Deze aankondigingen verwachten we op CES 2019

© PXimport

Deze aankondigingen verwachten we op CES 2019

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 januari 2019 - 09:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Rens Blom

Begin januari vindt traditiegetrouw de CES plaats, ’s werelds grootste technologie- en elektronicabeurs. Bijna alle techbedrijven presenteren in Las Vegas hun nieuwste apparatuur en innovaties. Wat kunnen we verwachten op CES 2019?

De CES 2019 vindt plaats van 8 tot en met 11 januari en uiteraard doet Computer!Totaal die dagen verslag vanaf de beursvloer. Sommige fabrikanten laten voor de start van het evenement al weten wat ze gaan presenteren, terwijl andere merken hun aankondigingen geheim (proberen te) houden. Hieronder vind je de producten die we (waarschijnlijk) gaan zien op CES 2019.

Nieuwe oled-tv's van LG

Zoals ieder jaar maakt LG ruim voor de start van de CES al bekend wat het in Las Vegas gaat demonstreren. Dit jaar kunnen we rekenen op nieuwe oled-tv’s met een Alpha 9 (gen. 2 processor), al zijn de details nog schaars.

De fabrikant komt ook met twee ultrawide monitoren, waaronder een 49 inch model. De andere monitor heeft een verversnelheid van 144Hz en is niet verrassen gericht op gamers. Daarnaast verschijnen er op de CES drie high-end LG-soundbars die Dolby Atmos en Google Assistent ondersteunen. De spraakmakende opvouwbare smartphone waar LG aan werkt, wordt vermoedelijk niet op de CES getoond. LG zou het toestel anderhalve maand later op de MWC-beurs in Barcelona onthullen.

© PXimport

High-end 4K-beamer met spraakbesturing

LG presenteert op de CES ook de Cinebeam 4K, de opvolger van de Cinebeam uit 2018. De nieuwe beamer toont beelden in maximaal 4K-resolutie op een plat oppervlak. Dat kan een muur zijn, maar ook een plafond of een vloer. Je bedient de beamer via je stem (dankzij LG’s eigen slimme platform) of je smartphone. Het apparaat draait op webOS en kan daarom onder andere Netflix- en YouTube-video’s afspelen. Als de Cinebeam 4K op minimaal 5 centimeter afstand van het oppervlak zet, projecteert hij een 90 inch beeld. Als de afstand tot het oppervlak minimaal 18 centimeter bedraagt, kan de beamer een 120 inch beeld projecteren. De maximale helderheid is 2500 ANSI lumens en het apparaat ondersteunt ethernet, usb en hdmi. Op de beurs maakt LG de prijs van de Cinebeam 4K bekend. Zijn voorganger kost 3000 euro.

Mogelijk ziet op de CES ook de LG Q9 het levenslicht. Dit zou een mid-range smartphone worden met een Snapdragon 660-processor, 3000 mAh accu en 4GB/32GB werk- en opslaggeheugen. Meer informatie over het toestel ontbreekt vooralsnog.

© PXimport

QLED-versie van Samsung's The Frame

De Samsung The Frame is een kunstzinnige televisie die er meer uitziet als een schilderij. Als het scherm in stand-by staat, toont het artistieke werken van allerlei meester-schilders. Leuk, maar de beeldkwaliteit van de led-lcd-tv kan niet tippen aan een oled- of qled-tv. Samsung heeft dat ook door en kondigt op CES 2019 een qled-versie aan van The Frame. Qled is een verbeterd lcd-scherm met een hoger contrast en fraaiere kleuren. Daarnaast krijgt de nieuwe The Frame de Bixby-stemassistent van Samsung. Het bedrijf gaat de bijzondere tv ook via meer winkels verkopen. De 2018-versie is alleen verkrijgbaar bij premium woonwinkels, maar zijn opvolger verschijnt ook bij reguliere elektronicazaken. Op de CES gaat Samsung vermoedelijk vertellen wat de tv moet kosten en wanneer hij uitkomt.

© PXimport

Samsung maakte voor de start van de CES ook al bekend dat zijn tv’s die in 2019 uitkomen, ondersteuning bieden voor Remote Access. Met deze feature kan je content van je telefoon, tablet en laptop via wifi op de televisie projecteren. Het systeem is medeontwikkeld met VMware, een groot softwarebedrijf.

In december presenteerde Samsung de eerste smartphone met een klein gat in het scherm voor de frontcamera. De Galaxy A8s komt vooralsnog alleen in China uit, al is het niet ondenkbaar dat de fabrikant de CES aangrijpt om de telefoon te presenteren voor meer regio’s.

AMD, Intel en Nvidia op CES 2019

Van AMD kunnen we op de CES 2019 onder andere nieuwe grafische producten verwachten, al wil de fabrikant nog geen details geven. Op de beurs worden ook de derde generatie Ryzen-processors getoond.

Traditiegetrouw heeft Intel een enorme stand op de CES, bedoeld om allerlei toepassingen (zakelijk en consument) te demonstreren. Wat de chipmaker dit jaar gaat aankondigen, is nog onduidelijk. Een gerucht wijst op de komst van een eigen grafische kaart. Ook zijn er bronnen die zeggen dat Intel werkt aan een 10-kernige CPU met de codenaam Comet Lake. De CPU zou gebaseerd zijn op Intels 14nm proces. Of deze producten op de CES debuteren, zal snel blijken.

De kans bestaat dat Nvidia de CES 2019 aangrijpt om een arsenaal nieuwe producten te onthullen. De kaartmaker zou de RTX 2070, 2070 Max-Q, 2060, 2050 Ti en 2050 in petto hebben. Mogelijk wordt er op de beurs ook een MX250 aangekondigd.

Sony werkt aan nieuwe smartphones

Sony maakt tal van verschillende producten en daarom verwachten we op de CES veel nieuwe apparatuur. Het lijkt er in ieder geval op dat er nieuwe oled-tv’s aankomen en er wordt ook gesproken over twee of drie nieuwe telefoons. Het zou gaan om de Xperia L3, XA3 en XA3 Plus, budget- en mid-range-modellen met grote schermen en Android 9.0 (Pie). Sony’s nieuwste vlaggenschip, de Xperia XZ4, verwachten we pas op het MWC, eind februari.

Zelfrijdende auto's op CES

Al jarenlang worden op het parkeerterrein van de CES (semi)zelfrijdende auto’s gedemonstreerd. Onder andere Audi en Nvidia laten bezoekers proefritjes maken en die zijn – zo kunnen we uit ervaring zeggen – leuk om mee te maken. Ook dit jaar worden zelfrijdende auto’s een belangrijk onderdeel op de beurs. Nvidia, TuSimple en Almotive zijn present en het is aannemelijk dat ook bedrijven als Audi, Mercedes en Google hun vorderingen laten zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000