman

Cashback en andere acties

Let tijdens dit weekend niet alleen op de prijs, maar ook op andere acties die naar boven komen drijven. Cashback-acties of kortingen op je volgende aankoop waren vorig jaar veelvoorkomende aanbiedingen. Ook is het mogelijk dat bepaalde producten deze week gratis worden aangeboden. Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan is het slim om te controleren of je er dit weekend gratis software bij krijgt, of misschien ontvang je bij een tablet wel een gratis toetsenbord of hoes.

Vals spelen

Pas op met 'nepkortingen'! Sommige winkels verhogen hun prijzen vlak voor Black Friday om de kortingen beter te laten lijken. Houd daarom nu al de prijzen bij van producten die je wilt kopen. Kieskeurig.nl is hierbij een handig hulpmiddel. Als je daar een product opzoekt, laat een groene pijl omlaag zien dat de prijs echt gedaald is. Hoe hoger het getal bij de pijl, hoe meer échte korting je krijgt vergeleken met de afgelopen dagen!

Kieskeurig

Je kunt natuurlijk ook gewoon op de website van Kieskeurig zoeken komend weekend. Prijsdatabases van alle bekende webshops worden constant automatisch geüpdatet en zo kun je meteen zien in welke winkel een moederbord, nieuwe pc of je volgende smartphone het goedkoopste is. Je vindt er 10 onmisbare tips voor het shoppen tijdens Black Friday, en op de Prijsdalers-pagina krijg je meteen de allerbeste deals te zien. Wil je de beste Black Friday-deals in je inbox, meld je dan op de site van Kieskeurig even aan voor de nieuwsbrief.

▼ Volgende artikel
5x waar je op moet letten als je een goedkoop smarthome-merk zoekt
© Action
Huis

5x waar je op moet letten als je een goedkoop smarthome-merk zoekt

Aan merken die producten voor je smarthome aanbieden hebben we tegenwoordig geen gebrek. Maar hoe scheid je het kaf van het koren? In dit artikel geven we vijf aspecten waar je op moet letten bij de keuze voor een voordelig merk, waardoor je hopelijk geen miskoop (meer) begaat.

Als je nog niet zo bekend bent met een smarthomemerk en je doet wat onderzoek, let dan in elk geval op de volgende zaken:

  1. De mobiele app wordt goed beoordeeld, door echte mensen
  2. Brede compatibiliteit met de grote spelers (Amazon, Google, Apple)
  3. Je komt online positieve reviews tegen op betrouwbare sites
  4. Recensenten die je vertrouwt zijn positief over het merk (niet alleen influencers)
  5. Heb voor jezelf helder wat je belangrijk vindt

💡Lees ook: Zijn goedkope smarthomeproducten wel veilig?

De laatste jaren zijn er flink wat merken bijgekomen die allemaal nagenoeg dezelfde smarthomeproducten aanbieden. Dit soort producten noemen we ook wel whitelabelproducten: dergelijke apparaten worden geproduceerd door een derde partij, en door een aanbieder aangeboden met een eigen logo en soms ook een eigen app. In veel gevallen biedt zo'n verstrekker geen extra's of unieke elementen, maar in een zeldzaam geval gebeurt dat wèl. Daar kom je achter wanneer je onderzoek doet naar zo'n merk, door op de volgende zaken te letten.

1- De mobiele app wordt goed beoordeeld, door echte mensen

Als een merk echt een slechte app aanbiedt, dan zie je dat vanzelf terug in de beoordelingen. Het is dan zaak om door de cijfers van bots (digitale systemen die automatisch reviews plaatsen) en betaalde influencers te kijken – maar op een gegeven moment herken je een bepaald soort taalgebruik waardoor je dat moeiteloos doet. Bovendien lijken veel neppe reviews op elkaar, zowel in boodschap als taalgebruik. Lees alle beoordelingen goed door en let op die van echte mensen of gebruikers. Hoe meer je er daar van vindt, hoe beter de app in kwestie is.

©Hombli

2- Brede compatibiliteit met de grote spelers

In je onderzoek is het ook verstandig om informatie op te zoeken over de brede compatibiliteit van het merk in kwestie. Ga naar de winkelpagina of officiële website om te zien of er bijvoorbeeld ondersteuning is voor Google Home of Apple Homekit. En anders is Matter, Homey, Fibaro of een ander smarthomeprotocol de moeite waard. Hoe breder de support, hoe breder de inzetbaarheid en hoe beter de ervaring. Check ook meteen of je het product offline kunt gebruiken binnen je eigen netwerk, eventueel via een zelf opgezet smarthomeplatform.

Lees ook: Wat is Matter? Smarthome-standaard uitgelegd

Je huis slimmer maken hoeft niet duur te zijn

Met slimme stekkers maak je bestaande apparaten 'smart'

3- Je komt online positieve reviews tegen op betrouwbare sites

Onderschat daarnaast de kracht van een positieve recensie niet. Niet dat je zomaar elke review kunt vertrouwen die je online tegenkomt. Maar als het geluid overwegend positief is en je vertrouwt de platformen of recensenten, dan heb je weinig redenen om te twijfelen aan een merk. Als een specifiek merk genegeerd wordt door een publicatie, of je komt er simpelweg geen recensies over tegen, dan kan het zijn dat het niet bijzonder genoeg is. Hopelijk is een website transparant over de werkwijze bij het selecteren van de artikelen die worden besproken, zodat je het ontbreken van de review in de juiste context kunt plaatsen.

©Lidl

4- Recensenten die je vertrouwt zijn positief over het merk (niet alleen influencers)

Over recensenten gesproken: let ook in het bijzonder op wie zo'n product test en of diegene een grote staat van dienst heeft. Probeer te achterhalen of die persoon in het verleden vaker positief is geweest over het merk. Wees ook scherp op het beroep van zo'n recensent. Lees je een tekst van een expert, reviewer of journalist, dan kun je de argumenten veel beter plaatsen en op waarde schatten dan wanneer een influencer schreeuwt dat je maar gewoon iets moet kopen omdat het vet is. Diegene wordt daar grof voor betaald – echte redacteuren zijn niet zo gemakkelijk te beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld opzoeken via LinkedIn of iemand een echte journalist is, of is verbonden aan een bepaald merk.

5- Heb voor jezelf helder wat je belangrijk vindt

Als je eenmaal de basale informatie opgezocht hebt en je hebt wat onderzoek gedaan naar wie wat precies recenseert, dan is het tijd om naar de inhoud te kijken. Niet alle kritiek hoeft voor jou een probleem te zijn. Zeker niet als je begrijpt waar je op moet letten of als je weet wat voor jou belangrijk is. Een goede prijs-kwaliteitverhouding geeft vaak alle context die je nodig hebt. Dan kun je genoegen nemen met iets minder, zonder er te veel voor te betalen. Let in de teksten vooral ook op het updatebeleid; hoe breder die is, hoe langer je met de producten doet. Hier op ID.nl vind je ook veel reviews, misschien zit jou gewenste artikel er ook wel bij?


☃️Deze winter zit je niet in de kou: